Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii

Astral

Postări Recomandate

• Răspunsuri 578
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii

salutare tocmai am dat si eu de aria asta si am vrut sa va aduc spre cunostinta si vizionare cateva link-uri cu ce pot face masinutele astea :)

asta e la TAT 2011 eram a 6-a echipa si pe acelasi traseu inaintea noastra au fost altii care se troliau cate 15-20 de minute fiecare, noi am trecut cu 2 masini in 3 minute pe acolo :)

uite aici inca unul cu trecerea prin rau din proba speciala:

si pentru cei mai carcotasi uitati si celelalte echipe pe urcarea din primul film de la TAT 2011 :

nu as dori ca acestea sa fie interpretete intr-un mod nepotrivit ci doar ca un exemplu ce pot face masinile acestea in diferite conditii si in competitii.

niste date generale pentru a evita discutiile nepotrivite,

Cauciucurile sunt profil simex de 31" iar masina cu roll cage ,troliu si accesorii cantareste in jur de 1650 kg, motorul este cel de serie de 1,5 si 110 CP si toba finala cea din spate este eliminata ramanand doar catalizatorul si teava de dupa.

Nu are "chestii" ascunse ci tot ceea ce se vede este ceea ce este :):tk

repet masina este capabila si are un potential extraordinar dar trebuie ca si piesa dintre volan si scaun sa stie ce si pana unde se poate intinde, si care sunt limitele lui si ale masinii,nu va fi Dusterul niciodata masina de extrem dar este o masina cinstita la banii ei care te poate duce si scoate din multe situatii neplacute iar functia aia 4WD lock e excelenta pe teren alunecos :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai sunt situatii in offroad unde suspensia independenta ajuta si compenseaza lipsa rotilor mai mari - ca in ex. de mai sus unde toti infingeau grupurile in pamant ca o ancora iar Dusterul si-a intins varfurile picioruselor in sleauri si a mers perfect :grin: Dar de multe ori se intampla si invers, daca treuie sa incaleci acele sleauri, nu mai iese treaba asa bine...

Pe de alta parte, cine isi cumpara un Duster chiar si ca masina de firma/ lucru, tot nu ii convine sa ii increteasca tabla si sa strice transmisia prin trasee de offroad... zic eu... dar e bine de stiut ca nu se dezmembreaza la primul sant cu noroi in care ai putea cadea .. din greseala :ha:

Link spre comentariu

Pai sunt situatii in offroad unde suspensia independenta ajuta si compenseaza lipsa rotilor mai mari - ca in ex. de mai sus unde toti infingeau grupurile in pamant ca o ancora iar Dusterul si-a intins varfurile picioruselor in sleauri si a mers perfect :grin: Dar de multe ori se intampla si invers, daca treuie sa incaleci acele sleauri, nu mai iese treaba asa bine...

Pe de alta parte, cine isi cumpara un Duster chiar si ca masina de firma/ lucru, tot nu ii convine sa ii increteasca tabla si sa strice transmisia prin trasee de offroad... zic eu... dar e bine de stiut ca nu se dezmembreaza la primul sant cu noroi in care ai putea cadea .. din greseala :ha:

Pentru a cita un coleg forumist de pe aici:"cate rautacisme domne":)

asa este tine te descurci cu ea dar nu poate fi comparata cu cele cu rigide fata spate asta e clar e alta categorie si se bat la alt nivel :)

daca e sa facem o comparatie per total cu plusuri si minusuri datorate solutiilor constructive adoptate consider ca locul 6 din 18 anul asta la TAT vorbeste de la sine.

Mergand mai departe si fiind vorba de un SUV cu independenta pe toate cele 4 roti o putem compara cu nisan quaskay sau cum se scrie ar fi renault koleos, ar fi toyota rav,nisan x-trail...deci...:) tinand cont ca pana acum o masina din categoria si clasa acestora poate sa tina piept unora ca cele de anul asta de la TAT eu zic ca e de bine :)

Link spre comentariu

Impresionant Duster-ul de la TAT!

@KAROLOKW: poti da te rog mai multe detalii - ce anvelope erau, daca ati masurat cumva garda la sol a masinii in echiparea respectiva, daca a suferit vreun "damage" in urma acelor treceri sau a experientei TAT in general? Mersi mult!

Link spre comentariu

Impresionant Duster-ul de la TAT!

@KAROLOKW: poti da te rog mai multe detalii - ce anvelope erau, daca ati masurat cumva garda la sol a masinii in echiparea respectiva, daca a suferit vreun "damage" in urma acelor treceri sau a experientei TAT in general? Mersi mult!

cu mare placere :) e vorba de niste copii profil simex "marixx" daca imi amintesc bine marca dar nu sunt sigur si oricum nu asta e important :) dimensiunile sunt 31x10,5R16 sau echivalent parca e 235/80 r16 dar iarasi nu sunt sigur:) nu ma pasionat niciodata sa retin chestii inutile pe care le pot gasi repede uitandu-ma pe ele ce scrie :)

ca profil de guma e larg raspandit si recomand pentru cineva care vrea sa faca aceasta echipare sa foloseasca cauciucuri noi nu resapate,pentru ca sunt mai usoare per total cu aproape 50 de kg.

garda la sol nu am masurat-o dar tinand cont de faptul ca rulam cu presiuni de 1,2-1,6 bar in anvelope cred ca diferenta fata de serie e maxim 3-4 cm.Baietii care au fost la intalnirea de la Rucar pot confirma eventual diferentele de dimensiune. :)

raportat la acea trecere sau urcare masinile nu au suferit absolut nimic mai ales aici a fost vazut ajutorul oferit de scutul de sub masina care este un pic mai lung si a jucat rol de sanie :) daca discutam de problemele suferite dealungul concursului pot aminti cateva absolut normale zic eu : fisurarea carcasei diferentialului spate(ca e de aluminiu),sa inlocuit cu diferential nou , un amortizor spart pe spate,au fost inlocuite amandoua,oglinzile care au disparut din dotare datorita unor pomi sau maluri de pamant:) si cateva indoituri de jante, in rest nimic.Am mai schimbat si un filtru de aer ca era imbacsit de atata praf si 2 pivoti inferiori. asta e cam tot in conditiile in care am participat la toate etapele in fiecare zi de concurs si cam 8-10 ore de traseu zilnic,adica tot concursul de la cap la coada in final ajungand pe 6 :)

Link spre comentariu

Suna foarte bine si multumesc mult pentru explicatii! Oricum, meritul cred ca este in cea mai mare parte al echipajelor de pe masini, nu al dotarilor.

As mai avea o intrebare legata de scutul mentionat de tine - el este standard sau a fost montat ulterior? Similar, toba spate despre care spuneai ca a fost eliminata - motivul eliminarii a fost unul de crestere a performantei sau pentru a nu atinge cu ea? Din ce am vazut pe strada la Duster, este destul de jos... Nu ma pricep la Duster si la echiparile ei, ma intereseaza mai mult pentru a face comparatie cu masina mea, un Freelander 2.

Link spre comentariu

Suna foarte bine si multumesc mult pentru explicatii! Oricum, meritul cred ca este in cea mai mare parte al echipajelor de pe masini, nu al dotarilor.

As mai avea o intrebare legata de scutul mentionat de tine - el este standard sau a fost montat ulterior? Similar, toba spate despre care spuneai ca a fost eliminata - motivul eliminarii a fost unul de crestere a performantei sau pentru a nu atinge cu ea? Din ce am vazut pe strada la Duster, este destul de jos... Nu ma pricep la Duster si la echiparile ei, ma intereseaza mai mult pentru a face comparatie cu masina mea, un Freelander 2.

Pai scutul e montat ulterior si e mai lung in fata daca pot spune asa asta pentru a se aseza bine cu cadrul pe care a fost montat troliul in fata, solutia a fost aleasa tehnic si vizual in rest sub masina e lafel de lung ca si cel de serie,pentru ca prinderea este in aceleasi puncte.

toba a fost eliminata din considerente de "agatat" in craci bolovani maluri de pamant si altele...glumesc. motivul a fost pentru a nu penaliza unghiul de degajare si pentru ca in urma experientelor de anul trecut de la TAT unde au fost rupte vreo 2 sa decis eliminarea lor.

Daca te referi la performante depoluare,toba finala nu are acest rol, deci cat de curate ies gazele de dupa catalizator lafel ies si dupa toba finala doar ca au un sunet mai placut urechii :) ceea ce pentru noi in teren nu conta :)trebuia sa se auda totusi ca altfel nu ne auzea ursu si ne batea pe umar :)

Link spre comentariu

Incaltat cu anvelope Goodyear Wrangler Silent Armor si echipat cu troliu Warn. Foarte interesant ! Culoarea i se potriveste. Treaba buna au facut cei de la Renault.

Link spre comentariu

Incaltat cu anvelope Goodyear Wrangler Silent Armor si echipat cu troliu Warn. Foarte interesant ! Culoarea i se potriveste. Treaba buna au facut cei de la Renault.

esti ironic?;))...eu unu as spune acelasi lucur dar fara ironism (scz, nu stiu daca esti ironic la ce spui:D)

In timpul liber joc jocuri cu masini
Link spre comentariu

hai ca va prezint si eu una desi nu e poate lafel de buna calitativ poza dar e preluata de la colegii greci de pe forum cu masina de competitie

care are troliu Warn tot asa in fata montat dar o alta pozitie :)

IMG_1139.jpg.09c380935979d5600e16a60e60ef3dfd.jpg205905_210232795694661_206953386022602_624007_1758516_n.jpg.cfd1c6a3c93e577d2a306303d8f33fb6.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

duster-ul arata ca poate tatica. Imi place nespus de mult aceasta masina! cu toate criticile pe care le primeste, asa-s romanii. Bravo Dacia, Renault!

Bravo Duster. Am inchiriat si eu unul cu raul gand de a face totul ce face un samurai pregatit prin munti cindrelului. la sfarsit de zi .... extrem de dificila, am ramas cu un zambet intiparit pe fata. am maiestrit urcari noroioase mlastini si pietre, cu gume de strada si nici nu am lasat presiunea din ele. un concept de masina bun. apoi prieteni au inceput dupa cum se stie...da ca nu tine da ca o sa inceapa se cada da si da si da si da... manelisme de neinteles... la urma urmei nu e racheta nasa sau rolls roice sa tina pe viata. e un suv de la renault, unul bun al timpuriilor noastre de astazi.

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

Silviu, sunt intru totul de acord cu cele spuse de tine!

Este masina pe care o voi cumpara si eu; de doi ani tot testez terenul si intrucat anul trecut tot nu eram hotarat, mi-am luat o motocicleta BMW R 1200GS Adventure.

Am ajuns la concluzia ca PENTRU CEEA CE IMI TREBUIE MIE - spatiu interior si in portbagaj, veleitati offroad, 4 usi, taxe si costuride intretinere mici - Dusterul de departe iese castigator in cursa cu celelalte optiuni - Jimny, Niva, Land Cruiser.

Doar de curiozitate - eu fiind fan diesel - tu ce ai testat: benzina sau diesel?

Link spre comentariu

Diesel-ul e binecunoscut ca si fiabilitate iar pentru viteze mici si cuplu mare (in afara soselei) e superior benzinarului. Numai sa nu uiti ca nu esti pe motocicleta, pentru ca la mai mult de 100 ai senzatia ca motorul o sa zboare ca racheta si tu ramai pe jos..:ha:

(pe timpuri sa spunea ca scoti segmentii pe teava...:wink:). Succes !

Nu mai am Aro , l-am vandut !
Link spre comentariu

Daca e sa ne uitam prin statistici un procent extrem de mare de accidente grave este detinut de o singura marca: DACIA .... speachless...

nu stiu la ce statistici te-ai uitat(cat de generala sau regionale or fi) dar in judetul timis ca brand la numar de accidente, coduce detasat, bmw.

RRC 1989 2.4l TD l4 VM Motori

LR3 L319 2008 TDV6 2.7 - 2.7 L AJD V6

Link spre comentariu

Una e sa discuti de accidente la modul general si alta e sa discuti de accidente grave.

Hai ca puteti face diferenta dintre un accident din care a rezultat doar masina avariata si aici o fi BMW "lider" si alta e cand vorbim despre numarul de accidente in care ocupantii masinii au fost "avariati".

Nu e niciun secret ca Dacia nu este o masina sigura. O spun testele euroNcap.

Totusi, nu prea vad relevanta in cazul topicului de fata.

Dusterul isi are locul lui si nu se poate afirma ca e bun sau slab, doar e prezent pe piata si daca sunt oameni care sunt multumiti de el, aia e, inseamna ca totusi e o masina ok.

Editat de Kingy
Link spre comentariu

Statisticile sunt relevante numai daca sunt citite corect si plasate in context.

Ca Dacia conduce la accidente, sunt convins. Dar tot Dacia conduce si la numar de masini pe strada. M-ar mira, de exemplu, sa aflu ca Lamborghini conduce la numar de accidente...

Link spre comentariu

Bravo Duster. Am inchiriat si eu unul cu raul gand de a face totul ce face un samurai pregatit prin munti cindrelului. la sfarsit de zi .... extrem de dificila, am ramas cu un zambet intiparit pe fata. am maiestrit urcari noroioase mlastini si pietre, cu gume de strada si nici nu am lasat presiunea din ele. un concept de masina bun. apoi prieteni au inceput dupa cum se stie...da ca nu tine da ca o sa inceapa se cada da si da si da si da... manelisme de neinteles... la urma urmei nu e racheta nasa sau rolls roice sa tina pe viata. e un suv de la renault, unul bun al timpuriilor noastre de astazi.

ai facut un traseu de o zi

cand iti cumperi o masina ... banuiesc ca vrei sa o pastrezi mai mult

la fel si zambetul :wink:

PS: comparatia "Samurai pregatit" vs Duster la fiabilitate si capabilitati off-road ... no comment

Link spre comentariu

Duster made in Moscova 2.0 automat

Expus in Surgut, Siberia.

Rusii se declara f multumiti de fiabilitatea lor chiar si pe drumurile lor pline de gropi.

460478_398663566864905_100001637941740_997382_94707258_o.thumb.jpg.2c2d5ad63ba37079995c1384ca9880f9.jpg

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare