Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum ne recuperam banii de la angajatorii rau platnici?

SilenceDJ

Postări Recomandate

Scuze daca nu e de domeniu dar ma confrunt cu o problema.

Nu mi-am mai primit leafa din aprilie si vreau sa stiu cum pot eu cu contract de munca semnat sa imi recuperez banii pe cale legala sau daca nu pot cum il pot infunda pe patron (garda financiara , itm) findca nervi nu mai am.

Eu in tot acest timp m-am dus la servici , am stat 8 ore ca dupa aproape 2 luni de neplata sa imi tot zica ca nu are bani .

Mersi anticipat pentru raspunsuri.

Never stop exploring
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum ne recuperam banii de la angajatorii rau platnici?

nu stiu de la pers fizica la firma...dar de la firma la firma in caz de neplata te duci la finante si tot ce ii intra in cont ii blocheaza(in caz ca nu are) si ti-i se transfera tie automat...revin cu detalii in caz ca te intereseaza

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

eu sunt persoana fizica :|

Si faza e ca a ajuns sa vorbeasca extrem de urat cu mine la telefon , ca el nu poate sa tipareasca bani , ca nu are si rahaturi deastea .

Never stop exploring
Link spre comentariu

Ai o singura varianta: instanta de judecata! Noi (ziaristii de la ZIUA) cand dupa 4 luni de neplata am solicitat instantei drepturile banesti a fost extrem de simplu. Problema este ca la masa credala (in cazul insolventei)se aseaza mai multi si este posibil sa nu mai ajunga. Oricum nu cred ca este posibil sa-ti iei banii daca patronul nu vrea. Noi asteptam de aproape un an banii, in medie cam 100 de milioane de caciula, dar.... slabe sanse chiar daca vei castiga in instanta.

Mai exista o varianta: este insa o chestie ami "delicata", e lunga, are la cap o maciulie si se foloseste cu miscari ample de trunchi pentru a da forta:grin: Dupa patru cinci aplicari subiectul se inmoaie:y

Link spre comentariu

Mersi Petre pentru raspunsul prompt , am mai primit o idee , sa ii f..t nevasta.

Faza e ca e urata si grasa deci nu ma atrage , mai e o figura sa trec cu o surubelnita ascutita bine pe langa audi-ul a8 care-l are , pe langa pathfinder. sa bage banii aia in altceva.

dai-ar domnul de banii care mi datoreaza sa isi ia numai medicamente si lumanari , gunoiu'.

Never stop exploring
Link spre comentariu

Imi pare rau, dar legal nu exista solutii. Daca omul nu are cash....nu ai ce sa-i faci. Faza nasoala este sa stii daca s-a cerut insolventa! Aici e buba, pentru ca din acel moment ai un termen limita de depunere a actelor pentru primirea restantelor de plata.

Link spre comentariu

varianta legala incearca pe la fortele de munca sau discuta cu un avocat bun varianta ilegala daca in firma sunt masini iei o masina si pleci iar cand iti da bani ii dai masina numa ca la vaza asta risti

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

@Uzi , a avut 5 masini si le-a vandut pe toate , restul colegilor mei care au plecat au de recuperat zeci de milioane , eu cand am plecat am pastrat telefonul firmei (fara cartela) ca garantie si acum cand am vb cu el la telefon o zis ca imi face dosar penal pentru furt. Eu i-am zis ca nu am semnat pentru nici un telefon si el m-a amenintat ca vreau sa vad ca am semnat? ( asta inseamna fals in acte daca semneaza el in locul meu nu?)

Never stop exploring
Link spre comentariu

ar mai fi o varianta vorbesi cu niste baeti simpatici (recuperatori) si ai rezolvat problema sau ii trimiti organele de control pe cap luna de luna

Editat de uzi
Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Drepturile salariale sunt prioritare la masa credala. Urmeaza apoi statul si bancile. Dupa care vin furnizorii. Vezi ca firma nu numai ca trebuie sa-ti dea banii cash de salariu dar trebuie sa-ti plateasca si toate impozitele salariale catre stat. Te trezesti dupa aceea trebuie sa le platesti tu pentru a avea continuitate. Cred ca sesizarea la itm este binevenita.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

1. Prima plimbare de dimineata as face`o pe la I.T.M. ... poate il conving aia sa te remunereze cu o parte din bani.

2. Incearca sa mai vb cu el la tel despre drepturile tale salariale si inregistreaza convorbirile. Daca se intampla sa faca ceea ce crezi tu ca vrea sa faca (fals in acte) , il bagi in cacat imediat. Faci sesizare la politie si apoi face o cerere la compania de telefonie pe baza sesizarii (cred) pt a confirma printr`o inregistrare , ca, convorbirea inregistrata de tine este adevarata si nu facatura. Eu dau cu parerea , dar merita incercat.

3. O iei si pe cale mai putin legala cu surubelnita si restul de acte fasciste :dr3 care raman la libera imaginatie a fiecaruia.

Indicat ar fi sa nu se ajunga nici macar la punctul 2 ... dar daca situatia o cere ... GO FOR IT ! :h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Asa-s de zgarciti astia ca ar fi in stare si painea de la gura copiilor sa o ia si sa o vanda. la ITM am mai facut o sesizare in legatura cu alta firma la care am lucrat mai demult si fara succes. Adevarul e ca noi ca simpli salariati suntem fara nici o lege la mana , pot face ce vor cu noi

Never stop exploring
Link spre comentariu

normal instantele ptr probleme de munca sunt separate si nu au termene de rezolvare cum sunt cele civile! Normal in doua saptamani trebuie sa ai rezolvare in tribunal.

itm reclamatie!

vorbeste acolo si vezi ce poti face.

Cat despre luat masini sau orice bun al idiotului cu parere de rau iti spun dar TU INTRI DIRECT LA TALHARIE. Asa ca nu te sfatuiesc sa faci asta.

Eu am patit-o cu unul care avea sa-mi dea bani si i-am luat cantarul din magazin si imediat m-a sunat politia !

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

Nu face nicio prostie sa tii ceva drept "garantie". Pt ca dai de dracu! ITM n-are nicio treaba cu acest caz, pentru ca dupa cate povesteste colegul nostru neplata salariului nu a avut drept motiv un conflict sau o abatere potrivite Codului Muncii, ci falimentul, insolventa sau incapacitatea de plata.

Actioneaza-l IN JUDECATA! Daca nu stii cum, da-mi un tel si te invat ce sa faci

Link spre comentariu

E bine sa faci o sesizare la ITM. Ei o sa verifice si o sa constate printr-un proces verbal neplata drepturilor salariale precum si a darilor ce tin de aceste drepturi. Hartia de la ITM iti va fi foarte folositoara daca il dai in juecata. Cererea de chemare in judecata o introduci la Tribunal nu la judecatorie. Esita complete specializate pe dreptul muncii. Actiunea este scutita de taxa de timbru.

Cu luarea bunurilor (in custodie) pana cand iti plateste, nu te sfatuiesc. Intri direct la furt.

Daca firma este in insolventa (faliment - termenul cel mai uzitat) te sfatuiesc sa te inscrii la masa credala in proces (daca ai sentinta sau un titlu), dar, cel mai bine ar fi sa iei legatura cu lichidatorul sau administratorul judiciar daca este numit asa ceva.

In cazul insolventei, tot ce e posibil ca firma sa fie plina de datorii si sa nu aibe nimic, astfel incat sa fie imposibil sa recuperezi ceva. Exista posibilitatea de a se solicita atragerea raspunderii administratorului, astfel incat acesta sa raspunda si cu averea lui personala daca se demonstreaza ca a falimentat firma cu rea vointa sau pentru ca e un incapabil notoriu.

Link spre comentariu

Sa punem problema telefonului care l-am oprit ca garantie

eu nu am semnat pentru el cand l-am primit , (e vorba de un tel de 150 de lei)

si el ma ameninta ca poate sa imi arate hartia pentru care am semnat d eluare in custodie , asta inseamna ca imi falsifica el semnatura si cred ca prin expertiza pot dovedi ca nu e semnatura mea si el ar intra la fals in acte nu?

faza e ca foarte multi bani nu am de recuperat , vreo 700-800 de lei ( el zice 500) , merita toata tevatura asta cu tribunale sau nu?

Never stop exploring
Link spre comentariu

@cretu , exact la aia m-am referit si eu , nu e vorba de suma , e vorba ca eu m-am trezit o luna de zile ca sa ma duc la servici si am stat 8 ore aoclo , kit ca trebuia sa imi dea 100 de lei sau 10000 de lei , e banul meu si il vreau.

Never stop exploring
Link spre comentariu

Unde mai pui ca pt a castiga acesti 500 lei ai investit pe langa timp , bani in transport, munca fizica / psihica , de bani de masa nu vorbim ca oricum trebuia sa papi :2dr dar simplul fapt ca ai fi putut sa faci ceva mai folositor cu timpul ala, chiar sa`l dormi de ex ... :hl

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Adi, Petre are dreptate.............. (din pacate). Si dupa ce ii actionezi in judecata, ai de asteptat daca au intrat in insolventa... Ideea e ca , merita si pentru 5 lei da-i in pi..da ma-sii. Am auzit de o gramada de patroni care se bazeaza pe criza sa nu plateasca angajatii....

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Pai daca ma poate acuza de furtul telefonului care l-am luat drept garantie.....nu stiu cum sa fac. Ideea e ca la felul in care o vorbit cu mine si daca trebuie sa imi dea 5 lei eu vreau sa ii recuperez.

Never stop exploring
Link spre comentariu

Nu face nicio prostie sa tii ceva drept "garantie". Pt ca dai de dracu! ITM n-are nicio treaba cu acest caz, pentru ca dupa cate povesteste colegul nostru neplata salariului nu a avut drept motiv un conflict sau o abatere potrivite Codului Muncii, ci falimentul, insolventa sau incapacitatea de plata.

Actioneaza-l IN JUDECATA! Daca nu stii cum, da-mi un tel si te invat ce sa faci

Tara de kkt, autoritati de kkt. Un prieten de-al meu , in Italia nu si-a primit leafa pe vreo 3 luni. Patronul il tot ducea cu zaharelul. Intr-o zi asta s-a enervat si a luat furgonul de la munca si l-a dus la el acasa. Patronul a venit cu carabinierii la fata locului... si surpriza. I-a zis ori il plateste, ori ii ia copiii acasa sa-i creasca el, ori isi ia adio de la furgon.

A doua zi omul si-a primit leafa...

Si la noi se poate rezolva cu ITM-ul, garda financiara, pol economica....numai ca trebuie sa cunosti sau sa mergi cu recomandare.

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Aceasta aste o situatie foarte delicata. Modurile de recuperare a drepturilor salariale le pun aici:

1. Intelegere amiabila

2. Instanta judecatoreasca

3. Caile neortodoxe prin presiuni executate sub aspectul diferitelor parghii / autoritati de control (nu le recomand)

Daca exista reavointa a patronului inainte de pct 2 sau 3 se va gasi o solutie

Daca societatea angajatoare este in insolventa si are ceva de executat (active sau bunuri) atunci numai pct 2 e indicat

Daca societatea angajatoare este in insolventa si nu are nimic de executat atunci ... solutii nu prea sunt sau acelea care sunt daca sunt urmate pot atrage raspunderea administativa sau penala a angajatului

Nu recomand oprirea unor bunuri care apartin companiei angajatoare drept garantie. Ele pot atrage dupa caz raspunderea penala a angajatului. Si nu merita ca pentru cateva sute de lei sa te tarasti dupa aia prin instante de judecata si sa faci obiectului unei anchete prin birourile sectiilor de politie.

Astea sunt solutiile in acest caz din pacate ... in Romania noastra draga.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare