Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august

georgei23

Postări Recomandate

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august

pe 16 am stat tot timpul dar cu ce vai/munti erau pe acolo....nu ne-am auzit

poate data viitoare reusim

si inca ceva:pe coborirea spre valea macesului e cazuta o stinca mare; mitsu pajero al lui @cipytu a trecut la limita; nu exista posibilitatea ocolirii

deci limita la gabarit

SIGUR reusim ,sa ne auzim si de ce nu sa ne si vedem !

In functie de timp si parale ma duc iar in traseu ca ma roade nereusita asta !

baciudibaciu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bravo !

se pare ca ati prins vreme ok!

eu cand am fost ai vazut.....asa ca vom mai merge odata si noi !

cand?

nu se stie inca dar sigur luna aceasta.

daca vrei sa mai mergi odata atunci vorbim!

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

Din primele poze, vad ca din Vaideeni ati urcat spre versantul din dreapta si nu pe cel din stanga care duce la Nedei curmatura Oltetului.. ( aveti ce vedea data viitoare), iar traseul urmat pare mai degraba a fi Vf Roman ( acolo unde a inceput constructia unei noi statiuni) spre Vf Ursu, Groset, Malaia... Ciunget

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

...

6-8 august doriti o re-editare?!

Jimny cu anvelope de asfalt si ambitie!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Jimny cu anvelope de asfalt si ambitie!

Nu iti recomand! Pe Strategica l-am dat pe Jimny de o stinca. Culmea e ca nu era noroi pe jos, doar iarba si ceva denivelari laterale. Pe noroi nu am avut probleme. Masina mea e incaltata cu niste anvelope de asfalt de ploaie, combinatie care nu da bine pe iarba, de-aia eu nici nu am urcat pe un virf unde s-au urcat baietii.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

@Cristian Irimescu: si eu zic ca au facut acelasi traseu pe care l-am facut impreuna in septembrie anul trecut.

Daca e asa, foarte frumos!

Recunoasteti locurile baieti?

Link spre comentariu

da, da pe acolo am luat-o si noi, dar cu mai putzin tupeu decit voi (am trecut pe rind, eu cu @cipytu la inceput, recunoastere la pas, ne regrupam in locurile in care se putea intoarce, si numai dupa ce am ajuns la capat i-am chemat si pe ceilalti etc, ca ne descurajase un 'bastinas' ca e drum doar de atv-uri si ca se infunda si nu avem cum sa ne intoarcem etc)...

Link spre comentariu

Pentru vineri noaptea, eu mi-am propus sa ma cazez in Polovragi. Sambata, la 9AM vrem sa plecam prin Cheile Oltetului sa facem Strategica si sa ne intoarcem pe Transalpina! Apoi duminica facem pesterile si plecam pe Transalpina pana la Oasa, dupa care pe forestier pana la Paltinis, Gura Raului (asta am mai facut)! Duminica seara, stam la Pescaria Albota!

Toate acestea cu Jimny standard si cu familia! Sunt 75% sanse sa mi se alature inca 2 Jimny pentru ziua de sambata!

Tel: 0723-337007

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

daca vreti sa intrati dinspre Horezu , .... recomad sa ajungeti sus prin : HOrezu -Vaideeni - lacul balota - muntii capatanii - si la curmatura Oltetului o sa intalniti Strategica .... soft daca nu ploua ....

Revin cu traseul:

Ziua 1

Buc-Horezu-Vaideeni

Dupa intrebarile de rigiare prin Vaideeni am primit niste indicatii de urcare spre creasta M-tilor Capatinii, cu directia Curmatura Oltetului.

Pe la 10.30 am intrat in traseu. Am urmat indicatiile si am urcat pe Mtii Capatinii pe valea Luncavatului/Blajulu pe un drum interesant in conditii de uscat. Pe ploaie parea ca poate ridica multe probleme. Ajuns la sub Virful Ursul (pe ultima portiune ne-am intilnit si cu 'autostrada' dj646, cu fauna de rigoare). Pe culme am intrebat daca exista vreo trecere catre curmatura Oltetului. Am primit doar ridicaturi din umeri (de la culegatorii de afine'aviz amatorilor). In final un nene, cu un l200 care cara pietre in bena ne-a zis ca singura optiune este sa ne intoarcem si sa mergem prin polovragi/cheile oltetului. Cum noi eram mai insistenti din fire am reusit sa scoatem de la el indicatia ca ar fi un drum care coboara la ciungetu, dar ca e pentru atv-uri, dificil, cu prapastie in dreapta si ca daca ne blocam nu avem cum sa intoarcem. Am vrut sa ne convingem pe pielea noastra si am purces, cu inima strinsa eu cu @cipytu intr-o mica recunostere 'pe drumul fara intoarcere.....(posibilitatea de..:)). Drumul nu s-a dovedit asa de rau cum fusesem avertizati, unde am gasit loc de intors i-am chemat si pe ceilalti si am continuat cu o coborire frumoasa de pe creasta mtilor capatii, de la virful

ursul, la ciungetu pe un drum destul de neumblat, dar totusi vizibil (o 'mica' inclinare si laterala si in fata' dar fara probleme deosebite). Sentimentul de loc foarte putin umblat ne-a umplut 'sufletul' de placerea 'explorarii'. Pe finalul coboririi, unde ne-am orientat dupa o combinatie harta/puncte cardinale/ gps am reusit sa ajungem pe o 'autostrada' forsetiera in lungul riului repedea care ne-a scos repede la ciungetu. Era ora 14.30.

A urmat strategica cu urcare de la ciungetu (pe valea piriului rudaresei), drum de voie cu piesaje superbe, cu pauza de prinz (o cimpeneasca mica) si multe pauze de poze Am ajuns in saua Stefan (intersectia cu Transalpina pe la 19.30

Am continuat pe Transalpina pina la Obirsia lotrului, apoi stinga spre petrosani unde am innoptat la cabana mija (12km inainte de petrosani). La cabana mija nu este semnal gsm pe nicio retea.

Va rog sa-mi dati un track de GPS! Multumesc!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Intre:

HOrezu -Vaideeni - lacul balota - muntii capatanii - si la curmatura Oltetului o sa intalniti Strategica

si

Polovragi-Cheile Oltetului-Strategica

Care varianta este mai usoara? Dar mai spectaculoasa?

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Felicitari !

din pacate nu am reusit sa ne intalnim,cu toate ca si noi am "bantuit " sambata cam tot pe acolo !

La ora 10.30 am intrat pe cheile oltetului si am parcurs urmatorul traseu :

Curmatura oltetului

Nedei

Pietrele Tarnovului

Ciunget ...

Prima parte este Polovragi-Ciunget!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

polovragi-curmatura oltetului-petrimanu-ciunget-valea macesului-strategica l-am facut eu cu SUV-ul stock, anul trecut.

M-am documentat pe net:

http://vyorel.wordpress.com/2009/05/12/polovragi/

Spre Petrimanu:

Urcare Curmatura Oltetului:

Coborare Cheile Oltetului:

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

trecerea pe la curmatura oltetului pare intr-adevar soft...depinde ce vrei...eu unul as incerca-o cu suvul din dotare o data

pe unde am trecut noi a fost mai interesant dpdv al offroadului, fara sa ridice nicio dificultate chiar si pt o masina stock (N.B daca nu ploua!), doar ca iti solicita putzin mai mult spiritul de aventura, dar daca ai trackul de la mine, nu e kiar asa de 'aventuros'

documenteaza-te si despre trecerea pe la virful nedeia si apoi hotaraste-te

Link spre comentariu

2 chestii:

1) cheile oltetului sunt inchise circulatiei. NU SE POATE trece si punct. Se lucreaza, este scandal cu drumarii, etc. Deci uita de urcarea pe acolo

2) daca citatul

HOrezu -Vaideeni - lacul balota - muntii capatanii - si la curmatura Oltetului o sa intalniti Strategica
nu era al lui Lipoveanu as fi zis ca e o aiureala, asa nu imi permit sa zic decat ca face misto ;-)

De la lacul balota nu poti sa urci nicaieri mai departe. exista niste sanse sa urci cu mult de dinainte de lac pana in golul alpin sub varful balota, dar de unde te scot forestierele alea (care sunt GRAVE DE TOT) mie mi se pare imposibil sa ajungi pe varf.

Strategica se afla la vreo 20-60 min de mers de curmatura oltetului, depinde pe unde o iei pana la ea.

CU jimny tau nu ai unde sa ai probleme, deci nu mai intreba de starea drumurilor ;-)

Recomand calduros urcarea pe vaideeni-nedei-curmatura pentru a face mtii capatanii.

de la nedei se pot alege doua coborari spre ciunget: una prin curmatura, lacuri, ciunget alta mai tare spre repedea si groapa seaca, inrebati-l pe dacosul.

traseul propus de georgei este si el foarte misto, in special pe partea de coborare dincolo de varful ursu, se intersecteaza si devine comun cu a doua varianta pe care ti-am propus-o mai devreme (cea de care ziceam sa il intrebati pe dacos)

avantajul la traseul propus de georgei este ca poti face mai multe varfuri, daca insisti poti ajunge pana pe balota (de unde te intorci la ursu), iar trecerea intre ursu si balota este foarte smechera ( o coama unde in dreapta nu ai nimic iar in stanga doar o prapastie :-) )

Editat de watcher
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare