Astral Posted June 17, 2010 Share Posted June 17, 2010 (edited) ( Am pus in titlu mai multe traduceri posibile pt "awning" ca sa fie mai usor de gasit cu functia "Cautare".....) Pentru ca e de sezon si este util cand se face un popas prelungit sau se campeaza, va propun sa va spuneti parerea despre umbrarul din link-ul de mai jos si chiar sa impartasiti ce anume folositi ca umbrar, cu poze exemplificative, normal. Umbrarul din link costa....~1000 AUD, adica mult prea scump..... Pe de alta parte, in josul schitei se poate vedea (vezi " For a detailed guide to setting the FOXWING up in windy conditions watch this video.") principiul pe care e construit umbrarul, ceea ce mi-a dat idei in confectionarea unui astfel de umbrar ! http://www.rhinorack.com.au/products...g-right-_33200 Edited July 10, 2020 by Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar OFF....Hai sa mai facem cite ceva interesant pe aici.... ON... ce vezi tu acolo-i prea greoi si complicat.....se rezolva muult mai simplu cu portbagajul tip ARB sau variatiuni pe tema,rollcage,2 masini,o masina si 2 copaci,o masina si un copac,doi-trei copaci,tot ce ai nevoie este doar imaginatie o foaie de cort mai mare un pic(cea de armata are 1,20 cu 1,50,parca,prea mica pt un randament ok).....eu am una noua de 3x4 m si niste cordelina de 5mm grosime...adica 10-20 ml.....mai departe numai imaginatia este un obstacol :top Nu am foto de exemplificat,dar in curind....:grin: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 (edited) Dat fiind faptul ca in Romania nai cum sa nu gasesti umbra intro plimbare off nu m-as complica...pe de alta parte se poate face muuult mai ieftin prin construirea sau modificarea unui portbagaj cu mateariale la indemana (varianta mai scumpa cred ca ar fi folosirea unuei prelate impermeabile) si facut doar pe o parte a masinii...insa chiar nui vad rostul... O alta modalitate e cumpararea unui umbrar independent montat langa masina...ieftin si bun...si se si gaseste in supermarketuri la preturi mici . si adunat nu ocupa mult loc in portbagaj sau pe roof-rack....:y Nu editez...e o idee separata...de fapt o intrebare...De ce draq romanului ii place sa se complice?...Fara legatura musai cu umbrarul dar vrem sa aratam ca avem echipare profi (de camping) de dragul ''megalomaniei'' sa zic asa...io am tu nu...as fii curios cati din cei care campeaza au nevoie de umbrar...iar fanii camparii folosesc rulote ...si etc...pentru o campare o data pe an nu merita sa fac asa ceva pe masina... Edited August 21, 2013 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar exceptional topic nu, nu aveti dreptate, offroadul nu e intodeauna prin padure sa fie musai umbra, si in plus, umbra nu e totul, poate vrei sa te scuteasca de ploaie, ca sa repari ceva fara sa te uzi la ceafa 2 masini nu e varianta optima, pt ca nu intodeauna sunt 2 masini si poate sunt de calibru total diferit eu am luat o porcarie de marchiza din Obi, triunghiulara, cu care am incercat de cateva ori sa imi fac treaba, dar nu e buna deloc in ciuda faptului ca are un stalp usor si serios, care se transporta fara probleme, (e langa prelungitorul cricului orignal), nu da decat o umbra ingusta asta propusa de astral mi se pare super are cineva si alte idei, sau sunt si alte modele...inainte de a ma apuca de lucru :grin: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Nu editez...e o idee separata...de fapt o intrebare...De ce draq romanului ii place sa se complice?...Fara legatura musai cu umbrarul dar vrem sa aratam ca avem echipare profi (de camping) de dragul ''megalomaniei'' sa zic asa...io am tu nu...as fii curios cati din cei care campeaza au nevoie de umbrar...iar fanii camparii folosesc rulote ...si etc...pentru o campare o data pe an nu merita sa fac asa ceva pe masina... Ce sa zic....nu romanului ii place sa se complice, au facut-o altii inaintea noastra......noi, romanii, ramanem la Duster, la improvizatii ieftine si slab calitative, ailalti fac Mercedes, Rolls Royce, in sfarsit, sa n-o dam in altele...... Tehnic vorbind, mie mi se pare simplu de confectionat intrucat e vorba de 4-5 tevi de aluminiu la al caror capat sudezi cate o bucata mica din aceeasi teava si apoi le pui una peste alta fixate pe un ax...... Avantajele pe care le-am vazut eu : -nu-ti mai bati capul ca uiti umbrarul, e vesnic acolo, nu-ti ocupa spatiu in interior masinii -se instaleaza rapid, mult mai rapid decat orice alta prelata intre doua masini, masina si copac etc -e util nu doar pt umbra dar si in cazul unei banale ploi prelungite care te incurca si nu poti nici sa mananci..... @gnok - daca tu consideri un rahat de umbrar , o "megalomanie", e treaba ta..... @RZV - si daca ai chef sa te duci sa campezi pe plaja unde gasesti musiu` cei doi copaci sau macar unul ?!? @Soimu - cand te apuci sa-l faci ? acuma vine toamna s-a cam dus perioada iesirilor.....eu dau masina, dau si cortul, ca l-as fi facut pana acum.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Sustin utilitatea umbrarului , pentru al meu voi folosi o foaie de cort si un cadru superusor din teava de Al . De fapt , voi face tevile modulare si sa pot folosi una sau doua prelate , cu posibilitatea de a monta pe lateralul masinii , sau in spate , sau liber in teren - un perete vertical si unul orizontal ( acoperis si paravint ) . Bineinteles , cu o intreaga orchestra de corzi cu bucla la capat .... Si tevile le mai folosesti si la altele , la nevoie ... Problema : nu poti sa bati cuie de cort in teren si nu ai suficiente greutati de care sa legi corzile ( caz real -nu eu ... la cite car in masina ...) . Cum ati rezolvat ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Acum am vazut ca a inviat topicul... Pai eu personal am avut nevoie de umbra la mare-la Vadu-,la peste, si de un acoperis impotriva ploii in concediul de o sapt cu cortul....deci nevoie este... Nu sunt deacord cu montarea lui pe portbagaj definitiva din cauza copacilor rominesti,deosebit de vigilenti la tabla si vopsea,dar la ceva agatat de roof rack si care iese in afara citiva cm...dar asta-i chestie de gust.plus caratul unor bete de al9metal in portbagaj care poate creea un disconfort fonic sa-i spunem:ha: uite cum am rezolvat noi problema impotriva ploii..... si au intrat 6 pers fara probleme......in poza era prinsa si in partea din spate,de sol cu ceva cuie de cort, pt cazul in care incepea vintul peste noapte.... A,si inca ceva , eu prefer din experienta doua masini de calibru diferit....ii da o panta minim necesara pt ploaie....pentru soare merge orice masina ,portbagaj sa aiba.... @ cos se rezolva legind cordelina de bidoanele de apa 2buc de 25l,in cazul meu,sau cu sticle de 2 l umplute cu nisip....ca numar,depinde numai de tine cite stcle golesti si ce a fost inauntru.... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stane Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Parasolarul propus de Astral e util in urmatoarele imprejurari: -esti arbitru-ceckpoint intr-o competitie tip rally-raid. -participi la o expeditie cu numar mare de masini si se face pauza de masa unde nu sunt copaci. Pentru pescuit sau Vadu-Delta deja ai nevoie de umbrar-tzantzarar. Eu am intalnit in off-road numai nevoia de adapost de ploaie si vant rece seara, la campari care se prelungesc si cu cate o bauta. Cand sunt mai multe masini se foloseste o folie de rafie de 8x10m trecuta chiar peste Samuraie. Problema e la strans cand e uda, ca rezulta un balot destul de mare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Si pe mine ma intereseaza subiectul acestui topic mort prematur. O sa incerc o resuscitare... Am simtit nevoia unui umbrar nu numai in locurile de campare ci chiar si in opririle scurte pe care le faci de obicei in timpul unui raid off-road. Destinatia acestor opriri este de obicei pauza de un sandwich, pipi, poze, cules flori, dezmortit copii, admirat peisaj, etc. Pentru mine, un umbrar este util daca indeplineste urmatoarele conditii: - umbra racoroasa (copertina din fibre naturale), - masa si dimensiuni reduse pt transport (am Jimny), - impermeabil, - instalare/dezinstalare rapida (max 2 min. - pt. a fi util si in pauzele scurte), - constructie simpla si robusta (cel prezentat la inceput mi se pare inutil de complex) - posibilitate de transport pe roof rack sau bare transversale, - pret scazut (asta e cam relativ - probabil as da pe el max 150 euro) Avand in vedere ca nu am gasit un produs care respecta cerintele de mai sus si ca am cateva zile libere, am hotarat sa imi proiectez si confectionez singur umbrarul. Daca sunteti interesati va tin la curent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar se găsește la magazinele decathlon, destul de ieftin :) pentru că momentan site-ul din romania nu merge, puteti cauta - ca să vă faceți o idee - pe cel din franta... căutați TARP KAKI http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar se găsește la magazinele decathlon, destul de ieftin :) pentru că momentan site-ul din romania nu merge, puteti cauta - ca să vă faceți o idee - pe cel din franta... căutați TARP KAKI Vorbesti de asta:http://www.pecheur.com/achat-abri-quechua-tarp-kaki-57394.html It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 (edited) Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar se găsește la magazinele decathlon, destul de ieftin :) pentru că momentan site-ul din romania nu merge, puteti cauta - ca să vă faceți o idee - pe cel din franta... căutați TARP KAKI Sunt mare consumator decathlon dar nu am vazut in magazinele lor umbrare AUTO. Eu caut asa ceva: [video=youtube;-hAaG_X9R6Q] Edited August 21, 2013 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 (edited) Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar ........ Avand in vedere ca nu am gasit un produs care respecta cerintele de mai sus si ca am cateva zile libere, am hotarat sa imi proiectez si confectionez singur umbrarul. Daca sunteti interesati va tin la curent. Hai sa ne auzim/vedem cumva poate reusim sa-l incropim......:h5 Raman la parerea ca se poate confectiona relativ simplu cel din prima postare, dar daca din schimbul de idei reiese ceva mai simplu de facut, sunt perfect de acord. Later edit : Acum am vazut si filmuletul pus de tine si e perfect si pentru mine modelul asta !!! :h5 Am editat si am pus si o poza din film pentru cine n-are rabdare sa vada filmuletul.... Edited August 21, 2013 by Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 (edited) Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Hai sa ne auzim/vedem cumva poate reusim sa-l incropim......:h5 Raman la parerea ca se poate confectiona relativ simplu cel din prima postare, dar daca din schimbul de idei reiese ceva mai simplu de facut, sunt perfect de acord. Later edit : Acum am vazut si filmuletul pus de tine si e perfect si pentru mine modelul asta !!! :h5 Am editat si am pus si o poza din film pentru cine n-are rabdare sa vada filmuletul.... Eu sunt deja destul de avansat cu confectionarea...dar am folosit un concept diferit fata de cel din filmulet. Motivul a fost ca la cel din film este o solicitare imensa a prinderilor pe acoperisul masinii in zona celor 2 balamale de prindere a bratelor(console) pivotante care sustin copertina. chiar si la vant slab exista riscul de rupere sau deformare a prinderilor pe roof-rack sau plafon. In plus este si prea expusa la eventuale crengi agresive. In curand o sa pun aici poze/film cu creatia mea. PS - sigur ca putem sa ne si vedem pentru o demonstratie live si pt a discuta eventuale optimizari. Edited August 21, 2013 by SOGO Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick67 Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 (edited) Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Eu am Awning de la Hannibal : cadrul mobil in U este din 3 bare de Al care se pliaza pe lateralul masinii intr-un profil ca cel de rigips-UD-cele 2 perpendiculare pe masina se pliaza si al treilea le uneste pe cele 2 cu un bolt/cui,faseta,cum vreti. Prelata-foarte important sa fie dintr-un material ca cel de prelata de camioane-impermeabil, rezistent la vant, etc.O prindeti de cele 2 perpendiculare cu scai/soricei,fasete. Husa este necesara pentru a nu il beli de crengi si pomi.Un fermoar waterproof e un must. Mai multe poze aici pentru comparatie: http://www.firstfour.co.uk/item/2171544/frontrunner-featherlite-awning-with-mounting-rail sau aici: http://www.devon4x4.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=1823&category_id=1013421&option=com_virtuemart&Itemid=14 sau: http://www.devon4x4.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=35862&category_id=1013421&option=com_virtuemart&Itemid=14 Asdtea au si o sina inferioara pe care se poate adauga la nevoie(daca ai) plasa de tantari verticala pe cele 3 laturi. Cred ca toate aceste profile se gasesc la Dedeman,Hornbach, etc, la sectorul de profile de Al. Edited August 21, 2013 by nick67 VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_stoian79 Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 (edited) Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar ... [ATTACH=CONFIG]187733[/ATTACH] un design similar cu ce are omul ala acolo, dar mult mai simplu de executat este aici: http://forum.ih8mud.com/70-series-tech/519297-bj74-aluminum-roof-rack.html poze: pur si simplu, sub roof-rack-ul existent (daca exista), montati 2 tevi patrate de aluminiu (sa zicem 40x40 perete de 1.5 sau 2mm) in interiorul acelor tevi introduceti alte 2 tevi patrate de lauminiu de 30x30x1.5(2)mm sau teava rotunda de 30mm cu grosime de perete de 2mm . Cand e nevoie tevile din interior se scot catre in afara, se blocheaza in pozitie cu ajutorul unor bolturi (gaura prin teava de 40x40 si teava de 30x30 in pozitia strans si extins)... dintr-o prelata de rafie o croiti la dimensiune. omul de mai sus a confectionat intregul roof-rack din teava de aluminiu si a integrat tevile ptr umbrar in interiorul traverselor. tevile suport de 40x40 se pot fixa pe roof-rack-ul existent sau pe barele longitudinale/transversale ale masinii cu niste bride U din fier beton de 8-10mm... :h5 cu designul de mai sus nu aveti probleme mai mari decat va creeaza roof-rackul normal sau existent pe masina... dezavantajul este ca nu se extinde atat de mult ca modelul evantai prezentat la inceput, dar e o constructie simpla/ieftina usor de executat in regim DIY, rapid de instalat. teava patrata de aluminiu cu 40x40 si teava rotunda de 30mm gasiti la Hornbach/Dedeman/Practiker/etc la lungime de 6m... daca va cuplati cate 2 , cu o teava de 40x40 si una de 30, va faceti 2 umbrare. Edited August 21, 2013 by l_stoian79 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomad Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Acum am vazut si filmuletul pus de tine si e perfect si pentru mine modelul asta !!! :h5 Am editat si am pus si o poza din film pentru cine n-are rabdare sa vada filmuletul....[/b] Vezi monser cum sinte lumea ce-ti place,ca ai avut ocazia sa vezi respectivul film si in cadrul topicului "Masini preparate pentru expeditii" : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76056-Masini-preparate-pentru-expeditii&p=904497&viewfull=1#post904497 :h5 Life's Too Short To Drive Boring Cars Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Asta este intradevar o constructie simpla si eficienta. Ca dezavantaje vad suprafata prea mica si imposibilitatea de a a fi folosit pe orice masina. un design similar cu ce are omul ala acolo, dar mult mai simplu de executat este aici: http://forum.ih8mud.com/70-series-tech/519297-bj74-aluminum-roof-rack.html poze: [ATTACH=CONFIG]187784[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187781[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187785[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187782[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187786[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187783[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]187780[/ATTACH] pur si simplu, sub roof-rack-ul existent (daca exista), montati 2 tevi patrate de aluminiu (sa zicem 40x40 perete de 1.5 sau 2mm) in interiorul acelor tevi introduceti alte 2 tevi patrate de lauminiu de 30x30x1.5(2)mm sau teava rotunda de 30mm cu grosime de perete de 2mm . Cand e nevoie tevile din interior se scot catre in afara, se blocheaza in pozitie cu ajutorul unor bolturi (gaura prin teava de 40x40 si teava de 30x30 in pozitia strans si extins)... dintr-o prelata de rafie o croiti la dimensiune. omul de mai sus a confectionat intregul roof-rack din teava de aluminiu si a integrat tevile ptr umbrar in interiorul traverselor. tevile suport de 40x40 se pot fixa pe roof-rack-ul existent sau pe barele longitudinale/transversale ale masinii cu niste bride U din fier beton de 8-10mm... :h5 cu designul de mai sus nu aveti probleme mai mari decat va creeaza roof-rackul normal sau existent pe masina... dezavantajul este ca nu se extinde atat de mult ca modelul evantai prezentat la inceput, dar e o constructie simpla/ieftina usor de executat in regim DIY, rapid de instalat. teava patrata de aluminiu cu 40x40 si teava rotunda de 30mm gasiti la Hornbach/Dedeman/Practiker/etc la lungime de 6m... daca va cuplati cate 2 , cu o teava de 40x40 si una de 30, va faceti 2 umbrare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccristi27 Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Sau ceva de genul pozei de mai jos. Doua bete, folia cat mai usoara (poliester, foaie de cort) dar si opaca pentru oprirea razelor solare si niste cordelina de ancorat. Simplu, usor de montat si de transportat. "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good" Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Ca tot ati deschis discutia din nou. Am luat de la Marcel House4x4 o prelata cu i nima indoita asa....rupsesem acum 2 sapt la mare,din cauza vintului turbat, vechea prelata facuta de mine cu totul, cusaturi, intarituri,dimensiuni, material. Cum spuneam am luat prelata de la Marcel cu gindul ca poate-s norcos si-i ok... Am ajuns la mare vineri seara,am montat-o, pina luni seara. Simbata si duminica abatut cel mai al dreak vint care l-am prins pina acum. Prelata arata ca noua,culmea, nu s-a rupt , nici macar nu s-au intins cusaturile. Este ok, are 1,50m la prinderea pe masina,exact cit sunt barele mele de portbagaj,daca ai doi copaci poti sari peste picioarele metalice si cistiga ceva mai mult spatiu sub ea. Probat, 4 persoane si o masa incap in zona de umbra. Sper sa nu se considere reclama,eu sunt doar un client multumit. Mai jos foto exemplificativ Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoZo Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Dar oare nu e mai practica o umbrela ancorata cu sfori? Se instaleaza imediat, si se strange imediat. Se poate transporta pe roof rack usor. Eu am una in husa pentru undite si are diametrul de vreo 3m deschisa. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Ba da.Dar....daca bate vintul este maxim chin cu ancoratul.nu incap sub ea 4 pers si eventual o masa,nu?:grin: Si eu am avut o umbrela.Se vede in poze,nu se vede ca era legata/ancorta si strimba de la vint. Si totusi spun am avut pentru ca a zburat si s-a dus dreak in sensul ca s-au strimbat chestiile alea otelite de dedesubt cate au taiat/strapuns materialul....suficient de bine cit s-o arunc la gunoi dupa experienta asta.... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
V.I.D. Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 (edited) Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Eu mi-am facut unul dintr-un ecran mare de proiector, prins de roof rack (facut de mine si ala, cu scara retractabila :D ) iar picioarele dintr-o antena militara si ancorat cu sfoara si 2 cuie de cort - o sa incerc sa pun niste poze daca ma prind cum. Edited August 22, 2013 by V.I.D. AroM461 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar nu este mai usor si mai ieftin un cort extensibil sau o improvizatie cu un material impermeabil? Poate ca este dar unora ne place sa mesterim...;) Eu sunt chiar multumit de ceea ce mi-a iesit, doar ca stau dupa 2 amarate de plachete filetate cu care se fixeaza toata sandramaua pe barile transversale ale masinii... Cand voi monta inventi voi face si poze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOGO Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Re: Awning = umbrar, marchiza sau parasolar Eu mi-am facut unul dintr-un ecran mare de proiector, prins de roof rack (facut de mine si ala, cu scara retractabila :D ) iar picioarele dintr-o antena militara si ancorat cu sfoara si 2 cuie de cort - o sa incerc sa pun niste poze daca ma prind cum. Si copertina mesterita de mine seamana foarte mult cu asta cand este instalata. Doar ca in mers, totul este bine protejat intr-un tub de PVC pe care eu l-am poreclit Bazooka si arata destul de bine pe roof. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts