Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Actuala Suzuki GrandVitara, potrivita pentru offroad?

Postări Recomandate

Am stat astazi de vorba cu cineva care spunea ca daca ar fi sa-si cumpere un Suzuki Grand Vitara actual, ar lua o varianta pe benzina, iar motorul de 2,4 i ar fi o alegere interesanta, consumul ne fiind cu mult mai mare decat la cel de 2,0 i , in schimb comportamentul pe sosea fiind mult mai dinamic mai ales in fazele de depasire, etc. Deci cine este interesat de comportamentul on road sa aiba in vedere aceasta varianta. Si atunci, de curiozitate am intrat pe site-ul oficial unde am fost surpins de dotarile de confort pe care le are Grand Vitara (variantele pe benzina de 2,0 si 2,4i 5 usi) la un pret rezonabil. Iar din punct de vedere mecanic vad ca are 4x4 permanent, reductor si diferential central blocabil, adica deja minimul necesar pentru a pretinde sa fi in clasa masinilor cu pretentii de offroad.

Pana acuma, pentru mine Suzuki, dpdv al offroad insemna Samurai , Jimny si variante ale vechiului Vitara scurt cu motor de 1,6i amenajat.

Si atunci pun urmatoarea intrebare:

A cumparat cineva actualul Grand Vitara 5 usi cu motor pe benzina (sau hai sa zicem 1,9 diesel, pare-se de origine Peugeot, daca nu ma insel?) pentru a face si offroad?

Ce modificari sunt posibile?

Ma refer la o inaltare din suspensii (chiar daca are suspensii independente), roti ceva mai mari, blocaj diferential spate, un scut motor, nu mai vorbesc de troliu si bare metalice.

Deci in concluzie, merita de cumparat aceasta masina nu numai pentru confort si calitatile ei on road?

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Actuala Suzuki GrandVitara, potrivita pentru offroad?

Atentie Grand Vitara este un fel de SUV! Nici o legatura cu offroadul, parerea mea!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Din cate stiu Grand Vitara nu are sasiu, ceea ce reprezinta din punctul meu de vedere o penalizare destul de mare.

De asmenea, suspensia independenta nu are o cursa mare a suspensiei sau brate destul de solide.

Nu pot sa fac afirmatii despre cum rezista transmisia (cardane, planetare), insa per total, asa cum spune Yonutz, nu este o masina de teren.

Si Forester are reductor, si asta nu inseamna ca e masina de offroad, e o masina bine gandita, care merge pe drumuri forestiere.

Link spre comentariu

Suzuki grand vitara modelele noi sunt suv si binenteles ca mai toate suv-urile au 4x4 diferential central blocabil etc. sa modifici o vitara model nou as fi niste bani aruncati aiurea mai bime ei o vitara de prin 98 si o modifici pe aia

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

salutare

Am o GV de 2.0 benzina din decembrie, adusa din Belgia, noua, model 2009

inainte am o avut o Niva modificata

nici pe departe nu se compara una cu alta

GV nu va ajunge niciodata la performantele Nivei in offroad

Eu am optat pentru GV, deoarece are pretul cel mai bun la dotari si potential offroad in teren dintre toate suvurile ieftine

Pe unde umblu eu, adica balastiere, cariere si nitel la munte, drumuri forestiere, este ok GV

Dar sincer ma gandesc cu placere la momentele de prosteala cu Niva.

In concluzie , Grand Vitara este ok, pentru offroad mai pasnic,

are un comportament bun pe sosea, mult mai bun decat am crezut, silentioasa, merita dpdv performante/pret

Link spre comentariu

Grand Vitara pana in 2004 sau 2005 este un offroader autentic. Are sasiu, reductor, posibilitati de modificare, se pot pune blocante, etc. Motorul 2.0HDi este cel de Peugeot. Fara modificari deosebite se comporta bine in teren, cu gumele potrivite, fara pretentii de extrem.

Grand Vitara dupa 2005 este SUV. Caroserie autoportanta, nu stiu daca mai are reductor, tractiunea este controlata electronic de un calculator. Motorul diesel este un 1,9DDiS de la Renault. Se preteaza unui forestier, eventual la drumuri mai nasoale, cum spunea si colegul de forum mai devreme, dar in rest nu poti avea mari pretentii de la ea ca masina de teren.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

Modelul actual de GV este un SUV cu capabilitati de off-road, dar cam atit. Caroseria e autoportanta, suspensia e independenta, etc.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Gv inaltat arata chiar bine http://www.babez.de/suzuki/dune/newtitel.jpg

Singurele probleme ar fi lipsa reductorului (care nu cred ca ar fi chiar indispensabil la motorul 2,4 i), suspensia independenta(masinile de Dakar folosesc numai suspensii independente:wink: ), iar despre sasiu ...niva nu are si nici grand cherokee si cu toate astea...

Nu e o masina de extrem, dar ridicata ,cu blocanti si cauciucuri de off, sunt convins ca va face fata.:h5

vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh

woo cielo '96(de vanzare)

craysler voyager 2.4 benzinar

Link spre comentariu

ADI masinuta respectiva este suzuki grand vitara dune si din cate stiu a ramas la stasiul de concept car

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Parerea mea ca Grand Vitara,tot ca si yonutz spun ca ii un fel de suv,adica poti sa faci un peste cu ea,poate si un drum forestier...dar de "circ" nu cred ca ii buna....acum fiecare cum crede...bafta :h5

0720059999

0756545953

Link spre comentariu

Grand Vitara are reductor:y

Si ce daca are reductor? :grin: Orice masina 4x4 cu reductor = masina de teren?? :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

mi-am spus parerea cu privire la potentialul masini intr-un mesaj mai vechi

doar am vrut sa lamuresc o parte din colegi de forum care nu stiu ca GV are reductor

:h5

Link spre comentariu

mi-am spus parerea cu privire la potentialul masini intr-un mesaj mai vechi

doar am vrut sa lamuresc o parte din colegi de forum care nu stiu ca GV are reductor

:h5

pai are reductor dar nah nu cred ca poti face treaba la offroad cu ea,doar asa plimbari si la peste sau un picnic....

0720059999

0756545953

Link spre comentariu

pai are reductor dar nah nu cred ca poti face treaba la offroad cu ea,doar asa plimbari si la peste sau un picnic....

Cred ca ai uitat, dar acelasi lucru l-ai spus si in urma cu 13 ore........:uameni

Parerea mea ca Grand Vitara,tot ca si yonutz spun ca ii un fel de suv,adica poti sa faci un peste cu ea,poate si un drum forestier...dar de "circ" nu cred ca ii buna....acum fiecare cum crede...bafta :h5
Link spre comentariu

Cred ca ai uitat, dar acelasi lucru l-ai spus si in urma cu 13 ore........:uameni

@Astral, nu te supara... Era omu cu gandu la Patrolu care il asteapta undeva, la un peste, la un drum forestier...:ha:

Altfel, nu stiu de ce, dar Grand Vitara imi inspira ceva potrivit pentru un off road mai usurel. E drept, sta mult mai bine decat Vitara mea la multe capitole, dar mai degraba o vad pe asfalt, pe niste drumuri de tara, eventual pe aratura, dar nu prea o vad sa aiba mari capacitati de masina de teren. Imi amintesc de un anunt de vanzare al unui GV pe net, unde proprietarul spunea ca e o masina foarte buna pentru drumuri mai grele, dar nu e ce si-a dorit pentru "aventuri" in teren... Cred ca stia omul ce spune, mai ales ca masina avea un rulaj de vreo 80000 km, iar el era unicul proprietar.

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

sal, eu am o Grand Vitara din 2009 nemodificata si am fost cu ea in cateva trasee chiar off road de unde a iesit mai mult decat onorabil. de aceea eu cred ca ar trebui sa o incercati intai si sa vedeti ce poate. pe aceleasi trasee erau adevarati offroaderi ca Defender sau Wrangler si mercede G class dar GV a mers cot la cot fara sa am nici o problema.

• Like 1

I want out - to live my life and to be free !!!

Link spre comentariu

sal, eu am o Grand Vitara din 2009 nemodificata si am fost cu ea in cateva trasee chiar off road de unde a iesit mai mult decat onorabil. de aceea eu cred ca ar trebui sa o incercati intai si sa vedeti ce poate. pe aceleasi trasee erau adevarati offroaderi ca Defender sau Wrangler si mercede G class dar GV a mers cot la cot fara sa am nici o problema.

Cred ca colegii se referau la offroad extrem ca altfel nu inteleg ideea,atit timp cit gv(modelul pina in 2005) e peste vitara la toate capitolele,iar de vitare trag baietii in draci deci logic va face o treaba cel putin egala cu a unei vitare.Principalele" bube " ale masinii sunt suspensia fata pe bascule si directia pe cremaliera dar asta e nu poti sa le ai pe toate.

Totusi desi imi apreciez masina (tot tiganul isi lauda nicovala) nu pot totusi sa aberez atit incit sa pun semn de egalitate intre gv si defender,wrangler sau g,e ca atunci cind compari caii de rasa pura cu ,caii de la caruta.

PS : fara suparare dar inclin sa cred ca era un traseu forestier ca in unul de off-road adevarat ramineati toti buluc(GV,JEEP,DEFENDER,WRANGLER) neavind anvelope adecvate.

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Totusi desi imi apreciez masina (tot tiganul isi lauda nicovala) nu pot totusi sa aberez atit incit sa pun semn de egalitate intre gv si defender,wrangler sau g,e ca atunci cind compari caii de rasa pura cu ,caii de la caruta.

PS : fara suparare dar inclin sa cred ca era un traseu forestier ca in unul de off-road adevarat ramineati toti buluc(GV,JEEP,DEFENDER,WRANGLER) neavind anvelope adecvate

Nici eu nu am pus un semn de egalitate intre gv si restul. dar pot sa spun ca sunt extrem de multumit de ce poate sa faca masina. iar traseul nu era forestier ci chiar de off road adevarat pentru ca toate astea se desfasoare intr-o cariera de piatra.

Ps : am testat si un wrangler unlimited echipat cu tot ce trebuie si intradevar era altceva.

I want out - to live my life and to be free !!!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

L-ati folosit careva pe nisip - aveti idee cum se descurca?

Intrebarea se refera la Grand Vitara in general si in special la cea fabricata pina in 2005.

Link spre comentariu

GV 2004 - Cu cauciucuri potrivite se descurca foarte bine. Eu am mers cu AT si cat timp nu te astepti la minuni, masina este absolut OK pe orice fel de teren, inclusiv nisip. Este insa putin prea grea, dupa parerea mea, ca sa faci cu ea un offroad mai dur.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

multumesc pentru raspuns!

ce sa inteleg prin "offroad mai dur"?

eu unul sunt interesat de camparea la malul marii - prefer locurile cit mai ferite de "civilizatie".

ca atare, as vrea sa stiu daca ma pot baza pe masina pentru a ma duce la si intoarce de la locul de campare, fara sa am probleme. se intelege, cu cauciucuri AT.

sa inteleg ca ai folosit reductorul / blocat diferentialul central cand ai mers pe nisip?

nu ca nu te-as crede, dar niste poze / filmulete - daca ai - m-ar ajuta foarte mult in a intelege ce poate / ce nu poate masina.

Link spre comentariu

Merge pe plaja cu nisip, oricum ar fi nisipul daca ai AT-uri. E suficient sa cuplezi 4WD, nu are nevoie de reductor. Nu am filmulete, dar eu am folosit-o pentru tractat peridoc si bagat barca in apa. Ca atare a vazut mult nisip, noroi, maluri abrupte si rareori a avut nevoie de reductor ca sa iasa. Uneori l-am folosit doar ca sa nu fortez aiurea motorul si ambreiajul. Masina e capabila, nu e o jucarie fara putere. Daca vrei, pentru inceput pe nisip poti sa ii lasi cauciucurile mai moi, la 1.5, dar sa ai grija sa le umfli dupa aceea cand iesi de pe nisip.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare