stanley Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Sambata am urcat cu niste amici din Timisoara pe la Caransebes spre Muntele Mic, din sosea (unde am lasat masina) spre statia meteo Cuntu si de acolo cu rucsacii in spate spre Vf. Tarcul la 2185m, vremea era minunata. Inainte de Vf. Tarcul, coborau de sus incet pe creasta dintre Vf Sadovan si Vf. Tarcul doua Pajero II 2800 scurte, ambele cu numere de Anglia si bineinteles volanul pe dreapta, aratau splendid, ambele cu bulbar si proiectoare galbene de ceata. Ne-am salutat din mers, din pacate mi se descarcasera acumulatorii de la aparatul foto si nu am putut imortaliza evenimentul, am regretat nespus. Era un eveniment deoarece, chiar daca de data asta nu prea au fost noroaie, drumul este deosebit de dificil si asa, sunt zone cu pietre mari, curbe stranse in panta, daca nu conduci cu atentie se poate intampla ceva pe dedesubt sau chiar poti ramane blocat pe pietre. Eu facusem de cateva ori drumul asta cu Defender-ul si stiam bine ce probleme sunt. Oricum, evenimentul a fost o reclama pentru Pajero II, nu orice masina isi permite sa urce la Vf. Tarcul. Bravo baieti! La coborare trecand pe la statia Cuntu, i-am intalnit pe baieti, stateau cu masinile langa lacul de la Cuntu la un gratar, am inteles ca erau din zona Caransebesului. Vad in Timisoara tot mai multe Pajero II aduse din Anglia, a devenit deja un fenomen! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristanx Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Doua Pajero II sambata pe Vf. Tarcul Masinile sunt fenomenale !!!:banana Toyota LC KZJ 90 Toyota LC LJ 73 Fiat Stilo 1.6 16v Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Doua Pajero II sambata pe Vf. Tarcul Felicitari pentru urcare ! p.s. merge si Pajero mk1...am fost in septembrie anu trecut... fulguia usor...iar noi eram in pantaloni scurti :ypu Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robert.enoiu Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Doua Pajero II sambata pe Vf. Tarcul-10.07.2010 nu vreau sa par putin deplasat dar am fost pana sus de tot cu patrolu al mare y61 lung standard cu ateuri si 6 persoane in el daca mergi incet nu este nici cea mai mica problema.........ori cum este foarte frumos ......:2dr ... Bonjour de France... www.info4x4.com ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Iulie 15, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Doua Pajero II sambata pe Vf. Tarcul-10.07.2010 Ma bucur ca putem vorbi despre aceasta zona in care merg de mult timp (cu masina in regim de offroad doar de vreo 5 ani) si care este deosebit de frumoasa, dar si foarte periculoasa iarna (vezi tragedia intamplata in decembrie si altele in urma). Intr-adevar, daca este uscat nu ar fi mari probleme daca mergi cu atentie, dar dupa niste zile de ploi trebuie sa ai neaparat MT-uri si cel putin diferential central blocabil la masina. (mai nasoala in astfel de conditii este zona inainte de intrarea in padure, cu panta si santuri adanci si panta aceea cu lespezi de piatra inainte de poiana Seroniu). Pentru cine a fost in zona, recomand o varianta deosebita, cu cortul (sau cine are masina lunga, se poate dormi 2 nopti si in masina daca ai portbagaj sus in care sa pui o parte din lucruri noaptea). Dupa Cuntu urcand, se face un drum de tractor la stanga spre Valea Oltenei (drum facut de ciobanii din Varciorova). Valea este deosebit de frumoasa, lata, eu deobicei stateam cu cortul dincolo de Olteana, langa un izvor cu cascada care curge din versantul de dincolo de apa. Iar de acolo, cui ii place, a doua zi se poate face un traseu in circuit spre Caldarea Tarcului, de acolo urcat spre saua dintre Caleanu si Tarcu, urcat la Tarcu si coborat spre Cuntu iar inainte de Cuntu la dreapta pe drumul pe care ati urcat cu masina. Iar dupa o zi calda si un astfel de efort, dupa ce ajungeti se scoate berea din masina si se baga in izvorul rece pana sunt gata micii la gratar. Iar ziua se incheie dupa ce vin oile de la pascut cu tot ritualul, chiuiturile ciobanilor si latratul cainilor. Esti in alta lume! Pun o poza cu coborarea masinii spre valea Oltenei. PS Sambata am urcat la Tarcu si din dorinta de a reconstitui locul in care cei doi tineri sot sotie au fost luati de vantul care batea cu 120km/h si aruncati in caldare. Au ajuns la 200m de statia Tarcu cand s-a intamplat tragedia. In caldare a mai ramas petecul de zapada unde i-au gasit ingropati luna trecuta. Asta este muntele! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Iulie 15, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Doua Pajero II sambata pe Vf. Tarcul-10.07.2010 Mai intru o data deoarece din prima nu mi-a luat poza Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate