Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sambata-Duminica Babele 03-04.07.2010

mad79

Postări Recomandate

Ma gandesc sa merg prima oara cu Pajero pe munte si tocmai pana la Babele :grin:, am inteles ca nu pot urca pana sus.Daca sunt pasionati de un traseu pentru sambata duminica, mai usurel-- eu o sa stau la Padina, dupa care o plimbare la pestera-babele.Poate alte idei.....
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sambata-Duminica Babele 03-04.07.2010

Salut

Am urcat acum 3 saptamani pana acolo; nu e prea spectaculos drumul... poate doar partea aia interzisa unde te abati la stanga din drumul spre Piatra Arsa. Si taman pe tronsonul asta e amenda 3000-6000 RON daca il incerci. Eu a trebuit pentru ca fiu-meu nu fusese acolo... are 6 luni! Si vo doua poze....

:ang1
Link spre comentariu

Cel mic a fost incantat.... desi l-am cam plimbat ziua aia: Paraul Rece-Moroieni-Pestera (Cheile Tatarului, Bolboci), apoi Babele; a mancat doar prin padure - am umblat 14 ore in total. Dar a zis ca a meritat.

De cotizat nu am cotizat deoarece era luni si am trecut de panoul ala avertizor cam pe la orele 19.00. Probabil ca organul iesise din program. Sa-i tina Dumnezeu obiceiul!

:ang1
Link spre comentariu

In caz de amenda contestati procesul verbal, jos pe placa cu numele drumului judetean DJ713 scrie ca ajunge pana in Saua Dichiu-Piatra Arsa-Babele. Deci dupa acel indicator drumul este pana la Babele.

Link spre comentariu

Apropo de traseul la Babele...

Am ajuns acolo in jurul orei 12:00 si poc...nenea a sarit pe noi sa ne ameninte ca aduce pro tv ul si jandarmii,numai ca dupa indicatorul de jos ar fii acces legal.

In fine..traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul este corect...

fiind cu familia si nopotica mea de 1 an si o sapt a trebuit sa mi scot o legitimatie si sa l linistesc pe infometatu ala.

'Drumu mi s a parut super tare.Am urcat prin Predeal pe la cota 1400

,iar vremea a fost superba.bine ca nu a fost stricata ziua de un infometat :uameni

cateva poze :grin::grin::grin:

IMAGINATIA ESTE TOTUL Este avanpremiera a ceea ce va urma in viata...
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut va rog (pe cei ce au facut acest traseu) sa imi spuneti si mie de unde se pleaca si pe unde exact se merge ca sa ajungi sus la cabana Babele. Imi doresc sa fac drumul asta de f mult timp.

In afara de varianta cu contestatul amenzii..mai e si alta varianta daca cumva ma opresc "oamenii legii"...

din cate stiu eu ( chiar si anul trecut am vazut) exista diversi "intreprinzatori" care stau parcati in parcarea de la telecabina in Busteni si incearca sa prinda 4-5 oameni sa faca cursa cu masina ( pajero, frontera, aro..erau mai multi pe acolo..) pana la babele. DACA EI POT ( a se intelege au voie) INSEAMNA CA SI NOI PUTEM NU ?!?!

La sfarsit de drum..asfaltat..:)
Link spre comentariu

Vizitator nivareloaded

La intrare in sinaia pe dn 1 dai pe partea dreapa dupa un pod de o benzinarie lukoil. Dupa benzinarie mai mergi app 50 metri si faci stanga. Urmezi drumul spre targoviste, fara sa te abati, urci niste serpentine si la un moment dat intr-o curba la stanga o sa vezi un indicator spre cabana cuibul dorului. faci dreapta spre cabana respectiva, de acolo incepe efectiv drumul. sus in platou o sa intalnesti o rascruce, dreapta catre piatra arsa si stanga sau mai degraba inainte babele. o sa vezi si panoul cu avertizare!

mai exista si o varianta pe moroieni, dar nu e deloc spectaculoasa pentru un 4x4. suscces si daca mai doresti informatii cu placere!!!

Link spre comentariu

Dupa Babele exista un drum ce merge la releu, din care se bifurca o poteca marcata care urca pana la varful Omu.

M-am ratacit anul trecut pe acolo :wink:..... si pana sa-mi dau seama bine am ajuns pana la varf.

Traseul, pe partea de inceput e presarat cu bolovani mari de piatra printre care trebuie sa te strecori cu grije, dupa care urmeaza cateva pante foarte foarte inguste- pe unele portiuni destul de lungi latimea nu este mai mare de 2,5 m, iar inclinarea masivului in care este taiat drumul depaseste pe alocuri 60-70 grade, adica e vecin cu prapastia... jos e Valea Cerbului. Pe o singura portiune am blocat diferentialul, iar reductorul l-am folosit pentru siguranta si protectia motorului si transmisiei - apreciez ca se poate si fara.

Desi mai peste tot drumul e format din roca si grohotis cred ca este un cosmar sa te deplasezi cand este ud. Ca timp de urcare ....cred ca a fost jur de 1/2 de ora de la Balele, iar alta jumatate am cautat poteca.....

LC 120 AT TEMS
Link spre comentariu

Multumesc Nivareloaded pt raspuns ..e mai mult decat clar :).

Am fost pe drumul ala ( din Sinaia in stanga) .....si pe la sanatoriu...am ajuns la lacul bolboci si apoi la pestera...imi scapa acum. E corect ce zic ? sau confund ... ?

La sfarsit de drum..asfaltat..:)
Link spre comentariu

Prima poza este cu indicatorul de la bifurcatie cand mergi drept spre Babele, iar celelalte doua sunt de la Piatra Arsa spre Babele. Din textul ultimelor doua (Piatra Arsa - Babele), eu inteleg ca nu trebuie sa te ABATI de la drum!

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Salutare am fost pana la Babele de cel putin 6 ori din 2005 si pana acum un an, nici o data nu am avut probleme, intr-adevar indicatoarele asa cum se si vede mentioneaza faptul ca nu ai voie sa te abati de la drumuri (adica daca faci stanga sau dreapta din drum si o iei prin vegetatie, esti amendat - scurt i la obiect).

Acum ~3 ani am mers cu masina pana la Babele si mai apoi m-am intors la Piatra Arsa unde am inoptat, ca mai apoi urmatoarea zi (duminica) sa merg spre cota 2000 si sa cobor pe drumul de vara spre cota 1400, o singura avertizare am primit de la un salvamontist la cota 2000, prin faptul ca de la portiunea de drum forestier (de piatra) si pana sus la cota (adica ~150 m) nu este portiune de drum deschis circulatiei publice , si pentru acea abatere pot avea probleme cu jandarmii montani, insa dupa cateva poze si o juma de ora de povestit cu nenea salvamontistu', am plecat pe drumul de vara in jos spre cota 1400, drum care este deschis sau era deschis circulatiei publice.

Asa ca daca stai pe drum, si nu faci pe "smecheru" este totul in regula.

Link spre comentariu

Vizitator nivareloaded

Multumesc Nivareloaded pt raspuns ..e mai mult decat clar :).

Am fost pe drumul ala ( din Sinaia in stanga) .....si pe la sanatoriu...am ajuns la lacul bolboci si apoi la pestera...imi scapa acum. E corect ce zic ? sau confund ... ?

E corect acela este drumul spre Pestera pe Moroieni! Dar pana sa ajungi in moroieni, cu mult, intr-o curba la stanga pe serpentine, o sa vezi un drum cu indicator spre cabana cuibul dorului. acela este drumul la care eu m-am referit si care duce in platou!

Link spre comentariu

Gabi eu zic ca e pe dreapta drumu spre Cuibu Dorului-Piatra Arsa-Babele-Releu Costila-Vf.Omu. Drumu e chiar easy.Pe aici am fost prima oara cu Jimny cand l-am adus. Aveam cauciucuri de vara.:tk

Link spre comentariu

Vizitator nivareloaded

Da, asta am spus si eu intr-o curba la stanga pe serpentine se face un drum la dreapta catre cuibul dorului.....

este drumul Dichiul si marcat cu 713 pe google eart!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare