Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Adventure weekend brebu pietriceaua paltinu

cristi 1

Postări Recomandate

Uite cum sambata trebuia sa particip la o aniversare ce avea loc la Brebu (PH). Am stat ceva pe ganduri , nehotarat fiind cu ce sa ma deplasez pana acolo adika cu Jeepu’ sau cu masina de strada. Pana la urma m-am hotarat si mi-am zis…Plec cu Jeepu…. Chiar daca este aniversare n-o fi foc daca plec vre-o doua ore sa cercetez locurile. Am plecat, am ajuns, am bagt o tuica , am mancat si pe la 17.30 impreuna cu gazda noastra care cunoaste imprejurimile am purces la drum sa trecem muntele de la Brebu prin Pietriceaua catre Paltinu, vre-o 12 km dupa cum spuneau unii, care mai spuneau ca nu o sa reusesc sa ajung pe creasta din cauza noroiului. Eu ma gandeam ca astia bat campii si precis o sa fie o plimbare prin ploaie ca pe bulevard. Dar n-a fost asa, am iesit din Pietriceaua si dupa vre-o 7-800 de metri de drum pietruit am inceput sa revad traseul din prima zi de la Cupa ORR de la Valeni. Adica a inceput cu o curba ac de par intr-o rampa extrem de abrupta ,cu clisa si fagase de vre-o juma’ de metru. Gazda spune : “Cred ca pana aici putem sa mergem” si eu ii raspund cu o voce scazuta…..Eeeee, eu cred ca trecem (nefiind sigur de cele afirmate)……asa ca apas butonu POWER si gaz la blana. Dupa doua incercari nereusite , reusesc si trec . Ajungem pe creasta, mergem pe ea si ajungem la locul in care trebuia sa coboram prin padure de brazi , ploaie cu galeata, coborare abrupa , ceata deasa si nu in ultimul rand, ce-mi place mie adika inclinari laterale. Dupa ce am coborat o portiune buna , ma uit la ceas si raman traznit….. era ora 19, si deja nu prea mai vedeam drumul de ceata si intunecime, trebuia sa cobor des prin ploaie , sa ma uit pe unde si cum este drumul . Facusem doar vre-o 5 km…intr-o ora jumate. Ii zic brusc gazdei care ma insotea : “ ne intoarcem “……..gazda : “mai putem?” Usor ma cam panicasem , situatia nu era prea roza. Asa ca intorc din multe miscari intr-un loc stramt , ma uit in sus si locul in care se termina padurea nu se vedea, era mult de urcat si inclinarile laterale ma innebuneau, eram aproape sigur ca o sa o lipesc de vre-un copac. Ma gandeam ca daca nu pot urca , las masina acolo si plec pe jos da acolo nu stau …era infricosator.Asa ca apas POWER si gaz in blana. Pana in creasta am facut cateva minute … de cosmar . De frica de a nu ramane acolo am ramas blocat cu piciorul in gaz pana sus chiar daca uneori nu mai era nevoie. Am ajuns la pensiune pe la 20.30 plin de noroi si ud din cap pana-n picioare……mi-a fost lene sa scot pelerina de ploaie. M-am schimbat si am trecut la sprituri pana la 6 dimineata.

Am facut putine poze si poate nesemnificative intrucat ploua cu galeata si echilibrul era foarte precar pe clisa, cu greu reuseai sa stai in picioare.

Traseul este ocnas, de mare exceptie si iti pune la incercare masina si cunostintele de pilotaj . Probabil ca si pe uscat este atractiv dar pe noroi este excelent. Aviz doritorilor! Vreau sa refac acest traseu weeken-urile urmatoare, tot in aceleasi conditii adika dupa ploaie.

PS. Pozele au fost facute pe coborare la intoarcere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Adventure weekend brebu pietriceaua paltinu

:) cristi, io cred ca tu ai un al zecelea simt special dedicat gasirii zonelor grave... :)) bine ca te-ai intors cu bine! :)

Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD "Portzelanul" (care s-a dus de cativa ani buni...) :)
Link spre comentariu

Re: Adventure weekend brebu pietriceaua paltinu

meserias ca intotdeauna......... avem de invatat dom' Profesor de la tine...

pana nu schimb FURSECURILE care le am pe masina ......inca ma uit la poze..:y

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare