Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Arcurile spate la L200

flyer

Postări Recomandate

Arcurile spate la L200 se rup des ca si planetarele fata ?

Am 60000 km si an reusit performata dar cinstit sa fiu nu am idee cum.

Voi ati mai rupt arcuri spate? daca DA cum ? prin supra incarcatura sau la iesirile offroad ?

Alta intrebare ar fi daca merita schimbate cu cele de la ARB inclusiv telescoapele ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Arcurile spate la L200

Eu am reusit performanta la Pajero... Dar dupa 27 de ani. Am constatat ca s-au rupt deoarece nu au fost unde niciodata cu vaselina intre lamele, in special intre prima (principala) si urmatoarea. Cu masina incarcata, plus ceva damburi si ceva nisip intre lamele, se vede cu ochiul liber uzura. De asta masinile din armata au vaselina 24/24 pe foi. Acum am adaptat foi de Aro 244 si e muuult mai ok, doar ca nu mai flexeaza la fel de tare.

PS: Mie acuma mi-a picat fisa.... Tu ai rupt lamelare, sau elicoidale ?

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

De acord,

si am montat la mai multe masine ome si nu au patit nimic...

Am un l200 cu 285000 km fara probleme.

Maurizio

tel. 0785 366 599 (mauri)

dreamservice2005@yahoo.com

Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

@Klez ..... Este vorba de arc lamelar

Arcul a fost schimbat in garantie dar ma gandesc incet incet sa trec la produse after market care sunt mai de calitate de cat cele originale.

Am zis la inceput ARB dar ma refeream la OME. Intrebarea legate de OME ar fi daca devine masina mai rigida sau nu ?

Link spre comentariu

Vizitator Bogdan_sx

Salutare (e primul meu post aici)

Noi la firma avem cateva L-uri, iar la doua dintre ele, cele mai circulate s-a rupt a patra foaie de sus in jos, cea cu doua bride la capete. La cel care-l folosesc eu ambele (plus ambele de deasupra lor, adica a treia foaie) iar la celalalt doar cea cu bridele. Ce-i drept eu fac multi kilometri cu masina incarcata, dar oricum se pare ca-i o boala la ele.

Acum sincer as vrea sa intorc ultimele doua foi (noi avem arcuri cu 6 foi pe ele, mai este si cu 5 foi), care sunt orientate in jos, ca sa faca contact mai repede.

Si o planetara am schimbat, ca a inceput sa huruie dupa ce s-a rupt burduful si am facut vreo 2000 de km cu ea asa, dar ca norocul avem un L dauna totala in firma, si deci avem donator de organe...:dr3

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Cand se comanda foile de arc la articulatia OME , se poate comanda o articulatie spate pentru greutate sau pentru confort in functie de destinatia masinii (ex: ori 500 kg - ori 1000kg greutate).

Pentru confort spate recomand un talon mai inalt la cauciuc, si presiunea corespunzatoare.

:2dr:2dr L200 2007 :2dr:2dr
Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...

Si eu sunt interesat sa fac masina mai confortabila. Momentan ne clantate dintii in gura pe drumuri mai rele, sotia zice ca nu se mai urca in masina. :(

Cum fac masina mai confortabila? nu ma intereseaza sa car greutati mari cu masina. Vreau doar sa fie putin mai moale suspensia dar sa nu ma afecteze cand merg la vanatoare.

2003 Mitsubishi L200 American Sport II
Link spre comentariu

Am luat masina la 108 mii. Am gasit in ea factura de cercei si a avut un arc rupt. La mine s-a mai rupt o foaie probabil de la celalat. Schimbat toate arcurile, amortizoarele si cerceii cu Ironman, am facut 25 de mii fara probleme. Planetarele sunt ok, dar trebuie urmarite, am schimbat un burduf spre roata pe primavara si pe cealalta parte spre grup, acum 2 saptamani.. Nu-i deloc greu s-o vedem cand incepe... :-)

planetara.jpg.d636d7462381f7d0f5c68f7d3f2ec4db.jpg

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare