Guest viopluscom Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 Buna ziua, Cu toate ca probabil s-a mai discutat prin alte threaduri aceasta chestiune, eu tot nu am priceput ceva concret. Am observat in general ca cei ce vand Samurai declara ca norma de poluare non-euro (1988-1991), euro1 (1992-1995) si euro2 peste 1995. Sunt interesat de achizitionarea unui Samurai din 1992, care cel care il vinde il declara ca fiind euro1, iar in aceste conditii taxa este de aprox. 900 euro fara depreceiere. Insa daca cei de la RAR nu sunt de acord sa il incadreze in acesasta norma de poluare, atunci taxa creste considerabil. Ar putea cineva care a inmatriculat asemenea masini sa imi dea mai multe informatii? Ce cod de motor trebuie sa aiba un Samurai pentru a fi Euro1 si la ce ar trebui sa fiu atent in momentul achizitionarii? Multumesc mult pentru ajutorul care stiu ca o sa il primesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest viopluscom Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 Re: Norma de poluare samurai? Dupa mai multe conversatii la telefon cu diversi vanzatori de Samurai, am fost informat ca indiferent de anul de fabricatie, masinile cu carburator sunt non-euro, iar cele cu injectie sunt euro1. Asa este, poate cineva sa confirme sau sa infirme aceasta? Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yety Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 Re: Norma de poluare samurai? Eu am un Smurai din 94 pe injectie si mie mi-a iesit euro 2 . Acum , cred ca depinde de cine face RAR-ul la masina ( cartea de identitate) . Daca are relatii la RAR, il scoate Euro 2 , daca nu , euro 1 .... Din 1992 nu cred ca il vor scoate non-euro , dar mai stii .... au mai fost cazuri .... Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest viopluscom Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 Re: Norma de poluare samurai? Eu am un Smurai din 94 pe injectie si mie mi-a iesit euro 2 . Acum , cred ca depinde de cine face RAR-ul la masina ( cartea de identitate) . Daca are relatii la RAR, il scoate Euro 2 , daca nu , euro 1 .... Din 1992 nu cred ca il vor scoate non-euro , dar mai stii .... au mai fost cazuri .... Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar pana acum cateva luni cam asa statea treaba, adica conta cine se ducea la RAR si ce vruiau "domnii" de acolo sa scoata. Insa in ultimul timp, cel putin la noi la Dolj, lucrurile s-au schimbat, in sensul ca masinile sunt trecute intr-un tabel cu normele de poluare si daca motorul este in regula sunt obligatii sa inscrie norma de poluare corespunzatoare. Oricum este incurajator sa aflu ca o masina din '94 cu injectie a fost inscrisa cu euro2. Apropo' are cineva de vanzare un samurai, minim E1, neinscris maxim 1600 euro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamu Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 Re: Norma de poluare samurai? salut.iti spun sincer ca eu am avut foarte foarte multe samurai si vitaraintre 1985 si 2001.din 92 nu am avut absolut nici unul(am avut vreo 15 din 1992) care sa iasa euro 1,toate au iesit NONEURO!!!am mai auzit la altii sa le-ar fi iesit din '92 euro 1.can din 93 iasa euro 1 si samuraiul si vitara.dar am avut samurai de Olanda din 1997 care a iesit noneuro,vitara din 1996,1997,noneuro,vitara si samurai din 1993,1994,noneuro.samuraiele iasa multe din 1994 euro 2 si din 1993 euro 1.cel mai bine este sa faci copii dupa acte,daca esti ferm fotarat sa iei masina si ti-i s-a pus pata pe ea,,sa iei seria de la motor si sa faci cerere consultanta RAR,platesti o suma modica la rar si afli exact ce euro iasa masina.atunci esti sigur 90%.ca masina poate fi euro 2 la rar,dar poate nu mai are catalizator(are tobe normale),sau nu iasa gazele,etc.nu asculta neaparat de ca iti zice vanzatorul!!!ca majoritatea zic orice ca sa isi vanda masina!!!unii sunt chiar Fara Scrupule!papa si bafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest viopluscom Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 Re: Norma de poluare samurai? salut.iti spun sincer ca eu am avut foarte foarte multe samurai si vitaraintre 1985 si 2001.din 92 nu am avut absolut nici unul(am avut vreo 15 din 1992) care sa iasa euro 1,toate au iesit NONEURO!!!am mai auzit la altii sa le-ar fi iesit din '92 euro 1.can din 93 iasa euro 1 si samuraiul si vitara.dar am avut samurai de Olanda din 1997 care a iesit noneuro,vitara din 1996,1997,noneuro,vitara si samurai din 1993,1994,noneuro.samuraiele iasa multe din 1994 euro 2 si din 1993 euro 1.cel mai bine este sa faci copii dupa acte,daca esti ferm fotarat sa iei masina si ti-i s-a pus pata pe ea,,sa iei seria de la motor si sa faci cerere consultanta RAR,platesti o suma modica la rar si afli exact ce euro iasa masina.atunci esti sigur 90%.ca masina poate fi euro 2 la rar,dar poate nu mai are catalizator(are tobe normale),sau nu iasa gazele,etc.nu asculta neaparat de ca iti zice vanzatorul!!!ca majoritatea zic orice ca sa isi vanda masina!!!unii sunt chiar Fara Scrupule!papa si bafta. Multumesc mult pentru informatii. Faptul ca nu prea cred tot ce spun "vanzatorii" este si motivul pentru care am postat aici, pentru a afla situatia de la oameni cu experienta ca dumneavoastra. Diferenta de valoare a taxei fiind atat de mare intre Euro1 si noneuro, vreau sa fiu foarte atent la ce cumpar. Daca in continuare nu gasesc o masina care sa se potriveasca cu ce vreau eu, cred ca o sa ma sui in autocar si am sa merg sa imi cumpar masina singur din strainatate. Daca stiti vreun dealer sau vreo solutie pentru "necesitatea" mea, nu ezitati sa imi scrieti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamu Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 Re: Norma de poluare samurai? daca nu te pricepi la masini sa nu faci asta,ca e posibil sa iei o teapa si mai mare.plus ca o sa ajungi la un pret probabil mai mare decat daca o iei din tara.macar in tara iti iei un prieten mecanic cu tine,in caz ca nu te pricepi.si nu faci mii de km ca mai apoi sa nu iti placa masina,si chiar daca nu iti place,sa o iei numai ca sa nu vi fara nimic acasa.iti dau un exemplu.un prieten a vrut un vw polo dupa 2002-2003.un prieten avea unul din 2002 inscris,ca nou,la 3200 euro.a zis ca vrea mai nou,cu 4 faruri!!!ok.i-am gasit unul din 2005 cu 4000 euro,drumul si numerele 400 euro-comisionul meu 250 euro.a zis ca de ce sa imi dea mie 250 euro,ca se duce si isi ia el.s-a dus.si-a luat concediu 2 saptamani,si-a gasit pe net una din 2005 cu 4500 euro.a ajuns acolo,lovita la o aripa spate usor si ii batea motorul.nu a luat-o a cautat ca disperatul vreo cateva zile,si,ca sa nu vina gol acasa,si-a luat de la vw una din 2004 cu 6200 euro,intra-devar ca noua.dar exact ca cea pe care i-am gasit-o eu!!!a cheltuit 700 euro,taxa si rarul vreo 500,si a iesit cu ea exact la banii cu care isi lua una noua nouta din reprezentanta!!!!!!un dobitoc.ai grija.bafta multa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rechinu Posted June 24, 2010 Share Posted June 24, 2010 Re: Norma de poluare samurai? De problema asta m-am lovit si eu si am preferat sa iau unul gata inmatriculat. Nu este relevant anul de fabricatie, ci codul motor care in cazul ca nu este (si se intampla fregvent) cei de la RAR trimit la producator seria sasiului si primesc un cod motor pe care il aleg ei, mai mult sau mai putin, dupa ureche. Alegerea se face in favoarea lor, fireste si nu ai cu cine sa te certi si nici cui sa te plangi. Asa ca ai nevoie de noroc si nervi de fier! bafta LIVE FREE OR DIE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalmatianul Posted June 24, 2010 Share Posted June 24, 2010 Re: Norma de poluare samurai? in general ca sa fie scos cel putin euro 1 trebuie sa fie codul de motor 13gba,dar am vazut si samurai din 1994 non euro,mai bine cere o copie si dute la rar :grin: suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted June 24, 2010 Share Posted June 24, 2010 Re: Norma de poluare samurai? Dupa mai multe conversatii la telefon cu diversi vanzatori de Samurai, am fost informat ca indiferent de anul de fabricatie, masinile cu carburator sunt non-euro, iar cele cu injectie sunt euro1. Asa este, poate cineva sa confirme sau sa infirme aceasta? Multumesc. Norma de poluare pe care o scoate RAR-ul depinde mai mult de alinierea planetelor, dispozitia generala a inginerului respectiv si mai putin de specificatiile tehnice ale masinii. Ca regula generala RAR-ul o sa-ti scoata masina cu o clasa de poluare mai jos (ex: daca e euro2 ti-o da euro1). Singura scapare e sa gasesti o masina in actele careia scrie clar (euro2 nu e2, d3, etc.) norma de poluare, dar si aici RAR-ul va incerca sa te "faca". Au fost motoare cu carburator euro2, dar si motoare pe injectie non-euro, iar modul in care RAR-ul clasifica masinile spune multe despre "competenta" lor. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest viopluscom Posted June 24, 2010 Share Posted June 24, 2010 Re: Norma de poluare samurai? Multumesc pentru toate raspunsurile. Acum am facut rost de bani, mai astept sa gasesc si masina potrivita. Sa inteleg ca 13gba este codul motorului dupa care trebuie sa ma uit pentru minim euro1? Daca aveti cunostinta de o masina de teren, 4x4, maxim 1600 euro sa ma anuntati. Conditiile mele...sa aibe taxa mica si volan pe stanga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yety Posted June 24, 2010 Share Posted June 24, 2010 Re: Norma de poluare samurai? La mine e G13BA motorul . Din cate stiu cam asta e motorul pe injectie . Probabil colegul dalmatianul s-a grabit cand a scris (13gba). Eu cred ca ar fi bine ca atunci cand cumperi masina , sa-l rogi pe vanzator sa-i faca cartea de identitate daca are relatii la RAR . In general , cei care aduc masini , au ceva cunostinte pe la RAR sau cel putin se descurca cu actele mai bine ca noi , cei care nu prea avem tangente cu domeniul ... Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalmatianul Posted June 25, 2010 Share Posted June 25, 2010 Re: Norma de poluare samurai? scuze si multumesc pt corectare G13BA asta este seria mea la samurai si au scos masina euro 1 dupa multe certuri si nervi la rar masina mea este din 1993 dar au trecut in carte 1992 anul de fabricatie niste incompetenti multa bafta mai bine mai stringe niste bani si cumperi una inmatriculata.bafta suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link to comment Share on other sites More sharing options...
puiuC Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Re: Norma de poluare samurai? Atentie mare cu codul G13BA, samuraiul meu este din 1990, pe injectie cod motor G13BA, dar din pacate E0 (NON-EURO):uameni. Daca vrei sa fi 51% sigur ce norma de poluare are masina pe care intentionezi sa o cumperi, cu o copie dupa actele masini faci o cerere de consultanta la RAR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei.mihailov Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Re: Norma de poluare samurai? Eu am Samurai din 93 (injectie monopunct) si am platit pentru Euro2. Indiciu - dk masina vine dinafara tarii va avea un brief (sau echivalent). Al meu era de Olanda iar olandezii au vazut-o Euro2. Cand mergeti sa achitati taxa, prezentati brief original si o copie legalizata.... Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Re: Norma de poluare samurai? egal cu zero ce le prezinti tu tu esti un carabus micut pe o plantatie mare daca rar-ul o vede non euro poti tu sa mori cu brief-ul in brate chiar daca scrie mare pe el euro 2 am avut caz concret nu din auzite Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei.mihailov Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Re: Norma de poluare samurai? egal cu zero ce le prezinti tu tu esti un carabus micut pe o plantatie mare daca rar-ul o vede non euro poti tu sa mori cu brief-ul in brate chiar daca scrie mare pe el euro 2 am avut caz concret nu din auzite Consideri ca atunci cand spun "al meu era din Olanda" e din auzite? Sau poate un Samurai si o inmatriculare sunt mai concrete decat altele, ce sa zic... Pentru a fi mai explicit - am achizitionat un Sami adus din Olanda si neinmatriculat in Romania. RAR mi-a dat pe el Euro1. Cand m-am dus sa achit taxa, am prezentat toate actele (inclusiv provenienta si traducerile legalizate) la ghiseu. Mi s-a spus ca am de platit peste 900 Eur si am obiectat aratand copiile legalizate. S-a refacut calculul rezultand aproape 600 Eur, taxa pe care am si achitat-o. Si ca sa fie lucrurile clare - peste 2 luni am inmatriculat un al doilea Samurai, de data aceasta adus din Germania. Aceeasi schema, acelasi rezultat. Cel de al doilea, fara nici o explicatie a costat cu vreo 50 Eur mai mult, dar in nici un caz cat ar fi trebuit achitat pentru Euro1. Ce se poate comenta pe marginea a ceea ce am postat - fiecare bordei cu obiceiul lui. Este foarte posibil sa nu functioneze peste tot dar puteti incerca. In mod evident, cel mai sanatos e sa dea RAR hartia pentru Euro2. Succes! Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Re: Norma de poluare samurai? cei de la finante calculeaza taxa in baza cartii de identitate eliberata de RAR. ma mir tare ca i-au interesat alte hartii eu cred doar ca ai avut noroc sau ca ti-au facut aia la finante un calcul cu depreciere nu cred ca cei de la finante pot face calculul de taxe in baza unei hartii eliberata in alt stat fie ea si tradusa legalizat Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamu Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Re: Norma de poluare samurai? salut.e cam ciudat ce zici tu.taxa in jur de 600 euro la samurai nu exista!!!oricum o invarti!!daca era euro 1 era 900 euro si cu depreciere jumate,daca era euro 2,era 440 euro si cu depreciere jumate,daca era noneuro era vreo 2600.deci 600 euro nu iasa nicicum.deci aia a ta cu toate actele ce le-ai aratat tu ,nu ti-au calculat taxa ca fiind euro 2,probabil ti-au calculat ei cine stie ce depreciere,dar masina este clar euro 1,si ai platit taxa pt.euro 1.celui care a deschis acest topic:samurai EURO 2 cu volan pe stanga in stare buna cu 1600 euro,nu o sa iti iei VEAC!!!nu vreau sa te dezamagesc,dar la banii astia si sa fie euro 2,poti sa iti iei numai o caoaja,un super CIUR,sau cu motor si restul varza,deci cam o CAZATURA!!!deci mai strange nista bani,macar vreo 5-600 euro,si poate asa o sa prinzi ceva bun,binenteles cu mare noroc!!bafta la cumparat.papa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest viopluscom Posted July 3, 2010 Share Posted July 3, 2010 Re: Norma de poluare samurai? celui care a deschis acest topic:samurai EURO 2 cu volan pe stanga in stare buna cu 1600 euro,nu o sa iti iei VEAC!!!nu vreau sa te dezamagesc,dar la banii astia si sa fie euro 2,poti sa iti iei numai o caoaja,un super CIUR,sau cu motor si restul varza,deci cam o CAZATURA!!!deci mai strange nista bani,macar vreo 5-600 euro,si poate asa o sa prinzi ceva bun,binenteles cu mare noroc!!bafta la cumparat.papa nici nu am avut vreodata pretentii la e2, dar am zis macar Euro1 sa fie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei.mihailov Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Re: Norma de poluare samurai? salut.e cam ciudat ce zici tu.taxa in jur de 600 euro la samurai nu exista!!!oricum o invarti!!daca era euro 1 era 900 euro si cu depreciere jumate,daca era euro 2,era 440 euro si cu depreciere jumate,daca era noneuro era vreo 2600.deci 600 euro nu iasa nicicum.deci aia a ta cu toate actele ce le-ai aratat tu ,nu ti-au calculat taxa ca fiind euro 2,probabil ti-au calculat ei cine stie ce depreciere,dar masina este clar euro 1,si ai platit taxa pt.euro 1.celui care a deschis acest topic:samurai EURO 2 cu volan pe stanga in stare buna cu 1600 euro,nu o sa iti iei VEAC!!!nu vreau sa te dezamagesc,dar la banii astia si sa fie euro 2,poti sa iti iei numai o caoaja,un super CIUR,sau cu motor si restul varza,deci cam o CAZATURA!!!deci mai strange nista bani,macar vreo 5-600 euro,si poate asa o sa prinzi ceva bun,binenteles cu mare noroc!!bafta la cumparat.papa Dupa cum spuneam, pentru masini identice mi-au dat sume diferite. Eu nu am solicitat calcul de depreciere. Pur si simplu mi s-a "parut" mult si am aratat actele originale traduse. Reactia functionarului a fost la acele acte. Asa s-a vazut de la mine, din cealalta parte a ghiseului. Ce a facut el din punct de vedere tehnic de am ajuns sa achit 600 Eur, nu stiu sa iti spun. Cert este ca a functionat de doua ori... Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raresh3r Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 (edited) Re: Norma de poluare samurai? vreau sa achizitionez un samurai din 1998. oare este euro2? vanzatorul nu-mi poate da codul motorului intrucat spune ca masina nu este in localitatea lui. in brief e trecut euro 2. mentionez ca masina este adusa din germania. Edited March 24, 2012 by raresh3r Suzuki Samurai '96 - 1.3i Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandesz Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 Re: Norma de poluare samurai? salut asta difera putin si de judet unde e facut RAR-ul,normal toate sunt cu acelasi cod motor,conteaza anul de fab. treaba e simpla cumpara unul cu RAR-ul facut bafta Link to comment Share on other sites More sharing options...
adodesign Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Re: Norma de poluare samurai? salut asta difera putin si de judet unde e facut RAR-ul,normal toate sunt cu acelasi cod motor,conteaza anul de fab. treaba e simpla cumpara unul cu RAR-ul facut bafta am avut samurai din 1992 cod motor G13A- non euro. l-am vandut si am vb cu cineva de la RAR si a zis ca trebuie sa achizitionez un samurai dupa 1994. zis si facut am plecat in austria am luat un sami din 1995, am venit acasa , am facut registru siiii EURO 2, adica 2512 lei taxa prima inmatriculare. cam asa am facut eu:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iulianul Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Re: Norma de poluare samurai? La un samurai inmatriculat, unde poti vedea norma Euro? In CI, talon? De asemenea, unde poti vedea data primei inmatriculari in Romania? Multumesc, Iulian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts