Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum ne recuperam banii de la angajatorii rau platnici?

SilenceDJ

Postări Recomandate

Re: Cum ne recuperam banii de la angajatorii rau platnici?

Nu intotdeauna functioneaza acest principiu ... Si ptr cateva sute de lei sa faci cativa ani obiectul unei temnite de 3 pe 3 sau sa te alegi cu o coada la cazier ...concluzia mea: nu cred ca merita sa iti faci dreptate singur!

Am facut si eu multe nebunii (a se intelege o varianta care nici nu am pomenito acolo) in trecut ptr recuperarea de creante de la rau platnici ...dar acum nu cred ca as mai alege aceasta cale ... Prefer sa fiu precaut si sa-mi asum un procent de riscuri decat sa mai recurg la asemenea practici.

Editat de Astral

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate cand recurgi la forta fizica de orice natura trebuie sa te astepti sa ti se raspunda la fel. Cred ca si angajatorul tau cunoste niste baieti care sa te aranjeze la nevoie

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

Nu ma cobor eu la nivelul lui , vreau sa cred ca sunt mai inteligent si mai om ca el , daca el e un gunoi nu vreau sa fiu si eu.

Cum am zis intr-un subiect mai devreme

sa dea Domnu ca de aia 700 de lei sa isi cumpere numai lumanari si medicamente. De o sesizare la ITM tot nu scapa , aia o s-o fac joi ( findca de maine pana miercuri ma duc la pescuit la munte :grin:)

Asta e , din pacate mai luam si tzepe ......dar am lucrat pentru banul ala f... sorele

Never stop exploring
Link spre comentariu

findca de maine pana miercuri ma duc la pescuit la munte :grin:

Bine faci , iti mai limpezesti gandurile :h5:y

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

In caz de judecata banii vor fi mai multi, practic salariul tau din contractul de munca pana la decizia judecatoreasca, cu conditia sa te duci la serviciu in fiecare zi. In plus, daca ai rate de plata, poti cere penalizari. Dupa primirea citatiei nu prea cred ca te mai poate da afara.

Probabil ca societatea nu este in insolventa, pur si simplu nu vrea sa te mai plateasca, sperand sa pleci singur. Eu l-as actiona in instanta si aproape sigur as ajunge cu el la o intelegere dupa ce respectivul va primi citatia. Intelegerea inseamna sa plateasca salariul restant pana la data intelegerii, plus eventuale cheltuieli cu avocatul. In instanta nu prea are sanse de castig si asta cred ca o stie si el.

Uita de telefon, nu ai dreptul sa sechestrezi bunurile firmei. Mai bine il dai inapoi, cu proces verbal de predare-primire.

Puch 280GE
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Sunt angajat la un angajator din bucuresti de pe data de 15. 10. 2011.Am contract de munca semnat de catre patron din aceasta data . Problaema este ca dupa 3luni in care toate au fost in regula "stapanul" nu mai imi da salariul, ca nu mai sunt bani, ca sa mai astept, etc. Eu am fost la munca in toata aceasta perioada. O colega de-a mea care a plecat renuntand la bani mi-a spus ca de fapt contractul meu a fost inregistrat undeva in luna decmbrie cu un salariu mai mic decat cel din contractul pe care il am eu. Cred ca a inlocuit o foaie din contractul semnat de mine. Ce este de facut? Va rog dati-mi un sfat.

Link spre comentariu

Daca ai citit mai sus nu prea sunt solutii legale de recuperare :grin:, daca faci plangere la itm ramane la stadiu de plangere, in instanta se dau termene de peste 12 luni caz concret la mine termen 14 luni, asa ca.......ramane sa alegi alta cale. Eu ma fac vopsitor auto stradal de exemplu :y , ma dotez cu cateva spray-uri de vopsea si ma apuc de grafiti pe masini dedicate :grin:.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

Nu ma cobor eu la nivelul lui , vreau sa cred ca sunt mai inteligent si mai om ca el , daca el e un gunoi nu vreau sa fiu si eu.

Cum am zis intr-un subiect mai devreme

sa dea Domnu ca de aia 700 de lei sa isi cumpere numai lumanari si medicamente. De o sesizare la ITM tot nu scapa , aia o s-o fac joi ( findca de maine pana miercuri ma duc la pescuit la munte :grin:)

Asta e , din pacate mai luam si tzepe ......dar am lucrat pentru banul ala f... sorele

uite, eu iti mai propun o alta solutie. Fa-te patron! Angajeaza tu oameni si plateste-le salariu , taxe si impozite pt ca ...........STAU 8 ore (asta e termenul cu care ti-ai definit tu insusi activitatea). Apoi , cand treaba nu va mai merge, tu vei fi gunoiul si nevasta ta va sta la f---t ! Dar cine stie? Poate iti iese combinatia........desi aste nu prea sunt vremuri bune sa fii patron.

Scuze pt randurile de mai sus, dar modul tau de a vedea lucrurile, la varsta ta, nu este chiar cel mai indicat. In locul tau, decat sa jelesc pe net, daca ai lucrat cu carte de munca (pt care angajatorul tau a platit taxe si impozite) i-as solicita respectuos disponibilizarea si ........ as lua somajul aferent. Apoi un pic de noroc si rabdare, iti vei putea recupera si banii. Nu face prostii care sa te bage la racoare, da-l in masa de telefon...

PS. inainte de a te enerva , socoteste ca mai ai 40 de ani de munca...... Capul sus, sigur va iesi soarele si pe strada ta !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Sunt angajat la un angajator din bucuresti de pe data de 15. 10. 2011.Am contract de munca semnat de catre patron din aceasta data . Problaema este ca dupa 3luni in care toate au fost in regula "stapanul" nu mai imi da salariul, ca nu mai sunt bani, ca sa mai astept, etc. Eu am fost la munca in toata aceasta perioada. O colega de-a mea care a plecat renuntand la bani mi-a spus ca de fapt contractul meu a fost inregistrat undeva in luna decmbrie cu un salariu mai mic decat cel din contractul pe care il am eu. Cred ca a inlocuit o foaie din contractul semnat de mine. Ce este de facut? Va rog dati-mi un sfat.

tu ai o copie de contract de munca cu stampila ITM-ului? Daca da, esti acoperit.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

tu ai o copie de contract de munca cu stampila ITM-ului? Daca da, esti acoperit.

teama mi-e ca nu are stampila aia, deoarece mai nou contractele se inregistreaza electronic...

Trebuie cerut la societate un "raport pe salariat", ce il tipareste programelul ala "savant", Revisal

Editat de SorinD

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

teama mi-e ca nu are stampila aia, deoarece mai nou contractele se inregistreaza electronic...

Trebuie cerut la societate un "raport pe salariat", ce il tipareste programelul ala "savant", Revisal

exact, deci daca patronul nu vrea sa-ti dea banii nu ai cum sa ii recuperezi din pacate, legea nu ajuta angajatii in fata angajatorilor in nici un fel.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Link spre comentariu

Buna ziua si tie!

Iti dau eu un sfat: Da o geana prin Regulamentul forumului inainte de a posta. :rules

Link spre comentariu

Vizitator costinell

exact, deci daca patronul nu vrea sa-ti dea banii nu ai cum sa ii recuperezi din pacate, legea nu ajuta angajatii in fata angajatorilor in nici un fel.

Ba e exact invers

Angajatul este protejat de legea romana mai mult decit patronul

E drept ca de multe ori te lasi descurajat, dar oricum primul pas e sa faci reclamatii peste tot

Eu nu inteleg cum stai 2 luni la munca fara bani

Ai mei daca le intarzii 2 zile imi zic, dar sa vina 2 luni degeaba...

Link spre comentariu

Nu stiu cum este in Craiova dar in Bucuresti daca faci plangeri.....cu atat ramai nu se rezolva nimic, pentru ca aproape toate firmele au pe cineva acolo la ITM care ii ajuta.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Link spre comentariu

Firme,firme....acum depinde si de ce firma e vorba...una este sa ai 2 angajati si aia cu 10 lei/zi la tara,alta este la oras cu 100 lei/zi...si patron cu pedigri !!

Editat de jantorero
Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare