Sergio Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D :tk voiam sa ma lamuresc doar, nu e vorba de bani, din auzite (nu de pe forum) de la unii mecanici mai :old stiam ca valvolina e cea mai grozava pentru grupuri. fii om cu mine ca sa fiu si eu om cu tine:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D :tk voiam sa ma lamuresc doar, nu e vorba de bani, din auzite (nu de pe forum) de la unii mecanici mai :old stiam ca valvolina e cea mai grozava pentru grupuri. pai daca asa zic mecanicii batrani, fa asa. de ce sa citesti un manual si sa faci ce zice fabricantul masinii? ar fi doar o pierdere de timp, nu, mai bine:x:x siiii.....ce e valvolina aia? sau e din ciclul "mi-am cumparat ADIDASI puma"?:ha::ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D Nici eu nu-mi dau seama ce e "valvolina" asta, dar iti recomand calduros ca in diferentiale sa folosesti API GL5, fie el 80w90, 75w80, 75w90...etc, intrucat acolo se afla angrenaje hipoide si nu le vad bine fara acesta specificatie! Lasa :old, mergi pe mana tehnicii! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sergio Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D Bun deci sa uitam ca am intrebat de valvolina.:uameni Am avut aceeasi problema cu scurgerea uleiului din punte la y60 de 2,8 pe stanga si am schimbat rulmentii din pivot si simeringul de la planetara. Problema era ca planetara avea un canal acolo unde a frecat simeringul. Am dus planetara la un meserias, a incarcat cu sudura si a rectificat in strung. E bine ce am facut? Am observat ca de fiecare data cand curgea la vreo una din masini ulei din punte nu era doar semeringul ci si unul din rulmentii pivot si am schimbat pe amandoi fii om cu mine ca sa fiu si eu om cu tine:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D Sudura , nu . Metalizare , da . Rectificare , da ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sergio Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D Sudura , nu . Metalizare , da . Rectificare , da :tk deacu e un caz din ala " las' ca merge asa" vad eu ce se intampla fii om cu mine ca sa fiu si eu om cu tine:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Octombrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D Poate cineva sa-mi explice de ce a fost mutat topicul acesta de la sectiunea ,,NISSAN,,? Or fi probleme tehnice, dar sunt specifice acestei marci de masina. Daca cineva cu Nissan are problema asemanatoare, cu siguranta il va cauta la sectiunea masinii respective, nu la generalitati pe linie de mecanica. Parerea mea... GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D A fost mutat pt ca : -sectiunea Nissan este dedicata, teoretic, prezentarii masinilor membrilor unde fiecare user poate avea topicul lui unde sa poata arata starea intiala a masinii si modificarile aduse pe parcurs.......chestie care de fapt este precizata la fiecare sectiune a fiecarei marci; -daca ar fi asa cum zici tu , care ar mai fi ratiunea unei rubrici numita Mecanica ? sau Electicitate ? sau Suspensii.....? si astea toate intr-o sectiune a forumului numita "Tehnica" , care nici ea nu si-ar mai justifica existenta ! Nimic nu este o "generalitate", toate problemele sunt ale unei anumite marci..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D nu mai inteleg nimic.......cu trei zile in urma am schimbat uleiul in cutia de viteze si am pus ulei valvoline 75w90.vad ca alti posesori de y60 pun acest ulei in diferentiale.care este raspunsul corect:75w90 pentru cutie de vit. si cutie de transfer,80w90 pentru diferential fata si spate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D nu mai inteleg nimic.......cu trei zile in urma am schimbat uleiul in cutia de viteze si am pus ulei valvoline 75w90.vad ca alti posesori de y60 pun acest ulei in diferentiale.care este raspunsul corect:75w90 pentru cutie de vit. si cutie de transfer,80w90 pentru diferential fata si spate? raspuns corect e sa pui ori 75w90 sau 80w90 peste tot, daaaaaar, sa pui gl5 in grupuri si l4 in cutii daca da dracu si pui gl5 in cutii, asa cum recomanda unii mecanici sau vanzatori de piese, o sa ai probleme mari cu cutia, respectiv cu partile de bronz din ele forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D nu mai inteleg nimic.......cu trei zile in urma am schimbat uleiul in cutia de viteze si am pus ulei valvoline 75w90.vad ca alti posesori de y60 pun acest ulei in diferentiale.care este raspunsul corect:75w90 pentru cutie de vit. si cutie de transfer,80w90 pentru diferential fata si spate? Eu , unul, am folosit Valvoline 75w90 la diferential, iar in cutie am 80w90. GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D Eu , unul, am folosit Valvoline 75w90 la diferential, iar in cutie am 80w90. octaviannus a facut bine madax nu grup fata 5,4 l 80W/90 API GL5 grup spate 2,4 l 80W/90 API GL5 cv+CT 5,1+1,8-1,9 l 75W/90 daaar nu stiu cu API...eu nu am schimbat inca. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D octaviannus a facut bine madax nu grup fata 5,4 l 80W/90 API GL5 grup spate 2,4 l 80W/90 API GL5 cv+CT 5,1+1,8-1,9 l 75W/90 daaar nu stiu cu API...eu nu am schimbat inca. in cutia de transfer au intrat 1,8 litrii,dar in cutie am dat jos 5 litrii si un pic si am bagat doar 4l.de ce am bagat 4l pentru ca iesea uleiul afara din cutie,am bagat degetul sa vad daca este plin si era .crezi ca trebuie sa inclin masina pentru a putea aduga inca 1 litru? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D :tk deacu e un caz din ala " las' ca merge asa" vad eu ce se intampla Planetara se va rupe atunci cand o sa ai mai multa nevoie de ea, conform legilor lui Murphy. Se va rupe chiar de langa zona sudata, conform legilor tehnice. Parerea mea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D Planetara se va rupe atunci cand o sa ai mai multa nevoie de ea, conform legilor lui Murphy. Se va rupe chiar de langa zona sudata, conform legilor tehnice. Parerea mea... se va rupe sigur la forta mai mare, si se va rupe langa zona sudata incarcatura de sudura e un material moale, care se va uza prematur si se vor face canale mai mari si mai urate decat erau inainte ia o planetara sa ai de rezerva... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madax Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D octaviannus a facut bine madax nu grup fata 5,4 l 80W/90 API GL5 grup spate 2,4 l 80W/90 API GL5 cv+CT 5,1+1,8-1,9 l 75W/90 daaar nu stiu cu API...eu nu am schimbat inca. Am pus ceea ce mi s-a specificat de catre Luigi : - dif fata/spate + reductor 75W90 GL4 - cutie 80W90 - GL5 Cu ce am gresit? Ca e mai vascos uleiul la cutie decat in diferential? Intrebati si pe Luigi! GREEN DRAGON Y61, 3,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D m-am uitat in manual grupuri 80W/90 - GL-5 cutie API GL-4 75W/90 only ce spun eu este pt. Y61 nu am manual de Y60 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D Am pus ceea ce mi s-a specificat de catre Luigi : - dif fata/spate + reductor 75W90 GL4 - cutie 80W90 - GL5 Cu ce am gresit? Ca e mai vascos uleiul la cutie decat in diferential? Intrebati si pe Luigi! eu stiu ca totul ar fi indicat 75w90, doar diferenta mare intre grupuri si cutii e gl4 sau GL5 totusi, avand in vedere ca angrenajele nu sunt noi, chiar cred ca daca se pune peste tot 80w90, nu e deloc gresit, mai ales ca in cutie, daca pui ceva mai subtire si ai uzura (mormala) incepi sa auzi chestii eu unu NU am sa mai pun 75w90 in cutii, decat 80w90, oricum diferenta e chiar mica ca si calitate dar mare ca si pret chestia e la GL.... acolo mare atentie forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D iti recomand calduros ca in diferentiale sa folosesti API GL5, fie el 80w90, 75w80, 75w90...etc, intrucat acolo se afla angrenaje hipoide si nu le vad bine fara acesta specificatie! :uameni mai postez o data. In cutie, daca se cere API GL4, asta trebuie sa folosesti, altfel uzezi inutil sincroanele (de preferat 75w90 sau 80w90 daca ai ceva uzuri) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D :uameni mai postez o data. In cutie, daca se cere API GL4, asta trebuie sa folosesti, altfel uzezi inutil sincroanele (de preferat 75w90 sau 80w90 daca ai ceva uzuri) o sa te rog sa imi explici si mie diferenta intre GL4 si GL5, precum si de ce sustii ca GL5 ar uza inutil pinioanele si sincroanele. Prefer o explicatie strict tehnica si nu povesti............ Multam ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D o sa te rog sa imi explici si mie diferenta intre GL4 si GL5, precum si de ce sustii ca GL5 ar uza inutil pinioanele si sincroanele. Prefer o explicatie strict tehnica si nu povesti............ Multam ! GL5 e foarte acid, cu rolul de a curata foarte bine si permanent depunerile pe suprafetele de contact, lucru care face bine la otel dar nu face deloc bine la sincroanele de bronz, care sunt corodate chimic ori gresesc cumva? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D GL5 e foarte acid, cu rolul de a curata foarte bine si permanent depunerile pe suprafetele de contact, lucru care face bine la otel dar nu face deloc bine la sincroanele de bronz, care sunt corodate chimic ori gresesc cumva? Difera continutul de sulf. GL5 are considerabil mai mult sulf (si aditivi bazati pe sulf) fata de GL4, iar sulful ataca piesele din bronz. Rezultatul daca mergi mult timp cu GL5 e un lichid auriu la schimbul de ulei. Am avut o discutie destul de lunga cu un reprezentat Mobil1 local si nu a putut sa ma lamureasca legat de continutul de sulf sau normele respective, pe uleiul 75w90 nu gasisem nicaieri norma API.... '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 (editat) Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D @nissan4x4 n-am zis ca ataca pinioanele! Doar sincroanele de bronz si mai nou de carbon. @Ssrli mi-ai luat vorba din gura...continutul de Sulf. Calitatile de extrema presiune se obtin in mod clasic, cu aditivi pe baza de Sulf, el ataca sincroanele. Si asa e, la schimb, uleiul e auriu :g Referitor la Mobil, daca spui de MOBILUBE SHC 75W90, este API GL5 si e CONTRAINDICAT angrenajelor ce necesita API GL4, lucru MENTIONAT si in fisa lor tehnica, citez: "Not recommended for applications requiring API GL-4 Level performance". Exista si: MOBILUBE 1 SHC 75W90, care este API GL4/GL5, multumesc @Florum :h5. P.S. Din pacate, in Romania de azi, reprezentantul unui brand este de multe ori doar un om cu o lista de preturi in mana ... :uameni Editat Octombrie 27, 2010 de iulianul update informatii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D P.S. Din pacate, in Romania de azi, reprezentantul unui brand este de multe ori doar un om cu o lista de preturi in mana ... :uameni Omul a fost ok, a recunoscut ca nu e in tema, s-a scuzat si asta a fost. Posibil sa fi fost vorba de SHC, stiu ca ar exista ceva Mobil1, dar a fost mai la indemana pentru mine sa imi aduc 4 L de Redline MT90 si in plus era testat de multi in cutia ce o am pe masina. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Re: scurgere la puntea fata Nissan Y60, 4,2 D mie mi sa spus ca singura diferenta intre gl 4 si gl 5 pentru cutie ar fi exact aceeasi care este intre dot 3 si dot 4(exemplu la lichid frana),adica unul este de o generatie mai noua si celalalt de o generatie mai veche.:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate