titiromm5 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Salut, Dupa multe cautari am gasit un freelander td4 in Olanda. Am trmis un amic pana acolo sa o aduca , iar pe drum spre romania a picat cutia de transfer. Am cautat aici la demembrari costa ~1000E. Stie careva se poate repara o cutie de transfer de LR Freelander? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer bineinteles ca se repara. Dar cu piese. Ce defect prezinta? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin03aib Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Colegu', sa stii ca aceasta problema e foarte des intalnita la LR Freelander, si eu sunt in aceasta situatie, la inceput caraia uneori dupa un timp nu am mai putut sa merg cu ea, parca se rupea. La cutia de transfer (IRD) se defecteaza pinionul din care pleaca cardanul pentru puntea spate, este destul de scump si nu prea se gaseste pe la noi, din cate am citit se schimba 2 pinioane cand cade acela sa fie "pereche 21 si 38", atasez cateva poze sa vezi cam cum arata ambele si cum arata al meu acela defect. Eu l-am dat jos si am pus un capac acolo, bineinteles am dat si cardanul jos. Daca gasesti undeva pinioanele mai ieftin scrie si aici te rog, sunt si eu interesat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Din cate stiu eu Freelander Td4 nu are o cutie de transfer ci un asa numit IRD(intermediate reduction drive) care e in loc de cutie de transfer....ca norocul piesa asta e mult mai simpla ca o cutie de transfer normala, are in interior un fel de diferential si doua axe. De aia zic asta ca sa stii ce sa cauti nu sa umbli dupa vreo cutie de transfer.........daca esti sigur ca nu de fapt viscocupla e dusa(ceea ce ar fi mai logic) atunci cam la banii aia ce ti-i cer la dezmembrari poti lua una buna http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=71 sau cauta vreun kit de reparatie pt. asa ceva......poate pe ebay sau mai stiu eu pe unde....poate te mai ajuta fratii freelanderisti ca eu cu astea nu le prea am. Hai oroc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Iulie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Amicul care a plecat dupa masina a spus ca s-a auzit un huruit puternic, iar cand a tras pe dreapta a vazut ca-i curge ulei . A pus-o pe platforma si a mers la un service LR din germania. Cei de acolo au pus diagnostic cutia de transfer. Dupa multe calcule am concluzionat ca cel mai rentabil este sa schimb cutia la ei , care ma costa 2200E noua cu manopera si TVA inclus. Pana acum LR meu a fost o dezamagire. Si din tot ce am citit pe aici eu nu am gasit pe nimeni care sa atentioneze de defectul cu cutia de transfer. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Ia vezi aici http://www.autogear.ltd.uk/freelander-ird-unit-overhaul-rebuild-repair-kit.html nu da 2200E ca nu are rost, mai sapa, precis si aia care au firme de reparat cutii de viteze ti-o pot face...mai gandeste-te ca poti scapa mult mai ieftin NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Chiar daca o comanzi pe aia din anglia si gasesti un mecanic civilizat daca tu nu le ai cu surubaritu si tot scapi cu vreo 1500E.....maxim. Mecanicul meu mi'a schimbat kitul de ambreiaj la discovery(care e o munca mult mai grea ca asta a ta) si i-am dat 100E cu bacsis cu tot ca mi-a cerut 400ron. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 (editat) Re: Picat la Freelander cutia de transfer Hai ca astea chiar te pot scoate din kkt http://www.transmission-rebuild-kits.co.uk/-c-83.html?osCsid=1e252fa2b095b52679bc1cd4c42ce031 :wink: Editat Iulie 29, 2010 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Iulie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Deja am dat comanda de piesa , iar masina e in service cu IRD-ul dat jos. Asta e , daca stiam azi dimineata ce piesa sa caut scapam mult mai ieftin. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer @off topic......vezi ca e un avantaj uneori pentru ardelenii astia ca sunt mai "lenti"?:wink::grin:................:C...............:c1 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Suntem mai lenti findca stam sa calculam totul incetut cu treaba buna , munca de chinez batran, intreaba-l pe Cristi (off-road runner) , el le are cu chinezii :)) si cu ardeleniii mai nou , cred ca va solicita buletin de Cluj cat mai repede . On-Topic , dupa ce remediezi situatia spune-ne ccare au fost costurile si ce anume a scchimbat Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Iulie 30, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Sper sa ajunga amicul cu masina in tara sanatos si fara alte probleme. Ca informatie am luat un LR Freelander td4 din olanda 11/2001 , 147k km la 4300E. Eu speram sa ies cu inmatriculare cu tot la 6000E dar IRD-ul ma rupt. Masina e acum in germania la 200km de austria , la un service specializat pe LR. Baietii din service au diagnosticat masina si au dat verdict cutia de transfer (IRD) . Nu aveam nici o informatie referitoare la probleme cu ird-ul la Freelander. Si am citit foarte mult aici pe forum despre probleme cu masina asta , dar nu am gasit nimic despre IRD pana acum. De acum innainte se gasesc suficiente informatii pe link-urile trimise de voi , despre piese noi la ~1000E si kituri de reparatie IRD cu pret intre 300-400E. Am scris parca mai sus ca la noi la dezmembrari se cere ~1000E pe IRD sh fara nici o garantie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat August 1, 2010 Autor Partajează Postat August 1, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer A ajuns masina acasa. Total cost 7500E pe masina fara onorariu sofer. IRD-ul a costat 2250E , manopera, tva, piesa, si ulei inclus in acesti bani. Cei de la service nu m-au lasat sa pastrez piesa veche. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Picat la Freelander cutia de transfer A ajuns masina acasa. Total cost 7500E pe masina fara onorariu sofer. IRD-ul a costat 2250E , manopera, tva, piesa, si ulei inclus in acesti bani. Cei de la service nu m-au lasat sa pastrez piesa veche. Pentru ca si aia sunt niste escroci si ti-au montat una reconditionata care se ia la schimb sau ti-au reparat-o pe a ta(cu garantie ce-i drept)........in rest s-o foloseti sanatos si fara multe defecte iar data viitoare cand ai ceva probleme ia-o mai "ardeleneste":wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Hai ca astea chiar te pot scoate din kkt http://www.transmission-rebuild-kits.co.uk/-c-83.html?osCsid=1e252fa2b095b52679bc1cd4c42ce031 :wink: Salut am si eu o problema la ird - respectiv s-au uzat cuzinetii care vin sub pinioanele alea mari - nu stiu cum se chiama exact atasez o poza please help ! firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer bineinteles ca se repara. Dar cu piese. Ce defect prezinta? please help http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66575-probleme-pedala-acceleratie/page2 4th November 2011 16:33 firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Pai da, kiturile alea contin doar rulmenti si simeringuri.... uita-te in Microcat, daca acolo nu apar cu cod piesele pe care le doresti atunci parerea mea e ca nici nu le vei gasi ca piese de schimb niciunde. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Salut am si eu o problema la ird - respectiv s-au uzat cuzinetii care vin sub pinioanele alea mari - nu stiu cum se chiama exact atasez o poza [ATTACH=CONFIG]120676[/ATTACH] please help ! Am un prieten cu un IRD facut bucati. Iti pot spune luni in ce stare sunt cuzinetii aia, daca nu ii gasesti noi . Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Am un prieten cu un IRD facut bucati. Iti pot spune luni in ce stare sunt cuzinetii aia, daca nu ii gasesti noi . multumesc astept cu nerabdare firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 (editat) Re: Picat la Freelander cutia de transfer Salut! -Stie cineva ce cota(SAU serie) au rulmenti care vine la pinionul(din IRD)de unde se prinde cardanul,vezi poza : Am doua cuti demontate,dar pana nu verific starea cuzinetilor nu pot sa promit nimic ! Editat Noiembrie 6, 2011 de Astral Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Salut! -Stie cineva ce cota(SAU serie) au rulmenti care vine la pinionul(din IRD)de unde se prinde cardanul,vezi poza : Am doua cuti demontate,dar pana nu verific starea cuzinetilor nu pot sa promit nimic ![ATTACH=CONFIG]120773[/ATTACH] Am ird-ul desfacut dar nu m-am uitat acolo. Daca se vede vreo serie sau se pot lua dimensiuni iti zic maine. Faza e sa nu trebuiasca scosi de acolo ca nu se stie daca mai raman intregi - verific si revin firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sir. Kid Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Scuze ca ma bag si eu in discuție, dar poate are vreunul din voi radiatorul ala de aluminiu de la ird... a-și fi interesat de el! (de pe orice ird stricat se poate da radiatorul ala) multumesc anticipat) (mi se scuze și știu ca nu e secțiunea vânzări) Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer multumesc astept cu nerabdare Am desfacut ieri. Din pacate arata la fel cu cele pe care le ai, tot asa uzate:cn imi pare rau. Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Am desfacut ieri. Din pacate arata la fel cu cele pe care le ai, tot asa uzate:cn imi pare rau. Asta e, a reusit un meserias sa le faca perfecte la strung din nu stiu ce material care cica ar fi mai bun ca cel original...ramane de vazut cat or tine. firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutt daniel Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Rulmentii se pot aduce pe cote, masurati cu subler. De cea mai buna calitate, rulmentii(2) si simeringul de la ax nu pot depasi 350 lei. Totul este sa gasesti un vanzator de piese auto priceput(si cu subler/catalog rulmenti) si a doua zi esti fericit. Daca deja s-au dus pinioanele cred ca s-a mers foarte mult cu rulmentii distrusi. Hyundai Terracan 2.9crdi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate