Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nissan: a mai murit o legenda ...patrol (discutie generala)

soimu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: Nissan: a mai murit o legenda ...patrol (discutie generala)

Cati Europeni sunt dispusi sa cumpere asa ceva cand un Touareg ii plimba in toata Europa...?

:ha::ha:

Foarte putini. În majoritate oameni care au nevoie de o masina de teren.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 an mai târziu...

Nissan incotro ?

Nissan incotro? De la extaz la agonie

Intrebarea asta mi-am ridicat-o azi ,nevoit fiind sa merg dupa neste piulite de roata pentru Panzer II. Si daca ma tot aflam acolo (la noi in oras e reprezentanta comuna Nissan-Renault-Dacia) mi-am zis, ce ar fi sa ma bag si pe la show room.

Ehe da acolo ce sa vezi....nici nu stiam sa rad sau sa ma enervez: intr-un colt un Juke :( dinco X-Trail :( ceva turisme de alea mici (nu stiu cum le zice) si intr-un colt o Navara. Asta a mai ramas din Nissan .

Acum ma intorc in timp prin 2005 parca , atunci cand aveam un Aro 10 si cautam sa imi cumpar primul Nissan tot teren. Tin minte ca am trecut si prin reprezentanta cu una cu alta. Diferenta este enorma , nici nu imi mai amintesc exact daca era masina mica in show room , dar cred ca nu era.

In schimb trona mare Y61 , langa el un R20 in curte expuse D22. Parca alta era atmosfera......

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Re: Nissan incotro ?

Fara suparare, sa nu confundam piata din RO cu alte piete din lumea asta mare :(

Y61 nu se mai importa oficial in RO

Nu cred ca s-au vandut in total mai mult de cateva sute de Y61 in toata RO (de noi de la reprezentanta)...

Exista deja Y62 pentru piata din Orientul Mijlociu si poate va ajunge si prin alte parti incet incet... Y61 inca se vine prin alte tari (Maroc, Australia si altele...)

Link spre comentariu

Mihai , diferenta mare este in segmentul masinilor mici....unde de ani de zile nu mai exista urmasi pt Primera,Almera ceea ce se simte tare :(

Vine in toamna Pulsar pe langa Micra si Note ( ce ai vazut tu...)

In 4x4 insa , singurul disparut este Patrolul , care asa cum se zice mai sus se vinde bine mersi pe alte continente , inclusiv cu motor de 4,2 si inclusiv Y62

Si asta pentru ca vanzarile sunt nesemnificative raportate la costurile de transport , omologari , Euro 5 , Euro 6 , etc...inclusiv pe piete mai mari din Europa , nevorbind de Romania..

In loc de R20 exista R51 ( Pathfinder )

In loc de D22 exista D40 ( Navara )

In loc de T30 exista T31 si acum T32 ( cu o garda la sol decenta de 21 cm )

In plus au aparut 2 SUV-uri noi Qashqai si Juke

Acum nu discutam diferentele dintre ele , ca sunt cunoscute

Link spre comentariu

Exemplu: Ca si fan si cumparator de marca nissan in acest moment nu mai am ce cumpara de la ei. Vreau in viitor un off-roader serios ca am ramas in Terrano 2 momentan. Practic nu am ce sa cumpar de la Nissan si este normal sa ma duc pe Toyota LandCruiser sau Land Rover

Terrano 2 2.4i - 2001 Consum 10-12% ''vezi Juke

Pathfinder 2.5dci - 2006 vandut [bun pana sa inceapa sa ceara bani ca Terrano]

NP 300 2.5dci - 2009 Cum este posibil sa nu puna filtru de habitaclu sau macar ceva, sa nu se incarce de praf habitaclul

NP 300 2.5dci - 2011 Consum foarte bun 7-8 %

Juke 1.6 DigT 190Hp - 2012 15% consum urban 10-12 mixt + plastice ordinare [varianta de top]

next ?

TOYOTA :) ca nu sunt nebun sa iua iar Pathfinder care la anul o sa arate ca Murano.

Link spre comentariu

De fapt eu nu voiam sa discut de segmentul suv Patriciu.

E clar in loc de D22 este Navara. Dar din ce am vazut auzit aci pe forum ambele sunt sub concurenta ( Mazda,Toyo, Mitsu) iar comparativ Navara toata lumea zice ca e slaba.

Pathfinder in loc de R 20 iar mi se pare comic. O masina full electric asta e Pathfinder. Cel mai mult ma amuza cum apesi pe un buton sa bagi in 4x4 :ha: , eu am inceput cu tot terenuri autohtone Aro 10 , apoi M461 . Tarziu a venit R20. Da asta cu butonu mi se pare o super aroganta nu stiu ce sa fac sa ma sparg de ras sau sa plang. Nu mai vorbesc de colegi de pe aci de pe forum ce vorbeau de grupuri duse inainte sa sara masina de 100.000 de km.

Natura si aventura

Link spre comentariu

De fapt eu nu voiam sa discut de segmentul suv Patriciu.

E clar in loc de D22 este Navara. Dar din ce am vazut auzit aci pe forum ambele sunt sub concurenta ( Mazda,Toyo, Mitsu) iar comparativ Navara toata lumea zice ca e slaba.

Pathfinder in loc de R 20 iar mi se pare comic. O masina full electric asta e Pathfinder. Cel mai mult ma amuza cum apesi pe un buton sa bagi in 4x4 :ha: , eu am inceput cu tot terenuri autohtone Aro 10 , apoi M461 . Tarziu a venit R20. Da asta cu butonu mi se pare o super aroganta nu stiu ce sa fac sa ma sparg de ras sau sa plang. Nu mai vorbesc de colegi de pe aci de pe forum ce vorbeau de grupuri duse inainte sa sara masina de 100.000 de km.

stii cum e , zica lumea or ce vrea eu am parerea mea :ha:

lasam SUV-urile la o parte....dar daca ne uitam la GT-R vom constata ca electronica aia in cazul lui chiar face minuni...( e un caz particular )

Aia cu D22 si D40 sub concurenta este o treaba subiectiva....si nu are rost sa o comentam aici , la fel ca si aia cu grupuri duse ( exclusiv din cauze de neintretinere corecta )

Dar crede-ma ca Pathfinder-ul poate mai mult ca R20 , cu tot butonul ala :P

in plus cred ca se preteaza mai mult la modificari decat R20 , ca sa lasam la o parte aia cu confortul....

Si eu am inceput tot cu ARO de prin 1982 evident in dreapta , impreuna cu baietii care se dadeau in raliuri de Off de la uzina si am multe nostalgii , dar lumea avanseaza si de multe ori electronica inlocuieste cu succes mecanica , chiar daca nu ne place...( fiabilitatea este alta poveste )

in fine , parerea mea :x

Link spre comentariu

Noa Patriciu eu numa am zis , n-am dat cu paru' :grin:.

Ideea e ca intr-o anumita masura toti suntem subiectivi.

Eu cel putin nu as schimba pe R20 sau Y61 cu un Pathfinder nou ( a nu se tine cont de valoare comparativa a masinilor ci doar de trairea interioara a individului si opinia lui de una versus alta ). Ce mai, filozofie :ha:. Noi sa fim sanatosi ca prin ape si razoare merge si Aro.:grin:.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Noa Patriciu eu numa am zis , n-am dat cu paru' :grin:.

Ideea e ca intr-o anumita masura toti suntem subiectivi.

Eu cel putin nu as schimba pe R20 sau Y61 cu un Pathfinder nou ( a nu se tine cont de valoare comparativa a masinilor ci doar de trairea interioara a individului si opinia lui de una versus alta ). Ce mai, filozofie :ha:. Noi sa fim sanatosi ca prin ape si razoare merge si Aro.:grin:.

hai sa-ti dau 2 motive pt care R51 este mai bun ca R20 :)

1. in R51 ai podea dreapta si poti dormii usor si linistit , pe cand in R20 te ia lumbago sau cum se cheama

2. adica 1 . R 51 are hayon care se deschide vertical in sus , iar R20 , o usa care se deschide in lateral....

adica in R51 poate sa ploua ca eu stau frumos in fund in portbagaj si :x:x:x fara sa ma ud decat pe interior :ha:

atunci uit si de electronica si de noroaie :ha:

Link spre comentariu

Merge . Cam o juma de ora pana sa aiba nevoie de cine-mai-stie-ce , dar merge ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nissan incotro? De la extaz la agonie

Intrebarea asta mi-am ridicat-o azi ,nevoit fiind sa merg dupa neste piulite de roata pentru Panzer II. Si daca ma tot aflam acolo (la noi in oras e reprezentanta comuna Nissan-Renault-Dacia) mi-am zis, ce ar fi sa ma bag si pe la show room.

Ehe da acolo ce sa vezi....nici nu stiam sa rad sau sa ma enervez: intr-un colt un Juke :( dinco X-Trail :( ceva turisme de alea mici (nu stiu cum le zice) si intr-un colt o Navara. Asta a mai ramas din Nissan .

Acum ma intorc in timp prin 2005 parca , atunci cand aveam un Aro 10 si cautam sa imi cumpar primul Nissan tot teren. Tin minte ca am trecut si prin reprezentanta cu una cu alta. Diferenta este enorma , nici nu imi mai amintesc exact daca era masina mica in show room , dar cred ca nu era.

In schimb trona mare Y61 , langa el un R20 in curte expuse D22. Parca alta era atmosfera......

Ce vedem in ziua de azi in showroom este rezultatul studiilor de piata, asta cere consumatorul asta se produce si asta se vinde. Cate Y61 sau D22 ar mai vinde in vremurile astea un dealer Nissan comparativ cu jucariile 4x4 Juke, Qashkai etc?

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu

Ei eu vad altfel problema .

Pentru inceput treaba cu usa vs haion. Pe mine m-ai vazut Patriciu :grin: is aproape de 2 m. Unul din lucrurile ce le urasc cel mai mult este statul aplecat. Un prieten bun are de asta , Pathfinder. Orice ai de pus in spate trebe musai sa te apleci. In R20 sau Y61 le tap pur si simplu de la inaltimea mea. Poate ca aparent Path se modifica mai usor daca vb de un kit de suspensie si altele. Dar daca e de taiat ifs si pus rigide (modificari mai grele ) la R20 treaba e pe jumatate facuta. Ma rog fiecare cu punctul lui de vedere.

Uite as fi curios de niste rapoarte in grupuri un versus intre cele 2.

La fiabilitate si munci grele nu are rost sa mai povestim. Stiu cateva R20 ce au ceasul de km dat o data peste cap + altele cu sute de mii de km numai tractari platforma.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ce vedem in ziua de azi in showroom este rezultatul studiilor de piata, asta cere consumatorul asta se produce si asta se vinde. Cate Y61 sau D22 ar mai vinde in vremurile astea un dealer Nissan comparativ cu jucariile 4x4 Juke, Qashkai etc?

Daca ati avea de spart 40-60k epuro si bani de taxe/asigurari/intretinere v-ati lua (sau v-ar da voie pisi sa va luati:grin:) defender sau discovery 4 :grin:? ML sau G?Fiti sinceri in raspuns si veti intelege de ce nu se mai vinde Y61 in Europa...

"Neasan" vinde cea ce se cere pe piata...

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Da as lua , mai iute G ca def nu imi place asa mult. Parerea lui pisi nu ma intereseaza cand vine vorba de masini. Le tinem pe alea pe care le vreau io. Daca ar fi fost dupa ea crezi ca as fi avut 2 buc tot teren in curte. Iti spun eu, mie la suta ca nu.

Acum cu partea cu sinceritatea , si de as avea bani de G nou tot SH as lua. Nu cred in masinile noi. E prea mare costul vs avantaje. Chiar mi-am propus o arogantza sa nu .mai tin masina sub 200.000 de km :ha: .

Natura si aventura

Link spre comentariu

Daca ati avea de spart 40-60k epuro si bani de taxe/asigurari/intretinere v-ati lua (sau v-ar da voie pisi sa va luati:grin:) defender sau discovery 4 :grin:? ML sau G?Fiti sinceri in raspuns si veti intelege de ce nu se mai vinde Y61 in Europa...

"Neasan" vinde cea ce se cere pe piata...

Am batut campi rau cu postul de mai inainte :off

Daca intrebarea se refera exclusiv la masinile enumerate de tine(si astea sa fie noi )raspunsul ar fi NU.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare