Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Emergency kit

Recommended Posts

Re: Emergency kit

Din ce stiu eu, materialul din care sunt facute PET-urile e destul de instabil la schimbari mari de temperatura si elibereaza in lichidele continute oaresce substante nu tocmai "prietenoase" cu organsimul uman.

Asta, cica, este unul din motivele pentru care PET-urile folosite nu se reutilizeaza in acelasi scop ci sunt "tocate" si folosite la ambalaje nealimentare (cel putin in teorie)

Cel putin in teorie.

Vad ca aia de La Fantana folosesc si refolosesc aceleasi bidoane de zeci de ori. Sau sunt din alt material?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cel putin in teorie.

Vad ca aia de La Fantana folosesc si refolosesc aceleasi bidoane de zeci de ori. Sau sunt din alt material?

Este "oleaca" alt material: daca ai observat este un material destul de casant fata de cel de la PET-uri:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

• 10 months later...

Am incercat si am renuntat la MRE ale armatei americane . Desi dupa catva incercari m-am oprit la meniul 23 ( pui cu paste si sos pesto si alte cateva maruntele ) am constatat ca desi teoretic ar fi in termen pana in 2017 , nu trec cu bine peste caldurile din sezonul cald . Dupa ceva studiu mai aprofundat ( mintea romanului cea de pe urma ) am descoperit ca producatorul declara ca termenul de valabilitate e conditionat de temperatura de depozitare , putand fi chiar si ( putin respectabilul ) de 3 luni la aprox 25-30 grade ( adica vara romaneasca neaosa ) .

Dupa aprox 8 luni de stat in masina , faimoasele MRE originale americane au fost 'casate' . In mod ciudat ( sau nu ) , fata mea cea mofturoasa si de asemenea si catelul meu nu le-au mancat ( din doua incercari fiecare ) atunci cand curiosi sa vedem/gustam le-am desigilat ( mult inainte de astea 8 luni ) . Chiar si eu ce sunt mai flegmatic nu le agreez , deci cam asta fuse cu MRE si gata , revin la conservele de fasole simpla ( Bonduelle ) din supermaket si celelalte mai usor de gasit . M-am agitat degeaba ca nu-s in pustiu , nu stiu ce-o fost in capatana mea cu astea , probabil am fost doar curios . Incalzitoarele lor sunt interesante dar pe mine chiar si asta 'ma lasa rece' . Nu e ce trebuie , sau poate ca e prea mult pentru un om normal cu ocupatii normale si care doarme in patul lui mai mult de 330 zile pe an .

Am mai pastrat un MRE 23 , nu stiu pentru ce dar e cel care mi-a ramas 'pe stoc' in primavara si sta linistit intr-o nisa la temperatura constanta ( pe langa niste sticle cu beutura pe care dulceanu n-o sa le vada niciodata nici daca-mi jura ca mananca el puiul din MRE ) .

... printre altele , uleiul de masline e ceva la ce nu as mai renunta . Poate face o conserva nasoala sa fie mai putin nasoala ...

Edited by cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Interesant topicul, acum l-am vazut si parcurs pana la capat. Fara sa stiu foarte multe lucruri despre supravietuire, masina mea este dotata in acest moment cu urmatoarele :

- 2 meniuri MRE original americane (nu mai stiu ce numere sunt, dar am sa ma uit)

- 1 sticla de whisky (pentru inbarbatare)

- 1 recipient de 5 litri cu apa potabila (pe care o inlocuiesc mereu cand ies)

- 1 patura (care ar putea avea mai multe functionalitati in afara de supravietuire :ha:)

- kit de recuperare

- compresor aer,

- trusa pentru pene rapide,

- trusa sanitara,

- stingator,

- topoare, cutite si alte ustensile....

Sustin punctul de vedere cu privire la faptul ca in Romania nu prea risti sa mori de foame pe coclauri, in orice directie ai luao in cateva ore inposibil sa nu intalnesti pe cineva.

LE - MRE - urile sunt complexe, iti asigura hrana pentru o persoana pentru mai mult de 24 ore dupa parerea mea.

Edited by Catalin40A

de foame nu poti sa mori, dar poti sa mori linistit mai tarziu la spital dupa ce ai mancat nustuce prostie sau ai baut ceva apa de unde nu trebuie

nu pentru ca sunt toate mortale, dar orice chestie dubioasa poate sa iti faca complicatii. Odata ajuns in sistemul sanitar romanesc, e o chestie pura de noroc si sansa sa scapi cu bine.

Cele mai grave chestii pe care trebuie sa le rezolvi sunt

hipotermia

dezhidratarea

capacitatea de a interveni in cazul unui accident (nu neaparat de masina, dar in natura poti sa o patesti in felurite moduri si nu vine nici dracu sa te ia).

in rest e confort, dar eu va spun clar, daca nu mananc 6 ore nu mai sunt bun de nimic, sunt nervos si ma doare capul, trebuie intervenit nu sa nu mor ci sa functionez normal.

Iarasi am o mare prblema cu frigul, nu ca mor, dar daca ma ia o tura de dardait nu imi revin usor.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Salutare,

stie cineva si imi poate spune care este regimul juridic / legal al rachetelor de semnalizare?

ma gandesc sa nu fie incadrate la ceva explozibili / materiale pirotehnice cu regim special si sa dai de belea daca le detii si le folosesti, chiar justificat intr-un caz de urgenta.

Ca alternativa ma gandesc la grenadele fumigene pe care le folosesc baietii la airsoft - evident cu mentiunea ca acestea nu sunt de folos decat pe timpul zilei, in conditii de vizibilitate cat de cat ok.

merci

e complicat cu rachete de semnalizare... alternativa sigura, ieftină și fără complicații este o oglindă și un laser verde :)

cît despre fumigenă, deși nu-i văd rostul, poți activa imediat una din cârpele pe care le ai la motor, alea pe care ștergi joja de ule

:)

o chestie pe care am sa o cumpar cat mai curand sa o pun la masina (poate in fiecare masina nu ar fi rau) este sprayul cu gel de piper pentru ursi

nu sunt mlulti ursi pe la noi in judet, dar cainii de ciobani si cateodata ciobanii de oameni sunt bine de tinut la distanta sigura.

Nu ma refer la cele mici care pulverizeaza, ma refer la sprayuri mari care arunca un jet de gel iritant pana la 12-15 metri.

Sunt foarte scumpe, dar eu cred ca merita investitia.

bun ar fi daca ar face astia plate si lungi sa intre la fix in portiere... :)

Edited by Astral
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Pe National Geographic am vazut o emisiune despre Armata Americana care folosea niste fase care se introduceau chiar in rana deca era adanca, aplicandu-se si presiune. Acum nu le mai gasesc dar am dat peste astea.

[video=youtube;e-5wqwp64MM]

Parca s-a mai discutat, dar se gasesc pe la noi?

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Nu am inca masina 100% pregatita pentru situatii de urgenta (inca nu am nici macar trusa medicala, stingatorul si triunghiurile cerute de lege), insa, printre materiale de aprins un foc in aproape orice conditii (cateva lemne uscate, o punga cu lumanari pastila, niste alcool izopropilic, si probabil alte chestii din care pot improviza o aprindere garantata), mai am si o bucata de slanina afumata, care e garantat sa reziste in masina de-a lungul iernii, si probabil inca o buna perioada din vara ce va urma (in primul rand, mentionez ca o tin invelita in servetele, pentru ca in punga se va accelera degradarea; mirosul te poate ajuta sa determini cu usurinta daca inca e buna, si o verific aproximativ periodic, insa chiar si dupa ce se rancezeste, va fi la fel de valoroasa pentru mine, fiind foarte buna de aprins focul in conditii de umiditate), si mai am niste pliculete de miere si zahar, culese de prin cafenele (pentru ca imi beau cafelele si ceaiurile fara indulcitori). Mierea este normal inalterabila, dar va sfatuiesc sa va ganditi de doua ori cand mancati miere la plic dupa data expirarii, sau pastrata in caldura, deoarece eu unul nu am 100% incredere :P Zaharul va fi bun pana in panzele albe. Deasemenea, mai am in permanenta cateva flacoane de apa potabila, fie de la robinet, fie plata, am un termos, si un fierbator de apa (aka termoplonjon) cu priza de 12v la bricheta, dar si o punga cu ace de pin, care vor ramane verzi multa vreme si sunt oricand bune pentru un ceai cald. Volum total, cu exceptia flacoanelor de apa si a termosului.... incap lejer in torpedo la samurai, impreuna cu multitudinea de lanterne, telecomanda wireless pentru troliu si alte lucrusoare. Urmeaza bineinteles o trusa medicala standard, precum si una custom, si imediat ce voi gasi o solutie pentru a monta o cutie metalica, reorganizarea si completarea kitului, sa nu ma mai intalnesc cu slanina in torpedo de fiecare data cand bag mana dupa un pix sau o lanterna :)

• 10 months later...

.. si am observat la un pachet medical ca betadina era expirata din 2011 . Acuma nu stiu cat de expirat e si efectul , dar am folosit-o uneori si inca facea ceva ... S-a inlocuit in peste tot , cea mai recenta era expirata de aproape un an ...

In schimb , unele conserve sunt expirate din 2013 , dar le pun bine la pastrare , incerc la vara rezistenta burtiilor unor manglii betivi lesinati de foame in miez de noapte undeva departe ... Pana acum n-au crapat la 'teste usoare' , sunt curios sa vaz cat o pot duce ei ....sper sa nu citeasca ... imi aduc aminte cu mult haz ( acum ... ) cand ti-e foame rau orice conserva expirata e recertificata instant ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Cam da , incercam sa fiu putin rautacios , putin sarcastic , putin nostalgic ...

• 1 month later...

Pe National Geographic am vazut o emisiune despre Armata Americana care folosea niste fase care se introduceau chiar in rana deca era adanca, aplicandu-se si presiune. Acum nu le mai gasesc dar am dat peste astea.

[video=youtube;e-5wqwp64MM]

Parca s-a mai discutat, dar se gasesc pe la noi?

tutunul are acelasi efect, opreste sangerarea instananeu si chiar "lipeste" taietura.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use