Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

aparat foto pt iesiri

Recommended Posts

Re: Off-road in Dobrogea!

Eu recomand CANON ... (uitati de alte marci cand vine vorba de camere foto) ...

.

Ba naikon!! (ca am eu :banana)

E vechea si permanenta discutie, mercedes vs bmw . Cine castiga? Audi are mari sanse. Adica in foto brandul Sony vine puternic din urma. Eu unul daca as fi la inceput de drum in dslr as lua in considerare sony in special pentru obiective. Apropo de obiective,mergeti pe original (adica ce scrie pe aparat sa scrie si pe obiectiv) iar la "compatibile" ordinea ar fi Tokina,Tamron,Sigma. La toate e de preferat sa scrie 2.8 hai max 4 pe el. Ideal 1.2,1.4,1.8 :grin: Sunt multe de zis in fascinantul domeniu foto iar eu stau foarte bine la capitolul teorie tehnica dar mai trebuie sa lucrez la practica :ha:

On topic:

,iso 3200, 24 mm,f 1.4 . Canon 7D cu 35mm aici iar in primele 15 secunde se aude zgomotul de autofocus de care ziceam mai devreme... Edited by DigitalChris

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Re: aparat foto pt iesiri

Filmul se vede frumos ... dar sunetul este oribil! Trebuie sa mai treaca un timp pana se ajunge la un compromis OK!

Pentru mine personal, care fac filme cu masini, cu multa miscare, focusul manual este exclus, as putea folosi autofocusul, dar atunci scot sunetul din filmare si pun fundal muzical peste!

Cred ca pentru filmare, DSLR-ul nu are sens, un compact as putea spune ca filmeaza mai ok!

Asa ca am ajuns de unde am plecat: DSLR pentru poze, camera video pentru filmari sau un compact de ultima generatie pentru amandoua!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Re: Off-road in Dobrogea!

La al meu Canon EOS 500D filmeaza si in 1080 cu Manual focus:wink:.Deabia l-am luat si l-am butonat toata ziua fara sa ma plictisesc de el.:ha:. Acum astept sa ies la un off sa vedem cum ma descurc cu el :banana

Astept cu interes poze si mai ales filme!

Am gasit pe youtube demo-ul acesta!

Edited by Forte
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

.....................

Cred ca pentru filmare, DSLR-ul nu are sens, un compact as putea spune ca filmeaza mai ok!

Asa ca am ajuns de unde am plecat: DSLR pentru poze, camera video pentru filmari sau un compact de ultima generatie pentru amandoua!

Nu stiu de ce zici ca DSLR-ul nu are sens pentru filmare, pe BBC de ex. s-au difuzat vreo 3 seriale filmate cu 5D Mk II ca main camera, la Holywood se foloseste pentru unele scene.....

Un compact nu o sa filmeze niciodata mai ok....poate mai usor si mai comod, Diferenta e facuta de obiective.

"O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea.

Un compact nu o sa filmeze niciodata mai ok....poate mai usor si mai comod, Diferenta e facuta de obiective.

CORECT!

Ma refer doar la problema zgomotului produs de autofocus! Probabil exista obiective super performante care elimina aceasta problema! Daca poti filma pe manual focus, clar calitatea este peste orice compact! Pentru nivel de incepator, o filmare cu focus manual ... este aproape imposibil sa iasa bine, in schimb un compact poate folosi oricine, iar filmarea cu o camera video este chiar o joaca de copil!

Ideea este ca vreau o unealta care sa-mi permita sa am filme/fotografii de calitate, dar utilizarea ei sa fie relativ usoara! Nu vreau sa ratez faza cea mai tare din iesire, pentru ca nu am focalizat corect imaginea si nici sa nu pierd comentariile picante, care ne binedispun!

Vreau un aparat bun la toate ...

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

asa cum nu exista un fel de cauciiucuri ppentru tooate tipurile de teren , asa nu exista nici o camera foto/video care sa itii indeplineascca tooate ccerintele

Never stop exploring

asa cum nu exista un fel de cauciiucuri ppentru tooate tipurile de teren , asa nu exista nici o camera foto/video care sa itii indeplineascca tooate ccerintele

corect ,grait!

pt amintiri din offroad ,gen animale pasari(care nu stau sa te astepte pe tine sa deschizi,focusezi,incadrezi,etc...un compact robust este o solutie

pt pretentiosi si perfectionisti DSLR cu un 2 -3 obiective

sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!

Pentru un video de calitate (la preturi de consumator de rand ... nu cele de studio) Panasonic HDC-HS700 este foarte bine vazut in review-uri ... pret undeva pe la 1000 Euro la care as adauga un acumulator de schimb de capacitate mai mare si un proiector pentru filmari in locuri cu iluminare redusa.

Pentru foto eu folosesc http://www.dpreview.com pentru informare ... un site cu review-uri facute de profesionisti.

Undeva pe la 900 - 1000 Euro ar fi un Canon EOS - 60D cu obiectiv 18-55 IS ... asta pe ebay in USA.

Edited by RALLYMAN

Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994

Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003

Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003

De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză

corect ,grait!

...pt pretentiosi si perfectionisti DSLR cu un 2 -3 obiective

Adica cam asa ceva ?

http://lh6.ggpht.com/_xFrLecvcNiM/TLCx7-n2xPI/AAAAAAAAB3U/wWykB8Na2wI/s640/104_0026.JPG

Asta a fost din seria nu vand nimic doar ma laud :top

Hmm,ce chestie ,acum am realizat ca geanta pe care o aduc la plimbari contine echipament de vreo 3000 euros adica suficient pentru o masina de preerie iar daca ma gandesc si mai bine, cu jumate din ce este pe masa imi iau un G serios :y

Nu stiu cat de folosit este DSLR-ul pentru treburi profesioniste dar pana la panavisionurile de la hollywood exista RedCamera folosita cam pentru 75% din videoclipurile pitzipaoncelor de pe mtv dar deja e alta discutiune...

Pai nu prea,eu stau bine doar la capitolul tehnica si teorie, practica e mai problema...:cn

In afara de semnatura nu va pot oferi nimic, nudistele sunt bine arhivate print-un pc pe undeva....

Nu de nudiste avem noi nevoie :uameni. Dar poate reusesti sa ne ajuti cu teoria. Uite am un Alfa 300 si doua obiective un 18 - 75 si un 75 - 300. Ce sfat poti sa-mi dai? ce obiectiv mi-ai mai recomanda ?

Jeep Liberty, 2,5 diesel :lr

Nu de nudiste avem noi nevoie :uameni.
Sigur,sigur?? :wink:

Sony este excelent si dupa cum am mai spus l-as lua in considerare daca nu as fi deja vandut la negru-galben. Este o firma cinstita,poate cea mai cinstita care ofera exact ce zice,nici mai mult nici mai putin. Pentru obiectivele respective recomand un blitz compatibil ,un card bun si cat mai mult timp de poze,in definitv de asta l-ai cumparat presupun,sa te bucuri de el... ca focale ai acoperita zona 18-300 dar eu unul m-as uita dupa obiective vechi luminoase (f1.4-2.8) de Konica-Minolta care se potrivesc la fix pe Sony,sunt printre cele mai bune,de multe ori chiar mai bune decat omoloagele Canon-Nikon. Nu stiu cum se vor comporta la capitolul autofocus pe Alfa300 dar ca sticle sunt foarte-foarte bune. Nu-ti pot da alte sfaturi privitoare la banii tai dar ca idee mergi pe full frame (A850 ) e acelasi senzor din nikon D700 ...de fapt toate dslr Nikon au senzori Sony dar fiecare firma are propii algoritmi de imagine,asta zice destul de multe cred.

Edited by DigitalChris

Ai autofocus doar cu obiectivele Konica/Minolta/Maxxum cu montura AF, cele cu montura MD/MC nu merg decat cu adaptor MD > AF din cate stiu.

La Sony imi plac obiectivele prime de 28mm, 30mm, 50mm care sunt "luminoase" (f/1.8, f/2.8) si destul de accesibile daca le compari cu echivalentele de la Canonikon.

Depinde ce fotografiezi si cati bani aloci acestei pasiuni... e exact ca la masini :grin:

• 1 month later...

Vine Mos Craciun ... si ar fi bine sa ma hotarasc! Mi-a ramas gandul la Nikon D5000 sau Canon 550D ... inca nu stiu care ar fi un echivalent la Sony! Ideea este ca un DSLR face poze muuuult mai bune decat un compact!

Am renuntat la utilizarea DSLR-ului pentru filmare, desi filmeaza incredibil ... si ma gandesc la un Panasonic Full HD cu stocare pe card ... cat mai ieftin ... cum ar fi: http://www.f64.ro/products/description/Panasonic_HDC_SD60-Panasonic_SD_4GB-Camera_video_FullHD/index.html#pachete

Un topic foarte interesant:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=40868

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Parerea mea e ca Nikon este peste Canon, doar parerea mea.

In loc de Canon 550D eu as merge pe http://www.amazon.com/Canon-XS-Digital-18-55mm-Black/dp/B001CBKJGG gama Rebel. Mai usor, mai compact, mai rezistent la praf, umezeala si...stii tu cel mai bine.

De asemenea, senzorul, procesorul de imagine si lentilele de pe Olympus mi se par peste Canon,Sony si Nikon. http://www.f64.ro/olympus-e-620-double-zoom-kit-zuiko-digital-14-42mm-40-150mm.html

Iar daca dai vre-o spargere, atunci cu siguranta, http://www.dpreview.com/news/0909/09090105canoneos7d.asp e alegerea :top:h5

Nemo me impune lacessit !

Canon Rebel XS este acelasi lucru cu 1000D, asa se numeste in State.

Este cel mai ieftin DSLR de la Canon. Nu stiu cat de rezistent ar fi outdoor, (e cam plasticos iar obiectivele wheather sealed de la Canon sunt scumpe:wink:) dar intr-adevar e f. usor si comod.

De Olympus nu zic decat ca are senzorul cat o unghie :grin:

Se zice ca Sony are un pret corect pentru ce ofera:

http://www.f64.ro/products/description/Sony_Alpha33-obiectiv_SAM18_55_SLTA33L_CEE/index.html

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Autofocus la Sony

[YOUTUBE]ZR4xRb5qr5I[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]_qoVCBFnQzY[/YOUTUBE]

Sony vs Canon

[YOUTUBE]kHPaVD0pHpQ[/YOUTUBE]

Cand gasesc o comoara ... imi cumpar un Sony Alpha33!

Edited by Forte
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Salut,

in postul precedent comparatia sony / canon nu pot sa nu observ ca la canon

tipa se misca mai mult aproape - departe fata de sony unde a facut mai

des sus-jos. Nu contest calitatea SONY, am multe electronice de la ei si-i

prefer in general, dar la foto am preferat Canon.

Totusi, daca revenim la subiectul topicului, pot sa va recomand un aparat compact

de la Fuji: FinePix XP10. Este waterproof, dust proof, snow proof, poate fi

scapat de la 1 metru, mic, butoane mari ce pot fi actionate si prin manusa,

buton direct pentru filmare. Mi-a placut ca poate filma si sub apa, probabil

ca la vara va fi interesant ... dar cred ca e destul de rezistent si pentru

luat in masina la iesiri.

L-am luat de pe ebay, dar nu va pot spune cat am dat pe el ca l-am facut

cadou cumnatului care e posibil sa intre si el p-aci, ca e nou posesor de vitara :))

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

mda.

topicul devine incet incet un loc unde toata lumea lauda aparatul preferat

in loc sa se discute despre aparatul cel mai bun pentru iesiri.

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use