Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noul moderator al acestei sectiuni

Recommended Posts

Incepand de azi ekkacon adica Emanuel Baciu, medic de urgenta, va fi noul moderator al sectiunii de prim ajutor.

Vreau sa ii multumesc pentru disponibilitatea aratata.

Max

• 2 weeks later...
Max...propune-i omului o tema...noi ne dam cu presupusul...iar la urma meseriasul trage linia....vede cat si ce stim si va incerca sa ne aduca pe calea cea buna....in masura posibilitatilor :D

O sa incerc. De fapt am si inceput o tema referitoare la arsuri (o poveste mai vechea de-a noastra). Problema nasoala e ca Emanuel , care pe langa munca care o face la urgente , e si voluntar la multe actiuni specifice si de aceea are prea putin timp liber.

Daca mai aveti intrebari de orice fel va pot raspunde si eu. Fata de ekkacon eu ma pricep doar la asistenta premedicala. Mai exact prim ajutor. Cu 6 ani de voluntariat in Crucea Rosie si ca membru in detasamentu de dezastre ma descurc si va spun orice cu placere.

P.S. : Poate la o intalnire la care ajung si eu facem un mic curs de prim ajutor. (aduc "papusa" de la Sediu sa va invat resuscitare...resp. artificiala... :) :wink: )

Ideea cu Cursul de Primajutor am discutat-o cu Max deja, dar nu e prea viabila deocamdata.

Teoretic, putem face cursuri de pilotare a avioanelor stealth, dar practica...

Asa ca, desi ideea e excelenta, primul pas ar trebui sa fie intalnirile organizate si cat de cat periodice. Acum eu predau la Pompieri cursuri de primajutor (peste 80 de oameni) si pot sa spun sigur ca dupa un curs, la cateva saptamani dupa, se uita aproape tot. Ori in momentul in care esti pus intr-o situatie reala n-ai timp sa "gandesti", totul trebuie sa vina rapid, "de la sine". Iar asta se intampla dupa ce repeti, repeti, repeti si iar repeti, practic, prin simulari si de ce nu , in realitate.

E destul de greu, avand in vedere ca suntem din toate colturile tarii, sa ne intalnim la un moment dat toti sau aproape toti.

Din punctul meu de vedere ar fi mult mai facile niste intalniri "zonale" pentru inceput, de 2-3 ori pe an, unde sunt mult mai mari sansele sa vina cat mai multi. Dupa aceea om vedea dk se poate o "adunare generala" :P

Pentru Nemo: ai resuscitat vreodata un om in realitate? Am predat niste cursuri si eu la Crucea Rosie, dar nici un voluntar de acolo n-a avut ocazia sa participe la o interventie reala, iar asta conteaza foarte mult.

Nu ... n-am avut onoarea. Dar cred ca nu m-as da in laturi sa o fac. Am la "activ" fracturi deschise, de coloana, epileptici dar resuscitari nu.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use