madax Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Am scurgere de ulei ( sau vaselina ) la cuplajele homeocinetice de la puntea fata. Masina e un Y60 , 4,2 D, dar cred ca puntea este ( cred, intrucat si cea din spate e de 2,8 ) de 2,8. Curge mai mult de la roata stanga. Ce trebuie reparat sau schimbat( simering, garnitura)? Ce ulei ( vaselina) trebuie folosit? :tk Iata cateva poze GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Sunt niste semeringuri in capetele dinspre roti ale puntii care tin uleiul la locul lor. Alea ti s-au dus, asa ca ajunge uleiul in homocinetica, ti-a spalat vaselina si curge afara. La bilele alea mari, sunt alte garnituri care in mod normal opresc vaselina sa evadeze. Daca vaselina e ok si nu amestecata cu ulei. Cit ulei intra in punti, vezi in .pdf-ul de la topicul asta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=39989&highlight=viscozitati I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Schimba semeringurile de planetare. Cauta originale, ca altfel nu tin. Verifica rulmentii din pivoti si daca au joc, schimba-i. Ulei 5,4 L GL5 80W90 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 S-ar putea sa existe un kit de reparatie, cel putin la Jimny exista. El include garnitura de protectie a articulatiei (aia care se vede la exterior si se prinde cu multe suruburi), cei 2 rulmenti king pin (care joaca rol de pivot) si garnitura de la planetara (aia care la tine nu mai tine uleiul in grup si curge). Scapi mai ieftin daca iei kitul decit daca ai lua piesele separat. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Asa e cum zic baietii Madalin, numai ca nu vin in kit, se comanda separat...cel putin eu asa am facut. E recomandat sa pui de origine, ca sa nu ai probleme la scurt timp. Trebuie schimbat simering planetar si simering punte, si daca tot desfaci, pregateste cel putin un rulment pivot, cel de jos cu siguranta trebuie schimbat. Simeringul de planetara e 30-40 de lei, iar ala de punte vreo 80 lei, preturi la Renault-Nissan. Uleiul e cel recomandat de colegul yo2bt, iar ca vaselina pentru omocinetica, se recomanda o vaselina pe baza de sapun de litiu, NLGI No2. Gasesti in Petrom o vaselina foarte buna, la cutie, albastra. Spor la treaba ! Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Iulie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Multam pt sfaturi, deocamdata. Are cineva o schema a puntii fata ca sa vad care sunt simeringurile si garniturile ce tre schimbate? Am comandat o carte tehnica pt nissan 4,2 D la Haynes si inca nu mi-a venit ( deh, e cale lunga din Australia ). Pana vine, macar sa ma ajute schema. Din manualele de reparatii de pe forum nu pot lua nimic pt ca nu pot sa le deschid. :tk anticipat GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 saptamana trecuta am schimbat, e f usor se da jos roata, se da jos etrierul de frana si placutele, mrl ul si se desface piulita de la rulmentul de butuc scoti butucul afara, scoti si suruburile de la discul de frana si planetara iese usor acum ai semeringul expus, il scoti si inlocuiesti forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 http://www.volgam21.ro/4x4.htm sper sa poti vedea pozele, de pe unele calculatoare nu se vad. Cred ca ai tot ce-ti trebuie acolo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Ti se intampla asta cand masina este pe plan drept? :wink: La mine s-a intamplat ceea ce zici tu dupa ce masina a stat o perioada mai lunga cocotata cu partea dreapta pe o bordura si astfel greutatea se lasa mai mult pe stanga..., dupa ce am reasezat-o in plan drept, nu s-a mai repetat incidentul, nu a mai curs nimic..., de nici o culoare... :grin: Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Ti se intampla asta cand masina este pe plan drept? :wink: La mine s-a intamplat ceea ce zici tu dupa ce masina a stat o perioada mai lunga cocotata cu partea dreapta pe o bordura si astfel greutatea se lasa mai mult pe stanga..., dupa ce am reasezat-o in plan drept, nu s-a mai repetat incidentul, nu a mai curs nimic..., de nici o culoare... :grin: Poate nu mai avea ce sa curga :grin: I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Se poate :grin:, daca statea ca in avatar... :ha::ha::ha: Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Iulie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Se poate :grin:, daca statea ca in avatar... :ha::ha::ha: Pe plan drept este. Acum sa nu credeti ca curge ca la robinet. am mai curatat zona sa vad daca mai da ceva si azi, dupa o saptamana, mi-a curs ( exact ca in foto ). Partea proasta e ca nu stiu sigur daca puntea e de 2,8 sau de 4,2. Stiu sigur ca cea din spate e de 2,8 ( de la nissan 4x4). Presupun ca ar fi tot la fel ( de 2,8 ), dar pana atunci nu pot umbla. Oricum o sa schimb simeringurile la ambele planetare. Si parca ati zis si de ceva rulmenti de pivot? Pe unde ar fi pozitionat asta? GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Sper ca nu se supara Pierre Grosjean ca-i pun aici desenele. Puntea fata e identica la 2.8 si 4.2, doar raportul din grupuri e diferit. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Iulie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Sper ca nu se supara Pierre Grosjean ca-i pun aici desenele. Puntea fata e identica la 2.8 si 4.2, doar raportul din grupuri e diferit. Merci Adi.:tk Cred ca simeringurile ce tre schimbate ( la cele doua roti, ma refer) sunt cele negre, de la punte ( pe partea roz sau ciclam ). Acelea cred ca-s impuscate. Nu pierd ulei decat dupa ce merg si apoi o las la reveneala. Atunci apare o mica balta la roata stanga. Sper ca nu imi va influenta daca fac un drum mai soft, pe munte vreo 100km, pana le voi comanda si schimba. GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Acelea sunt semeringurile cu pricina. Poti merge linistit pana apuci sa le schimbi. Completeaza uleiul din grup, si o sa vezi ca nu curge foarte mult. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 1.semeringul de la planetara 2.verifica rulmentii ... sunt reglabili si se poate remedia jocul cu un chit de reparatii (niste tablite care se adauga si ajuta la strangerea acelor rulmenti) 3. curata f bine "bila" cu un smirghel foarte fin si dupa ce pui semeringul si remediezi eventualele probleme cu rulmentii tragei o usoara pelicula de ulei de motor (nou, nu folosit) ... Chitul pe o parte (cele doua semeringuri, garnitura omocinetica) pe o parte costa pe original undeva la 280 ron iar pe aftermarket undeva la 180-200 ron ...recomand original ... :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Iulie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 1. Voi folosi numai original, nu ma bag la aftermarket. 2. Deci, se gaseste kit de garnituri si semeringuri pt puntea fata sau numai pe o parte? 3. la rulment , te refereai la cele de la bila sau cel central de la planetara ( dupa schema lui Adi ) :tk 1.semeringul de la planetara 2.verifica rulmentii ... sunt reglabili si se poate remedia jocul cu un chit de reparatii (niste tablite care se adauga si ajuta la strangerea acelor rulmenti) 3. curata f bine "bila" cu un smirghel foarte fin si dupa ce pui semeringul si remediezi eventualele probleme cu rulmentii tragei o usoara pelicula de ulei de motor (nou, nu folosit) ... Chitul pe o parte (cele doua semeringuri, garnitura omocinetica) pe o parte costa pe original undeva la 280 ron iar pe aftermarket undeva la 180-200 ron ...recomand original ... :wink: GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Iulie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Mi s-a recomandat, la achizitie, de catre nissan4x4 urmatorul ulei pt dif fata/spate + reductor - 75W90 GL4 GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Mi s-a recomandat, la achizitie, de catre nissan4x4 urmatorul ulei pt dif fata/spate + reductor - 75W90 GL4 depinde cum stai cu banii si eu am bagat 75-90 si dupa o mica cercetare, am ajuns la concluzia ca am aruncat pe fereastra cam 500 ron, pt ca am schimbat in punti si in cutii , am bagat 75-90 desi puteam sa bag 80-90 fara emotii acum, poti sa faci cum vrei, dar original pleaca cu 75-90 si dupa +10 ani de functionare, un ulei o ideie mai gros...nu cred ca ii face rau deloc vezi ca in cutii trebuie sa bagi OBLIGATORIU GL4 si in punti eu stiu ca poti sa bagi GL5 (diferenta mare de aciditate, GL5 curata mai bine dar si ataca piesele de bronz din cutie, dar care lipsesc in diferentiale) forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tav Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 uite si aici cateva imagini si vorbe.. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=47412 ..poate ajuta..:) Vand 4 intercoolere maricele,boost controlere manuale, un radiator A/C terrano, piese lancia k Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Salut prieteni!Ma bucur ca sa pus in discutie si aceasta problema,o problema pe care o am si eu.Un mecanic mi-a spus ca aceasta pierdere de ulei se datoreaza jocului din pivoti.OK,ma apuc sa demontez fuzeta si cand o trag de pe capul de planetara imi cade o gramajoara de cuisoare care sunt boante la ambele capete(nu stiu de pe care parte au cazut,ori din parte in care intra capul de planetara ori din parte in care se prinde mlr).Stie cineva despre ce este vorba?Merg mai departe si schimb pivotii(superior si inferior),simeringul format din 3 garnituri care se prinde pe fuzeta,montez totul la locul lui si fac o proba.Surpriza,scurgerea de ulei este la fel de abundenta ca la inceput.Cine poate sa-mi dea un sfat cu ce anume trebuie sa mai schimb pentru o stopa aceasta pierdere de ulei din diferential. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Intreaba sau fa un topic la jeep si sigur te lamuresc ei. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Simeringul din 3 parti este cel care etanseaza nuca puntii fata, adica articulatia aceea rotunda, de exterior. Aceast simering nu are nici o legatura cu uleiul din diferential. Mai exista un simering, la care ai acces daca demontezi fuzeta si apoi scoti planetara. Vezi ca normal ar fi sa verifici jocul fuzetei pe nuca. Acesta se regleaza din tablitele pe care le gasesti sub capcele de la pivoti. Cauta manualul de reparatii pt Y61, se gaseste pe forum, si este totul foarte clar povestit acolo. Succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 Mii de scuze ca nu am spus despre ce masina este vorba.Nissan Patrol gr y60 1994.Multumesc mult pentru raspunsuri,as vrea sa stiu daca este posibil sa curga din cauza simeringurilor de la planetara pe care eu atunci cand am demontat toata fuzeta si am scos planetara afara nu am vazut nimic care sa semene cu simeringul.Mai exact cele 2 simeringuri unde se afla montate,pe punte,pe planetara sau pe fuzeta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Re: scurgere la puntea fata Y60 iti poti repara puntea fata dupa specificatiile dein manualul pt y 61, pt ca puntile sunt aproape identice. Este sigur un simering acolo, curata bine de vaselina si trebuie sa-l gasesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate