Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum preferati ca sa se desfasoare o competitie?

Cum preferati ca sa se desfasoare o competitie?  

87 membri au votat

1. 1. Cum preferati ca sa se desfasoare o competitie?

• 1. Doua zile de traseu si o zi de trial?
      38
    • 2. Trei zile de traseu?
      13
    • 3. Doua zile de trial si o zi de traseu?
      6
    • 4. Trei zile de traseu cu probe speciale incluse?
      30

Postări Recomandate

Din punctul de vedere al unui participant la o competitie de offroad, cat de importanta este partea de trial?

De exemplu, la o competitie de 3 zile cum preferati sa fie:

1. Doua zile de traseu si o zi de trial?

2. Trei zile de traseu?

3. O zi de traseu si doua zile de trial?

4. Trei zile de traseu cu probe speciale incluse?

Rog ca sa isi dea cu parerea doar cei care participa sau intentioneaza sa participe la competitiile de offroad.

Later edit. Ma refer aici la alte competitii decat etapele de campionat care au un regulament clar de desfasurare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum preferati ca sa se desfasoare o competitie?

Max, cum ar fi sä adaugi si punctul 5 :

5.Trei zile de competitie, din care douä cu startul de la intrare in trial. Timpul

trialului notat extra.

Dacä locul trialului se aflä la distantä, fatä de traseu sau invers,sä se ofere

la toti, acelas timp de deplasare, dupä care se continuä cronometrarea.

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

Am votat 1 desi mi-ar fi placut 4 dar,

Organizatorul trebuie sa calculeze punctaje, sa faca si sa afiseje clasamentul, sa rezolve contestatii si sa faca premierea ... daca Duminica este zi de traseu .... nu prea mai este timp, si asa trialul de duminica de obicei se prelungeste la nesfarsit!

Participantii trebuie sa mai ajunga si ei pe la casele lor, si daca ai 4-500 km cu platforma sau pe roti cu o masina care a concurat, trebuie sa iei in calcul inca 8-10 ore.

Si probele speciale trebuiesc gestionate mai cu raspundere, in general acolo se creeaza avantaje/dezavantaje majore ... adica daca stai 4-5 ore (Buzau2009) sau 2+3 ore (Cluj2008) si te duci in noapte atunci sigur nu mai ai nici o sansa in fata celor care au ajuns cu 5 minute inaintea ta la intrarea in PS, dar au mers cu 5 ore mai mult pe lumina!

Cel putin pentru campionat cam asta este, pentru cupe, prietenesti si alte manifestari treaba se poate organiza in N variante!

@Silviu4x4 - La ce etape crezi ca ajungi?

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Acest chestionar are un scop clar.

La Maramures Offroad Fest, avem la dispozitia trei zile pline pt offroad.

Joi, vineri si sambata.

Miercuri e zi de inscrieri si acomodare, duminica e program de voie si plecare catre casa.

Pe mine personal, partea de trial incepe sa ma cam lase rece. As prefera inca o zi de traseu in padure decat o zi de trial.

Voi face competitia dupa un regulament particular asa ca nu am nici o obligatie legata de o anumita configuratie a concursului.

Anul acesta banuiesc ca nu vor fi prea multi sponsori astfel incat sa fie necesara organizarea unui trial special pt public si reclama.

Mai exista varianta de a face un traseu lung pe doua zile, cu dormit in teren iar a treia zi sa facem un traseu care sa includa niste speciale la inceput si la sfarsit.

Vreau sa fac ceva care sa placa in primul rand participantilor.

De aceea vreau sa aflu din timp dorintele oamenilor.

Link spre comentariu

Am votat 1 desi mi-ar fi placut 4 dar,

Organizatorul trebuie sa calculeze punctaje.........

Pai bine Adriane, tie-ti plac blondele, dar alegi brunetele pt ca te gandesti ca la moda sunt fetele cu parul inchis la culoare si e mai bine la plaja?:ha: Alege frate ce-ti place!:top

Link spre comentariu

Ca idee votez pentru 4

La trial pentru 5 minute de dat astepti toata ziua .

prefer sa stau / merg in padure.

OFF Topic masina care daca i-mi iese combinatia va fi ceva de off-road open - raid deci nu de concursuri oficiala

Surprise coming soon

Link spre comentariu

Pai bine Adriane, tie-ti plac blondele, dar alegi brunetele pt ca te gandesti ca la moda sunt fetele cu parul inchis la culoare si e mai bine la plaja?:ha: Alege frate ce-ti place!:top

Adica oficializat :y merg cu blonda, dar pentru o ocazie gen Luana, Maramures, Agnita ... m-as combina cu mare placere si la o bruneta :top!

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

La trial pentru 5 minute de dat astepti toata ziua .

prefer sa stau / merg in padure.

:g

Good point! :wink:

Link spre comentariu

la moto la prietenesti se cam poarta asa:

- trial scurt in prima zi - nu e obligatoriu, dar da ordinea de start de sambata. Daca vii de departe nu faci trial si iei startul mai tarziu. Dar e bine sa faci trial ca sa pleci cat mai in fata - daca pleci in spate te incurca toti castravetii in zonele tehnice; la voi cred ca e critic sa pleci printre primii.

- sambata - traseul principal lung si greu

- dumminica - un traseu mai scurt ca sa fie timp de premiere si deplasare spre casa

ideea e ca la moto sunt gandite concursurile astfel incat sa se incadreze intr-un weekend, ca nu sunt asa multi boieri ca la auto :grin:

Link spre comentariu

la moto la prietenesti se cam poarta asa:

- trial scurt in prima zi - nu e obligatoriu, dar da ordinea de start de sambata. Daca vii de departe nu faci trial si iei startul mai tarziu. Dar e bine sa faci trial ca sa pleci cat mai in fata - daca pleci in spate te incurca toti castravetii in zonele tehnice; la voi cred ca e critic sa pleci printre primii.

- sambata - traseul principal lung si greu

- dumminica - un traseu mai scurt ca sa fie timp de premiere si deplasare spre casa

ideea e ca la moto sunt gandite concursurile astfel incat sa se incadreze intr-un weekend, ca nu sunt asa multi boieri ca la auto :grin:

Din experienta iti spun ca, la noi, duminica nu poti face mare lucru cu toata lumea.

Fiind departe, multi concurenti prefera sa plece spre casa duminica dimineata sau maxim pana in amiaza pentru ca au drum lung de facut.

Prefer ca sa incepem de miercuri si sa avem 2 zile de relax si 3 zile pline. Sa fie ca si un fel de miniconcediu. Mai ales ca avem disponibile activitati de distractie si pentru insotitorii care nu participa in concurs.

Link spre comentariu

Eu as merge pe varianta 4 (Trei zile de traseu cu probe speciale incluse)din urmatoarele considerente:

-la un trial muncesti mult echivalentul a minim 50 de km de traseu

-un trial trebuie sa-l gandesti in asa fel incat sa cuprinda toate elementele de dificultate posibile prin relief sau prin interventii artificiale in asa fel incat sa creezi un echilibru intre masinile mari fizic si ca potenta si masinile mici

-nu poti oferi din pacate incarcari cu adrenalina mai mari de 4-5 minute la un trial desi poti "salva evenimentul" prin impletire cu tematica (demonstratii) sau programe de tip divertisment (concert, recital etc)

Deci as merge pe varianta cu nr 4! Chiar daca noi in iarna o sa facem tot trial. Gandim un ALT TIP de trial care sa "conecteze" participantii minim 3 ore in ziua respectiva ... nu suflam o vorba in plus! :uameni:ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Am votat cu 2+1 trial din punctul de vedere al spectatorilor. Orice sport are nevoie de spectatori, iar la offroad acestia rar pot sa vada ce se intampla in traseu. Trialul insa atrage mult interes, ceea ce nu poate decat sa bucure sponsorii.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Am votat cu 2+1 trial din punctul de vedere al spectatorilor. Orice sport are nevoie de spectatori, iar la offroad acestia rar pot sa vada ce se intampla in traseu. Trialul insa atrage mult interes, ceea ce nu poate decat sa bucure sponsorii.

Zoli, asta inseamna cheltuieli suplimentare plus personal suplimentar.

In acest an totul va fi dramuit pentru ca nu stiu ce sponsori vom avea.

Principalul meu interes este ca, in primul rand, participantii sa fie cei care se simt bine. Daca vom avea un sponsor important care sa pretinda asa ceva, atunci trebuie facut.

Din experienta anilor trecuti, mi-am dat seama ca reclama de pe forum are impact mai mare decat reclama de la trial.

Televiziunile, cel putin cele de aici din Baia Mare, vin sa filmeze numai daca moare cineva. Plus ca nu se permite enumerarea sponsorilor. Sterg orice imagine unde apar diverse nume sau sigle de firma.

Asa ca reclamele eventualilor sponsori vor fi vizibile unui numar relativ mic de oameni.

Link spre comentariu

Din punctul de vedere al sponsorilor si al publicului 1.

Din punctul meu 4, reducerea timpului de asteptare, drum catre casa, etc.

Off topic

Adica oficializat :y merg cu blonda, dar pentru o ocazie gen Luana, Maramures, Agnita ... m-as combina cu mare placere si la o bruneta :top!

Zuz-ule, am impresia ca esti singur acasa de te joci asa cu tastatura, daca te prinde blonda te vad cu ochelari de soare si seara dupa apus.

Kamikaze Offroad Team

http://www.standuri-metalice.ro

Link spre comentariu

Buna zua,

Am votat 2 zile traseu + 1 trial - asta doar pentru ca nu este optiunea: 2 zile traseu. Din puctul meu de vedere ar fi mult mai practic doar sambata si duminica.

M Pajero MK I - 2.3TD - 86

T Land Cruiser LJ 70 - 2,4TD - 92

Link spre comentariu

Fiind anul trecut la MMOF ...eu as vota pct2....3 zile de trasee sa ma satur....:ha:nu de altceva dar au fost super trasee....Trial....nu mai era nimeni sa ma aplaude...:ha:

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

S-o luam asa:

-trialul este ziua sponsorilor (ca fara ei.....), acolo vine lumea si presa sa vada spectacol si totodata reclamele lor, ca pe traseu e mai greu sa stea exceptand probele speciale.

-o zi de traseu e putin pentru a face o departajare reala deci mai trebuie o mansa, inca o zi de traseu.

-trei zile de traseu in schimb e prea mult (cine a participat stie cum e dupa o zi chinuita prin noroaie, trolieri, ....)

PATROL GR Y60 4,2D SWB

MERCEDES G 280 de vanzare

Link spre comentariu

cit conteaza parerea mea de pifan, biban...etc.... prefer varianta 4 condimentata ( daca puteti aranja aceasta treaba ) cu muuulta ploaie sau respectiv lipsa aderenta....

explicatii :

- 1 zi in plus de munca in padure ma poate face sa mai slabesc cu 1 kg

- 1 zi in plus pentru masina inseamna sa ai mai multa grija de masina precum si...sa ai masina...

- sugerez ca unele dintre probele speciale sa aiba loc in arii si zone de pe trseu usor accesibile pentru public in asa fel incit sa impaci si capra si varza...

Link spre comentariu

Are dreptate si Max, din postura de organizator, ca trialul le cere efort considerabil organizatorilor. Circuitul de trial e mult mai pretentios ca traseul pentru ca are obstacole in general artificial create, concentrate la botu' calului sa bucure spectatorii.

E adevarat si ca televiziunile in cel mai bun caz vin, stau 10 minute prinse deoibicei in cele mai nespectaculoase momente, apoi pleaca la o crima sau un viol care are rating mai bun(cred ei). In felul asta organizarea trialului devine o pierdere de timp si pentru sponsori. Alternativa ar fi colaborarea unora dintre noi, mai putin competitivi dar cu un pic de pricepere in ale vizualului, care sa serveasca televiziunile cu ceva material spectaculos din postura de colaboratori. Din cate apar pe forum am vazut realizari demne de mai mult decat un buletin de stiri.

Asta e frumusetea forumului, avem cunoscatori in multe domenii, cred ca nu stim inca sa valorificam asta.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Ce-i mult nu-i bun. Personal, la trial marele dezavantaj-i ca nu te poti rataci. Avand in vedere distanta si ritmicitatea evenimentului nu se poate combina cu organizarea (avand vacanta de vara in fata) unui targ de tot ceea ce inseamna offroad ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Ce-i mult nu-i bun. Personal, la trial marele dezavantaj-i ca nu te poti rataci. Avand in vedere distanta si ritmicitatea evenimentului nu se poate combina cu organizarea (avand vacanta de vara in fata) unui targ de tot ceea ce inseamna offroad ?

... GRESIT !!! ... te poti rataci si intr-un trial, trebuie doar sa fi perseverent :wink:

... se pot face multe, totul tine de bani, sponsori ( care au cam disparut subit - vezi Bucovina )... si deja au inceput sa se anunte cupe si div care nu se mai tin in calendarul competitional.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Am vazut programul MMOF 2010,si sunt un pic nedumerit....sambata va fii Eurotrial?

Da.

Duminica nu am pus nici un program fix pentru ca, din experianta anilor trecuti, duminica, cei care vind e departe pleaca dimineata ca sa fie pana seara acasa. In conditiile astea nu putem pune duminica nimic care sa implice toata lumea. Doar distractie, picnic etc cu cei care mai raman si au chef de putina relaxare.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare