Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat anvelope Freelander

mackie

Postări Recomandate

Re: Sfat anvelope Freelander

Salut

Poate sa puna 215/75R15 linistit, dar nu mai mare :wink:

Eu am pe Freelander 215/75R15 Hankook Dynapro MT RT03

insa turbo sahara cred ca isi va pune..

mersi

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 215
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

insa turbo sahara cred ca isi va pune..

mersi

Nasol moment (din mai multe puncte de vedere)

Dar cel mai nasol e ca sunt grele, pe langa faptul ca acum iarna nu o sa fie ok si asa mai departe.

Dar omul pe banii lui face ce vrea.

Spor.

Link spre comentariu

subscriu ! Freelanderul face multe daca stii sa il folosesti! Punand anvelope agresive si grele ii reduci performanta ! un sfat prietenesc ar fi sa puna lanturi pe ce roti are acum ! Ieftin si bun !

Editat de Astral
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Singurele anvelope cu profil agresiv care s-au potrivit cel mai bine pe Freelander au fost XZL-urile 195/80/R15 de la Michelin. Au fost folosite la Camel Trophy.

Urmatoarele pe lista sunt BF Goodrich.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

am inteles si va multumesc pt raspunsuri, cautam ceva anvelope 215/75/15 la pret bun si sa nu fie agresive..

mentionez ca masina e folosita la "tara" adica nu se va circula pe drumuri nationale ci pe dealurile din zona ...m-am gandit totusi si la ceva simex 205/70 .. a pus cineva profil simex pe freelander?

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

o sa-i rupi planetarele cu simexuri

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

o sa-i rupi planetarele cu simexuri

Pana la planetare va rupe IRD-ul.

Link spre comentariu

sau ala... sterg postarile poate nu le-a vazut inca, il aburim sa-si puna simexuri apoi punem pariu pe PM ce-si rupe prima data:grin: ... e o gluma cu caracter educativ:wink: ...sper sa nu fiu inteles gresit

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

:ha:

Cica e bine sa inveti din greseli, ale altora!:grin:

Link spre comentariu

As vrea sa montez pe freelander 1 jante cu ET negativ, daca stie cineva pana la minus cat pot sa merg, eu as opta -25, freaca undeva dupa?

Acuma am 215/70 R16 si vreau sa trec la 215/75 R15 ET -25

Link spre comentariu

As vrea sa montez pe freelander 1 jante cu ET negativ, daca stie cineva pana la minus cat pot sa merg, eu as opta -25, freaca undeva dupa?

Acuma am 215/70 R16 si vreau sa trec la 215/75 R15 ET -25

Pune flanse de 30mm la rotile de R15 si anvelope de 215/75R15.

Nu o sa rupi nimic si nici nu o sa iti "frece" nicaieri :wink:

Been there, done that.

Treaba asta merge si fara lift-kit, e testata!

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salve

Fug de jante aftermarket, flanse si distantiere(motive personale si intamplari ciudate :old) asa ca tot am cauta niste roti care sa potriveasca frumos - am ajuns la jante de Jeep XJ(+inele de centrare) cu anvelope General Graber AT2 235/70 R16 si prezoanele originale de Freelander - cred ca merge si 245 dar agata putin /freaca la viraje maxime in bara fata.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?91011-LR-FreeLander-Td4-2001

Multumesc

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Am facut si eu un upgrade la Freelander-ul meu model LN an 2004 3dr. Eu de cand l-am luat am avut jante R17 pe el cu anvelope 235/55/17(. Am zis sa montez anvelope MT si am montat Insa Turbo Dakar, ca de marci mai scumpe nu m-am putut apropia la bugetul propus. Dimensiunea anvelopelor montate este: 235/65/17 si modificari pentru a face posibil montajul au fost: Lift Kit de 50 mm si flanse distantiere de 30 mm.

P.S. Utilizez masina in offroad mai putin solicitant, pentru pescuit si vanatoare mai mult in zone de deal si de campie. Am inaltat masina deoarece pe camp am patit deseori sa raman suspendat pe sleauri de la tractoare sau utilaje agricole.

Link spre comentariu

235/65/17 sunt cu 8,5% mai mari decat pentru ce a fost conceputa motorizarea si transmisia(225/55/17), parerea mea e ca cele doua elemente mentionate vor fi serios "afectate"... despre ABS nici nu mai vorbesc.

Link spre comentariu

Poți să-i dai mașinii cât spanac vrei, dacă "scheletul" nu este al unui luptător de wrestling, nu faci decât să obții un popeye marinarul...

• Like 1

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Am facut si eu un upgrade la Freelander-ul meu model LN an 2004 3dr. Eu de cand l-am luat am avut jante R17 pe el cu anvelope 235/55/17(. Am zis sa montez anvelope MT si am montat Insa Turbo Dakar, ca de marci mai scumpe nu m-am putut apropia la bugetul propus. Dimensiunea anvelopelor montate este: 235/65/17 si modificari pentru a face posibil montajul au fost: Lift Kit de 50 mm si flanse distantiere de 30 mm.

P.S. Utilizez masina in offroad mai putin solicitant, pentru pescuit si vanatoare mai mult in zone de deal si de campie. Am inaltat masina deoarece pe camp am patit deseori sa raman suspendat pe sleauri de la tractoare sau utilaje agricole.

Pune niste poze cu lucrarea sa vedem si noi despre ce este vorba. Ce inaltatoare ai pus,ce ai modificat,etc... :tk

Link spre comentariu

235/65/17 sunt cu 8,5% mai mari decat pentru ce a fost conceputa motorizarea si transmisia(225/55/17), parerea mea e ca cele doua elemente mentionate vor fi serios "afectate"... despre ABS nici nu mai vorbesc.

De aceasta modificare nu m-am apucat de capul meu ci am studiat alte forumuri din afara cand am decis sa fac asta, iar ce mi-ai spus tu ca rotile sunt mai mari nu are nici o relevanta deoarece sunt toate mai mari si tehnic vorbind rotatia este aceeasi pe toate.

Am fost putin in camp cu ea duminica si masina merge chiar ok si la cati bani am dat eu pe ea sincer m-a costat revizia si aceasta modificare cam jumatate de in banii dati pe ea la achizitie. Eu nu sunt pe premiza "Ma apuc de karate de frica sa nu ma bata dumnezeu"! Daca se strica cu 2000 euro iau alta cu totul.

Link spre comentariu

Poți să-i dai mașinii cât spanac vrei, dacă "scheletul" nu este al unui luptător de wrestling, nu faci decât să obții un popeye marinarul...

Dupa cum am scris si in prima postare eu folosesc masina pe drumuri fara inclinatie la vanatoare si pescuit si am ales aceasta masina ca este ieftina si se decapoteaza spatele si poti trage din ea cu arma fara a mai folosi trepied. Daca cumparam un trepied de arma mai pricopsit facea cat jumatate de masina :))

Link spre comentariu

1..... iar ce mi-ai spus tu ca rotile sunt mai mari nu are nici o relevanta deoarece sunt toate mai mari si tehnic vorbind rotatia este aceeasi pe toate.

2.............. Daca se strica cu 2000 euro iau alta cu totul.

1. De cuplu si bratul fortei ai auzit? ... conform teoriei tale poti sa montezi niste flanse la un trabant, sa-i pui roti de tractor si gata monster truckul

2. In cazul asta e inutil sa mai discutam

Link spre comentariu

Pune niste poze cu lucrarea sa vedem si noi despre ce este vorba. Ce inaltatoare ai pus,ce ai modificat,etc... :tk

Am montat asa:

- Lift kit de 5 cm cu camber kit inclus achizitionat din UK - 155 lire transport si taxe incluse

- Flanse distantiere roti 30 mm achizitionate din china (aliexpress) - 200 dolari transport si taxe incluse

- Anvelope 425 ron bucata

De modificat in caroseria af facut astfel:

- Am lungit cu 2-3 cm in jos gaura prin care trece bieleta de directie (pana la lonjeron)

- Am desfacut la rotile fata carenajete de plastic (aparatoarile de noroi) si acolo are o muche de la ambutisarea tablei pe care am indoito spre interior si am prins in suruburi carenajul direct pe tabla. aceasta operatiunea am facuto deoarece roata trecea la mai putin de un cm de carenaj si daca lua noroi pe cauciuc freca asa ca am facut aceasta operatiune si acum am acolo 3 cm minim.

IMG_6525_1.jpg.f51d6c2da2060e972021418b45f52ede.jpgIMG_6527_1.thumb.jpg.c24d7fa99875fbbef278962f36bed281.jpgIMG_6518_1.jpg.103964d0bdce92df325a514db7cbcf27.jpg

Editat de tomas_dan84
Link spre comentariu

Am montat asa:

- Lift kit de 5 cm cu camber kit inclus achizitionat din UK - 155 lire transport si taxe incluse

- Flanse distantiere roti 30 mm achizitionate din china (aliexpress) - 200 dolari transport si taxe incluse

- Anvelope 425 ron bucata

De modificat in caroseria af facut astfel:

- Am lungit cu 2-3 cm in jos gaura prin care trece bieleta de directie (pana la lonjeron)

- Am desfacut la rotile fata carenajete de plastic (aparatoarile de noroi) si acolo are o muche de la ambutisarea tablei pe care am indoito spre interior si am prins in suruburi carenajul direct pe tabla. aceasta operatiunea am facuto deoarece roata trecea la mai putin de un cm de carenaj si daca lua noroi pe cauciuc freca asa ca am facut aceasta operatiune si acum am acolo 3 cm minim.

[ATTACH=CONFIG]272875[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272876[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]272877[/ATTACH]

Da,arata foarte bine,felicitari. Sa monitorizezi anvelopele sa nu se toceasca pe lateral si sa ne spui cat ti-au rezistat planetarele. La mine camber pins-urile n-au facut nicio branza iar planetarele le-am schimbat dupa un an. Poate am fost eu ghinionist, nu stiu ce sa spun,dar astept evolutia cu interes. Deocamdata am demontat kit-ul de inaltare.

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Am si eu urmatoarea problema.Am 4 cauciucuri identice ca si uzura,marca si dimensiune 215 65 16 iar un cauciuc este deformat.Roata de rezerva este la fel ca si marca si dimensiune si este noua.E vreo problema daca folosesc roata de rezerva avand in vedere faptul ca are cam peste 3 mm profil fata de celelalte.Masina are cardanul pe ea.Daca o pot folosi unde sa o montez pe fata sau pe spate.

Nu am gasit sa cumpar s.h alta anvelopa la fel ca si marca si uzura.

Link spre comentariu

In nici un caz sa nu folosesti o anvelopa diferita pt mai mult de cativa km ca nu-i bine

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu urmatoarea problema.Am 4 cauciucuri identice ca si uzura,marca si dimensiune 215 65 16 iar un cauciuc este deformat.Roata de rezerva este la fel ca si marca si dimensiune si este noua.E vreo problema daca folosesc roata de rezerva avand in vedere faptul ca are cam peste 3 mm profil fata de celelalte.Masina are cardanul pe ea.Daca o pot folosi unde sa o montez pe fata sau pe spate.

Nu am gasit sa cumpar s.h alta anvelopa la fel ca si marca si uzura.

Daca o dezumfli putin astfel incat sa-i scada diametrul ar fi de ajutor. Cu anvelope diferite ar trebui sa sesizeze TC ca rotile nu se invart cu aceeasi viteza si sa se aprinda (TC). Masina are oricum diferentiale care sa compenseze diferenta de turatie a rotilor, in concluzie mai mult ca sigur ca nu are nimic in cazul tau.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare