Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii

Astral

Postări Recomandate

Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii

Tavi-ro :)

nu cred ca e foarte relevant aspectul la care va referiti dumneavoastra

campionatul nu este o referinta de utilizare normala a masinii duster,dar e un punct cu care putem judeca comparativ anumite calitati de fiabilitate si rezistenta.

nu cred ca isi poate imagina cineva ca dupa ce se parcurge o etapa pe un anumit tip de teren nu se analizeaza nimic si nici nu se imbunatateste ceva;)

legat de reparatiile acelor masini ,nu sunt in masura sa ma exprim doar ce pot sa va asigur este ca in ciuda aparentelor nu prea erau probleme de ordin tehnic,ci mai mult estetic,o tabla indoita o aripa infundata,uneori din eroare umana cate un cap d eplanetara,dar toate acestea lucruri absolut normale tinand cont de conditiile d eutilizare duse de cele mai multe ori peste limite.

repet ce spuneam mai sus putin, sa nu comparam dusterul,SUV cu Patrol,sau alt acaret cu sasiu.

daca intri perpendicular pe un sant adanc de 60 cm si lat de 80 cu un duster la o viteza de 70 km pe ora e posibil sa indoi ceva pe la suspensii si transmisii lafel cum poti sa indoi la un patrol in aceleasi conditii, astea nu sunt cazuri de luat in seama.

masina e gandita sa ofere performante offroad mai mult decat decente la costuri reduse si pe o perioada lunga de timp2-3 sute d emii de km

e drept ca daca tu vrei sa mearga masina 100 de mii d ekm doar prin transee si hartoape,nu va tine,dar nici patrolul nu va tine :)

prefer ca ce nu cunosc sa nu spun sa nu vorbesc ar insemna sa fac presupuneri si mie nu imi place :) vorbesc doar pe ce stiu concret si pe fapte :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 578
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Stimate d-le KAROLOKW efectiv ma bucur ca am un duster, cu el am ajuns in zone superbe, zone in care nu aveam nici o sansa sa ajung tinand seama si de varsta pe care o am. Totusi din informatiile mele in 2014 au aparut anumite "probleme" in campionat, dovada e si prestatia/abandonurile din el. Le urez cu aceasta ocazie sa depasesca respectivele "probleme", multa bafta echipelor care concureaza cu dusterul si sa ajunga cat mai sus.

Dar eu nu am un duster preparat pentru campionat. Si nici sponsorii lor. Si nici fondurile lor. Si nici informatiile privind exploatarea dusterului in conditii grele. Asa cum sunt 99.99% din proprietarii acestui tip de "agregat". De unde sa stiu ca dupa trecerea unei ape cu o anumita adancime trebuie sa desfac grupul spate ca a intrat apa in el ??? Sau ca trebuie sa prelungesc aerisitoarele din grup in habitaclu ca sa nu intre apa in el ?? Un om care a dat 16500 euro (cazul meu) si vede tot felul de imagini/clipuri e tentat sa repete "performantele" din ele. Din pacate reparatiile pot sa sa ajunga la sume astronomice . Acest fapt a fost demonstrat din plin. Nu e cazul sa detaliez, stiti la fel de bine ca mine. Poate o informare mai corecta ar insemna un pas inainte. Eu unul am "vazut" ce e in spatele reclamelor/sponsorilor/clipurilor agresive/marketing-ului si ca atare pana acum in ciuda unor drumuri care la un moment dat erau strabatute doar de patroluri :) , masina mea e inca intreaga. Cam toceste cauciucurile pe interior, dar vedem la revizia de 3 ani. E inca in garantie...

Din pacate (pentru mine) persoanele care au exploatat dusterul la un nivel superior in off-road au trecut la ...patrol, suzuky, etc. Nu mai zic de ce !!

Sper sa nu va suparati pe mine, dar eu asta am vazut. Dusterul poate dar pana la ce punct....??

PS: Imi doream mult sa fac parte dintr-un grup de off-road de pe acest forum. Imi doream sa ajung in muntii Baiului, sau la Lacul Vulturilor. Din pacate sunt constient ca s-ar putea la un moment dat sa distrug ceva la masina care sa coste astronomic sau pur si simplu sa fiu o piedica in grup....Eu unul sunt de principiu ca sunt dator sa ajut un grup nu sa fiu o "piatra de moara".

Cu stima,

Tavi.

Link spre comentariu

Tavi pai ai toate sansele sa ajungi cu Dusterul unde ai enumerat

eu impreuna cu un prieten Dusterist pe care probabil il cunosti a mers cu noi pana acolo,sus in Baiului la tabla Butii...si nu numai.

legat de aerisitoare :) pana si IMS-ul meu din 1963 are furtunele lungi,:) cred ca asta tine putin si d einformarea utilizatorului,

daca spunem ca producatorul nu a pus furtune suficient de lungi,in primul rand trebuie sa vedem daca nu cumva noi am trecut prin apa mai mare decat recomanda el :) daca raspunsul e da :) atunci vina e a noastra:)

pana si la Lada Niva masina pe care am alergat-o pana anul trecut aveam furtunele trase la 10 centimetri de plafon prin interior :) la patrol nu mai spun sunt asa din fabrica.

repet nu compara ce trebuieDuster =SUV cu caracteristici bune 4x4,Patrol=masian de offroad gandita astfel si solutiile constructive adaptate ca atare.

as putea sa iti adresez o intrebare :) de ce patrolul,sau aro sau alte masini au cruci cardanice cu ungator,pivoti cu ungator,culisante cu ungator:) iar Dusterul nu? dar de exemplu nici Jeep GC nu are cruci cardan cu gresor unele modele...nici tuaregul nu am vazut sa aiba ungatoare sau toyota rav :) sau Mitu ASX? :) pentru c asunt gandite si proiectate ca SUV-uri cu utilizare preponderenta pe asfalt si iesiri la iarba verde cu familia,mers la un pescuit pe faleza sau putin pe drumuri forestiere...etc

ajungem in final la a compara sasiu cu caroserie autoportanta :)

eu nu ma supar pe tine sau pe altcineva :) nu am de ce,fiecare isi expune parerea pe care si-a format-o datorita experientelor si intamplarilor lui :) iar de raspuns la : de ce trec la suzuky,patrol...etc :) vorbim de sasiu :) cred ca deasta.

eu am trecut de la autoportant la sasiu si da, am trecut la Patrol :) dar repet ce ii spuneam si domnului Cojocar:) eu nu sunt un exemplu edificator :) eu si cu autoportanta mergeam la limitele rezistentelor fizice si mecanice si de cele mai multe ori a cedat tehnica :) asta e,:)

cu mare placere va astept la urmatoarea iesire a grupului notru daca desigur doriti sa veniti si veti vedea ca nu sunte-ti nici piatra d emoara nici altceva,si va veti putea simti bine sper eu alaturi de noi :)

seara buna va doresc

cade capul pe tastatura:)

Link spre comentariu

Stimate d-le KAROLOKW,

Multumesc mult pentru invitatie, sper din toata inima sa fac parte si eu din grupul dvs de off-road. Chiar cu un duster cu reale limitari.

Am ajuns la Cimitirul Eroilor din Tabla BUtii prin Slon. Doar eu cu sotia. Un drum destul de usor. Din pacate de acolo incepea greul, asa ca mai departe nu am mai avut curaj.

Referitor la D-l Cojocar. Imi pare sincer rau ca am ajuns la concluzii defavorabile mai ales ca am vazut implicarea dansului in actiuni de ajutor. Poate e si vina mea si am judecat gresit. Imi cer scuze pe aceasta cale.

Am vazut pe acest forum pe d-nul @fnicolau, sper ca nu l-am botezat. Cred ca este unul din putinii membrii deosebit de apreciati pe acest forum cu duster, si care participa in mod curent la iesiri.

De asemenea acest forum este cu totul si cu totul deosebit prin calitatea membrilor care ii are. Intotdeauna am citit cu mare placere despre iesirile, ajutorul reciproc, bucuria de a ajunge in locuri superbe, socializarea membrilor. Mai rar asa ceva.

In link-ul urmator gasiti cateva din drumurile facute de mine, daca deranjeaza rog sa il stergeti. Multumesc.

https://www.flickr.com/photos/taviro/sets/

Din 15 aprilie 2012 am devenit fericitul proprietar al dustericiului.

Cu toata stima,

Tavi

PS: Noapte buna si o zi faina maine.

Editat de tavi_ro
  • Like 1
Link spre comentariu

Eu sunt ceva mai pragmatic. Nu cred ca poate sa savarseasca asa multe fapte marete cum este prezentat prin clipuri publicitare. Cred ca poate sa faca fata cu brio la solicitarile pentru care a fost gandit ( lucru rar intalnit la masinile din zilele noastre ) . Nu cred ca poate mai mult . Nu ma las influentat de pareri mai mult sau mai putin subiective.

Eu stiu cateva lucruri care se aplica tuturor masinilor :

- are motor pentru ce ii trebuie ei dar nu are motor pentru pus Simexuri .

- are unghiuri de atac si degajare bune dar garda la sol in varianta standard nu o recomanda pentru terenuri cu adevarat grele.

- o fi avand o constructie robusta ( pentru o caroserie autoportanta ) dar nu are sasiu .

- o fi cutia etajata corect dar nu poate compensa lipsa unui reductor

- o fi buna pe noroi de 15 cm dar intr-o clisa de 30 ii sar pivotii .

- si mai sunt cateva aspecte

Repet , mi se pare buna pentru ce a fost ea gandita. Nu mi se pare asa grozava cum o cred unii si nici asa fiabila . Cand o avea 20 de ani , ca un Vitara din ala cocosat de noroaie , cred ca nici manerul schimbatorului nu mai ramane din ea .

Aceasta este parerea mea si mentionez ca nu este una negativa si nici denigratoare la adresa masinii. Cred ca este destul de cinstita pentru intervalul de pret si pentru o utilizare decenta. Nu cred ca poate face mai mult . Dar este ca si cum as spune ca un Bugatty nu poate merge pe unde merge un Marauder . Nu inseamna ca Bugatty este o masina proasta . Inseamna doar ca nu poate merge pe nde merge Marauderul. Atata tot .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

mie personal Duster-ul mi se pare o masina geniala. sincer.

dimensiuni bune pentru oras, usoara pentru un suv (foarte important), comoda, are cam ce-i trebuie minim unei masini (cutia automata eu as vrea la ea), fiabila, rezista la o mica tavaleala, pret bun (nimic nu se compara cu o masina noua), motor ok, impozit mic, etc.

poti sa o misti prin oras/drum lung in cursul saptamanii si sa o tavalesti nitel in weekend.

nu stai cu griji cand ninge prin oras.

si ar fi multe de zis.

puncte negative, alternative mai bune?

asa e in viata, castigi ceva, pierzi altceva. cel mai important e ca, ce castigi sa valoreze mai mult decat ce ai pierdut.

la pretul ei, personal, la cele enumarate mai sus, nu prea am nimic de comentat.

si benzinarul este o alegere buna din mai multe motive. daca masina sta prin oras, face putin off road (mai putina nevoie de cuplu la turatii mici) si merge pana in 15000 km pe an.

off road... fiecare il vede in felul lui.

nu am condus masina in off road, dar am prins-o odata pe creasta in Baiului coborand spre Secaria.

masina mea din semnatura e departe de a fi vreun mare off roader, insa...

lipsa reductorului, rotile mici-mici, garda si unghiurile de atac, Duster-ul efectiv se chinuia pe anumite portiuni.

ii omora franele pe coborarile un pic mai abrupte, cu ceva pietre, sleauri (eu in a treia in reductor acceleram sa cobor), mergea incet, alegand cu grija trasa.

traseul unul usor, putin alunecos in acea zi.

masina facea transbaiul fara probleme. este vorba de cum merge insa. se simtea morcovul soferului, masina sub tensiune, tinuta in frau.

La Duster, nici macar lock-ul central nu e pe bune, daca dai in ea ramai cu tractiune fata.

evident cu un sofer bun dispus sa o forteze, masina ajunge departe.

poate sunt eu subiectiv, dar e un sentiment aparte cand masina merge intr-un fel in off road, cand o simti ca poate, o lasi libera sa munceasca, cand te lasa sa gresesti si te ajuta, te impinge si iti cere sa mergi inainte.

@FordRanger

nu e motorul cel care nu duce Simexurile :wink:

Link spre comentariu

mie imi place dusterul diesel ca suv. Dar eu unul nu l-as schingiui prea tare pt ca piesele sunt nesimtit de scumpe. Lipsa reductorului cam e minus in anumite situatii.

Cat despre fiabilitate.. zic sa treaca 20 de ani si compar daca se prezinta ca Daihatsu meu sau Vitarele abuzate serios si care inca fac treaba la un offroad lejer. Evident, comparam mere cu pere, dar depinde ce vrei de la masina.

Pe Baiului spre secaria merge la pas chiar si Grand cherokee wj cu cauciucuri At, lada niva , feroza, opel frontera.. nu e reper traseul, insa adevarul e ca la coborari se simte lipsa reductorului. Eu am o problema cu difflockul la duster care am impresia ca nu tine la span. Cand ti e lumea mai draga ramai doar cu fata.

Masina chiar e ok per total, dar sincer nu pricep totusi de ce unii o considera minune. In fond e un suv fara reductor si cu un cuplaj central sensibil rau. Dar raport calitate-pret e jos palaria. pentru o exploatare chiar si offroad mediu cred ca e f ok, cu conditia sa iti permiti eventuale reparatii pe ici pe colo.

Link spre comentariu

Hai sa ne-ntelegem...

Dusterul nu-i nici TANC da' nici Trabant.

Dusterul nu-i nici capra da' nici vierme.

Totusi, nu puteti avea pretentia sa-l comparam cu un Y60 (a lui K), nici cu Y61 sau G sau Defender. E si el un suv-ulet care bate la popou o gramada din suv-urile existente pe piata la ora actuala.

Totusi, cine face comparatii intre Duster-ul fabricat din 2010 si un Patrol din '93 are probleme in a compara mere cu pere. Faceti o comparatie intre Land Cruiser 2014 si Land Cruiser '95 sa vedem acolo ce iese.

....

Cand o avea 20 de ani , ca un Vitara din ala cocosat de noroaie , cred ca nici manerul schimbatorului nu mai ramane din ea .

Aceasta este parerea mea si mentionez ca nu este una negativa si nici denigratoare la adresa masinii.

Buna sau nu... daca faci comparatie intre un Duster echipat standard si o Vitara cu MT-uri... s-ar putea sa fie adevarat. Da' daca pui MT-uri si pe Duster.... s-ar putea sa se schimbe datele problemei.

Eu as fi curios daca si o Vitara fabricatie dupa 2010 mai indeplineste cele spuse de tine (rezistenta 20 ani)... MA INDOIESC!

Eu as dori sa vad aici comparatii facute intre Duster-ul Standard sau... echipat doar cu ceva anvelope AT sau MT cu aceeasi masina (Vitara dupa 2010, Rav dupa 2010, Terrano dupa 2010, etc) echipata Standard sau cu AT sau MT... nu intre un Duster si o masina veche (inmatriculata pe BG) dotata cu tot felul de suspensii, Simexuri, trolii, etc

Dacia DUSTER 4x4 1,5 Dci 110 CP\
Link spre comentariu

Domnu ce aveti cu masinile pe Bulgaria? :)

nu toti ne permitem masini pe Romania :) da accept ca donatie bucuros dusterul dumneavoastra si ma ocup eu de plata taxelor la stat:) fara taxa de mediu :)

Link spre comentariu

Am fost in vara pe strategica cu Fordul din semnatura (SUV, 2 l benzina, fara reductor) impreuna cu un prieten cu un Duster 1.5 diesel 4x4. Teren uscat, a fost ok pentru amandoi. Am mai urcat una alta pe acolo si sincer l-am invidiat pe amicul cu Duster: eu trebuia sa dau 3500-4000 de ture cu dezavantajul unei viteze cam mari pentru terenul respectiv in timp ce el a urca incet cu 2500 rpm si putea sa aleaga traseul.

Link spre comentariu

Cateodata se nasc polemici gratuite din lipsa de comunicare . Persoanele cu care intram in astfel de polemici citesc trunchiat posturile noastre si cauta sa scoata in evidenta anumite aspecte nu tocmai pozitive ) dar nici negative nu pot fi numite ) . Nu cred ca este o abordare corecta.

Eu nu ma mai inflacarez de mult timp cand vine vorba de fiare. Caut sa le recunosc abilitatile , calitatile si lipsurile . In functie de acestea , caut sa imi fac o parere cat mai obiectiva. Ma doare in basca daca cea mai tare masina este Loganul sau Dusterul , Land Cruiserul sau Hummerul . Nu sunt dator nimanui sa ii sustin parerile . Nu am nimic de castigat daca este mai buna o masina romaneasca sau una japozeza . am avut multe masini si cand le-am cumparat le-am cumparat pentru ca am crezut ca sunt bune si mi se potrivesc. Nu am sustinut ca ar fi cele mai bune , ci doar ca sunt bune pentru ce imi trebuie mie. Unele m-au incantat , altele m-au dezamagit. Am stiut sa fac pasul inapoi si sa recunosc daca o masina a parut proasta si s-a dovedit a fi buna sau invers. Toate sunt doar niste fiare si nu merita nici un fier sa fie nici aparat si nici bascalit cu atata patos cum se mai intampla pe unele topicuri. Cred ca ar trebui sa ne pastram obiectivitatea si sa incercam sa numim lucrurile asa cum sunt , nu asa cum ne dorim noi sa fie . :2dr

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

@ ford ranger "Cateodata se nasc polemici gratuite din lipsa de comunicare..."

Ai dreptate, dar asta se intampla, in primul rand (sau al doilea) pentru ca suntem latini si orgoliosi, iar in al doilea (sau primul) rand, din intrebare lipsesc criteriile dupa care judecam; suv, 4x4, off road sunt criterii f generale pt care raspunsurile tin de experienta fiecaruia.

In lipsa unor criterii unice de apreciere, discutiile se pot prelungi pana la plictiseala.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

Stimati colegi,

fiecare judeca propria masina dupa experientele mai mult sau mai putin personale.

Nu o sa inteleg niciodata de ce in momentul in care nu iti place ceva la o masina, si o spui cinstit, automat discutia degeneraza rapid prin tot felul de comparatii mai mult sau mai putin convigatoare ducand pana la atacuri la persoana , ironii, sau mai stiu eu ce jigniri. E valabil si reversul. E pacat si nu duce nicaieri.

Daca fiecare ar respecta parerea celorlalti participanti la discutie poate nu s-ar mai ajunge la situatii tensionate. Stiu ca e o utopie dar...

Referitor la alte dotari ale dusterului. Asa cum am mai zis si cu alta ocazie, am 34 mii km, am mers pe trasee mai mult sau mai putin grele si niciodata nu a sarit din 4x4, fie ca era Auto, fie ca era LOCK. Sa fie efectul unei utilizari (mai) apropiate de specificatiile producatorului, anvelope normale ? Comparatii...MT/AT sa aiba efect asupra decuplarii automate din 4x4..? Vitara sare la fel din 4x4 daca ii pui MT/AT ? E o intrebare pur retorica !! O sa ma uit pe aria vitarei sa vad acest lucru.

La urma urmei totul se rezuma la costuri de exploatare . Degeaba ai ajuns in varful muntelui daca se lasa cu piese distruse, piese care costa extrem de mult. Care mai e placerea si bucuria unei iesiri reusite in off-road cu colegii daca la sfarsit te uiti lung la buzunarul si asa destul de gol.

Pentru unele persoane Dusterul este genial, pentru altii (cum sunt si eu) e doar o masina decenta, care ma duce de la A la B, cu anumite costuri, nu e cazul sa ii fac statuie , iar pentru altii un harb inca de la iesirea pe poarta fabricii. Daca o sa reuseasca sa ma duca alaturi de domniile voastre pe frumoasele plaiuri montane si nu numai, fara sa stric prea multe la el o sa fie o incantare. Dar in momentul in care o sa pice o piesa scumpa devine un cosmar..... Un cardan standard e doar 22 mil..

Cred ca am vorbit iar prea mult, e un obicei la care nu pot sa renunt. Sper totusi ca nu am deranjat pe cineva. Sry.

Drumuri faine tuturor.

Link spre comentariu

Domnu ce aveti cu masinile pe Bulgaria? :)

nu toti ne permitem masini pe Romania :) da accept ca donatie bucuros dusterul dumneavoastra si ma ocup eu de plata taxelor la stat:) fara taxa de mediu :)

Dragule... eu n-am nimic cu masinile pe BG... si nici cu propietarii lor!

Poate ca am dat eu o exprimare mai aiurea (pt asta-mi cer scuze fata de cititori). Voiam sa spun ca Duster-ul nu te rupe in doua la cheltuieli (anuale sau de inmatriculare). E-adevarat ca daca e sa facem o comparatie cu cat costa un Duster nou si cat costa o masina care-o inmatriculezi pe BG... suntem in pom. Dar, iarasi, nou vs old... e in functie de ce si cum dispune fiecare.

@FordRanger... eu nu le-as numi polemici... de multe ori am putea sa le spunem exagerari (de-o parte sau de alta) sau... dupa cum spune si colegul @ctinu lipsa/deformarea criteriilor

@tavi_ro... stii ca exista mult carora le place sa surubareasca la masina si... ca, uneori, atunci cand se strica masina pe munte fac di asta o bascalie de nedescris... Cred ca sunt mult pe-aici care pot confirma asta. Eu nu fac parte dintre cei carora le place asta deci, in consecinta am grija de masina mea. Si... in cei 106000 km si 4,5 ani m-a satisfacut pe de-a-ntregul... drept pentru care cel de-al dolea Duster pe care-l conduc (la serviciu) intentionez sa-l achizitionez la sfarsitul Leasing-ului, ca sa aibe si sotia mea o masina de care a inceput sa se indragosteasca.

Totul este sa stii cum sa ai grija de agregatul propriu (cu care te deplasezi si la munte si la serviciu dar si in concediu)

Editat de daniel_cojocar
Dacia DUSTER 4x4 1,5 Dci 110 CP\
Link spre comentariu

Eu sunt ceva mai pragmatic. Nu cred ca poate sa savarseasca asa multe fapte marete cum este prezentat prin clipuri publicitare. Cred ca poate sa faca fata cu brio la solicitarile pentru care a fost gandit ( lucru rar intalnit la masinile din zilele noastre ) . Nu cred ca poate mai mult . Nu ma las influentat de pareri mai mult sau mai putin subiective.

Eu stiu cateva lucruri care se aplica tuturor masinilor :

- are motor pentru ce ii trebuie ei dar nu are motor pentru pus Simexuri .

- are unghiuri de atac si degajare bune dar garda la sol in varianta standard nu o recomanda pentru terenuri cu adevarat grele.

- o fi avand o constructie robusta ( pentru o caroserie autoportanta ) dar nu are sasiu .

- o fi cutia etajata corect dar nu poate compensa lipsa unui reductor

- si mai sunt cateva aspecte

Repet , mi se pare buna pentru ce a fost ea gandita. Nu mi se pare asa grozava cum o cred unii si nici asa fiabila . Cand o avea 20 de ani , ca un Vitara din ala cocosat de noroaie , cred ca nici manerul schimbatorului nu mai ramane din ea .

Aceasta este parerea mea si mentionez ca nu este una negativa si nici denigratoare la adresa masinii. Cred ca este destul de cinstita pentru intervalul de pret si pentru o utilizare decenta. Nu cred ca poate face mai mult . Dar este ca si cum as spune ca un Bugatty nu poate merge pe unde merge un Marauder . Nu inseamna ca Bugatty este o masina proasta . Inseamna doar ca nu poate merge pe nde merge Marauderul. Atata tot .

pretenenas, las-o balta. daca iti spun 3 ca esti beat, te duci si te culci. am mers cu insa dakar si n-a crapat. altii merg cu federal couragia si nu crapa. si sint unii cu simex si culmea, se descurca. m-am dat cu ea si n-a crapat, nici macar o indoitura n-a avut.

cind zici ca "Eu stiu cateva lucruri care se aplica tuturor masinilor :" si insiri ca nu duce simex, nu face aia, nu face ailalta - la care masini te referi? la BUGATTI, la ford ranger, la duster... la care?

ca sa revin ontopic: duster 1.5dci + scuturi + 5cm + bfg sau couragia si mergi pe unde nici nu visezi.

• Like 1

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

O postare foarte nepoliticoasa la care nu voi raspunde . :wink:

deci stii ca asa e :grin: na ca te-ai trezit :x:2dr

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Stimate d-le Daniel Cojocar. Stiu ca sunt o gramada de colegi care au o pasiune pentru "surubareala". Si eu am fost in trecut pasionat de acesta activitate. Din pacate acum "ma bate" tehnologia. Bascalia are si ea farmecul ei, depinde de context. Una e cand strici o piesa de cateva milioane si una e cand depasesti mia de euro. Totusi aici am remarcat spiritul de camaraderie intre colegii de pe acest forum, toti sar si incerca sa ajute la repararea respectivei probleme. Va doresc dvs si sotiei cati mai multi km fara evenimente si sa va bucurati de masinile din dotare.

Sotia mea vede mai mult partea practica a masinilor, costurile de achizitionare si intretinere. Conduce zilnic un Logan si nu atenteaza la Dusterul meu. Dar totusi uneori, iarna, cand parcarea e plina de zapada, isi ia o mutrita plina de candoare, si cu o voce suava ma anunta ca daca mai am chef sa ajung la munca cu masina imi imprumuta masina ei. Inclusiv lopata care nu paraseste niciodata dusterul. Ca dusterul tocmai si-a schimbat proprietarul. Conduce la fel de bine si Dusterul si Loganul. Cum se termina zapada revine la masina ei. Asa ca tot mai fac uneori transee prin parcarea blocului cu lopata. Am pus in balanta si achizitia inca unui duster dar sincer as prefera pentru drumuri lungi o berlina cu confort/dotari sporite. Sau poate un alt tip de SUV "mai de oras", batut la fund de dusterici :). Dusterul este o masina excelenta dar nu poate sa le faca pe toate. Sincer imi e dor de fostul passat, B6. De fapt e si singura masina care a impresionat-o pe nevasta, mai ales cand se vedea la volanul ei.

Ca fapt divers, am schimbat acum cateva luni distributia la Logan.Cu pompa de apa si accesorii. A costat doar 3.5 mil... Referitor la masini SH, multi din prietenii mei conduc sh-uri (berline), masini superbe, cu costuri de intretinere excelente. Uneori si cu un BG in coada :). Si fiabilitate foarte buna. VW si Opel productie 2011....Nu mai zic de preturile de achizitie.

In incheiere o mica discutie cu nevasta. Eu-Nu ai vrea sa cumparam un Duster pentru tine, eventual diesel, ca uite e mai puternica, are cuplu mai bun, consum mai mic, zgomot interior mai mic, mai ales acum ca a aparut PH2. Ea- Cat costa. Eu-Doar 800 de milioane. Ea-Tavi daca ai sti ce bun e Loganul...... Asa ca deocamdata raman la Duster PH1.... :).

Stimati colegi, Dusterul e doar o masina.....

Toate cele bune,

Cu stima,

Tavi

Editat de tavi_ro
Link spre comentariu

si eu ca prostu...bag o gramada de bani in suspensii....in gume...si in ce-i mai trebuie masinii mele.....

mai bine o vand si-mi iau un prafuit dci...il incalt cu BFG...si ajung tot acolo unde ajung si aia cu Patrol...LandCruiser ...cateoadata si cu Jeep:grin: ...

lasand gluma la o parte....Dusterul e bun...dar numai ptr ce a fost el gandit....nu va trece niciodata prin zapada prin care va trece un offroader veritabil....indiferent daca acea zapada e pe autostrada sau pe valea Stanii

niciodata nu va urca o ravena serioasa...niciodata nu va cobora o panta serioasa...toate astea din motive mecanice

ca mai sunt unii care confunda sigla Duster si 1.5 Dci cu Jeep Wrangler 4.0 high output asta e altceva

ptr ce a fost gandita e masina cea mai aproape de adevar...din multe altele ...cu nume mari...dar atat

in liga offroader cu reductor...nu poate face fata

Editat de Astral
Link spre comentariu

Draga Marius , postarea ta este extrem de riscanta. Vei afla , probabil in scurt timp , ca esti doar un betivan batran , care ar trebui sa mearga la culcare, intrucat parerile tale "anti-contra " nu sunt bine-venite daca nu sustin afirmatiile altora, cum ca doar cerul este deasupra Dusterului , in rest , totul ii este la picioare ( sau la roti , ca sa revin la subiect ). In calitate de concitadin , as sugera sa nu intri in conflicte pierdute dinainte ( adicalea incercarea de a argumenta oarece ) ca-i pierdere de timp . :grin:

Link spre comentariu

Totusi, nu puteti avea pretentia sa-l comparam cu un Y60 (a lui K), nici cu Y61 sau G sau Defender. E si el un suv-ulet care bate la popou o gramada din suv-urile existente pe piata la ora actuala.

Totusi, cine face comparatii intre Duster-ul fabricat din 2010 si un Patrol din '93 are probleme in a compara mere cu pere. Faceti o comparatie intre Land Cruiser 2014 si Land Cruiser '95 sa vedem acolo ce iese.

Buna sau nu... daca faci comparatie intre un Duster echipat standard si o Vitara cu MT-uri... s-ar putea sa fie adevarat. Da' daca pui MT-uri si pe Duster.... s-ar putea sa se schimbe datele problemei.

Eu as fi curios daca si o Vitara fabricatie dupa 2010 mai indeplineste cele spuse de tine (rezistenta 20 ani)... MA INDOIESC!

Eu as dori sa vad aici comparatii facute intre Duster-ul Standard sau... echipat doar cu ceva anvelope AT sau MT cu aceeasi masina (Vitara dupa 2010, Rav dupa 2010, Terrano dupa 2010, etc) echipata Standard sau cu AT sau MT... nu intre un Duster si o masina veche (inmatriculata pe BG) dotata cu tot felul de suspensii, Simexuri, trolii, etc

O comparatie intre un Duster 2015 si un Jimny 2015 e bine? Ca sunt in aceeasi gama de pret. 16000 euro

Hai sa discutam un pic.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Mini :)

pai esti nedrept din start :)

nu il stiu pe ala din 2015 dar ala mai vechi putin are sasiu,punte rigita fata spate :)...etc :)

iara comparam mere cu pere:)

Sa compari Dusteru cu Patrolul sau LandCruseru e aiurea si dpv dimensional si al pretului.

Dar Jimny este o masina cu 4x4 comparabila din foarte multe puncte de vedere.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Stimati colegi. Mai deranjez si eu cu o intrebare. Nu doresc sa inflamez "spiritele" si asa destul de aprinse. Exista pe acest forum, participant la multe iesiri alaturi de masini pe langa pare o gluma de masina, un duster de GL cu terminatie in FIA, cu troliu. As dori daca nu e un secret sa aflu si eu ce modificari sunt aduse masinii, si cat costa intretinerea acelei masini, firma care a preparat-o. Daca se poate.

Eventual ce piese au cedat, daca au cedat. Eventual pe PM daca persoanele care pot sa dea detalii considera necesar. Pentru mine prezenta acelei masini alaturi de imensele masini pe langa care se afla in off-road e un mister. Pana si ARO-ul e mai mare si mai impunator.

Intreb deoarece am mai vazut un duster care din cauza costurilor de exploatare (in off-road) a fost inlocuit cu o masina cu reductor si alte elemente caracteristice off-road-ului.

Multumesc,

Cu stima,

Tavi.

Editat de tavi_ro
Link spre comentariu

pai eu nu compar :) dar am adus in discutie

pret-aproximativ egal

punti rigide suzi independente duster

motor benzina suzi -diesel duster in cazul discutat

cuplu mic la benzina dar reductor,cuplu mare la duster dar fara

mai rigida si mica in interior jimnilica,dusterul destul de incapator oricum mult mai mare ca suzi

consum...aici nu stiu la suzi da la diesel undeva pe la 8-10 la suta probabil ca depinde si de cum mergi

confort la drum lung subiectiva parerea desigur Duster

manevrabilitate spatii mici si intoarceri prin padure avantaj suzi

posibilitati de tuning ulterior,avantaj suzi dar vad ca misca si piata de duster bine in ultimul timp

pret de vanzare second sau depreciere in timp avantaj dusterica deocamdata.

modificari,avantaj suzi mai usor si mai simplu de facut.

taxe,avanaj motor jimni ca e mic da nici la duster nu e extraordinar de mare

totul depinde d epreferinta :)

astea sunt pareri personale

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare