georgei23 Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Salut, Gata mi-am luat si eu un utilaj de offroad. Pina la urma am optat pentru un Jimny (servo/elicoidale/fara rugina/ aspect habitaclu nedeprimant). Deocamdata nu intentionez ceva extrem ci ceva soft--mediu,gen ture de week end pe forestiere. Am luat un Jimny preparat putin de sosea, deci trebuie sa-l pregatesc putin de genul de off road pe care intentionez sa-l fac. Prezentare: jimny 1.3 benzina, 2004, cabrio, reductor la maneta, adus din belgia 12/09 fara ac stare vizuala buna jante 16 +gume M+S carlig de remorcare 42k km pe bord(?) nu are aspecte vizuale de oboseala (except pedala acceleratie) (toti care l-au vazut i-au dat ceva sanse sa fie km reali cei 46k) Din ce m-am documentat de pe forum ar trebui sa fac urmatoarele lucruri: (la unele mai am nevoie de nistea sfaturi) 1. Dat jos pragurile.Cred ca mananca garda la sol si nu ajuta in off road. Astept pareri va rog. 2. Schimbat jante aluminiu de 16 cu M+S cu jant de otel de 15 cu gume AT; eventual cumparat jante de otel. Ma poate ajuta cineva cu ce dimensiuni de janta imi trebuie pentru a pune pe ea un at 205/70/r15 3. suturi 4. troliu 5. statie 6. carligul de remorcare, desi stiu ca incurca in teren, il voi pastra pentru a cara suport bicicleta Astept sfaturi pareri de aa binevoitori. Multumesc http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: un jimny nou pe forum si inca ceva: cind cuplez din 2x4 in 4x4 se aude un zgomot , deceva caresecupleza. e normal sper... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: un jimny nou pe forum Bine ai venit pe forum. Sa stapanesti sanatos masinuta. - pragurile sunt de folos in off daca sunt zdravene (prinse ca lumea de sasiu - de prefert sa fie din teava sanatoasa de fier nu din aluminiu). - jantele stock la jimny sunt 5.5JR15 ET0 si merg f bine dimensiunile stock 205/70R15 de anvelope - tacanitul ala:) se aude din fata cand cuplezi 4x4 si e normal pentru MRL-urile vacuumatice ale lui jimny. se aude si la mine. - troliu il pui mai incolo. da-te asa fara ca sa vezi cum e. Daca o sa-ti placa mult la namol atunci poate o sa fie nevoie. - scuturile sunt bune daca le ai dar sunt cam scumpe cele de firma:) vezi ca e un topic referitor la asta. - carligul ala o sa te enerveze grozav. iti spun din proprie experienta. poate iti pui unul demontabil. Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abrudila Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: un jimny nou pe forum salutare sa-l stapanesti sanatos pe drumuri de munte... ridica-l repede 5 cm, pune un scut central (ca in rest nu are nevoie, doar daca faci cascadorii mari) intoarce jantele, gume MT de 195/85/15 si vezi in ce treapta de placere se incadreaza. :banana daca vrei mai mult.... se schimba situatia si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: un jimny nou pe forum Bine te`ai innoit cu Jimnylica si spor la primele modificari ... vezi si tu cam ce vrei de la masina , arunca un ochi stg-dr pe forum, da`te un timp cu ea stock si apoi decizi ce ai nevoie sa imbunatatesti . :2dr:banana ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Aprilie 28, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2010 Re: un jimny nou pe forum dupa ceva cautari in stinga si in dreapta pe forum si pe net nu am reusit sa gasesc o oferta prea mare de jante tabla 205/70 r 15 si nici prea multe gume pe dimnsiunea asta, asa ca am inceput sa ma uit cu mai multa considertie la dimensiunea pe care o am deja instalata pe ea 215/65 r16,dimensiune care pare mai raspindita, urmind sa mam concentrez doar pe a gasi niste at-uri pentru ele. credeti ca face sa dau 800 ron pe niste jante tabla stock de la dezmenbrari pentru diferenta de inaltime a cauciucului de doar 0.3cm 215X0.65-205x0.7=0.375cm la itp se uita si la dimensiunea rotii? ca jimny are in cartea tehnica r15 iar eu am r16 pe el? vede cineva alte inconveniente? tinind cont ca pentru inceput intetionez soft off road (macadam +putzin namol eventual) Multumesc! http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 30, 2010 Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Re: un jimny nou pe forum :W in :cl La ITP ar trebui sa se uite si la dimensiunea rotii, sa corespunda cu ce e in talon. Eu zic sa iei dimenisuni stock pentru strada si ce vrei tu pentru teren. Anvelopele alea de 215 or sa-ti creasca consumul ;) Sa dai 800 pe jante + gume la dezmembrari nu cred ca face ca s-ar putea sa le vinzi greu. Eu am un set de strada de vinzare (205/70R15) si nu am reusit sa-l dau nici pina acum. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Mai 3, 2010 Autor Partajează Postat Mai 3, 2010 Re: un jimny nou pe forum Salut, Weekedul trecut i-am facut botezul. Am facut un drum pina la bran si l-am bagat putzin pe macadamul din imprejurimi. Concluzii: 1. consum mediu 90% la drum 10% macadam (cu citeva pante mai abrupte) 8 la suta 2. comportament rutier bun pentru ce e masina. Nu se compara cu confortul unui suv/masina de strada dar e totusi acceptabil. Demaraj bun dar mergi fara sa simti ca nu mai ai control prea mult pina pe la 80-90 km/h. 3. mersul de croaziera fara soft top e ok la orice viteza. trebuie sa te feresti de curect insa... 4. pe macadam (pante medii) e foarte versatil, se catara peste tot, isi merita porecla de veveritza. pe unde am intrat eu cu el nu am simtzit ca as avea nevoie de alte cauciucuri decit cele de strada cu care este echipat 5. ar fi fost mai bine daca ar fi avut ac 6. mai am de invatzat cum sa-l manevrez in spatii mici pe teren (la intoarcere) fara sa ii uzez ambreiajul. Sugestii sunt binevenite. (e mai greu aici cu ambreiajul on/off doar, mai ales la mersul cu spatele, ca masina tzishneshte prea repede inapoi, pina apuc eu sa pun frina, iar distanta disponibila este de 1-2 m) 7. trebuie sa il scot la o tura mai mare pe macadam. M-ar interesa niste sugestii, undeva unde sa poti ajunge din Buc intr-o zi , stat peste noapte (chiar si cort!) sau intors in aceeasi zi. Daca e cineva interesat, cam cu acelasi nivel de echipare si pregatire ca mine (sau care sa aiba rabdare cu jimnyul meu sau cu mine si sa nu ma bage prin locuri de rupt gitul) dati de veste. (si ne mutam te topicul de iesiri de we). Toate cele bune! http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Re: un jimny nou pe forum Eu scot ~ 7% mediu cu 80% viteza de croaziera (motor M13A). Peste incepe sa consume mai mult. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ulise Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Re: un jimny nou pe forum Salut. Sa te duca pe carari, care sa iti umple pipota de placere! Mi-as fi luat si eu un Jimny, dar s-a incadrat in buget. Totusi, nu am rezistat tentatiei de a face un drive test. conducandu-l.:y Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Mai 4, 2010 Autor Partajează Postat Mai 4, 2010 Re: un jimny nou pe forum azi i-amfacut primul upgrade: i-am luat at-uri bf goorich 215/70/r16 si i-am dat jos pragurile (gumele si pragurile as vrea sa le dau la schimb pe un alt accesoriu-revin in sectiunea schimburi ) miine pun poze. oricum maasina arat SUPER! cu noile anvelope spatiul ramas pina la aripa este destul de restrins credeti ca apar probleme cand guma se incarca de zapada/namol? e obligatoriu sa fac macar un body lifting? planuri de viitor (in momentulin care isi vor gasi finantare): 1. scuturi (confectionate nupotfi f scumpe) 2.sl (aprox 1000euro) 3. bara +roliu (1500 eurocred) 4. diferential blocabil (aprox 1000 euro) trebui sa o scot la un drummai serios we asta; vreun doritor/ vreo sugestie? http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 Re: un jimny nou pe forum l-am scos la teren we asta am fost cu baietii din ploiesti spre piatra arsa prin cuibul dorului aproape de cuibul dorului era o panta medie cu namol la baza si iata primul prilej de testare a at-urilor bfg. rezultatul a fost ca nu am mreusit sa o urc, desi parea destul de usoara. concluzie: la toamna niste simexuri sau macar un set de mt-uri. cu atvul nici nu simteam namolul sau panta aia pe drum spre platou, la citeva denivelari luate ceva mai rapid gumele 215/70/r16 loveau caroseria,ceea ce nu e prea bine concluzia: macar unn bl trebuie urgent garda masinii 19 cm + cei 2.3 cm cistigati din jante si gume nu sunt rai deloc pentru ce vreau eu sa fac cu ea (maxim ce am facut la tura asta ) pe anumite bucati am mers destul de inclinat lateral si nu mi-as fi dorit in momentele alea o maasinamai inalta http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Mai 28, 2010 Autor Partajează Postat Mai 28, 2010 (editat) Re: un jimny nou pe forum azi i-am facut al doilea upgrade: suspension lift 2' ome + amortizor directie traco service prima diferenta remarcat: suspensiile asta ome pe gaz (?!) il fac pe jimny o masina mult mai comoda pe sosea, incepe sa semene a suv miine o scot in teren sa vad cum este si acolo i-am dat jos cuiul de tractare am schimbat prinderea bull barului ca sa mai ramina liber locul de unde sa agat un ochet la nevoie i-am pus si o statie cb am gasit patru jante de tabla la dezmembrari seara asta le am vopsit si arat ca noi; miine pun niste simexuri resapate pe ele Editat Mai 29, 2010 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: un jimny nou pe forum Poze! Asta vrem sa vedem pozeeee! p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Mai 31, 2010 Autor Partajează Postat Mai 31, 2010 Re: un jimny nou pe forum iata si pozele [ATTACH]78101[/ATTACH] [ATTACH]78102[/ATTACH] i-am pus simexuri resapate de la delta grup 205/70/15, adica dimensiunea stock care oricum am inteles ca fiind resapate sunt cu un 'numar' mai mari cred ca 215/75 erau prea mari, nu mai vreau experienta de pe at-uri 215/70/r16 care atingeau caroseria cind venea masina lansata pe o roata simexurile in teren au fost super dar pe sosea dezastru pe drumul de intoarcere de la comana am prin o portiune de asfalt decapat, deci pe jos era ceva pietris, iar masina era ca la patinoar, imi era frica sa merg cu mai mult de 30-40 kmh (trebuie sa admit ca eu sunt o persoana ceva mai prudenta) am uitat sa i dau 4x4h, poate mergea mai bine ma mai dau citeva zile cu ele prin oras, dar cred ca am sa trec la varianta cu schimbat roti pentru a face asta trebuie sa caut o cheie dinamometrica, sa pot face eu insumi operatiunea linga bloc nu e prea comod sa mergi cu patru roti de jimny la vulcanizare (nu prea incap in masina) nu prea ma pricep la strins prezoane, si am aflat ca si asta este 'un dichis' deci m-ar ajuta ceva sfaturi: 1. cit trebuie strinse prezoanele (in Nm) la un jimny folosit mai mult la offroad si cu asfaltul de rigoare pina la locul faptei 2. de unde pot luat o cheie dinamometrica pe care sa o pot seta la 'taria' necesara. un pistol cu alimentare la bricheta ar fi si mai bun cred! multumesc! http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: un jimny nou pe forum Ce frumoasa e veverita acuma!!!:br:h5. Eu strang prezoanele pana se aude un zgomot.Atunci sunt sigur ca s-au strans bine. Dupa cateva iesiri o sa te inveti cu Simexurile pe asfalt. Totusi e putin funny ca masina raspunde cu putin lag comezilor din volan :D. Putin curaj si te inveti cu ele!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Radu Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: un jimny nou pe forum Inca un Jimny nou pe forum:) Alin Radu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: un jimny nou pe forum vad ca e deja echipat.....ce are pe el? http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Radu Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: un jimny nou pe forum 195/80R15 pe jantele originale. Am unele de ARO dar e pacat de greutatea suplimentara... Am mai montat niste distantiere (hand made) care departeaza bara de roata pentru ca atingea la viraje. In rest alte amortizoare, alte arcuri = 3 inchi cu o abatere data de barele Panhard de 1 cm in fata si 1 cm pe spate (acceptabil). In viitor o sa schimb si barele de protectie cu unele de alu. Acum caut distantiere de roti dar se cam arunca lumea :)) precum si amortizor de directie. Bomboana de pe tort: proiectoare. Zilele astea vine si troliul. Alin Radu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: un jimny nou pe forum ai stiut ce ai vrut ca inaltarea asta, fara nici un pic de ezitare..:) si te-ai dat cu ea asa? cum se comporta la inclinari laterale? http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Radu Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: un jimny nou pe forum Directia are un feedback total schimbat si a scazut foarte mult raza de bracare datorita inaltarii puntii si a schimbarii pozitiei. La inclinarea laterala nu sunt probleme, asta datorita amortizoarelor care sunt supradimensionate, dar una peste alta eu zic ca e ok. am mers si pe strada cu ea si nu sunt probleme absolut deloc. Am fost in we la Ciolpani si am bagat un pic de noroi si aratura, apoi niste iarba (aia din poza).All in all sunt multumit. Sa vina troliul si te tin la curent cu extremul :). inca mai caut scuturi decente ca pret si aparitie... Alin Radu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: un jimny nou pe forum 1. cit trebuie strinse prezoanele (in Nm) la un jimny folosit mai mult la offroad si cu asfaltul de rigoare pina la locul faptei 2. de unde pot luat o cheie dinamometrica pe care sa o pot seta la 'taria' necesara. un pistol cu alimentare la bricheta ar fi si mai bun cred! multumesc! Prezoanele se strang la 95 Nm, asa spune fabricantul. Cheie dinamometrica gasesti super ieftin la Norauto, intrarea pe A1 pe dreapta, langa Augsburg. Eu am dat pe ea ~110 RON :banana: 28-220 Nm, acopera absolut toate necesitatile lui Jimny. Sa vezi ce-o sa te bucuri cand ai sa faci schimburile de ulei, acolo cuplurile difera de la buson de scurgere la ala de umplere...si nu vrei sa le sudezi in carcasa de AL. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iulie 3, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2010 Re: un jimny nou pe forum ieri i-am mai facut un mic upgrade lui jimny: i-am montat cotiera centrala face chiar toti banii,destul de multi de altfel tot ieri mi-am luat si o tzeapa cu 'covoare cauciuc originale jimny' care sunt de fapt niste plastice nenorocite pe care am dar vreo 320 de ron.....cind le-am vazut 'montate' la service era deja cam irziu sa le mai refuz, ca le si platisem impreuna cu cotiera si montajul cotierei http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iulie 4, 2010 Partajează Postat Iulie 4, 2010 Re: un jimny nou pe forum Nasol cu covorasele. Ma tot gandesc si eu la cotiera, dar nu te incurca la frana de mana? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Octombrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2010 (editat) Re: un jimny nou pe forum Nasol cu covorasele. Ma tot gandesc si eu la cotiera, dar nu te incurca la frana de mana? @iulianul. scuze pentru un raspuns atit de tirziu, dar acum am vazut postul tau; cotiera nu ma incurca la nimic si mi-a crescut mult confortul la volan; singurul dezavantaj este ca am pierdut unul din cele doar doua suporturi de cafea, iar asta la jimny inseamna o reducere semnificativa; am incercat cu un suport din ala mcdonalds si am si varsat cafeaua Acum ca vine sezonul rece prelata s-a cam chircit si ar fi cazul de o restaurare, schimbare ceva capse/ariciul. Am tot cautat un restaurator/confectioner de prelate, dar fara prea mult succes. Imi poate recomanda cineva un astfel de meserias. Multumesc. O sa ma interesez in curind cit costa una noua...eventualun hardtop de utilizat pe timpul iernii, ca vara softopul jimny este ...priceless Editat Octombrie 17, 2010 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate