Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Good Year 1 Decembrie 2007 @ Cimpulung

Postări Recomandate

Organizarea de la Campulung a fost una dintre cele mai bune dintre competitiile la care am participat. :1

nu mi-o lua in nume de rau, dar la cate competitii ai participat pana acum exceptand Campulung?

Recunosc ca destul de putine pentru a avea pretentia ca "sunt expert". Ce am spus e o parere personala (amator) care nu are scopul de a da in nimeni. Iar cand ma refeream la securitatea traseului, o faceam strict din punct de vedere al capitolului medical ... La asta nu sunt amator... :grin: :grin: :grin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: clasament open 2007

Draga mea Stefania, nu este corect clasamentul de la open 2007.Vezi ca pilotul Parvulescu Sorin cu cei trei copiloti pe care i-a avut a participat de la Cluj incoace la toate competitiile si singura la care nu a punctat este cea de la Campulung.

Ai dreptate, Claudia; era trecut ca echipaj separat la Odorhei. Am corectat, dar nu stiu cum sa pun fisieru'. Ma descurc eu pana la urma.

Mai astept corecturi :grin:

MERCI! :h5

Link spre comentariu

Eu am fost la extrem.

Este adevarat ca acele bucle sunt periculoase si sunt de parere ca nu au ce cauta intr-un traseu. A fost o gresala a organizatorilor. S-a invatat din asta si eu sper sa nu se mai repete la alte concursuri.

In ansamblu traseu de C.L. nu a fost periculos, un traseu este periculos atunci cand nu te mai opresti din dat peste cap. A fost un traseu echilibrat care a continut de toate.

Parerea mea este ca concursul a fost organizat foarte bine si toti stiau ce au de facut. Din resursele care le ofera C.L. au facut ca totu sa se miste bine. Iar referitor la Gigi Gavrila este cred singuru care are cea mai mare si mai veche experinta in concursurile auto. Cred ca inca nu ma nascusem eu si el participa la diferite evenimente auto.

Referitor la FLOCARICE :D , dupa ce am stat de vorba cu Floyota am inteles care este si punctul lui de vedere.

A tras un semnal de alarma fata de regulamentul concursurilor.

Adica din punct de vedere al regulamentului el avea tot dreptu sa participe cu FLOCARICIURILE. Regulamentul in forma actuala nu mai tine pasu cu ce se intampla in concursuri si din acest motiv trebe imbunatatit si adaugit. Floyota intr-un final a fost corect si a lasat la latitudinea organizatorilor sa decida ei in conformitate cu regulamentul daca e corect sa ia locu unu sau nu.

Deci pt la anu trebe aduse modificari regulamentului si invatat din greselile de anu asta.

Intr-un final putem contribui toti la imbunatatirea acestor concursuri.

Va salut cu respect. :D

Link spre comentariu

Vizitator jimny8

Deci pt la anu trebe aduse modificari regulamentului si invatat din greselile de anu asta.

Intr-un final putem contribui toti la imbunatatirea acestor concursuri.

subscriu!

Link spre comentariu

despre Campulung

Doresc sa dau si eu o parere despre concursul din Campulung.

Ziua I

-RB prezinta un traseu cu o lungime totala, daca memoria nu ma insala, de 43 de Km din care peste 20 de Km sunt bucle. Cui i-ar place se sa uite la un film de doua ore in care cateva scene se repeta timpul de o ora si jumatate??

-A fost anulata unica proba speciala, terminandu-se concurs dupa circa 2 ore! Personal ma duc la concursuri de extrem sa stau cat mai mult pe traseu, sa ma lupt impotriva diferite obstacole (naturale, tecnice, fisico-psichice,mecanice). Iar ma intorc la metafora mea: cui i place se sa uite la un film in care scena principala este “taiata” si care se termina in 5 minute??

Ziua II

-Se repeta gresala din prima zi: unica proba speciala prevazuta este anulata. Am intles ca conditiile meto au fost impotriva, dar nimeni nu s-a gandit la o alternativa? Oare cand organizatori au parcurs acest traseu? In vara??

-A existat o portiune de traseu, nesupravegeata de organizatori, unde s-a creat un "loc ingust": uni concurenti au asteptat si mai mult de o ora si jumatate (fara stop time, bineinteles) sa se elibereze traseu....no comment.

In schimb, am apreciat conditiile de cazare si mancarea, dar consider acest fiind un aspect absolut secundar. Repet: ma duc la concursuri pentru offroad, nu pentru mancare buna sau pentru un pat cu ciarciaf de matase intr-un hotel de lux; astea le voi cauta in batranete, probabil la ceva statiune pentru pe cÔte d’azur (daca voi avea bani)....acum caut trasee frumoase, obstacole naturale puternice, adrenalina si competitie, cat de mult se poate intr-un weekend.

Si eu am fost organizator si stiu cat de greu este dar am exprimat parerea mea strict tecnica.

Nota la consurs: insuficient.

--
Link spre comentariu

despre Trocarici

Doresc sa-mi dau o parere si referitoare la obiectele scandalului “Trocarici”. Nu vreau sa incep o discutie pentru a incadra aceste vehicule side by side in categoria auto sau in alta categoria, discutie care nu se va termina niciodata.

Am numai cateva intrebari la care imi voi raspunde singur:

-Voi cheltui in viitor bani pentru un autoturism 4x4? NU

-Voi cheltui in viitor bani pentru accessori performanti? NU

-Voi sta zile intregi sub masina sa o modific, sa o imbunatatesc sa o fac mai performanta? NU

-Voi mai cauta pe net sau pe un forum de offroad sa aflu cum sa imi fac un troliu mecanic, o suspensie smechera o noua bara de fata? NU

De ce la toate raspunsul este NU?

Pentru ca voi cumpera, cu o rezonabila suma de 12.000 EURO un side-by-side cu care pot sa i dau clasa la toti.

Si daca cineva va comenta ceva pentru ca am luat cupa de locul I la categoria auto extrem, voi spune ca este o provocare. O provocare, de fapt, nu se poate considera ca atare daca nu castigi si cupa de locul I: nu poate fi destul sa scoti cel mai bun timp si cea mai buna performanta obiectiva pentru a trage un semnal de alarma de asupra un regulament incomplet sau cu lacune considerabile. Trebuie neaparat si CUPA DE LOCUL I!!!!!

Dar, sa nu va ganditi ca aceasta situatia va dura mult timp. Vor aparea alte side-by-side si int-un final ma voi lupta cu ele, fair-play si sportiv! Dar...iara nu mai voi fi intodeauna pe primul loc. Atuci ma voi gandi la un minielicopter 4x4 cu care, bineinteles, voi lua startul pe roti, si dupaia voi sbura pe traseu si voi ateriza inainte de finish, unde voi trece din nou pe roti (4x4) in fata arbitrului...Oricum tendinta la ultimele concursuri este sa nu mai fie CP-uri pentru ca uni concurenti, care le rateaza, sunt impotriva lor!

Regulamentul de viitor va scrie ceva de genu: “3,5 tone greutatea maxima”, “nu sunt admise masine pe senile”, “nu sunt admise vehicule side-by-side”,”bla-bla-bla”...dar de “minielicoptere” nu zice nimic! Super!!!

Ce mare provocare, din nou!!! Sunt tare, nu???

Da sunt tare, dar am si omorit sportul pe care il iubesc.

Culmea ironiei: pe “Deteren “ nr. 25-26 frumosul articol referitor la Club OffRoadAdventure Romania incepe cu o descriere pitoreasca despre ce vorbesc offroaderii: ceva de genu “dam cheia de 16”, “diferential blocabil”, “roti de 35” “am schimbat planetara in padure” etc... De acuma in colo ce vor vorbi offroad-eri? Cred ca ceva de genu “Ai se vedem cine a citit mai bine regulamentul si care va fi cel mai smecher escamotaj la urmatorul concurs pentru a lua cupa”....

Poate ca sunt un tip prea “traditionalist” dar ce sa intampla nu imi place.

Mi este dor de timpuri in care cu masina mea total si complet nepregatita, mergeam la concursuri, luam, in cel mai bun caz, locul 10 si ma uitam la castigatori concursului ca si la niste “eroi”.

Fara ura pentru nimeni.

PS: cer iertare pentru greseli gramaticale

--
Link spre comentariu

Extrem de corect tot ce scrie mai sus.

Din punctul meu de vedere trocariciurile alea sunt niste ATV-uri si ar trebui sa aiba o clasa a lor daca sunt destule inscrise intr-un concurs.

In nici un caz langa autoturismele de teren.

Si nu sunt nici de acord cu faptul ca sa te duci la open cu o masina echipata de extrem. Asta nu e sportivitate.

E clar ca Regulamentul ar trebui "adaptat" dupa noile cerinte.

Probabil ca se va discuta aspectele astea si la sedinta Cluburilor din ianuarie.

Link spre comentariu

Vizitator markonyroky

Bravo Mauri,

Eu am participat anul acesta la primele mele 4 concursuri cu un Daihatsu la care singurele modificari sunt un chit de inaltare un troliu si cauciucuri de un milion opt sute bucata adika niste pneusuri resapate. La Iasi nu mi s-a dat nici o sansa din cauza noroiului. Toata cursa am mers de-a latul intr-o continua alunecare si am terminat pe locul opt. am simtit o imensa satisfactie. La Odorhei dupa ce am reusit sa ma rastorn si sa pierd aproape toata benzina am terminat cursa pe locul 10.

La toate aceste concursuri ma uitam cu jind la cei de pe podium. Citesc aici despre o gramada de modificari la masini si la regulamente. Va anunt ca singura modificare care o mai fac la masina este un rool cage si centuri in 4 puncte si asta pentru siguranta mea si a copilotului. La anul ma dau asa cum este la cate concursuri rezista pentru ca imi place. Dar vreau sa ma dau la o clasa de masini nu de elicoptere 4x4. Cred ca nu ati vazut un monopost de formula 1 la cursele de carturi.

Chiar am crezut ca este un sport unde conteaza maiestria pilotilor(vezi Pepi) si profesionalismul navigatorilor( vezi Mauri, Mamulea, Gix)

Link spre comentariu

Nu voi incepe cu un bravo, ci numai cu un "in sfarsit".

In sfarsit constat ca cele, ce cu umilinta le scriam si descriam in paginile acestui forum sunt sesizate si simtite si de altii... Credeam ca am eu o problema (cu capul) de apreciere si intelegere a celor ce se intampla.

In consens cu din ce in ce mai multi, spun ca regulamentul cadru trebuie revizuit si adaptat schimbarilor aparute. Si pentru toti cei ce participa intr-un fel sau altul la miscarea off-road din Romania, va readuc aminte ca totul a inceput de la placerea de a iesi in natura si de a cunoaste si alti impatimiti ai acestui mod de petrecere a timpului liber!!!!!!!!!! Dupa stiinta mea, in afara de diplome si cupe nu stiu sa se castige atat de mult incat sa merite comportari de acest fel.

most sports require only one ball, real sports require two....

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu

Vizitator stef

Re: despre Campulung

Oare cand organizatori au parcurs acest traseu? In vara??

Traseul a fost parcurs inaintea concursului pentru ultima data chiar in saptamana desfasurarii acestuia. Dar noaptea de joi spre vineri a adus 9 grade sub 0 si nici vineri spre sambata n-a fost mai bine. Drept pentru care speciala de vineri s-a transformat in cascada de gheata (si n-a fost concurs de ice-climbing) si cea de sambata in derdelus cu finalul (ne)fericit in lac.

Gigi este un om al extremului, i-a invatat pe multi ce inseamna sa te dai, dar nu poti, ca si organizator, sa ignori natura. Din cand in cand isi ia revansa si ne lasa fara replica. Cred ca parcurgerea probelor speciale ar fi dus la 2 zile foarte aglomerate pentru E.M.A

Si eu am fost organizator si stiu cat de greu este dar am exprimat parerea mea strict tecnica.

Nota la consurs: insuficient.

Multumim pentru parerea ta. Orice fel de parere este binevenita, numai asa vom invata ce-si doresc off-roader-ii. La partea cu organizator se impune o precizare: organizarea unui concurs de iarna este una dintre provocarile pe care oricine ezita sa si le asume, dar...se mai gaseste cate un nebun sa-si puna capul, timpul, cunostintele nervii si obrazul la bataie.

Multumim inca o data!

Stefania

Link spre comentariu

Bravo,bravo,bravo,domnu' Mauri.Nu stiu insa de unde traiesti cu impresia ca EU adica FLOYOTA am de gand sa stric acest sport frumos sau ca ma folosesc de chichite in regulament pentru a ma infiltra cu tot felul de chestii.Asta e parerea ta despre mine????Acum sa iti explic un pic cum vad eu lucrurile:Daca aveam de gand sa stric ceva sau sa imi bat joc stateam binisor acasa si nu veneam la Campulung ci veneam la anul la Arad si nimeni nu ar fi cerut modificarea regulamentului in ianuarie pentru ca nu exista precedentul si ma dadeam tot anul si incurcam lucrurile dar nu asta a fost intentia mea,deci cred ca din start fac dovada faptului ca nu am intentie sa stric ceva ci sa pun umarul pentru aceasta miscare offroad.Am facut eforturi ca sa fiu in puncte la Campulung pentru a atrage atentia caci daca eram in subsolul clasamentului toata lumea ar fi luat totul ca pe o gluma,KOREKT????????????Poate asa reusim sa ne trezim si sa facem ceva cu acel regulament care este de cacat si reusim sa il imbunatatim cumva,sa specificam mai clar cice cu cine se da si cine nu.Intentia mea este onesta fata de aceasta miscare si nu sunt omul care sa caut pe cai viclene sa ma folosesc de lacune din regulament pentru a-mi crea avantaje si cred ca ma cunosti destul de bine incat sa stii ca nimic nu ma satisface mai mult decat o batalie cinstita din care sa iasa castigator cel mai bun dar sa fie o lupta cat mai corecta si din punct de vedere al armelor.Chiar daca unii interpreteaza altfel sau chiar daca aceasta lectie este dureroasa pentru unii, eu consider ca este o lectie binevenita pentru a ne trezi un pic din amorteala si sa facem ceva bun pentru offroad pentru ca dupa cum vezi ia amploare si sunt oameni care sunt din ce in ce mai multi si mai interesati de offroad.Intrebarea este: CU EI CE FACEM????????????Pe ei cum ii facem cumva sa ii multumim?Nu uita ca eu am fost cel care am introdus moto si atv in concursurile de offroad dar pana acum nu au nici un regulament si sunt tolerati,nu uita ca eu am fost cel care am propus sa fie campionat natioanal si la clasa open,dar eu nu uit de cati ani concurez cu Floyota mea de 2700 kg vs Samurai de 900 kg.Este corect?De cate ori am fost la trial si jaloanele erau puse la 2,5 m distanta si eu faceam 3-4 manevre ca sa iau o curba iar Samuraiul trecea teava pe acolo mi se spunea ca este 'CONFORM REGULAMENTULUI'si taceam din gura si inghiteam in sec........si asta ani la randul,dar atunci nu s-au gasit voci care sa blameze acest lucru.Si atunci de ce este incorect daca are tot patru roti si un volan?Uita-te la definitia din DEX la autoturism si vezi ce scrie.Asa ca vezi cum e cu dreptatea si corectitudinea?Inca o data in final TIN SA PRECIZEZ CA EU VREAU UN OFFROAD SANATOS si nu am intentie sa il stric cumva pentru ca il iubesc prea mult si fac parte din oamenii care am facut si vreau sa fac in continuare ceva pentru acest sport frumos.Acum cred ca m-am facut destul de bine inteles.Ciao Mauri.
Link spre comentariu

Re: despre Trocarici

Am numai cateva intrebari la care imi voi raspunde singur:

-Voi cheltui in viitor bani pentru un autoturism 4x4? NU

-Voi cheltui in viitor bani pentru accessori performanti? NU

-Voi sta zile intregi sub masina sa o modific, sa o imbunatatesc sa o fac mai performanta? NU

-Voi mai cauta pe net sau pe un forum de offroad sa aflu cum sa imi fac un troliu mecanic, o suspensie smechera o noua bara de fata? NU

De ce la toate raspunsul este NU?

Pentru ca voi cumpera, cu o rezonabila suma de 12.000 EURO un side-by-side cu care pot sa i dau clasa la toti.

eu din ceea ce ai scris mai sus inteleg ca tu nu iti prepari masina pt ca iti place si nu te dai la offroad de placere, ci numai ca sa "dai clasa la toti"...

nu inteleg (si credeti-ma ca m-am chinuit sa inteleg) de ce multi dintre cei care se dau la concursuri sustin ca ei practica offroad-ul de placere si au inceput sa se dea doar pentru senzatiile frumoase pe care le ofera, dar cand e vorba de un concurs devin foarte patimasi in a critica... aproape orice..

parerea mea :p

ARO 11.4, motor 1.9D

Logan 1.5 dCI

one happy family

lots of dreams and hopes

Link spre comentariu

ce atita discutie

ca sa fie egalitate intre masini ar tebuie sa se inpuna un standar al masini

-atitea kg

-atitia cp

si atunci sar infinta mai multe clase si toata lumea o sa primeasca locul I pt ca nu va avea cu cine sa concureze si atunci toata lumea o sa fie multumita

Problema trocariciului ar fi urmatoarea : traversarea unui riu.Ma intreb ce ar fi facut la TAT in ziua de miercuri

Traseele ar trebui conceput si mai ales specialele in asa fel in cit traseu sa fie cit mai complex fara a dezavantaja si a avantaja un tip de masina

Link spre comentariu

bine ca nu a vazut Max in realitate BJ40-ul auriu, ca avea E.M.A. de lucru 8)

era pur si simplu SUPER!

:grin:

Cum obtin si eu numarul de telefon al proprietarului BJ-ului?

Masina costa pana acum 30mii euro nu e de vanzare si daca vrei sa te consulti cu cine are grija de ea iti dau nr .se numeste liviu iernean din tg mures
0741140440-Robert
Link spre comentariu

Cred ca din discutiile astea contradictorii va iesi ceva bun.(daca ne punem si mintea la contributie :D )

Daca e o idee buna, rog pe Max sa deschida un topic special, ceva de genu "Propuneri de modificari a regumentului de concurs"

Cred ca orice parere buna sau proasta poate genera o idee buna.

Cu toti avem experiente din alte sporturi, care cred ca pot ajuta la inbunatatirea acestui regulament.

Link spre comentariu

Cred ca din discutiile astea contradictorii va iesi ceva bun.(daca ne punem si mintea la contributie :D )

Daca e o idee buna, rog pe Max sa deschida un topic special, ceva de genu "Propuneri de modificari a regumentului de concurs"

Cu toti avem experiente din alte sporturi, care cred ca pot ajuta la inbunatatirea acestui regulament.

Cred ca noi doi facem... TELEPATIE ! :grin: :h5

Deja am lansat un topic de genul asta...

http://www.club4x4.ro/viewtopic.php?t=1598

Link spre comentariu

bine ca nu a vazut Max in realitate BJ40-ul auriu, ca avea E.M.A. de lucru 8)

era pur si simplu SUPER!

:grin:

Cum obtin si eu numarul de telefon al proprietarului BJ-ului?

Masina costa pana acum 30mii euro nu e de vanzare si daca vrei sa te consulti cu cine are grija de ea iti dau nr .se numeste liviu iernean din tg mures

Robert, gresesti. :grin: Masina e de vanzarea. Am vorbit deja cu Liviu si mi-a dat toate detaliile. Mi-am dat seama ca, cunosc masina asta de mai multa vreme, cad era verde camuflaj, pregatita de vanatoare, cu inoxuri pe ea si alte cele.

Acum e adus de Liviu in starea originala. :rsp

Link spre comentariu

Re: campulung ,,frumos de alt fel

Frana,,ca ne prapadim,,,asta-i concursu' dela Campulung,,,!!

Nu Toyota(cu respect),,fan club!!

Max,,actiune te rog!

Ai dreptate, scuze. M-a prins flama. :grin:

Link spre comentariu

Vizitator stef

In mod sigur va iesi ceva bun!

Macar comunicam, nu dictam niste decizii. Orice idee este motiv de a gandi asupra viitorului....Nu zic, si trecutul a fost frumos, aventuros, cu adrenalina noului si unicitatii, dar...aparura multi oameni interesati de batut muntii cu caii putere sub ei, aparura cupe, campionate, dispute...daca nu putem fi toti prieteni, macar sa fim corecti unii cu altii. si sa ramanem aceiasi copii care au nevoie de altfel de jucarii.

Am avut un vis...si inca nu m-am trezit!!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare