Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sursa de rulmenti "kingpin"

iulianul

Postări Recomandate

Ma uit zilele trecute sub veverita si vad zmac pe homocinetica de pe stanga, ridic puntea, sucesc roata sus-jos = joc in rulmentii "kingpin". Clasic la veverite, asteptam momentul...

Puteti sa-mi dati o sursa cu stoc de KOYO 30302 JR sau SKF 30302 J2 la un pret decent? Semering am gasit SKF (26 x 38 x 7 R23/TC).

Astea ar fi cotele, daca stie altcineva altfel la Jimny 2006 sa spuna, sau dupa ce inlocuiesc sa taca!

Multam,

Iulian

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sursa de rulmenti "kingpin"

Sunt reprezentante SKF in multe orase din tara.

Toti au 30302.

In Baia Mare reprezentanta este aici: http://www.heski.ro/

Exista distribuitor si in Bucuresti. http://www.bad.ro/

Ai mai jos lista tuturor distribuitorilor SKF

http://www.skf.com/portal/skf_ro/home/distributors?contentId=188455

Link spre comentariu

Koyo nu cred ca gasesti, in schimb SKF ai mari sanse.

Daca nu gasesti in Bucuresti, mai poti incerca aici: http://rulmentisuedia.ro/

Care e diferenta intre JR si J2?

Daca nu te deranjeaza sa astepti citeva zile poti sa iei kituri cu totul din Anglia:

http://www.jimnybits.co.uk/shop/index.php?_a=viewProd&productId=35

Au si varianta cu tot cu kingpin, la care mai adaugi 100 de lire. Mie mi-au livrat rulmenti Timken, in loc de NSK cum sint pe site.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

BADI nu aveau pe stoc, am gasit pana la urma la ADEKO, in Bucuresti, ~60 ron cu TVA (SKF J2) bucata, ii ridic azi, in weekend vreu sa-i schimb.

Pe comanda, cu livrare in cateva zile, am gasit si prin tara, la 7-8 EURO fara TVA (tot SKF J2), cred ca o sa comand din timp, ca pretul e OK.

Simering am gasit la BADI, 11 RON cu TVA.

KOYO dai cu tunul si nu gasesti, dar cel putin pe specificatii, SKF sta un pic mai bine la 30302. Am mai gasit URB la 7 RON.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

cu scuzele de rigoare, exista mai multe categorii de rulmenti? Adica rulmentii auto "de prim montaj" sunt mai buni decat rulmentii "generici" de la acelasi producator? Ma refer la rezistentza in sarcina..?

father of three.

ex HZJ 80

Link spre comentariu

La Jimny ce cod sunt?

asa preventiv...

Suzuki Part Number

Kingpin Bearing 09265-15006

sursa:http://www.bigjimny.com/index.php?option=com_content&view=article&id=56:161210-jimny-parts-list&catid=62:information&Itemid=63

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

180 ron 4 rulmenti?

interesant...cand aveam Samurai...rulmentii ptr pivoti m-au costat in jur de 40 de lei....am avut de ales intre producatorul de la Brasov.....INA......si cel de la Alexandria.....Koyo

la fel am procedat si cu pivotii de la Patrol.....:grin:

in treacat fie spus....nu am avut probleme cu nici unii....iar respectivele masini...au vazut destul offroad:grin:

Link spre comentariu

eu am luat 30302 de la baza alfa cu 8 lei bucata. si pt ca aveau pretul asta ridicol am luat doua seturi (8 bucati).

tot acolo am gasit 6207 2RS, rulment roata spate samurai, cu 15 ron koyo sau 34 ron skf.

rulmentii astia kingpin, nu sunt supusi la sarcini mari, ei se strica in lipsa intretinerii.

poti sa pui si skf si timken si koyo si ina si ce alta marca vrei. daca-ti intra apa in omocinetica ruginesc la fel. doar gaura in buget este diferita.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

rulmentii astia kingpin, nu sunt supusi la sarcini mari, ei se strica in lipsa intretinerii.

poti sa pui si skf si timken si koyo si ina si ce alta marca vrei. daca-ti intra apa in omocinetica ruginesc la fel. doar gaura in buget este diferita.

Cred totusi ca ei fac legatura dintre calea de rulare si restul masinii (prin intermediul rotii: sol ->roata ->kingpin -> punte -> arc -> sasiu), toata greutatea sta pe ei, deci sunt supusi unor forte considerabile. Desigur, asta nu inseamna ca URB la 8 lei nu rezista. Eu n-am vrut sa risc, sa desfac fata mereu.

In alta ordine de idei, am luat simering SKF dupa cote. Si rau am facut, in 200 km a inceput sa curga iar.

A trebuit sa desfac din nou articulatia, dar am schimbat un simering original (asa am vazut si ca exista diferenta de constructie!). N-am mai avut nicio problema.

Va sfatuiesc sa puneti simeringuri originale, sa nu patiti ca mine.

O sa fiu mai atent la piese, daca diferenta de pret nu e mare, voi lua piese de origine.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

se pare ca am si eu de schimbat Kingpinii, garnitura mare si simeringul. Daca mai ai cumva datele, ce cod are simeringul original?

Front Axle Shaft Oil Seal

09283-26016

sursa aici

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Eu am pus la Samurai 30302 luați cu 10 lei/buc de la un magazin de rulmenți din Constanța. Am vreo 500 km cu ei fără daune.

Să vedem mai tarziu....

Bufnițele nu sunt ceea ce par a fi!

Duster Laureate 1,5 dCi 110 cp 4x4

Link spre comentariu

40 ron + tva bucata la bazaalfa

nu par a fi pirati, pe rulment scrie: skf 30302 germany

de koyo m-am lecuit de cind sunt fabricati in romania. am luat 6207 2RS pentru puntea spate koyo si aveau un super joc. am luat apoi skf si astia sunt ok.

skf_30302.jpg.2edb40bbe44dc25eeb03e5aa7e52d135.jpg

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Am vorbit cu cei de la reprezentanta SKF din Sibiu in legatura cu rulmentii kingpin ptr Jimny (30302 J2), dar nu sunt foarte siguri ca acestia sunt ceea ce am eu nevoie (scuza lor a fost "noi ne ocupam cu rulmenti industriali nu auto!") Miercuri vreau sa merg la magazin sa fac comanda insa am retineri, ma gandeam sa comand doar o bucata si sa vad daca se potrivesc intradevar si apoi sa comand si restul. Timp pierdut si agregatul lasat in stationare desfacut pana la lamurirea situatiei, ceea ce nu prea imi place. si mai am inca un Jimny care asteapta tot ptr schimb de rulmenti kingpin si simeringuri. Am fost la Unix sa vad ce alternative am...0 nu au reusit sa gaseasca rulmentii king pin. Asa ca astept pana dupa 1 mai si incerc varianta SKF.

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

sa inteleg ca si la Samurai merg pe fata 30302 (indiferent de model, an, prod. Spania/Japonia)?

multumesc

PS: stiu ca poate suna retard:grin:... dar eu nu pricep cati mana naibii de rulmenti sunt pe o roata fata si care este diferenta dintre rulmenti roata si cei kingpin....

Editat de ak47apache
Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

sa inteleg ca si la Samurai merg pe fata 30302 (indiferent de model, an, prod. Spania/Japonia)?

sj410, s413, samurai si jimny folosesc 30302 ca rulmenti kingpin

cati mana naibii de rulmenti sunt pe o roata fata si care este diferenta dintre rulmenti roata si cei kingpin....

cite doi rulmenti 09265-41001 la roata (pozitia 2) si doi 09265-15006 kingpin (pozitia 8) la fiecare capat al puntii.

[ATTACH=CONFIG]138748[/ATTACH]

392_diag_1.jpg.c0a142e062f1848fa957f71a5c7723e6.jpg

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Si eu trebuie sa schimb rulmentii kingpin, am cumparat de pe ebay 4 buc cu 52 euro, koyo made in japan, mai trebuie schimbat ceva semeringuri, garnituri ?

DSCN0911.thumb.JPG.91a6f6fc40905b5e141df6f23ffa105f.JPG

Link spre comentariu

Si eu trebuie sa schimb rulmentii kingpin, am cumparat de pe ebay 4 buc cu 52 euro, koyo made in japan, mai trebuie schimbat ceva semeringuri, garnituri ?

[ATTACH=CONFIG]138844[/ATTACH]

Simering de planetara si garnitura de la la "bila", astea ar mai trebui schimbate. Asta ar fi kit-ul de reparatie de care ai nevoie jimkit1.JPG.b518476106ecf32e671a2d4cd617c4be.JPG (ptr o parte, stg sau dr). Deci doua simeringuri de planetara si doua garnituri de "bila" cele mai mari din imagine.

Link spre comentariu

Imi place tare mult setul acesta de reparatie, insa ajunge la aproape dublu pret din Anglia (undeva la 370 lei 2 buc king pin,simering planetara si garnitura bila, cu transport si TVA inclus). Dar daca nu se rezolva cu cei de la SKF, o sa-l comand sigur ptr ca sunt rulmentii aceia de super caliatate de la TIMKEN.

Editat de edy_M
editare/ detalii
Link spre comentariu

Simering de planetara si garnitura de la la "bila", astea ar mai trebui schimbate. Asta ar fi kit-ul de reparatie de care ai nevoie [ATTACH=CONFIG]138888[/ATTACH] (ptr o parte, stg sau dr). Deci doua simeringuri de planetara si doua garnituri de "bila" cele mai mari din imagine.

Salut,

Cea mare nu trebuie sa fie schimbata la fiecare schimb de rulmenti (pe cand cea mica e bine sa fie schimbata de fiecare data).

PS: Eu am schimbat numai garnitura aia mica impreuna cu rulmentii. Cea mare (de pe bila) nu am schimbat-o pentru ca isi face treaba foarte bine deocamdata.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare