Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

proiectoare off road

MPS2005

Postări Recomandate

Sal,

Poate sa ma indrume si pe mine cineva? Sunt un posesor de Mitsubishi Pajero Sport. Intentionez sa achizitionez niste proiectoare si nu stiu spre ce sa ma indrept. Am vazut la reprezentanta mitsubishi proiectoarele masinii, dar pretul mi se pare cam piperat (99 E). Exista si mai ieftine la o calitate apropiata?

Multumesc

Respectul de sine se reflecta in respectul fata de ceilalti....
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: proiectoare off road

Aceste proiectoare le-am gasit pe net pe un site de licitatii romanesc. Ele se pot gasi si pe celalalt site de licitatii internationale. Nu pot sa scriu numele ca imi sterge moderatorul postul. Initial am scris dar a fost sters. Asta e!

Editat de renegade
Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Ma bag si eu in seama pe acest topic cu urmatoarea intrebare: a experimentat cineva pana acuma proiectoare cu LED-uri? Avantajele ar fi consumul redus de energie care are ca efect simplificarea montarii nemaifiind nevoie de relee, temperatura de lucru mult scazuta care limiteaza sansele spargerii sticlei la contact cu apa rece, etc.

Eu as fi interesat sa-mi montez pe spate (in spatele masinii, nu pe spatele meu :grin:) astfel de proiectoare si nu am pretentia sa-mi bata la distanta foarte mare. Ceva ceva am gasit aici:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-Flood-Beam-Work-Lamp-White-Light-Truck-Warehouse-_W0QQcmdZViewItemQQitemZ280545482225QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-CAR-UTV-ATV-GOLF-CART-DRIVING-LIGHTS-HEADLIGHTS-CT-_W0QQcmdZViewItemQQitemZ350375351712

Va salut !

Link spre comentariu

n-am avut, dar uite aici un link cu niste proiectoare misto:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=50195

acum referitor la astea de pe ebay, in primul link spune ca are 390 lumens. un bec halogen are aprox. 15lm/w, deci la 55w ar avea aprox. 825lm, adica dublu decat proiectorul asta. teoretic proiectorul da la fel de multa lumina ca un bec de 25w cu incadescenta. un bec de frana are 21w, deci poti face o comparatie.

al 2-lea link spune de becuri ca dau 16000mcd (nu spun unghiul), dar la un led e 5ograde de regula, deci asta ar insemna 0.1lm/led x 21 leduri = 2.1 lm x 2 proiectoare, ai undeva in jur de 5 lm sa zicem max.

fata de 825, do the math :)

deci dupa cum vezi consumul redus de energie vine totusi ca niste mici neajunsuri. daca nu-ti trebuie multa lumina sunt bune, altfel nu prea..

ori cauti unele mai bune (ca cele din link) ori la aceasi bani poti monta un xenon, e mai fiabil ca halogenul, consum mai mic, se incalzeste mai putin, etc..

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ma bag si eu in seama pe acest topic cu urmatoarea intrebare: a experimentat cineva pana acuma proiectoare cu LED-uri? Avantajele ar fi consumul redus de energie care are ca efect simplificarea montarii nemaifiind nevoie de relee, temperatura de lucru mult scazuta care limiteaza sansele spargerii sticlei la contact cu apa rece, etc.

Eu as fi interesat sa-mi montez pe spate (in spatele masinii, nu pe spatele meu :grin:) astfel de proiectoare si nu am pretentia sa-mi bata la distanta foarte mare. Ceva ceva am gasit aici:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-Flood-Beam-Work-Lamp-White-Light-Truck-Warehouse-_W0QQcmdZViewItemQQitemZ280545482225QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-CAR-UTV-ATV-GOLF-CART-DRIVING-LIGHTS-HEADLIGHTS-CT-_W0QQcmdZViewItemQQitemZ350375351712

Subiectul "led" m-a pasionat si pe mine. Inca de pe vreme cand faceam expeditii montane extreme (la picior, cu cortul in carca, escalada iarna, etc) si lumina facea diferenta dintre a supravietui sau nu. Ulterior am cautat si varianta auto, pt masinile de offroad.

Concluzia mea e simpla - merita ca principiu dar costa cat nu face!

E plina piata de instalatii ieftine cu leduri dar cat dai atata fac. Una care sa nu crape dupa prima iesire e pe bani multi (sute de euro).

Am bananait prin magazinele din Europa. Am incercat si in Hong-Kong si Corea de Sud. Am vorbit cu oamenii de acolo pe principiul ca in Asia e mai ieftin. Fals! Dk e profi e la fel de scump.

Pe o lanterna frontala profi cu un singur led (pt expeditii montane) am dat 150 Eur.

Proiectoare auto cu leduri (profi) am gasit din belsug la expozitia de la Bad Kissingen. 150-350 Eur/ bucata, Hella.

Dintre cele cu bec, am testat diverse:

- IPF (rectangulare) - super ok ca si lumina dar au ruginit la interior

- Hella (17 cm) - tot ce e nou sub 100 Eur/ bucata lumineaza ciudat. Nu ruginesc. Dupa parerea mea, cele mai "destepte" ca si materiale utilizate

- proiectoare rotunde cromate din targ (17 cm). Le am si acum pe Samurai. Lumineaza de rup si refuza sa rugineasca desi dau cu ele in toate noroaiele. Desi sunt din sticla, refuza sa se sparga la contactul cu apa

- proeicetoare DLAA (chinezesti). Carcasa metalica neagra, sticla, interior metalic (nu plastic). Lumineaza foarte bine. Nu stiu cum se comporta in timp ca abia le-am montat.

- poloneze wessen (sper sa nu gresesc, park asa se numesc). Nu am incercat dar am vazut pe o gramada de masini si toata lumea e multumita.

Consecinta - pe Patrol mai tin doua Hella ca mi-e lene sa le dau jos. Ajuta si ele dar mai degraba pe post de faruri. Singurul lucru cu adevarat bun la aceste Hella este ca se pot modifica usor pt xenox (cine este interesat). Mentionez ca cele achizitionate de mine nu fac parte din categoria celor profi iar furnizorul Hella mi-a spus acest lucru. Dar eu nimik, Batman, Batman! :old

Pe Sami am cromatele rotunde pe fata si doua ovale pe spate. Toate din targ la bani putini.

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

Link spre comentariu

Usor off-topic, dar totusi on-topic :) - din cate am vazut, proiectoarele se monteaza in general pe roof-rack. Mai sunt si alte solutii de amplasare, care nu presupun montarea unui roofrack? Ce recomandari aveti in acest sens?

Link spre comentariu

Usor off-topic, dar totusi on-topic :) - din cate am vazut, proiectoarele se monteaza in general pe roof-rack. Mai sunt si alte solutii de amplasare, care nu presupun montarea unui roofrack? Ce recomandari aveti in acest sens?

Pe bumper. Nu sunt la fel de eficiente dar e ok.

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

Le mai poti monta pe o bara transversala de acoperis, eu asa le am puse.

"Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now."

-- Alan Lakein

Link spre comentariu

te salut!

imi poti spune unde gasesc asa ceva?

multumesc

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Le-am comandat eu si trebuie sa soseasca!

E bine ca pe aici sunt oameni care mai impartasesc din experienta lor iar novicii ar trebui sa le multumeasca....

Multumesc!

Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein-

Link spre comentariu

chiar .... !!! nu e nimeni pe aici de aduce din state cateva seturi ... ce cadou mi-asi face acum de sarbatori .... 4 proiectoare de lunga si 4 dispersoare .... parca le si vad sub brad pe 25 dec dimineatza ...

Model #: WARN-220610 4x

Model #: WARN-220620 4x

http://www.worktruck-outfitters.com/warn-stainless-steel-flood-lights-inch-single-light-p-1993.html?osCsid=7p5ei6hh6utb00j86itfkajte2

http://www.worktruck-outfitters.com/warn-stainless-steel-spot-lights-inch-single-light-p-1997.html?osCsid=7p5ei6hh6utb00j86itfkajte2

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

chiar .... !!! nu e nimeni pe aici de aduce din state cateva seturi ... ce cadou mi-asi face acum de sarbatori .... 4 proiectoare de lunga si 4 dispersoare .... parca le si vad sub brad pe 25 dec dimineatza ...

Model #: WARN-220610 4x

Model #: WARN-220620 4x

http://www.worktruck-outfitters.com/warn-stainless-steel-flood-lights-inch-single-light-p-1993.html?osCsid=7p5ei6hh6utb00j86itfkajte2

http://www.worktruck-outfitters.com/warn-stainless-steel-spot-lights-inch-single-light-p-1997.html?osCsid=7p5ei6hh6utb00j86itfkajte2

Aduc eu daca-mi dai comanda ferma.

Link spre comentariu

ok ..mercy de intentie .... asa o sa fac ..... o sa caut pe net cea mai buna oferta de la ei ..... seturile de 4 buc sunt cele mai rentabile ...... cum am banu iti trimit si link si codurile exacte ....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

ok ..mercy de intentie .... asa o sa fac ..... o sa caut pe net cea mai buna oferta de la ei ..... seturile de 4 buc sunt cele mai rentabile ...... cum am banu iti trimit si link si codurile exacte ....

ne "cuplam" la transport si vreau si eu tot 4 si 4,daca gasesti si dreptunghiulare sau ovale e perfect sa mearga si pe bara fata la mine.

Are you sure,you want me to lead !!!???
Link spre comentariu

Sub brad cu masina cu tot? Ce-i drept ca nu zici rau de asa cadou! Acum depinde la cat ajunge pretul final aduse in tara. Parca m-as baga si eu, ca cele pe care le am pe mitsu...nici cal , nici magar. De aseara nici nu mai merg.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

as dorii sa pun 2 sau 4 proiectoare pe plafonul unui cherokee xj si nu stiu pe unde sa fac traseul firelor(nu as dorii sa gauresc plafonul) pote exista un sistem anume conceput pe care nu il stiu.

ma intereseaza daca cineva are montat acel sistem de 4 proiectoare intr-o singura bucata mai lunga care pot fi montate pe plafon sau capota si ce avantaje si dezavantaje au,daca se regleaza pt ca doresc sa le folosesc si pe strada pt ca farurile mele sunt :old eu la fel.

multumesc

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Nu sunt seturi de 4 proiectoare!

Cele ieftine ca pret cuprind o singura lumina si un capac protector ,

cele scumpe cuprind 2 lumini ,2 capace protectoare + chitul electric de montaj.

Vorbesc in cunostiinta de cauza pt ca mie mi-au sosit saptamana trecuta!

Pana acum am avut de la HEELA si BOSCH ,modelul de la WARN este peste ele d.p.d.v calitativ si al luminii .

Bafta!

Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein-

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare