Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august

georgei23

Postări Recomandate

Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august

Pai tu stii la fel de bine ca si mine cum arata panta aia :-)

Si oricine face vaideeni-nedei o poate admira. cand va apropiati de vf nedei, se vede in dreapta un alt varf MARE. este balota. exact pe partea asta este un perete de piatra. ala vroiam eu sa il cobor cu masina (planul de acasa, pe google earth =)) )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Abia acum m-am intors si eu: am avut parte de un weekend prelungit de off-road! Sambata, singur, am atacat traseul facut cu o saptamana in urma de voi: Vaideeni, Vf.Roman, Vf.Ursu, coborare pe Valea Repedea, Ciunget, Strategica, Transalpina, Ranca, Novaci! 150km ... 9 ore! Multumesc pentru track! Fara el, avand in vedere ca eram singur ... probabil m-as fi intors sau ratacit!

Pana la Ciunget drumul a fost greu, Jimny a atins de cateva ori, cel mai urat a fost intr-o padure deasa, unde soarele nu intra si erau balti si noroi peste tot, drumul format din sleauri conducea masina pe unde eu nu doream, am dat jos pasagerii, adica sotia si fetele mele (8 si 10ani) si am atacat cu disperare noroiul, surprinzator, desi nu aveam decat roti de asfalt si garda la sol nu ma ajuta ... am trecut fara probleme prea mari, doar cateva zgomote obscene de sub masina si suportul de la priza electrica pentru remorca indoit! Drumul este superb, dar cu Jimny se poate face doar daca nu ploua torential cu o seara inainte, asa cum am patit eu!

Pe la ora 13.25 cand asteptam sa se elibereze traficul pe o portiune cu drum ingust, "doar" o ora si jumatate au fost necesare pentru ca sa treaca 8 masini: ARO, IMS si DACII, pline cu oameni care coborau de pe Vf.Ursu de la cules de afine, aud in statie: "Forte de pe club4x4 de pe Strategica ne auzi?", o singura data am auzit, dar eram mascat dupa varf si desi am raspuns nu cred ca am fost receptionat, pana am ajuns eu in varf probabil ca a fost prea tarziu! Intre unde eram si Strategica era o distanta de 10-15km! Cine era cel care ma chema? Nu pot descrie ce senzatie ai cand iti auzi numele in statie in pustiu!

Cea mai tare faza, o Dacie plina cu afine si cu 4 oameni in ea, cand se impotmolea, pasagerii coborau, masina dadea inapoi 10 metrii si venea in viteza, cand ajungea la portiunea grea, pasagerii sareau si impingeau si inainta ...

Abia la ora 16 am intrat pe Strategica, nu am debutat singur, ci am avut parte si de o mica ploaie, care mi-a dat un plus de spectacol la iesirea in golul alpin in zonele cu noroi, masina dansa un pic, dans ce era ametitor, avand in vedere ca pe stanga era prapastia! Pe Strategica am atins sub masina o singura data, cand deja ma relaxaseam si nu mai priveam drumul, admiram peisajul

Am filmat pana s-a terminat bateria si am pozat, dar nu cu atata talent ... revin cu filme si poze!

Duminica am avut program de vacanta, 2 pesteri si 2 manastiri ... am trecut in viteza pe langa Iulian, l-am claxonat, eram foarte grabiti ... aveam o "urgenta", am tot sperat sa vina din spate, dar nu ne-am mai intalnit!

Luni, off-road usor la Bran si Predeal-Azuga, pe forestiere si drumuri de tara!

Recordul la inaltime a GPS-ului meu de pe Transalpina de 2140, a fost doborat marti cu 2165 ... nu spun unde, ca este ilegal!

CONCLUZIA: Imi iubesc Jimny-ul!

P.S. Vremea a fost superba, cand am plecat nu m-am uitat la prognoza meteo de pe net ... pentru ca indiferent de vreme ... trebuia sa fac acest traseu!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Am ramas dator cu pozele!

Asa cum am zis ... am mers pe track-ul de mai sus ... asta m-a scutit de grija drumului, asa ca am avut timp sa admir peisajul, nu prea mult pentru ca trebuie sa fiu atent la obstacolele din drum!

Vaideeni ...

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Dupa o urcare relativ usoare am ajuns in golul alpin, drumul serpuieste, fara sa ajunga in varf ... am putut vedea Cabana Roman ...

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Drumul din golul alpin iti da senzatia ca treci in alta lume, desi nu este pustiu, erau destui localnici la cules de afine, toata lumea raspunde la salut si vorbeste calm si cald ... parca toti suntem mai buni!

Daca as fi avut timp ... m-as fi oprit acolo si as fi stat sa privesc ... sa respir, sa ascult si sa ating ... dar timpul trece repede si noi zburam impreuna cu el ...

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

...

Pe la ora 13.25 cand asteptam sa se elibereze traficul pe o portiune cu drum ingust, "doar" o ora si jumatate au fost necesare pentru ca sa treaca 8 masini: ARO, IMS si DACII, pline cu oameni care coborau de pe Vf.Ursu de la cules de afine, aud in statie: "Forte de pe club4x4 de pe Strategica ne auzi?", o singura data am auzit, dar eram mascat dupa varf si desi am raspuns nu cred ca am fost receptionat, pana am ajuns eu in varf probabil ca a fost prea tarziu! Intre unde eram si Strategica era o distanta de 10-15km! Cine era cel care ma chema? Nu pot descrie ce senzatie ai cand iti auzi numele in statie in pustiu!

Cea mai tare faza, o Dacie plina cu afine si cu 4 oameni in ea, cand se impotmolea, pasagerii coborau, masina dadea inapoi 10 metrii si venea in viteza, cand ajungea la portiunea grea, pasagerii sareau si impingeau si inainta ...

Asa cum am zis mai sus ...

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Dupa ce a trecut "caravana cu afine" ... am putut sa trecem si noi pe sub varful Ursu ... ne-am oprit la baza lui ... l-am admirat si am plecat mai departe, urma o coborare ... cu surprize ...

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Pana la Ciunget drumul a fost greu, Jimny a atins de cateva ori, cel mai urat a fost intr-o padure deasa, unde soarele nu intra si erau balti si noroi peste tot, drumul format din sleauri conducea masina pe unde eu nu doream, am dat jos pasagerii, adica sotia si fetele mele (8 si 10ani) si am atacat cu disperare noroiul, surprinzator, desi nu aveam decat roti de asfalt si garda la sol nu ma ajuta ... am trecut fara probleme prea mari, doar cateva zgomote obscene de sub masina si suportul de la priza electrica pentru remorca indoit!

Am auzit zgomote pe sub masina ... am coborat si am facut traseul la pas, m-am intors in masina si mi-am dat jos pasagerii. Eram ingrozit ca daca ramaneam blocat, ar fi trebuit sa merg mult si bine pe jos dupa ajutor ... am calcat pe acceleratie! NO PROBLEM!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

A urmat o coborare usoara pe un forestier ... plimbare de duminica ... putin noroi, ape repezi si o trecere de parau! Iata-ma in Ciungetu!

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Toate pozele de la prima parte!

http://s1027.photobucket.com/albums/y333/OffRoadDobrogea/20100807%20Strategica/Vaideeni%20Ciungetu/

Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Pana reusesc sa fac o selectie si sa adaug comentarii ... va pun toate pozele:

http://s1027.photobucket.com/albums/y333/OffRoadDobrogea/20100807%20Strategica/Strategica/

http://s1027.photobucket.com/albums/y333/OffRoadDobrogea/20100807%20Strategica/Transalpina/

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Cred ca ai mers pe acelasi traseu pe care am mers si noi :h5

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Partea care nu e Strategica.

Urcarea cred ca este pe Horezu, Valeanu, fantana Nemtului, si coborarea cu siguranta Vf Roman, Vaideeni... (parte din poze, mai studiem.. )

Editat de Cristian Irimescu
Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Am facut acelasi traseu despre care ati scris, in week end-ul 25-26/09 Horezu, Vaideeni,Ciungetu si urcare pe Strategica prin Valea Macesului adica am facut-o pe toata.A fost superb,insa din cauza vizibilitatii fff reduse nu prea sunt elocvente pozele. Am dormit sus la intersectia cu drumul care coboara spre lacul Vidra , sub Vf Fratostenu. Singura masina cu care ne-am intalnit a fost un Land Cruiser cu nr de Alba.Mii de multumiri celor care au postat track-ul gps.Fara el nu ne descurcam.Poate ar fi bine daca am face un topic cu track-uri.

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

Am facut acelasi traseu despre care ati scris, in week end-ul 25-26/09 Horezu, Vaideeni,Ciungetu si urcare pe Strategica prin Valea Macesului adica am facut-o pe toata.A fost superb,insa din cauza vizibilitatii fff reduse nu prea sunt elocvente pozele. Am dormit sus la intersectia cu drumul care coboara spre lacul Vidra , sub Vf Fratostenu. Singura masina cu care ne-am intalnit a fost un Land Cruiser cu nr de Alba.Mii de multumiri celor care au postat track-ul gps.Fara el nu ne descurcam.Poate ar fi bine daca am face un topic cu track-uri.

sa-ti fie de bine!....te-ai aventurat singur pe acolo? ceva zapada aparuse?

Link spre comentariu

Am respectat una din regulile de baza , anume sa nu ies niciodata singur mai ales fara o echipare corespunzatoare ( cauciucuri si troliu ).A mai mers un Pajero lung care avea troliu si AT-ri GD Wrangler. Traseul a fost super desi cum am mai scris nu am vazut mare lucru din cauza cetiiffff dese. Zapada inca nu aparuse. O sa mai postez inca cateva poze desi nu sunt spectaculoase.

Link spre comentariu

Exista deja un astfel de topic :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=41602&highlight=trasee

.

Scuze Astral inca nu am parcurs tot forumul...si multumesc pt informatie

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut,sper sa nu fiu off topic dar ca sa nu mai deschid un topic nou pentru o intrebare o pun aici:

Stie cineva daca transalpina e deschisa inca,as vrea sa ajung acolo in week-endul viitor pe 6-7 noiembrie,m-am uitat pe net si arata vreme insorita fara nori sambata si duminica:wink:

Multumesc anticipat.:tk

Stima

Marius

JEEP GRAND CHEROKEE

ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC

Link spre comentariu

Salut,sper sa nu fiu off topic dar ca sa nu mai deschid un topic nou pentru o intrebare o pun aici:

Stie cineva daca transalpina e deschisa inca,as vrea sa ajung acolo in week-endul viitor pe 6-7 noiembrie,m-am uitat pe net si arata vreme insorita fara nori sambata si duminica:wink:

Multumesc anticipat.:tk

Stima

Marius

Nu stiu exact insa ar trebui sa fie inca deschisa. Ai putea sa gasesti o pensiune din Obarsia Lotrului si/sau Ranca si sa dai un telefoan sa-i intrebi.Doar asa te pot ajuta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare