PYZ Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Re: Am rupt un arc pe spate 2 arcuri adica pentru stanga si dreapta spate. Nu le da separat. Ma intereseaza pe mine ! Ai PM . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Septembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Revin cu topicul, dupa un an de zile, arcul SH s-a rupt, s-a rupt in 3 locuri, si anume prima data "perna" nr 2 de jos in sus, partea din spate, pe undeva pe strategica. Am mers incet, am ajuns pana acasa, am zis ca pana la primavara trag de ea asa (pentru ca nu mai aveam de gand sa fac alte iesiri decat sa lansez barca, 10-15km in jurul orasului). Numai ca, weekendul trecut, dupa ce am scos barca din apa, mergand pe sosea, s-a auzit binecunoscutul de acuma de catre mine "trosc". Ajung acasa, ma uit, partea din fata a pernei rupta si ea, foaia principala rupta si ea de la jumate. Ce ma sfatuiti? Ochii imi sunt pe la Calmini: http://www.calmini4x4.de/CALMINIde-PERFORMANCE-Front-LEAF-SPRINGS-15 http://www.calmini4x4.de/CALMINIde-PERFORMANCE-Rear-LEAF-SPRINGS-15 sau la JimnyBits: http://www.jimnybits.co.uk/shop/sj-/-samurai/sj-/-samurai-50mm-/-2-full-set-of-leaf-springs-trail-master/prod_348.html ambele costa fix la fel, aprox 2400 Ron cu tot cu tva si transport. Exista alte solutii mai bune? mai ieftine? Daca nu, dintre astea doua ce sa aleg? ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thenoizz Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Eu am pus aftermarket de la Unix (cod 952547, 615 lei/buc), inca nu am mers cu ele, dar arata tare bine. Cand ajung la masina am sa fac niste poze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Septembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Pana la urma am luat de pe ebay (multumesc Gil pentru pont) la jumate de pret, au pentru multe modele nu numai pentru samurai, sper ca nu se considera reclama, eu cel putin nu am de castigat nimic de pe urma vanzatorului: http://stores.ebay.co.uk/Der-Blattfeder-Spezialist/Blattfedern-/_i.html?_fsub=2&_sid=123717339&_trksid=p4634.c0.m322 la prima impresie sunt solide, dupa ce le montez revin cu impresii. Gil spune ca sunt rezistente, un pic mai inalte decat cele originale, si ca nu i s-au lasat in 6 luni de utilizare. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thenoizz Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Poti te rog frumos sa pui o poza cu ele? Merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Septembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate In weekend le montez si pun poze comparative si cu arcurile originale dar si cucele de damas. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thenoizz Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Merci tare mult ;-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Octombrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Am reusit sa fac si niste poze, Arcurile noi: Un detaliu cu sigla producatorului unde se observa sper si faptul ca arcurile au un fel de vopsea neagra groasa: Comparatie intre arcurile fata originale suzuki springuite si cu o foaie in plus si arcurile UMC noi: Detaliu cu arcul de damas rupt in 3 locuri: Comparatie arcuri UMC / Damas / Suzuki ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thenoizz Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Superb arata, merci mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate No, ceva poze cu masina fericita pe noile arcuri se poate? Sper ca nu sunt probleme. Am intrebat doar de curiozitate.... Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tcmihai Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Salutare, ma bag si eu in discutie, ca doar am rupt si eu pana acum nenumarate arcuri la samurai de toate felurile, e drept ca in regim de concurs, dar ce va pot recomanda cu caldura sunt arcurile de Wrangler care sunt mult mai confortabile, flex incomparabil mai bun daca se schimba si amortizoarele iar pana acum inca nu s-au rupt si nici nu s-au lasat Numai bine Mishu 0729 963 330 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Confirm si eu cu arcurile de wrangler: incomparabil mai bune fata de cele de suzuki. Cea mai buna investitie a mea de pana acum in samurai. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Salut, nu stiu cum e cu arcurile de wrangler, dar pot sa va spun ca am iesit cu cele UMC la o plimbare pe coclauri, nu departe si nu pe drumuri publice ca mi-a expirat asigurarea, si nu am apucat sa fac, dar ce va pot spune este ca suspensia s-a schimbat total, masina s-a ridicat de spate (pentru ca arcurile de damas erau aproape drepte, si ca atare masina era lasata de spate), iar in combinatie cu amortizoarele KYB montate in primavara, e altceva. Am mers pe camp de iarba cu denivelarile mici de rigoare unui camp, cu 50km/ora fara sa deranjez rinichii, iar la intoarcere, am luat intentionat un damb in drum betonat de vreo 20-30 cm faza la care cu arcurile vechi eram cu capul in hardtop, acum trecand absolut ok. Sunt foarte incantat de schimbarea suspensiei, abia astept sa vad cum e la drum lung. Am sa revin cu poze ale masinii eventual comparative, inainte cu arcuri originale pe fata (cu o foaie in plus adaugata) si arcuri de damas pe spate vs echipare completa cu arcuri UMC. Ca impresie generala, daca ar fi sa o iau de la capat cu samuraiul, ar fi al doilea lucru dupa cauciucuri, pe care l-as lua in considerare ca si investitie care sa merite in schimbarea in bine a comprtamentului masinii. Singurul lucru care ma deranjeaza, este ca la montaj am observat ca au cursa limitata de catre amortizor, adica fara amortizor montat, si cu caroseria pe cric, arcul a coborat cu 2-3cm mai jos decat cursa maxima a amortizorului. Acuma stau in dubii daca sa ma apuc sa caut o solutie de prelungire a amortizoarelor. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Ma bucur ca-ti plac arcurile UMC, ca esti multumit de ele. Intradevar, avand in vedere ca ridica un pic masina, limiteaza cursa amortizoarelor. Dar eu zic sa mergi asa o vreme. Daca o sa ai nevoie de un plus de flexare a suspensiei, o sa-ti dai seama destul de repede si atunci va trebui sa schimbi sau sa prelungesti amortizoarele originale. Daca nu... nu. :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tcmihai Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate salut, ma bucur sa aud ca suspensia este ok mai ales ca nu a costat nici foarte mult, ai in vedere, daca vrei sa prelungesti amortizoarele, ca atunci cand arcul este comprimat adica puntea este lipita de sasiu amortizorul sa nu fie mai lung decat distanta dintre prinderile lui ca strici amortizoarele in prima iesire. recomadarea mea este sa le lasi asa, pentru mai mult flex cercei dubel shackel si cu amortizoare mult mai lungi(ma refer cursa lor) si repozitionarea acestora sau si mai bun decat toata investitia asta este un blocant spate numai bine Mishu 0729 963 330 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Ii multumesc lui Gil incaodata pentru hint (el mi-a spus de arcurile UMC) si de faptul ca pot fi comandate ieftin de pe ebay, ideea mea preconceputa fiind ca lucrurile grele asa cum sunt arcurile costa mult ca si transport. Mersi si de ideea cu cerceii articulati, chiar am comandat asa ceva dar vanzatorul nu a fost serios si a trebuit sa-mi recuperez banii. Ideea cu blocantul este si mai buna, probabil ca va veni, deocamdata nu vreau sa bag 1k Eu in putea spate. Suspensia ramane asa, masina ramane asa, vine iarna, schimb cauciucurile de iarna si la munte.Am pus si o fotografie cu masina ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Azi am comandat si eu un set de arcuri. Sper sa fiu la fel de norocos ca voi si sa imi vina si mie fara probleme coletul. Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Later edit: tocmai am terminat de montat un set de arcuri si lucrurile par sa arate bine. Masina s-a mai inaltat cu 2-3 cm (nu am masurat inainte dar la ochi cam asa pare). Maine o sa dau o scurta tura sa vad cat e de rigida. Multumesc pentru dealer. Dragos Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Ma bucur ca ai reusit sa-ti cumperi si tu arcuri. Asteptam cu nerabdare primele impresii. :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Intre timp am facut si prima iesire pe coclauri. Toate bune si frumoase, cu o exceptie. Arcurile de pe spate scartaie foaaarte tare. In timp ce tot cautam ce naiba scartaie prin masina la orice denivelare, il aud in statie pe cumanta-miu: auzi bai iuli de la tine se aude scartaitul asta? ma dau jos ma urc cu piciorul pe carlig, si fac balans: scartz-scartz. Din pacate lipsa plasticului tampon dintre foi, asa cum este original la arcul de samurai, face ca foile sa frece fier pe fier. O sa incerc cu vaselina ceva. A si inca ceva, probabil de la inaltare, la drum intins, cand fac frana de motor in a 5-a, pe la 80-90km/h, se simt trepidatii puternice, care se opresc imediat ce calc amreiajul. O fi normal? ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Si la mine scartaie dar nu arcurile. Eu am carlig de remorcare iar carligul asta, are o teava care merge pe sub rezervor si se prinde de caroserie. Cablul de la frana de mana dintre rotile spate trece peste teava aia (trebuie sa iau masuri in sensul asta...). Din cauza ca masina s-a inaltat putin, cablul freaca de teava (intinzatorul de cablu) si face ca naiba daca nu dau cu vaselina. Poate si la tine e la fel. Daca scartaie arcurile, da cu spray cu vaselina pe ele, n-o sa mai scoata niciun sunet. Multe arcuri nu au plasticele alea si nu scot niciun zgomot. Pana la urma cred ca se pot pune niste plasicuri intre foi dar nu cred ca are rost atata vreme cat sunt unse cum trebuie. In ceea ce priveste trepidatiile, vezi ca masina s-a inaltat si pe fata si de aici o pozitie un pic altfel a bratului Pitman (cel de ca caseta de directie). Daca ai cercei mai lungi, iti va trebui un Pitman mai lung. Verifica daca masina are aceeasi raza de virare atat la stanga cat si la dreapta. Poate nu ai strans bine bucsele de la arcuri sau poate acum, ca masina e mai sus, a inceput sa-si faca de cap vreun cap de bara. Verifica si amortizorul de directie, si el sta acum mai deschis datorita inaltarii, si poate nu mai lucreaza cum trebuie. Bafta! Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate A si inca ceva, probabil de la inaltare, la drum intins, cand fac frana de motor in a 5-a, pe la 80-90km/h, se simt trepidatii puternice, care se opresc imediat ce calc amreiajul. O fi normal? Daca ai inaltat-o trepidatia este din cardan, din cauza modificarii unghiurilor de lucru ale crucilor cardanice, apar alte tensiuni. Corectia din cate stiu se face cu distantiere adecvate si modificarea unghiului puntilor. Nu recomand sa mai rulezi astfel intrucat cardanul se va distruge in culisanta. SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Si eu cred ca e de la cardan. Totusi inaltarea este mica. Nu am pus cercei mai lungi sau altceva doar arcurile astea, care dau o inaltare de maxim 5 cm. Sa influenteze asa mult? ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Ar trebui sa luam in calcul ca arcurile vechi nu mai stateau ca atunci cand masina a iesit din fabrica. Nu cred ca masina s-a inaltat cu mai mult de 2, maxim 3 cm fata de pozitia "stock". Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Decembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Re: Am rupt un arc pe spate Gil, incaodata ai dreptate. Am dat vina degeaba pe arcuri. Scartaie intr-adevar frana de mana pe sistemul de prindere al carligului la caroserie. A tacut temporar cu spray cu vaselina, dar la 2-3 zile a inceput iar. Ce naiba sa-i fac? La carlig nu renunt, ca-mi trebuie la barca. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate