flaviu Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... eu nu pot sa inteleg cum poti sa duci masina la vopsit fara sa DISCUTI inainte un pret, macar informativ sa fiu scuzat, dar ti-ai facut-o cu mina ta poti sa mergi la orice protectie a oricarui consumator,ei nu pot sa se amestece in politica de preturi a unei firme daca discutai un pret inainte si la sfirsit era altul ,era altceva,sau daca nu corespundea calitativ,dar asa daca nu ati discutat nici un pret inainte,si omul este nesimtit, el este acoperit dpdv legal sa ceara cit vrea nu cred ca te va ajuta devizul pentru ca el are dreptul sa lucreze cu ce adaos comercial vrea muschii lui Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Trebuie sa existe afisat pretul la manopera, la fel si adaosul comercial. Vezi devizul si doar aici il poti prinde. Dar cred ca omul deja s-a asigurat, ti-a tinut masina 25 de zile, e ceva manopera acolo... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Pai poti sa o lasi si 3 luni, tot materialele folosite scot si orele de manopera, nu? Am sa vad imediat ce primesc devizul...... Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... La prezentarea masinii in service ti s-a deschis comanda de lucru in care s-au specificat lucrarile ce urmeaza sa se efectueze si tu ai semnat si acceptat lucrarile? Ai si tu un exemplar care sa atest faptul ca ai lasat acea masina acolo si urmeaza sa i se faca lucrarile pe care le-ai solicitat? Oice service autoriat RAR este obligat sa deschida comanda semnata pt acceptare de catre client. Sau nu este un service autorizat? Lor le pasa de Protectia Consumatorului, dar mai mult le pasa de RAR Bacau:wink: "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Nu mi s-a deschis nici o comanda sau daca e deschisa vreo una au semnat altii in locul meu(in nici un caz eu sau sotia). Cu siguranta este un service autorizat RAR. In afara de faptul ca i-am lasat certificatul si masina nu am nimic semnat cu ei, totul a fost verbal. Nu stiu daca-i pasa sau nu de RAR sau de protectia consumatorului......eu sper ca da...... @Flaviu......esti a doua persoana care ma acuza ca am facut sau n-am facut ce trebuia......oare cati dintre noi urmeaza regulile scrise in a face sau a nu face ceva.......... Unde e bunul simt?????????????intreb eu...... Probabil ca e greseala mea..... Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... bunul simt nu functioneaza in cazul escrocilor si de astia trebuie sa te feresti singur sa nu ma intelegi gresit,nu te acuz de nimic,si am toata compasiunea pentru ce ti sa intimplat,dar din pacate eu zic ca nu prea ai ce sa mai faci,poti eventual sa-l ameninti cu tot felul de tribunale si protectii ale consumatorului,si asa sa scoti un pret mai bun,dar oricum sa nu te astepti sa-ti gasesti dreptatea la ei este o vorba care spune "cine greseste-plateste" Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Bineinteles ca nu e nimeni azi la service, nici seful si nici pe la birouri, deci am sa incerc din nou luni. Am vorbit cu sotia sa mai treaca pe acolo o data mai tarziu un pic poate, poate, ceea ce ma indoiesc. Eu va urez un weekend placut si am sa revin cu detalii. Ma intreb pe plan legal ce s-ar putea face.....in afara de protectia consumatorului......ce drepturi am eu si ce drepturi au ei...... Am sa caut ceva legi sa ma documentez....... Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Vezi ce inseamna sa se stie ca esti singurul din oras neafectat de criza? Pe astia trebuie sa-i arzi, dar trebuie dat la temelie. Cred ca RAR Bacau o sa-ti fie cel mai bun prieten si la final poti sa mai incerci si la pompieri... Oricum o dai trebuie sa te ocupi PERSONAL de problema. In principiu un service bun si cu pretentii iti calculeaza si nr de ore in functie de ce ai de facut.. La mine asa a fost "ai schimbat o bucsa? - ia sa vedem.. durata 50 min... costa atat" deci 3 sapt la tine e o aberatie. Cat despre Romania.... aveti stomatolog pe platforma?? trimite pm cu service ul ala, promit sa nu ma amestec Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 (editat) Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Emanuel trebuie sa-ti spun si eu...ca e greseala ta. Imi pare sincer rau, dar si eu am aflat de curand ca una este omenia, prietenia etc si alta e BANUL! Asta era o afacere! Trebuie tratata ca o afacere. Imi pare rau ca am citit tarziu postul tau, poate te-as fi sfatuit sa faci altceva. Oricum....nu e bine sa-ti bagi sotia in dialog cu nemernicii aia. Spui ca ai vorbit cu un amic al patronului? Din punctul meu de vedere, omul iti este dator 1000 de euro. Daca mai ai timp, da telefon sotiei si spunei sa se duca sa ceara factura si sa plece cu masina. DIRECT! Daca aia refuza, sa cheme Politia pt proces verbal. Apoi cu actul de ala, cu amicul si cu factura si devizul te duci in instanta pe institutia "ordonantei presidentiale" si soliciti de urgenta eliberarea masinii. Orice avocat de aici iti poate da un formular de ordonanta. Bafta! P.S. In sprijinul tau in instanta invoci necesitatea posesiei masinii, (copii de dus la scoala, daca ai) etc. Cazul este unul usor, pt ca legal nu au voie sa-ti sechestreze masina pt valoarea aia si mai ales cand procedurile de facturare sunt dolosive! Editat Martie 27, 2010 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Fiecare te arde dupa cum poate......nu te respecta nimeni......oriunde te duci esti tratat de kkt si culmea pe banii tai. Nu am fost in stare(noi romanii) sa facem NIMIC chiar daca avem o istorie, in comparatie cu altii care nu au, chiar daca avem resurse, oameni inteligenti,etc..... Totul e o japca pe fata, plina de nesimtire, manele, seminte si multe altele. As vrea un forum unde sa putem discuta ''live'' pentru ca aici nu pot pune accent pe unele cuvinte, nu pot ridica tonul,etc. @Doctoru Pe platforma avem un medic(doi de fapt, unu la munca, unu acasa) i-as numii generalisti, amandoi sunt ex medici militari ai infanteriei americane. Pentru probleme grave (dantura sau ranirea cuiva) este un elicopter la dispozitie 24/24. Dumnezeu sa ne pazeasca, pana acum nu am apelat la acel elicopter si sper nici pe viitor sa nu avem nevoie de el. Ai PM. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 (editat) Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Emanuel trebuie sa-ti spun si eu...ca e greseala ta. Imi pare sincer rau, dar si eu am aflat de curand ca una este omenia, prietenia etc si alta e BANUL! Asta era o afacere! Trebuie tratata ca o afacere. Imi pare rau ca am citit tarziu postul tau, poate te-as fi sfatuit sa faci altceva. Oricum....nu e bine sa-ti bagi sotia in dialog cu nemernicii aia. Spui ca ai vorbit cu un amic al patronului? Din punctul meu de vedere, omul iti este dator 1000 de euro. Daca mai ai timp, da telefon sotiei si spunei sa se duca sa ceara factura si sa plece cu masina. DIRECT! Daca aia refuza, sa cheme Politia pt proces verbal. Apoi cu actul de ala, cu amicul si cu factura si devizul te duci in instanta pe institutia "ordonantei presidentiale" si soliciti de urgenta eliberarea masinii. Orice avocat de aici iti poate da un formular de ordonanta. Bafta! P.S. In sprijinul tau in instanta invoci necesitatea posesiei masinii, (copii de dus la scoala, daca ai) etc. Cazul este unul usor, pt ca legal nu au voie sa-ti sechestreze masina pt valoarea aia si mai ales cand procedurile de facturare sunt dolosive! @Petre, Multumesc pentru toate sfaturile dar eu NU sunt acasa si sunt legat de maini deocamdata. Sotia a fost sa ceara o copie a devizului si a facturii, fara nici un gand de scandal, dar azi nu e nimeni acolo. Asa ca pana luni e moarta. I-am sugerat si eu sa mearga la un avocat, am un prieten bun, sa vada ce spune el. Cert este ca nu o las asa. O infatisare cu el m-ar scoate din minti si nu stiu care ar fi reactia mea......e inselatorie pe fata... sper sa-mi mai treaca pana ajung acasa. Cum spunea un coleg mai devreme.....''Prostia si domnia se platesc'' Acum am o dilema ca nu stiu pentru care din ele platesc......:ha: Ma incadrez la amandoua.............. P.S. Petre ma intrebam de la cine mananc miel de Paste anul asta....... hi hi hi .....acum stiu.......... Numele e Manuel dar si Liviu iar prietenii imi spun Liviu Editat Martie 27, 2010 de Piratu' Am uitat de miel........... Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Manuel, te rog sa citesti cu atentie ce ti-am scris. Una este FONDUL PROBLEMEI - adica plata serviciilor si alta este ELIBERAREA MASINII! Eu ti-am spus cum sa eliberezi masina. Cat despre fondul problemei.....daca esti interesat iti construiesc eu cazul aici si te duci la avocat direct si ceri sa-ti faca actele. Ai numarul meu, daca ai neclaritati baga o sarma! Dadada...ai sa mananci miel de la mine cand somajul va acoperi macar blana lui!:ha: P.S> Pt binele tau, te rog sa nu-ti trimiti sotia sa ceara nicio copie a vreunui act! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
staetu gigi Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Manuel, te rog sa citesti cu atentie ce ti-am scris. Una este FONDUL PROBLEMEI - adica plata serviciilor si alta este ELIBERAREA MASINII! Eu ti-am spus cum sa eliberezi masina. Cat despre fondul problemei.....daca esti interesat iti construiesc eu cazul aici si te duci la avocat direct si ceri sa-ti faca actele. Ai numarul meu, daca ai neclaritati baga o sarma! Dadada...ai sa mananci miel de la mine cand somajul va acoperi macar blana lui!:ha: P.S> Pt binele tau, te rog sa nu-ti trimiti sotia sa ceara nicio copie a vreunui act! subscriu si eu ca cea mai buna solutie este sa nu ridici nici un act pana nu ajungi tu... parerea mea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... de aia apar tot felul de escroci, vina este a ta, in momentul in care ai intrebat cat dureaza intrebi si pretul. Din astia care spun lasa ca sa facem noi treaba si ne descurcam dupa cu pretul....sunt multi. Personal iti spun ca pretul pe care ti l-au dat este aberant, in ultimul an am vopsit doua masini ( super profesional ) si nu au ajuns amandoua la pretul asta. Si toate cu demontare facuta de ei ( schimbare si de culoare ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Si un tir vopseai mai ieftin... ooai cum sa fie asa nemernici... mi-as lua masina si nu i-as da nici un ban daca nu i-ar ajunge 1000 de Euro cat a zis... ce poate sa-ti faca?(maxim 1500)sa te ia de ciocan, doar n-ai semnat nimic... sa te dea el in judecata pe baza la ce vrea... eu asa gandesc Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
staetu gigi Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Si un tir vopseai mai ieftin... ooai cum sa fie asa nemernici... mi-as lua masina si nu i-as da nici un ban daca nu i-ar ajunge 1000 de Euro cat a zis... ce poate sa-ti faca?(maxim 1500)sa te ia de ciocan, doar n-ai semnat nimic... sa te dea el in judecata pe baza la ce vrea... eu asa gandesc cred ca devine cea mai interesanta abordare !!!:ha: si mai amuzanta... cu atat mai mult daca nu ai semnat nici un bon de comanda!!!:ha::ha::ha:...oare nu cumva ai dus masina la ei "doar sa iti vopseasca hardtopul ???"... eu asa ma gandeam !!!:ha::ha::ha: ar fi interesant de aplicat !!! le-ai cerut tu cumva, oficial ma refer, aceasta lucrare???:ha::ha: ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... O suta de bulioane o vopsea ? De cate karate ? :ha: Pai... o intamplare asemanatoare: Acu 2 ani, duc eu Pajerosul la sudat, vopsit, grunduit, prin interior, pe la motor, ce mai... tot meniul. A durat cam o luna si vreo 2-3 zile toate operatiunile si masina a iesit de un albastru nemaipomenit de sclipitor, sidef. (pana la primele iesiri in teren, unde a inceput sa capete o nuanta mata) Cat a costat ? 10 mil manopera + 4 vopseaua, grundul, antifonul, lacul si vreo 200 de grame de chit. In final, complet, total, sa spunem ca a costat 15 milioane, la nea tinichigiul satului, care de 40 de ani face numai asta. Acuma, dupa 2 ani si o iarna de kkt, mi-a aparut nitel rugina la portiera dr. fata, la usa portbagaj, in partea de jos si atat. Pai la banii pe care i-am dat, sunt arhi-multumit !!! Intre timp, un prieten cu un Aro 244, merge la un service "specializat" (in tepe), ii tine masina aproape 3 luni la vopsit, apoi cand sa i-o dea, ii cere 45 de milioane... ca deh.... a fost greu tare. Prietenul meu, sa cada pe jos, nu alta. A bagat mana in buzunar, a scos 20 de mil si i-a dat, a luat masina si a plecat. A urmat vreo 2-3 luni de amenintari si alte asemenea, in final s-au linistit apele. In schimb, el dupa 2 ani de utilizare foarte rara (cam de 2-3-4 ori pe luna, in rest masina sta in garaj), e varza. Adica... e foarte varza, puncte de rugina peste tot, zici ca a incercat careva sa bata cuie in masina. A gasit o placa de fier care acoperea o gaura in portiera, prinsa in 3 pocnituri de aluminiu si acoperit cu chit de fibra. De la vibratii, a cazut chitul si 2 pocnituri s-au secerat... Ce mai.... viata si acordeoane... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
greby93 Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... cred ca devine cea mai interesanta abordare !!!:ha: si mai amuzanta... cu atat mai mult daca nu ai semnat nici un bon de comanda!!!:ha::ha::ha:...oare nu cumva ai dus masina la ei "doar sa iti vopseasca hardtopul ???"... eu asa ma gandeam !!!:ha::ha::ha: ar fi interesant de aplicat !!! le-ai cerut tu cumva, oficial ma refer, aceasta lucrare???:ha::ha: ... Nici atat...:ha:... cum iti cer bani ei ca o vopsit masina ceri si tu ca i-ai lasat sa o vopseasca... le faci factura doar ca nu ai deviz cum nu au nici ei... Au voie sa factureze cat vor fara devizul semnat? Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Salut, Imi pare rau sa aud ca sunt asemenea probleme la service, dar asta e... Ca idee, orice service trebuie sa mearga dupa un normativ. In cazul in care nu au pentru jeep - desi ma indoiesc - se poate face rost de la societatile de asigurari. Dupa ce iti da devizul il comparam cu normativul. Dar mai vorbim cand ajungi acasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Buna seara domnilor, Nu a reusit sotia sa intre in posesia nici unui act, in schimb a mers la un avocat, prieten de-al meu, care il cunoaste, din intamplare, pe seful service-ului si pe care avocatul l-a sunat iar dupa 10 minute de convorbire pretul a scazut brusc de la 106 mil la doar 70........:uameni Cum se explica domnilor treaba asta................. Asa ca in clipa de fata am hotarat: Luni sa mearga sotia sa plateasca, sa ia masina, toate actele aferente, dupa care cand ajung merg la un expert, la alte cateva service-uri sa vad ce note de plata imi fac si altii, compar cu ce-am platit eu si il dau sau nu in judecata. Asta e tara in care traim............ Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... E un inceput bun ! Bafta in continuare !:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rupere2004 Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Service-urile lucreaza dupa normativul producatorului, atat ca si materiale cat si ca ore de manopera. Acestea trebuie sa fie constante in deviz. Doar pretul materialelor si al manoperei poate fluctua nitel. Nu o lasa asa! In conditiile actuale, cand pana si la reprezentante, preturile au scazut la greu, asta e jaf la drumul mare. Explica-le ca va vedeti la tribunal. Pana sa ii dai in judecata, fa o reclamatie urgent la Protectia Consumatorului sa fie si ei prezenti cand ridica sotia masina din service. Succes Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... colegul rupere are dreptate.. Tot stau si ma intreb.. daca aveai golf 3 cat mai plateai?? Contravaluarea masinii?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Nu stiu daca vine careva de la protectia consumatorului la ridicarea masinii, aia nu prea au ce face. Nu am de ce sa ma plang vis-a-vis de felul in care a iesit masina. Vreau sa aflu doar cum a ajuns el la 106 mil (lucru pe care nu o sa-l mai recunoasca) si cum a ajuns la 70 acum. O sa spuna ca e sotia nebuna si a inteles gresit.........si cu 70 de milioane se spala pe maini. Imi pune ce adaosuri vrea el la materiale( chiar daca plateste impozit) si scoate devizul de 70 si gata. Asa ca.......... Am sa merg sa vorbesc si eu cu el dupa ce ajung acasa si cam asta e. Oriunde te duci e la fel.......platesti putin-calitate la fel.....platesti mult- ceva calitate si restul japca..... Promit sa nu-mi mai iau masina care sa necesite vopsitorie, dar si daca necesita.......imi iau pistol, compresor si o fac eu cu manuta mea.....cum iese asa iese si daca nu-mi place ma bat singur si gata............ Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Re: Cat platim sa ne vopsim masinile......... Radem, radem ...dar nu e rasul nostru ...Unde ai dus CONCRET masina? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate