Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Filtru de polen - Freelander

bv21mdf

Postări Recomandate

Re: Filtru de particule

Da, dar masina ta este din 2003 si se pare ca au cele peste anul 2001-2002, dar a mea nu are si este din 2000.

Conform manualelor, sunt in acelasi loc la mai toate modelele.

Minunatul LR Discovery II Td5, 2001

White Wolves Offroad Club

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

:hlStie careva daca LR freelander TD4 din 09/2001 are filtru de particule? Am nevoie de un raspuns cat cai curant pt ca trebuie sa platest 6300ron taxa de mediu.

Nu are filtru de particule!

Minunatul LR Discovery II Td5, 2001

White Wolves Offroad Club

Link spre comentariu

Fratilor. Acest topic este jumatate despre filtru de particule si jumatate despre filtru de polen? Ca eu nu mai inteleg nimic. Poate ne lamureste autorul ce a vrut sa spuna.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Pai ce conteaza, eu am primit raspunsul. Multumesc Landrover". Nu este el raspunsul pe care il vream dar e corect. Propun moderatorilor sa schimbe numele topicului in filtru de polen, deoarece despre el este prima postare. Si din ce am gasit pe net DPF (diesel particle filter) se gaseste in special la masinile Euro 4 , si este specificat in cartea de identitate a masinii. Prima firma care a introdus DPF a fost peugeot in 2001. Iar DPF-ul este montat innaintea catalizatorului, pe coloana de evacuare.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

help help

Respecta Regulamentul. Fa-ti o prezentare la sectiunea adecvata si apoi deschide un topic nou. Aici este vorba de filtru de polen.

Editat de mariusg
Respectare Regulament
:cl
Link spre comentariu

Re: help help

Buna ziua la toata lumea , vin cu o mare rugaminte si eu , cine cunoaste cum se desfunda n filtru de particule dfp , precizez ca am un FREELANDER 2 HSE 2007 , am incercat cum scrie la manual 3500 de turtii..... am fost la service si stiti ce au zis nemernicii , sa schimb filtru ca nu prea are ce sa i faca masina are 110 000 km iara un filtru de particule mi au spus ca e ATENTIE 11 000 de roni . Pe aceasta cala va rog cei ce stiu o solutie sa ma ajute . V A MULTUMESC.:hl

Pot sa-ti spun doar ca la Citroen (inventatorii filtrului de particule) se pune masina pe tester (testerul spune cat % e bun si cat plin) ,se pune lichid (daca e cazul) si se initializeaza din tester procedura de autocuratare .E posibil sa fie ceva asemanator.

Cel mai bun dentist din tara,

Fac dinti si la PLANETARA !

Vitara - "91 - de rupt prin padurile patriei

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Filtru de polen - Freelander

deci ca sa lamurim problema, pana la urma cred ca filtru de polen nu exista.Cand se vrea ca aerul din afara sa nu intre in interior se inchide acea clapeta de la butonul de recirculare a,aerului din interior.Nu circulati cu el asa inchis cand este frig ca se aburesc geamurile.va multumesc tuturor pt.incercarea de a rezolva aceasta problema. VA ASTEPT LA BV

freelander 2.0 Di 1998 BRASOV;/ CE NU TE DOBOARA TE INTARESTE
Link spre comentariu

Exact in spatele clapetei se afla filtrul pe care il cautati de vreo luna si ceva :ha:

In stanga filtrului se afla radiatorul de incalzire a habitaclului.

Dupa ce trece "prin" radiator, aerul cald /rece, recirculat sau direct de afara se distribuie in habitaclu

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Am citit tot topicul acesta si vreau sa spun ca si eu am in portbagaj un filtru de polen nou de vreo 2 ani de zile. m-am tot uitat si informat si am ajuns la concluzia ca nici masina mea (2.0di, an 1998) nu are filtru de polen. (concluzie data si de un mecanic intr-un service) ma insel?

Link spre comentariu

Exista 2 tipuri, unul care contine filtru de polen (dupa 2000) si unul care nu contine fitru de polen (pre 2000). In poze este cel de dupa 2000. Modelul pre 2000 s-a folosit in continuare pentru masinile fara AC.

42503215_(KGrHqV!iUE3S6MEi3TBN34CZrYjw_12.JPG.152f2fe8c6bd493fa78bb619d67239b3.JPG

AC.thumb.jpg.a92928633f04bedbf585a664803906f6.jpg

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Eu am două Freelander-uri.Unul din '99,1.8 benzina(gpl) si unul din 2003,2.0 td4.

O sa mă duc in scurt timp sa le fac schimbul de ulei+filtre,iar dupa discutia din acest topic,ma face sa mă gândesc de două ori înainte sa comand filtre.

Întrebare:daca merg la magazin de piese auto,dupa seria șasiului,nu imi poate spune ce/câte filtre sa comand?

"Între două nu te plouă,dar cu patru e mai bine"
Link spre comentariu

Pai din ce am citit pe forum,mecanici "pe meserie",pentru LR,cam greu gasesti.Eu mă duc la mecanici care mi-au reparat (diverse),un Audi A6 si un Allroad!Deci,sper sa n-am probleme...

"Între două nu te plouă,dar cu patru e mai bine"
Link spre comentariu

Pentru cei interesati cu modelul dupa 2002:

Acesta este un tutorial pentru modelele 2002-2005 asa cum spune si in descrierea videoului: http://www.youtube.com/watch?v=5DRtwzM3T1A

Descriere: AQ1190 fits the Land Rover Freelander 2002-2005. The model shown is a 2003 Land Rover Freelander, but installation is similar on the other models.

Freelander Td4 '05
Link spre comentariu

Pai din ce am citit pe forum,mecanici "pe meserie",pentru LR,cam greu gasesti.Eu mă duc la mecanici care mi-au reparat (diverse),un Audi A6 si un Allroad!Deci,sper sa n-am probleme...

:) dacă nu erai din bucurești, poate aveai dreptate...

asta nu înseamnă că cine repară (și) alte mărci nu se pricepe la LR

Editat de dacuBurebista
Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Salutare domnilor va multumesc tuturor pentru urarile trimise cu ocazia zilei mele de nastere.

Referitor la discutia cu filtrul de polen pana in anul 2000 nu este filtru de polen,la masina mea fiind din 2001 este in partea dreapta sub torpedou si se monteaza pe vertical, si daca tot veni vorba de filtre ma poate ajuta si pe mine cineva " ce filtre sunt recomandate pentru Freelander din 2001 motorizare BMW " (ulei ,motorina,Aer,Polen ) Ma puteti juta cu ceva marci de filtre ok pt masinuta mea .va multumesc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare