Max Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Magnetofonul Maiak Era primul meu magnetofon. Scula ruseasca heavy duty care suporta aproape orice tratament. :grin: Am aminitiri frumoase legate de el. Chefuri, distractii. Pe el am inregistrat primul meu solo de chitara. :wink: JHHcm8eyorU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 14, 2010 Autor Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Au aparut dupa aceea "clasa lux" magnetofonul Kashtan 203 stereo FTVYtBJigEs Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 14, 2010 Autor Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Rostov 105, alta scula adevarata nJvoz_JH57g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 14, 2010 Autor Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Akai erau cele "adevarate" dar le vedeai doar in centrele de inregistrari. Nu existau pe vremea aceea "drepturi de autor" :grin: o6lOCY1EAOA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Rostov am avut si eu. Era piesa, dar ampliful din el nu era stralucit. Un akai 747 mi-as cumpara si acum daca nu ar fi asa de scump (1500eur), sunetul de banda e greu de egalat de catre digital. Sa va vad pe citi mai ascultati viniluri in siua de azi :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Maiak 205 avea in plus iesire stereo spre deosebire de predecesor , 203, care avea doar mono....il am si acum.....foloseam pt amplificare un pick-up Bel-Canto cu boxe RFT 50W......ce vremuri..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 14, 2010 Autor Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. ..., sunetul de banda e greu de egalat de catre digital. Eu foloseam in general benzile ORWO http://www.latrecut.ro/wp-content/uploads/2009/01/orwo2.jpg Cele mai bune rezultate le-am facut cu banda magnetica de la computerele de pe vremea aceea: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c9/Magnetic_tape_unit2.jpg/445px-Magnetic_tape_unit2.jpg http://www.funke.no/ITkonsulent.lnk/main02achievements/cdc/magnetic_tape.jpg Era mai lata decat banda de magnetofon dar am gasit o metoda ingenioasa de a taia banda pe lungimea ei si am facut benzi pt magnetofon din ea. Am contruit un fel de magnetofon. Intr-o parte era rola mare de computer, in cealalta era rola goala de magnetofon care era actionata de un motor. In locul capului de citire am pus o bucata de lemn in care era infipta o lama de barbierit. Am taiat kilometri de banda asa. Calitatea inregistrarilor era superioara celor de pe benzile normale. Erau si mai groase putin, implicit mai rezistente. Pe vremea aceea eram un fel de minitehnicus. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Credeam ca sunt singurul care mai are magnetofon in casa. Am un Revox A77 cu tranzistori, profesional, si niste metri cubi de benzi. Cam tot ce e pe benzile alea cred ca incape pe un DVD. A, sa nu uit: pick-up Dual 701 si statie Akai. Tata era un mare iubitor de muzica. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abrudila Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. eu am avut un magnetofon si un pick-up TESLA .... vinilurile le mai am si in ziua de azi.... si ce viniluri... (imi cer scuze, dar nu pot sa scriu decat cu caractere mari, din respect): AC/DC, QUEEN, PINK FLOYD, BALCK SABATH, ELVIS PRESLEY, NEIL DIAMOND, BEATLES, ALEXANDRU ANDRIES, IRIS,RIFF, COMPACT.... si cu siguranta am uitat multe... si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Eu am acasa un Rostov (ca cel de mai sus). Cand eram mic ascutau ai mei la el.Inca e functional. Acum sta intr-un sac in pod.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 14, 2010 Autor Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Eu am acasa un Rostov (ca cel de mai sus). Cand eram mic ascutau ai mei la el.Inca e functional. Acum sta intr-un sac in pod.... Poate te gandesti sa facem un troc cu el. :wink: Caut si un pick-up bun. Inca mai am discuri. :grin: Foloseam un pickup Unitra. Mi-au curs balele multa vreme pe vitrina pana mi-am permis ca sa il cumpar. :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 14, 2010 Autor Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Primul meu calculator: Sinclair ZX Spectrum. Folosea limbaj Basic Spectrum. Procesor Zilog Z80 , 3,5 Mhz :ha: 16Kb memorie Grafica 8 culori, rezolutie 256x192 http://www.gadgaard.org/gadget_past/sinclair_zx-spectrum_hr_1s.jpg Va spun eu ca datorita acestui calculator aveti voi acest forum acum. :grin::al Eram singurul din scoala care foloseam asa ceva. Ma mir si eu de ce ambitie aveam ca sa invat sa folosesc asa ceva. :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
csaf Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Kashtanul, pe care ni l-au luat parintii in 1982 sa 1983, a ramas la frate-meu, care l-a descompus in factori primi prin 1995. Insa, ce mai scula!! Cate petreceri a vazut mag-ul ala! Si, tin minte, de vreo doua ori l-am scapat din mana pe trotuar...in afara de ceva zgarieturi pe carcasa...NIMIC...functionare ireprosabila. Acum, privesc cu mandrie la pick-up-ul meu TESLA NZC 040, cumparat de mine prin 1984, din banii adunati din primul si al doilea salariu (scump, doamna, scump...). Marfa!!! Merge perfect si azi. Si mai am si vreo sapte-opt doze de rezerva pentru el! Tot ce prelucrez pe computer in materie de muzica nu suna si nu va suna precum un vinil rotit pe platan... Si de aia nu renunt la colectia mea de viniluri, multe, dar mai ales bune!!! Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. am avut video NATIONAL-PANASONIC ... primele modele care inghiteau caseta ... ( minune mare la vremea aia) .... costa cat o dacie noua ... avea si un miros specific...parca.... miros de occident ... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 (editat) Re: Vechituri care isi faceau treaba. Mai interesante erau alea cu incarcarea casetei pe sus....iesea ca un fel de lift in care se baga caseta pe orizontala si apoi cobora cu ea in aparat... Editat Martie 17, 2010 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Heee ce vremuri! Si eu mai am inca un Kastan 203 si benzile aferente, functioneaza si acum si benzile sunt inca ok desi le tin la casa de la tara si iarna nu e incalzita. Incercati acum sa ascultati muzica dupa un CD sau un DVD dupa 4-5 ani si o sa aveti o surpriza, veti gasi un plastic inert, benzile si vinilul era garantat pt 35-50 de ani:wink: Ma am si un concert 2030, din pacate numai am doza- s-a pierdut, il mai folosesc ca si statie, poate cine stie ii gasesc si doza pt ca mai am si vinilurile . Daca are cineva o doza in plus, sunt amator-reusesc eu cumva sa i-o adaptez chiar daca e de alt model:2dr Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Eu am avut un Kashtan - super scula. E si acum pe la maica-mea si este functional. Max - am avut si eu un ZX spectrum in varianta ruseasca swe numea vector. Programele se incarcau de pe casete. Si mie mi-a deschis pofta de calculatoare acel aparat :h5 Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Eu am avut un HC-85! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Hehehe... Am avut un maiak 203 iar apoi l-am schimbat cu un 205 . La 205 ii modificasem etajul final cu doua kituri montaj IPRS 25w si mergea super cu boxele nova. apoi prin 89 am luat un kastan care mai merge si astezi dar e undeva prin pod... Primul computador :) cip 03, care lucra in basic. Dar dupa ce ma munceam cu el pentru jocurile incarcate de pe casete audio era distractiv. video am luat in 92 la mana a 15 un mitsubishi super scula(semiprofesional) si merge inca. http://1.bp.blogspot.com/_YPCxsYuQRGU/Rq8iLYnOAtI/AAAAAAAAAMI/dPHx8mqEva8/s1600/cip03_3643564373.jpg vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. De "calculatorul" asta stie careva? Am avut unu si l-am vandut pe nimic in talcioc.Acum imi pare rau. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Poate te gandesti sa facem un troc cu el. :wink: Caut si un pick-up bun. Inca mai am discuri. :grin: Foloseam un pickup Unitra. Mi-au curs balele multa vreme pe vitrina pana mi-am permis ca sa il cumpar. :ha: Poftim domnu' Max , la alegere http://www.thomann.de/gb/turntables.html sau daca vrei "the best" ia de aici http://rockshop.de/exsearch_Technics+SL-1210+MK2_adwRS.html sau aici http://www.amazon.co.uk/Technics-SL-1210-II-Turntable/dp/B0000C4GFF Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. trei lei si saizeci ... franzela cu cartofi ... cornuri cu lapte... crochete cu cascaval ..... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silviu4x4 Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 (editat) Re: Vechituri care isi faceau treaba. http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid=p3984.m38.l1311&_nkw=Tonbandger%C3%A4t&_sacat=See-All-Categories Bägati un ochi si o sä remarcati cä vremurile nu sänt deloc apuse. Pe ebay tot timpu, sänt o sumedenie de Magnetofoane, care se tin cät de cät la pret. In ziua de azi, putini au cunostintele de calitate. De ex. un mic citat din timpul facultäti de ing. sonorä : Diferenta de calitate dintre Casetä si Magnetofon este de 33 de ori mai bunä in favoarea Magnetofonului. In fragedä pruncie Maiaku a fost de nelipsit, e undeva prin pod in ro, in germ. am mai avut cäteva. Oricät de performantä ar fi "turnu" audio, un mag isi gäseste pozitie längä ea. Si sonorul....cine a lucrat in studio stie cum se savureazä muzicä. Max vrei sä ne omori cu nuantele ästea nostalgice? Apropo vechituri ... am un storcätor de fructe centrifugal BRAUN de 25 de ani, care nu aruncä nimic afarä. Dupä operatia de stors, se scot rezidurile afarä uscate de le poti zidi. Am cäutat ceva asemänätor in zilele noastre... nici gänd. Apropo vechituri ... prea bune ...oare o gresalä atunci? Se spune cä dupä o crizä mondialä, calitatea produselor se inbunätäteste remarcabil, cum spune proverbul, "sänt prea särac sä imi cumpär un lucru ieftin". Dupä o crizä, oameni chibzuiesc mai bine si pe piatä va vinde doar ce se produce bine. Pänä ce se pierde iar aderenta cu realitatea. Din criza pe care o träim acum, cästigätor a iesit China, cu o cifrä de export de cca.48%. Au inaintat ieri un program de afiliere la ordinea globalä, unde singuri sau obiectat ca tarä "nedemocraticä", lucru care vor sä il schimbe de acum. Editat Martie 15, 2010 de Silviu4x4 Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Poate te gandesti sa facem un troc cu el. :wink: Caut si un pick-up bun. Inca mai am discuri. :grin: Foloseam un pickup Unitra. Mi-au curs balele multa vreme pe vitrina pana mi-am permis ca sa il cumpar. :ha: Am si un pickup cu 2 casete. Casetele nu mai merg,pick-up-ul nu stiu nici ala dar stiu ca nu a fost folosit vreodata. Cand eram mic o foloseam pe post de amplificator. 30w super la vremea aia.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Re: Vechituri care isi faceau treaba. Hhhhmm ia sa-mi scot si eu magnetofonul Grundig din dulap si sa-l sterg un pic de praf daca ma gandesc bine mai am si niste benzi.Noroc cu voi ca mi-ati adus aminte. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate