Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomote motor la rece LC120

allex.ghise

Postări Recomandate

Re: Zgomote motor la rece LC120

am avut si eu aceeasi problema la 80000 km, zgomot era doar la temperaturi sub 10 grade. Am facut testul la Toyota Craiova si la rece testerul indica functionare incorecta la 2 injectoare. Au fost demontate toate patru si trimise la Rune, care au hotarat inlocuirea. Factura 8 000 ron, in garantie. In urma unor discutii mi s-a spus ca oricum la 120 000 km trebuie inlocuite garniturile la injectoare, ca ele costa cam 200 ron dar manopera inca vre-o 800 ron. Deci urmeaza sa le schimb din nou la 200 000 km. Ati mai auzit de problema asta?

Toyota Land Cruiser 120 - 2008
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Giobica

Insista sa desfaca injectoarele, sa le verifice pt ca nu este normal ca la o masina pe care dai o gramada de bani sai ai parte de neplaceri de genul asta dupa un asa numar mic de km.

Bravo ca ai rezolvat problema si toata admiratia pentru urechea muzicala.

Cat despre "gramada de bani" e o chestie pe cat de relativa pe atat de falsa. Si la un Duster :y aceeasi atitudine ar trebui sa avem. Pentru ca dealerii vor incerca oriunde si oricand sa spuna ca e de la motorina romaneasa, drumuri, praf, sofer prost, viteze prea mari pe autostrada sau prea mici prin oras, raul, ramul....

Sincer sa fiu, eu chiar sper sa fie vreun motiv pe undeva..... Am inca sentimentul ca masina asta exploatata si intretinuta corect e (aproape) indestructibila.

Link spre comentariu

Bravo ca ai rezolvat problema si toata admiratia pentru urechea muzicala.

Cat despre "gramada de bani" e o chestie pe cat de relativa pe atat de falsa. Si la un Duster :y aceeasi atitudine ar trebui sa avem. Pentru ca dealerii vor incerca oriunde si oricand sa spuna ca e de la motorina romaneasa, drumuri, praf, sofer prost, viteze prea mari pe autostrada sau prea mici prin oras, raul, ramul....

Sincer sa fiu, eu chiar sper sa fie vreun motiv pe undeva..... Am inca sentimentul ca masina asta exploatata si intretinuta corect e (aproape) indestructibila.

Stim cu totii ca motorina romaneasca este cum este, insa am incercat din acest punct de vedere sa protejez motorul, bagand doar motorina "austriaca" de la OMV si Petrom(v). Acum mi-au recomandat cei de la reprezentanta toyota sa bag motorina de la Rompetrol. In plus am schimbat de fiecare data filtrul de motorina (totdeauna original toyota) si intre revizii. Mers frumos, exploatare zic eu corecta, fara supra/sub turatii. Mai mult decat atat nu stiu sa se poata face ceva in intretinerea unui sistem de alimentare al unui motor.

Club 4x4 Cugir
Link spre comentariu

Vizitator Giobica

Eu sunt la a patra masina Diesel, numai motorina obisnuita Petrom si ocazional alte soiuri tot standard. Nu am avut nicodata vreo problema cu motorul si nici nu am schimbat filtre intre revizii. Oricum cei 10,000 sau 15,000 recomandati la noi sunt de regula .... mult contractati. In vest sunt multe masini la care se recomanda revizii la 2 ani sau peste 30,000 km.

Cred ca masinile de astazi sunt cel putin la fel de fiabile. Problemele apar din cauza regimului de exploatare si a complexitatii/electronicii/miilor de dotari....

Va propun sa sintetizam problemele aparute la LC120 intr-un singur topic, eventual pe aria tehnica Toyota. Acolo nu exista nimic la modelul nostru deocamdata.:tk

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator vladimir_lc120

Este de la injectoare, vezi ca la reprezentanta se gaseste un aditiv de motorina 90 ron bidonul si faci plinul.... O sa-ti dispara zgomotul si atentie de unde pui motorina , parca la OMV se aude mai putin...

O seara buna :)

Link spre comentariu

Este de la injectoare, vezi ca la reprezentanta se gaseste un aditiv de motorina 90 ron bidonul si faci plinul.... O sa-ti dispara zgomotul si atentie de unde pui motorina , parca la OMV se aude mai putin...

O seara buna :)

Da, de la injectoare a fost zgomotul, si "aditivul" ce mi l-au dat cei de la reprezentanta consta in 4 injectoare noi :x. La problema ce am avut-o, sa spui ca zgomotul dispare cu aditiv pt motorina e ca si cum ai spune ca o masina rasturnata o repari cu polish.

Editat de allex.ghise
Club 4x4 Cugir
Link spre comentariu

salut

cred ca aceasi problema o am si eu la tractorul meu dar a venit vara acum si....este liniste pina la iarna cred

la reprezentanta din Pipera la testare injectoarele erau beton la ureche nu

dar mai incerc la urmatoarea revizie o abordare pe tema injectoarelor

cu respect

lucian

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Buna ziua Aceeasi problema a aparut si la masina mea acum cind tocmai ce am iesit din garantie, am citit mai sus si am vazut ca problema a fost rezolvata cu rescriere soft .Masina mea are 70.000km si nu a fost folosita off road cei mai multi km fiind facuti afara din oras,la drum lung, motorina OMV,revizii la timp.Deci domnul @Miron Sorin daca nu va suparati va rog sa-mi spuneti daca zgomotele au mai reaparut la motorul dumneavoastra in iarna asta?(daca binenteles mai aveti masina).In speranta ca nu am deranjat cu intrebarea mea, va multumesc anticipat

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Salut,

am achzitionat si eu o Toyota LC 150, 190 CP. Am aceeasi problema. La rece, aproape pana motorul ajunge la temperatura nrmala de functionare, se aud zgomote de injector pronuntate. E adevarat, numai la turatii in sarcina de peste 2500.

Am facut si eu o programare la Toyota Cluj. Astept sa vad ce se intampla. Daca ati mai avut astfel de experiente va rog sa-mi comunicati.

Multumesc,

Horia

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Am o Toyota LC120, cumparat recent sh, motor D4D de 166 CP, din 2004 cu ~ 250.000 km parcursi.

La rece troncane un pic, dupa care cand se incalzeste nu mai face niciun zgomot.

La motoarele diesel common rail se pare ca asa se intampla, au un troncanit metalic pana se incalzesc.

Am avut pana recent un Peugeot 406 2.0 HDI, tot asa facea, troncanea metalic la rece, vreo 10 min pana se incalzea, dupa care mergea perfect silentios.

Eu unul nu mi-as face atatea griji, cat timp vorbim de diesel, un motor mai zgomotos constructiv.

Link spre comentariu

Pe forumurile internationale, zgomotul la rece al motoarelor D4d de la Toyota este universal recunoscut (si in mare parte asumat :) ). A mea face la fel: zgomot cand e rece pentru cateva minute, apoi revine la normal. Se pare ca motorina de slaba calitate (cum e cea de la noi, indiferent de producator), accentueaza zgomotul.

Alin Radu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare