Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noi...posesorii de Patrol 4.2

zolameister

Postări Recomandate

Re: Noi...posesorii de Patrol 4.2

Ce parere aveti de Y60 - ul din anuntul acesta: http://www.anunturi-auto.ro/vand/vand_nissan_patrol_off_road/197212_197212X2.html

Doresc sa achizitionez unul insa nu cu volan pe dreapta, ce ma sfatuiti sa verific la o astfel de masina in momentul achizitionarii (ce probleme pot aparea frecvent la ele.)

@Maxx

Se poate trece volanul de pe stanga pe dreapta fara schimbarea cutiei.

Daca da la ce pret se ridica operatiunea, iar daca nu se poate fara schimbarea cutiei ... cat costa :D.

Astept cu interes sfaturile voastre si mentionez ca nu am ff mare experienta in 4x4.

Fostul meu acaret s-a vandut : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=553565#post553565 si sunt in cautare de ceva mai adaptat nevoilor mele.

Multumesc!

1. omul cu jucaria de pe net viseaza ca masina are 180CP, si pretul e cam piperat

2. ca sa treci volanul de pe dr pe stg trebuie:

- carcasa bord

- caseta directie + modificare sasiu

- racorduri presiune mai lungi pt servodirectie si AC (daca are)

- modificare cablaj electric

-panoul de foc

-pedalier

-ansamblul stergatoare parbriz + grila calorifer

- cutia de viteze nu are nici o schimbare

dupa cum vezi, e ceva bataie de cap si cheltuiala..........

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@madax, sa-l stapanesti sanatos !

Daca nu ma insel e primul 4,2 pe care l-am condus ; m-am dus la Luigi sa ma lamuresc ce mare smecherie e cu 4,2 -u'asta de vb toata lumea, chiar cu neincredere pot sa spun si dupa o tura pana pe A1 m-am intors turbat sa-mi iau si eu unu, dar imi trebuia scurt !

Oricum eu cred ca pentru a-ti place 4,2-ul tre ' sa fii mai "sarit" cam dupa 30 incolo:wink:,

@Luigi vrei mata sa spui ca nu-i sta mai frumos asa :

Hmmm, cazi jos daca iti spun ca am in garaj un compresor exect ca ala???? Daca inca nu ai cazut ..............mai am si un troliu mecanic complet pt 4,2 Diesel sau benzina............

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

...he,he nu cad ca mai stragem si noi ecotec-uri destea !

In schimb Maria-Ta ma uitasi complet cu Gear Masteru' ala de-l gasisi !

Cu troliu,.... poate te imbat :wink:,ca altfel e prea departe de mine !

P.S. turbo de Supra ?

Editat de FELDGRAU BRONC
Patrol GR 94, in continua evolutie
Link spre comentariu

@ nissan4x4 :tk profesionist ca de obicei.

Bagat la cap ori gasesc unul de 4,2 scurt cu volan pe standa (varianta ideala), ori optez pt unul lunng cu inima indoita...:D.

Y60 scurt - RD28T
Link spre comentariu

@ Jean....eu am un Patrol lung...cu volan pe partea dreapta....ramai uimit ce poate face in teren asa lung cum e...incaltat cu Simex-uri.......iar animalul ala de motor nu stie decat sa traga :grin:

Link spre comentariu

Imi imaginez... am auzit numai lucruri bune despre acest motor (4,2) insa mai astept ceva poate totusi imi gasesc scurt cu volan stanga sau macar lung ca al tau dar volan dreapta...

Y60 scurt - RD28T
Link spre comentariu

Intreb si eu, cam cat este pretul oficial al unui troliu mecanic complet? N-am bani acu, da sa stiu cam la cat mai am de asteptat. Si inca ceva, de la ce masina provine compresorul?

he, he, nu-mi plac dialogurile care incep cu ...."n-am bani acum!":ha::ha:. Vorbim vorbe?

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Imi imaginez... am auzit numai lucruri bune despre acest motor (4,2) insa mai astept ceva poate totusi imi gasesc scurt cu volan stanga sau macar lung ca al tau dar volan dreapta...

4,2 D e un motor cu faima, extrem de fiabil, heavy duty. Dar cati dintre dvs aveti in mod real nevoie de asa ceva? Pana la urma e o masina cu motor de camion, pentru aplicatii clare:

- tractari la platforma ........nici nu o simte!

- off road cu roti de 35-40 inch

Daca nu ai de gand sa faci nici una din chestiile astea, ce sens mai are sa stai cu limba scoasa pe net , doar, doar o mai aparea vreun 4,2........... ????

Daca te gandesti ca nu vei sari cu anvelopa peste 33 inch, RD28T e chiar ok.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Nea Luigi, ai mare dreptate aici dar alta senzatie ai cand auzi cum suna un motor de 4200. :grin:

Am eu o intrebare. Care e diferenta de consum intre motorul de 2,8 si cel de 4,2 pe tip de caroserie?

Link spre comentariu

"Care e diferenta de consum intre motorul de 2,8 si cel de 4,2 pe tip de caroserie?"

La SWB : IOC diferenta !!!, ba parca la drumuri lungi -peste 1000 km- ceva mai putin

Sincer sa fiu, exact asta banuiam si eu.

Sunt in aceeasi situatie cu Toyotele mele. Au motoare de 4ooo dar consumul este comparabil cu masinile cu motoare mai mici.

Dezavantajul este ca impozitele astea de rahat ne omoara la motoarele mari.

Link spre comentariu

Merci Dom Luigi:wink:...chiar daca nu tractez zilnic sau nu fac offroad.

Deja Patrocle ( Brutus)a impus respect in catunul meu, unde drumurile sunt cam terminate si se asteapta ,,marea asfaltare,,:sc.

O sa-l testez prin muntii de la Siriu ( BZ),la primavara sau la vara, pe drumuri forestiere, unde nu intra decat TAF-ul; atunci ii vad adevarata valoare a acestei ,,mici jucarioare”

Voi trece si eu ( pana atunci ) la gume late de 33 sau 35, dar un pic mai tarziu,, sa se mai adune de un pled sau o plapumioara.

P.S. Stiu ca nu prea ai timp, dar nu ma uita cu sfatul despre gumele INSA - ce ar merge FB pe masina.

4,2 D e un motor cu faima, extrem de fiabil, heavy duty. Dar cati dintre dvs aveti in mod real nevoie de asa ceva? Pana la urma e o masina cu motor de camion, pentru aplicatii clare:

- tractari la platforma ........nici nu o simte!

- off road cu roti de 35-40 inch

Daca nu ai de gand sa faci nici una din chestiile astea, ce sens mai are sa stai cu limba scoasa pe net , doar, doar o mai aparea vreun 4,2........... ????

Daca te gandesti ca nu vei sari cu anvelopa peste 33 inch, RD28T e chiar ok.

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Nea Luigi, ai mare dreptate aici dar alta senzatie ei cand auzi cum suna un motor de 4200. :grin:

Am eu o intrebare. Care e diferenta de consum intre motorul de 2,8 si cel de 4,2 pe tip de caroserie?

pai ambele au fost pe Y60, 4,2D consuma cam cu 15-20% mai putin decat 2,8td, asta pt ca TD42 iti cam da tot ce poate pe la 2000rpm pe cand RD28T trebuie tinut in permanenta intre 2500-3000rpm pt a avea power, deci in zona de supraalimentare. E drept ca cu TD42, daca nu te pliezi pe paliere de viteza sub 2000rpm consumul creste semnificativ. Eu acum merg cu un Y60 2,8Td, pe care il simt evident mai setos decat 4.2D.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

sunt 2 variante constructive:

1 pana in anul 1995-cu pompa liniara de injectie 95kw

2.dupa anul 1994- pompa rotativa de injectie 85kw

Chestia asta am observat-o studiind CI ale masinilor ce mi-au trecut prin mana.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

he, he, nu-mi plac dialogurile care incep cu ...."n-am bani acum!":ha::ha:. Vorbim vorbe?

Cat am lipsit s-au spus lucruri grele...:ha:Deci Dl Luigi cat este troliul mecanic(eventual cu montaj)?Eu sunt interesat!La un moment dat ma batea gandul si la o turbina dar am renuntat.

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Dooomnule Luigi, daca vroiam halatu' matale iti dadeam un PM. Doream sa stiu si eu un ordin de marime. Evident ca nu avem nevoie de acareturi d'astea, da nici fumatu' nu e obligatoriu si cu toate acestea majoritatea fumatorilor nu se pot lasa... de fumat.

Suma viciilor este constanta! deci asta e viata unii fumeaza altii aduna harburi.

Intrebasem si ceva de un compresor, daca stie cineva totusi un model de compresor mai usor adaptabil la Patrol.

Va urez presiune in turbine!

Link spre comentariu

eu folosesc un supercharger=kompressor=compresor antrenat mecanic de Ford Thunderbird. Daca dai un search pe google ca sa vezi preturi le acarete din acestea......... te linistesti! Vorbm de mii de dolari.Deci fiecare isi indoapa motorul cu ceea ce a gasit prin gradina, SH, si apoi incepe sa se chinuie sa faca motorisca sa mearga in mintile ei! Ceea ce nu e usor, pt ca este treaba de motorist, iar chestia cu bunghiala si trasul cu ochiul la poze de pe net nu functioneaza aicea!

In ceea ce priveste problema cu troleul mecanic, eu unul nu-mi fac publice tranzactiile. Cine il doreste, poate sa mi se adreseze pe PM, va primi tot acolo raspunsul. In felul acesta nu deranjam pe nimeni. Multam pt intelegere!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Si daca tot ne-am luat viteza pe tema aceasta, va atasez poze cu un 4,2D Kompressor, al lui Gabi Nicolae (Taifun Offroad Team)

Observati ca este un blower=kompressor=supercharger transversal, montat in fata motorului care a impus relocarea radiatorului in spatele masinii.

Si ca sa nu creda unii ca acu s-a descoperit roata, lucrarea e facuta acum ani buni!

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare