Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jimny - ne trebuie nanotehnologie sau merge si altceva?

shoricelu

Postări Recomandate

Salut. Stiu ca suna aiurea, stiu ca mi se va recomanda sa incerc sa evit situatia, dar ma gandesc ca nu sunt singurul care pateste asa ceva, asa ca vin aici sa expun "problema" mea:

ce se poate face la un jimny (care inca arata bine) pentru a-l proteja de crengile (crecile) de copaci, rugi, arbusti care nu contenesc in a-mi zgaraia capota [edit: si vopseaua de pe caroserie] pe partile neprotejate de bandourile de plastic?

Da, ma cam bag prin hatisuri si-mi cam place asta. Ce nu-mi place sunt dungile pe care deja le-am dobandit in ultima tura, pe un drum pe care zapada a culcat in iarna asta majoritatea pomilor.

PS: de-abia am luat-o pe micutza moapsa... si inca mi-e foarte mila de ea... :care

Editat de shoricelu
Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Jimny - ne trebuie nanotehnologie sau merge si altceva?

iti adaptezi doua cabluri de otel subtiri de la coltul capotei pana deasupra geamului. Asemanator cu sistemul taf-urilor doar ca mai soft:grin:...reduci destul de mult numarul zgarieturilor dar nu de tot, daca te bagi prin padure deasa...scuzati ca am pus poza cu utilaj, dar a fost mai usor de cautat(aprox. toate tafurile au)

taf.jpg.ce18f43f16aa89b1cdbf62e7cfe79add.jpg

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

iti adaptezi doua cabluri de otel subtiri de la coltul capotei pana deasupra geamului. Asemanator cu sistemul taf-urilor doar ca mai soft:grin:

[edit: solutia e buna in cazul capotei. Am editat primul post ca nu m-am exprimat corect: era vorba de toata vopseaua...]

Si cu "vacsaua" de pe tabla ce ma fac? Aia ar cam rezolva parbrizul...la un eventual "atac" al neprevazutului :)

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

[edit: solutia e buna in cazul capotei. Am editat primul post ca nu m-am exprimat corect: era vorba de toata vopseaua...]

Si cu "vacsaua" de pe tabla ce ma fac? Aia ar cam rezolva parbrizul...la un eventual "atac" al neprevazutului :)

Pai cablurile ridica crengile deasupra masinii...astfel salvezi zgarieturile ce le faci pe laterale...daca este ceva gros sub faruri si tii mult la masina n-ai ce sa faci decat sa o iei pe alta varianta sau sa tunzi putin drumul

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

Nu prea cred ca te ajuta "sarma de rufe" sa protejezi masina pe laterala...

Poate doar sa-ti protejeze parbrizul de vreo creanga buclucasa.

O solutie ar fi sa colantezi masina cu folie protectoare.

Vezi ca sunt cativa baieti pe-aici care au facut asta.

Da un search prin forum. :wink:

Link spre comentariu

Sau un polish dupa fiecare iesire. Asa faceam si eu si ma tinea pina la urmatoarea iesire. Aspectul asta e cu minus. Cu plus, ca dupa fiecare miscare dadeam jos intre 1,5 si 2 kg si ma trezeam a doua zi ca-mi descopeream muschi de care uitasem de mult ca exista :grin:

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Eu zic asa: Nu poti sa mananci usturoi fara sa-ti puta gura, asa ca daca vrei masina lucioasa n-o baga in padure....:grin:Sau dupa fiecare iesire mai pui cate un stiker doua, dupa caz:ha:

Link spre comentariu

Eu zic asa: Nu poti sa mananci usturoi fara sa-ti puta gura, asa ca daca vrei masina lucioasa n-o baga in padure....:grin:Sau dupa fiecare iesire mai pui cate un stiker doua, dupa caz:ha:

eu as colanta-o

Va salut !

Link spre comentariu

Variante:

1. O colantezi cu folie 3M transparenta sau colorata (poti sa pui si imitatie de lemn sau carbon :wink:)pentru asa ceva (pietre, crengi....) e foarte buna, am vazut un Golf cu asa ceva pe capota, e infoliata de 2 ani si nu are absolut nici un semn si omu bate romania in lung si'n lat. Poti s-o iei transparenta sau ce culoare vrei tu. Stiu ca costa mult. Nu stiu cat insa.

2. Exista o vopsea (sprai, la tub) se gaseste in America, deci transportul....ce garanteaza ca nu sare. Da o culoare mata masinii. Ideea e ca trebuie sa o vopsesti din nou, de la 0, adica dat jos ce ai acum pe masina, o vopsesti cu aceasta vopsea la tub (o sa-ti trebuiasca vreo 2 cutii) si nu mai ai nici o treaba. Postasera niste unii filmulete cum dadeau cu ranga si zgariau cu cutterul si nu patea nimic. Vopseaua nu costa mult, o sa te coste transprtul si faptul ca trebuie raschetata toata masina. Cand am putin timp o sa caut din nou si postez linkul.

Eu as merge cu prima varianta.

Oricum iti trebuiesc "sarme de rufe" pentru parbriz.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

???.... pai e masina de off road ? sau e ca si gumele acelea ”all season” ?

dar daca vrei sa bagi bani in protectia exterioara a masinii eu zic da jos elementele din plastic, roll cage cu plasa de sarma (e o idee, nu dati cu pietre).... dar masina nu o sa mai fie ....”de strada”

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Salut. Stiu ca suna aiurea, stiu ca mi se va recomanda sa incerc sa evit situatia, dar ma gandesc ca nu sunt singurul care pateste asa ceva, asa ca vin aici sa expun "problema" mea:

ce se poate face la un jimny (care inca arata bine) pentru a-l proteja de crengile (crecile) de copaci, rugi, arbusti care nu contenesc in a-mi zgaraia capota [edit: si vopseaua de pe caroserie] pe partile neprotejate de bandourile de plastic?

Da, ma cam bag prin hatisuri si-mi cam place asta. Ce nu-mi place sunt dungile pe care deja le-am dobandit in ultima tura, pe un drum pe care zapada a culcat in iarna asta majoritatea pomilor.

PS: de-abia am luat-o pe micutza moapsa... si inca mi-e foarte mila de ea... :care

Aceasi situatie, aceeasi problema - solutia- FOLIE si eu ii voi da un polish profesional sa o scot la vopsea si apoi folie direct

Link spre comentariu

folia protectoare de la 3M pare sa fie solutia. Am dat de un sit care zice 140E/mp. Dar nu stiu daca e 3M. Cat de curand imi fac fisierul de taiere cu ceva tolerante dar doar pentru laterale si, poate, capota. Il si postez. Asta dupa cei fac poze cu un ultra-wide, sa nu ma insel prea tare.

Pe plafon ma bate gandul sa "arunc" niste folie de carbon gri. Mai taie din pofta de radiatii a negrului. Basca, la pofta de radiatii taiata, ii bag un antifon audio sub plafon. Cica "ar tine de frig".

Zebra n-oi face-o, dar macar o capritza neagra care sa nu se mai planga de zgaraieturi si de cald...

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Ieri am vazut in trafic (prin cluj) o navara cu nr. de capitala trasa in folie ce imita fibra de carbon. Arata foarte fain. Initial, am crezut ca e vopsita negru mat, insa la un semafor am vazut ca era putin lovit overfenderul de pe dreapta fata si acolo folia a facut niste cute. Una peste alta, mai tinea si de overfenderul ala sa nu cada de pe masina. Asa, ca pe linga ca arata bine, mai tine si plasticele pe masina :grin:

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Daca reusesti sa o faci ... sunt si eu interesat!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Folia asa zisa de transfer, e ieftina si nu are adeziv permanent.Protejezi rapid partile de caroserie expuse la zgarieturi cand pleci in tura si pe urma o dai jos.

Dezavantajul e ca nu o sa arate bine masina in teren mai ales in poze.

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Folia asa zisa de transfer, e ieftina si nu are adeziv permanent.Protejezi rapid partile de caroserie expuse la zgarieturi cand pleci in tura si pe urma o dai jos.

Dezavantajul e ca nu o sa arate bine masina in teren mai ales in poze.

Ai putea sa detaliezi un pic despre acest tip de folie,producatori ,etc,daca esti mai in tema ? Sint oarecum in aceiasi situatie,un y61 lung cu vopseaua impecabila si mi-e cam mila de ea....,deocamdata...asta pina la prima iesire mai"serioasa" !

Link spre comentariu

cea mai sfanta protectie impotriva zgarieturilor este statul acasa. sau mers la mall....

eu nu cred ca o folie apara cine stie ce, poate doar de ceva varfuri soft de crengi... o craca serioasa lasa urme adanci...va arat pe masina mea daca vreti.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Ce stiu despre folii:

http://www.edcg.ro/produse.php

aici am gasit intr-o oferta: "FOLIE DE TRANSFER -folie din polipropilena transparenta

-aderenta medie

-permite preluarea materialelor decupate in vederea aplicarii acestora pe suport

-latime: role de 1.22 x 100m; (rolele se pot taia la 0.61m latime)

Material in stoc. PRET: 1.20 € /MP"

Ar mai fi si:

http://www.folii-adezive.ro/produs.php?id=431

aici parca aveau coli 0,7x1m pe suport de hartie

Link spre comentariu

Cea mai sculata folie e Ventureshield-ul. Cea mai rezistenta. Am vazut personal un Audi care a intrat cu spatele intr-un zid si nu s-a bulit decat folia.

Problema e ca se infiltreaza apa, firicele, molecule, stropinei...nu conteaza, care lucreaza in timp si genereaza rugina.

O alta belea este ca odata la maxim 2 ani trebuie inlocuita, deoarece se exfoliaza, oricat de buna ar fi, coeficientii de dilatatie intre tabla, vopsea si folie difera. Si e chinu' dracu' sa scoti folia de pe masina dupa 2 ani.

Pentru a evita oxidarea, vopseaua trebuie sa fie perfecta, fara nici un por. Adica atunci cand o scoti din vopsitorie.

Solutia pe care o vad eu este o vopsea destinata suprafeteleor destinate folosirii dure. Un bedliner in speta. Adica ce se pune in bena pick-up-urilor.

Editat de koais
Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Depinde de masina ... dar o pensula sau chiar un pistol si mici reparatii cand este nevoie ... doar este masina de off-road!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Eu am rezolvat problema protectiei vopselei altfel: 2 kile de vopsea de gard negru-mat, pe baza de apa, aplicate cu rola... voila`. Nu mai am probleme. Iar vopseaua originala e ca si noua sub stratul protector.:ha:

http://http//forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=90051&d=1284183213http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=90051&d=1284183213

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Deci,in afara de "trafalet":grin:,si-a mai colantat cineva masina,la modul concret,pentru a putea impartasi si celorlalti opinii sau descoperim fiecare pe contul lui "beneficiile" foliilor ?! Pina acum,2 producatori 3m si oracal(mai uzitat parca ...) Foram in continuare pentru a afla ce se preteaza mai bine la distractia noastra...

Link spre comentariu

Daca n-ai cine stie ce vopsea buna pe masina cand vrei sa dai folia jos o dai cu tot cu vopsea:ha::ha::ha:. Din toti baietii care i-am cunoscut si se dau nici unu nu are folie si nu le e mila daca da cu masina in pomi sau o juleste:ha:.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare