Sir. Kid Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer daca esti interesat, am eu pinioane in stare impecabile! vorbim pe pm daca vrei Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Salutare, am si eu nevoie de o cutie de transfer pentru un Freelander 2.0 Td4 din 2004. As fi recunoscator daca ma puteti ajuta. 0731.11.86.22 ce ti-a picat la ea? gasesti setu de pinioane si rulmenti poate se mai repara, desfa si vezi ce iti trebuie poate ai noroc:cl firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 (editat) Re: Picat la Freelander cutia de transfer Salutare, am si eu nevoie de o cutie de transfer pentru un Freelander 2.0 Td4 din 2004. As fi recunoscator daca ma puteti ajuta. 0731.11.86.22 Salut, Pentru ca ma intereseaza fenomenul asta cu cutiile de transfer de la freelander as vrea sdacas e poate sa ne dai cateva amanunte despre cum s-a intamplat sa se defecteze cutia. Daca ai timp as fi foarte recunoscator daca ai da cateva raspunsuri la intrebarile de mai jos: 0. Daca esti primul proprietar sau ai luat masina d ela altcineva 1. Cati km are masina 2.Daca ai schimbat vreodata uleiul in cutia d etransfer si daca da, de care ai pus ? 3.Ce fel de anvelope sunt pe masina si care este gradul lor de uzura fat /spate 4.Daca obisnuiesti sa tractezi frecvent rulota, remorca, etc 5. Daca ai un stil de condus sportiv , demaraje in tromba, "liniute" , etc 6.Daca inainte de a se produce necazul ai auzit zgomote suspecte venind din zona respectiva, fluieraturi, troncanituri la oprire plecare de pe loc, etc Multumesc Editat Decembrie 7, 2011 de bratu romeo Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Salutare, am si eu nevoie de o cutie de transfer pentru un Freelander 2.0 Td4 din 2004. As fi recunoscator daca ma puteti ajuta. 0731.11.86.22 Salutare Inainte de ai raspunde lui romeo as fi si eu recunoscator daca ai citi regulamentul si ti-ai face prezentarea aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor/page68 Multumesc. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NELU B Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Re: Picat la Freelander cutia de transfer d-nule gycone chiar ca nu ma bucur de necazul tau sfatul meu este sa desfaci, stai cu ea pe dreapta, vezi ce e stricat si apoi, pe net si cu ajutorul Microcat, gasesti ce trebuie sa inlocuiesti; sfatul meu este sa inlocuiesti tot ce este in miscare(pinioane, rulmenti, simeringuri) dar cu un om cu calm si cu simt mecanic totul este mai ieftin daca o sa comanzi din afara (anglia) dar, te rog fi rezonabil si raspunde la intrebarile puse de bratu romeo poate asa, mai multi posesori de asemenea agregate, se vor putea proteja iar tu vei avea multumirile lor (cel putin mental) cu stima, sarbatori fericite si sper ca vei rezolva problema cat mai repede. nelu b Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Picat la Freelander cutia de transfer din nou Salutare tuturor , Revin asupra topicului datorita faptului ca a picat din nou cutia de transfer IRD ,dupa ce am schimbat-o acum doi ani in Germania. De data aceasta a picat doar pinionul de atac si coroana ce dau catre grupul spate. Motivul pentru care a picat a doua oara este VCU (vascocupla.). Simptome ce au precedat distrugerea IRD-ului au fost : o vibratie usoara pe la95km/h ; huruit de sub masina ; vibratii simtite pe maneta schimbatorului de viteze; distrugerea pinionului si a coroanei din grupul spate; senzatia de franare cu rotile virate la maxim; cauciucuri tocite accentuat la puntea spate. Acum masina functioneaza cu pinionul de atac scos si IRD-ul sigilat. Totodata a fost demontat cardanul. Cand au dat jos pinionul , acesta are 1 dinte rupt, altii sunt loviti, iar rulmentul de la bata pinionului este gripat si prezinta joc. Mecanicul la care am fost in Tulcea, s-a descurcat fara probleme sa demonteze IRD-ul si cardanul, si sa-l faca sa functioneze 2x4. In schimb cand am discutat cu el de motivul pt care a picat din nou IRD-ul , acesta sustinea sus si tare ca vascocupla nu are nici o legatura cu picarea IRD-ului si a grulupui spate, cu toate ca i-am explicat ca pe toate site-urile de specialitate se sustine exact contrariul. Vascocupla este complet blocata , nu am reusit sa invart cele doua cardane in sensuri opuse. Concluzia este ca un vacoclupaj nu rezista mai mult de 70k mile (112k km) decat rareori, si ca acesta este principalul factor pentru cedarea diferentialelor de pe freelandere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Ce a motivat mecanicul in cazul distrugeri IRD-ului ? -Parerea mea este ca vascocupla ar fi cauza....dar nu exclude si lipsa uleiului,grupul spate,chiar si ulei din alta categorie . -Nu trebui sa ei in consideratie usurinta cu care mecanicul sa descurcat la masina ta,nu dovedeste ca are cunostinte teoretice....de ex un aviator de brazda NU avea unde sa studieze vascocupla,dar a demontat si montat la vita lui MULTE,MULTE surupuri (cunosc caz de mecanic in zona mea care nu stie ce este vascocuplaj si la ce foloseste) Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: Picat la Freelander cutia de transfer @titiromm5, una din cauzele blocarii vascocuplajului este pierderea uleiului din el, sau centrarea incorecta a rulmentilor de la vascocuplaj. Din ce am observat personal, cele cu cv manuala prezinta mai des aceasta problema. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 (editat) Re: Picat la Freelander cutia de transfer -O alta situatie ar fi obturarea/suspendarea lichidului de racire !! DKW are dreptate,dar nu centrare ci reglarea jocului dintre pinioane,dar in cazul in care a mers o perioada asa lunga NU cred ca este cazul dvs. -Daca cumparati pinioane si le montati in alte conditii,verificati jocul intre pinioane care se regleaza din saibe distantiere(diferite grosimi,prin adaugare/eliminare). -Verificarea populara=intre danturi se pune hartie ,pinioanele se amprenteaza cu ulei,se invart pinioanele (in locasul lor)si cand hartia iese intreaga(nu se taie)si ampretata pe ambele parti,experienta vietii spune ca functioneaza. -Binenteles ca metoda prezentata mai sus nu se recomanda ca fiind perfecta,dar in lipsa altor dispozitive (care unii le au ,dar nu stiu sa le foloseasca sau nu vor)poti recurge la un mecanic specializat pe transmisii,cv si mai are si par alb. Editat Aprilie 23, 2012 de Astral Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Aprilie 24, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Ce a motivat mecanicul in cazul distrugeri IRD-ului ? -Parerea mea este ca vascocupla ar fi cauza....dar nu exclude si lipsa uleiului,grupul spate,chiar si ulei din alta categorie . -Nu trebui sa ei in consideratie usurinta cu care mecanicul sa descurcat la masina ta,nu dovedeste ca are cunostinte teoretice....de ex un aviator de brazda NU avea unde sa studieze vascocupla,dar a demontat si montat la vita lui MULTE,MULTE surupuri (cunosc caz de mecanic in zona mea care nu stie ce este vascocuplaj si la ce foloseste) Motivatia mecanicului a fost ca a picat din cauza lipsei uleiului din diferential. El spune ca a gasit foarte putin in IRD. NU neg ca are dreptate , dar tot ele sustine cu fermitate ca un vascocuplaj blocat nu poate cauza asemena daune grupului spate sau cutei de transfer, caz in care se insala. Pentru reparatie am gasit in anglia kit de reparatie la 380 lire +transport 30lire, iar in Romania la Craiova un service care repara IRD-uri cu 1200ron inlocuire pinion si coroana, 600ron rulmenti si 400 ron manopera. Stie careva daca se reconditioneaza vascocuplaje in Romania? In Anglia se gasesc cu 280lire cu piesa veche la schimb , dar transportul per total ajunge la 140 lire. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Motivul cel mai des intalnit pentru defectarea IRD-ului este un vascocuplaj defect. IRD-ul nu a fost conceput sa suporte un transfer egal de putere intre punti, ci doar cand este necesar. Daca vascocuplajul este blocat, masina va merge cu 4x4 permanent, cu puterea impartita in mod egal intre punti. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Re: Picat la Freelander cutia de transfer stie cineva ce e cutia asta pe IRD? mai am o pata mare de ulei amestecat cu pamant pe ird cum te uiti din motor in jos. e vreun loc pe acolo de unde ar putea sa iasa (unde e orificiul de umplere)? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Deci ird-ul a cedat din nou. Diagnosticat la ciolpani, nu cred ca mai e indoiala. L-am reconditionat in iulie, rulmentii schimbati toti, vascocupla noua cu rulmenti intermediari noi , piesele comandate de pe island4x4 . Sfatul serviceului este este sa caut un ird sh fara joc, sau unul reconditionat integral in anglia. Pret sh aprox 500E , iar unul din anglia reconditionat aprox 1000 lire. Ma gandeam sa incerc la craiova la freelanderassistant. Voi ce imi recomandati tinand cont ca este a treia oara cand cedeaza de cand am masina. Sapt viitoare o sa merg la ciolpani sa schimb ceva tampoane si bucse si o sa dau jos cardanul. Totodata o sa verific si semnele puse pe vcu-ul nou. Simptomele de acum sunt huruit pana la 50km/h care devine mai subtire odata cu cresterea vitezei. Se mai observa ulei scurs la flansa se tine pinionul de atac. Astept parerile voastre. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Deci ird-ul a cedat din nou. Diagnosticat la ciolpani, nu cred ca mai e indoiala. L-am reconditionat in iulie, rulmentii schimbati toti, vascocupla noua cu rulmenti intermediari noi , piesele comandate de pe island4x4 . Sfatul serviceului este este sa caut un ird sh fara joc, sau unul reconditionat integral in anglia. Pret sh aprox 500E , iar unul din anglia reconditionat aprox 1000 lire. Ma gandeam sa incerc la craiova la freelanderassistant. Voi ce imi recomandati tinand cont ca este a treia oara cand cedeaza de cand am masina. Sapt viitoare o sa merg la ciolpani sa schimb ceva tampoane si bucse si o sa dau jos cardanul. Totodata o sa verific si semnele puse pe vcu-ul nou. Simptomele de acum sunt huruit pana la 50km/h care devine mai subtire odata cu cresterea vitezei. Se mai observa ulei scurs la flansa se tine pinionul de atac. Astept parerile voastre. Intrebare Cauciucurile tale sunt TOATE la fel? aceeasi dimensiune si aceeasi marca? Ai respectat schema de rotire a pneurilor? Ceva mi se pare suspect prea repede a picat Cat despre VCU si IRD reconditionate- conteaza calitatea pieselor din ele iar la vcu gelatina aia se gaseste si made in china si made in usa sau uk din ce am mai auzit ... Eu pot sa spun ca am schimbat anul trecut VCU cu unul reconditionat in UK de astia http://www.bellengineering.co.uk/2.html am platit 75lire in plus adica 275 plus transport 32 insa pana acum vcu merge perfect. Plus ca e lucrat impecabil si l-am luat ready to bolt adica cu tot cu rulmenti si bucsele alea de cauciuc. Am vazut ca reconditioneaza si ird-uri si schimba tot in ele £615 nu 1000 cat zici tu. Intra si arunca un ochi acolo...daca chiar nu se poate rezolva in Romania. Parerea mea e ca decat sa iei sh vcu si ird mai bine reconditionate de niste englezoi ca vorba aia is mai seriosi cica...macar au trecu printr-un control inainte sa le pui pe masina ca alea sh nu stiu daca te lasa sa le desfaci sa vezi tu ce-i acolo si oricum nu poti vedea jocuri la rulmenti sau stiu eu ce pe pozitie .. 1 firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer O parte din problemele IRD-ului apar si de la modul de conducere a masinii, la orice plecare mai in forta sau mai din scurt TC-ul va incerca sa elimine diferenta de rotatii dintre punti pentru a echilibra masina, plus socul dat in transmisie de ambreiaj. Daca IRD-ul are jocuri in rulmenti sau pinioane acestea se vor accentua destul de repede. Aici au avantaj cele cu CV automata, unde socurile in transmisie sunt foarte mult diminuate, masina userului @Alexa are cam 300000 km cu IRD-ul si VCU-ul originale ale masinii. Cand mai luati IRD SH sa luati in calcul si anul masinii de pe care este luat, dupa 2000-2001 au fost imbunatatite pentru a face fata cuplului marit disponibil pe Td4 (260Nm) si KV6 (240Nm) fata de 160 Nm cat au 1.8 petrol si 2.0di. Iar la Td4 tot cuplul este disponibil la 1750 rpm, practic inclusiv in treapta 1-a. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vlad Popescu Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Si eu am IRD si VCU-ul original,insa ultima oara cei de la service mi-au spus ca trebuie schimbate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Treaba este ca am inceput sa am dubii si legat de cele reconditionate . Dl. Ganescu mi-a recomandat pe cele de aici http://www.ashcroft-transmissions.co.uk sau sa cumpar unul sh. Eu chiar nu mai stiu ce sa fac. Primul IRD a picat in germania , si a costat reparatia 2100E. Al doi-lea a picat in iunie si pisele pentru reconditionat au costat 260liere+ manopera reconditionat. Mi-ati recomandat pe cele de la bell engineering dar acelea costa 600 lire + cel vechi la schimb nealterat . In al meu s-a umblat si mai mult ca sigur imi vor opri garantia de 200 lire pentru retur. Ma gandesc serios la unul sh . Problema este ca nu stiu cum sa verific un IRD sh sa vad daca este bun sau nu. Cum imi dau sema daca un grup are jocuri sau daca are pinionul si coroana de atac stricate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Salut! Daca are joc nu prea se poate vedea, dar coroana de atac se poate vedea, daca se desface (cu acceptul vanzatorului - cu acesta ocazie se poate vedea si calitatatea uleiului din grup, care poate spune multe). Si eu am umblat la IRD-ul meu, si am fost in aceeasi dilema ca si tine: sa iau unul sh>=500€, sau sa=mi comand piesele (pinioane+kit rulmenti+kit simeringuri) =370₤, dar stiu ce bag. Pana acum, si sper sa nu am probleme prea curand, totul este ok, doar pinionul de atac cred, ca este mai mic in diametru (de ordinul micronilor), deoarece, la cateva zile a inceput sa lacrimeze pe la simeringul de acolo, am comandat alt simering, l-am schimbat - la fel lacrimeaza. De asta sunt in cautarea unei alternative mai ieftine de inlocuire a VCU. Daca as trage pe masina (tractiuni, offroad), repararea IRD-ului nu ar parea destul de costisitoare, dar asa........ P.S. Am recomandat tuturor persoanelor interesate de freelander, sa-si achizitioneze unul 2wd (dar sa aiba doar IRD-ul dus) + achizitia VCU nou + reparatia IRD=1000₤, adica exact diferenta dintre 2wd si 4wd la vanzare, dar stie ca este schimbat totul si nu mai sunt probleme. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Sincer sa fiu am fost atentionat de freelanderassistant ca o sa am probleme la reconditionare din cauza saibelor, dar nu m-am gandit ca se va intampla asa de repede. Dupa parerea voastra daca desfac ird-ul sh la cumparare , si pinionul si coroana arata bine, si daca nu este span in ulei merita un astfel de grup 500E? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 (editat) Re: Picat la Freelander cutia de transfer Dupa parerea voastra daca desfac ird-ul sh la cumparare , si pinionul si coroana arata bine, si daca nu este span in ulei merita un astfel de grup 500E? Orice piesa SH este loterie, atata vreme cat nu mergi cu un mecanic priceput care sa vada piesa/piesele. Am recomandat tuturor persoanelor interesate de freelander, sa-si achizitioneze unul 2wd (dar sa aiba doar IRD-ul dus) + achizitia VCU nou + reparatia IRD=1000₤, adica exact diferenta dintre 2wd si 4wd la vanzare, dar stie ca este schimbat totul si nu mai sunt probleme. Vezi ca in IRD nu se strica doar pinionul si coroana care fac legatura cu cardanul. In poze se vede ce am gasit eu intr-un IRD. Editat Ianuarie 12, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer la mine restul de angrenaje aratau ok. Legat de mecanic priceput, nici un mecanic nu o sa garanteze ca o piesa sh e buna . O sa o desfaca , o sa verifice dintii sa nu prezinte uzura , si ueiul sa nu aibe span. Stie cineva unde gasesc un blanking plate pt IRD in Romania? Vreau sa desfac IRD-ul sa vad ce e in el , si daca e necesar sa scot pinionul de atac si sa montez o flansa si sigilez IRD-ul , sa merg pe 2x4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Vezi ca in IRD nu se strica doar pinionul si coroana care fac legatura cu cardanul. In poze se vede ce am gasit eu intr-un IRD. Corect, dar la majoritatea discutiilor legate de IRD, procentul cel mai mare al pinioanelor cazute se refera la IRD Crown Wheel and Pinion. Si la mine restul pinioanelor aveau cite un dinte ciublit (probabil din angrenarea dintilor rupti). Presupun ca de asta doar cele 2 pinioane se gasesc de vanzare. A nu se intelege ca sunt impotriva unu IRD nou, dar atunci pretul final de achizitie al masinii se duce mult mai sus. Stie cineva unde gasesc un blanking plate pt IRD in Romania? Vreau sa desfac IRD-ul sa vad ce e in el , si daca e necesar sa scot pinionul de atac si sa montez o flansa si sigilez IRD-ul , sa merg pe 2x4 Eu am facut dintr-o bucata de tabla iar gaurile le-am dat folosindu-ma de garnitura de tabla dintre carcasa pinionului si carcasa IRD-ului (ideal ar fi o tabla sub forma unui disc - pentru frumuseta). La etansare dai cu putin silicon pentru etansare. P.S 1. cei care au schimbat pinioanele au avut probleme cu simeringul de la pinionul de atac? 2. se poate face un sistem de votare la inceputul topicului pentru a confirma cei care au schimbat pinioanele dupa cat timp au picat (votare sa fie pe 2 ramuri: prima = cei care au reconditionat IRd-ul; a doua = cei care au reconditionat IRD + reconditionat VCU) Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Pana nu gasesc sursa exacta a problemei la sistemul de transmisie , nu ma risc sa cumpar unul nou sau reconditionat profesional. Tot aud pe diverse forumuri ca IRD-urile au fost imbunatatite la modelele de dupa 2001. Stie cineva care este imbunatatirea adusa? Ma gandesc sa caut un IRD sh ce provine de la masini de dupa 2002 ca sa fiu sigur. Cumva IRD-ul de pe masinile de dupa 2004 ( la modelele cu facelift) a fost si el imbunatatit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 (editat) Re: Picat la Freelander cutia de transfer Pana nu gasesc sursa exacta a problemei la sistemul de transmisie , nu ma risc sa cumpar unul nou sau reconditionat profesional. Tot aud pe diverse forumuri ca IRD-urile au fost imbunatatite la modelele de dupa 2001. Stie cineva care este imbunatatirea adusa? Ma gandesc sa caut un IRD sh ce provine de la masini de dupa 2002 ca sa fiu sigur. Cumva IRD-ul de pe masinile de dupa 2004 ( la modelele cu facelift) a fost si el imbunatatit? Dupa cum am mai spus, odata cu lansarea modelelor Td4 (2001) si KV6 (2000-2001) s-au adus imbunatatiri la sistemul de tractiune (IRD, VCU) si franare (ABS, TC). La modelele cu facelift s-a folosit aceeasi tehnologie ca la pre-facelift. dupa 2000-2001 au fost imbunatatite pentru a face fata cuplului marit disponibil pe Td4 (260Nm) si KV6 (240Nm) fata de 160 Nm cat au 1.8 petrol si 2.0di. Iar la Td4 tot cuplul este disponibil la 1750 rpm' date=' practic inclusiv in treapta 1-a.[/quote'] In plus, din cate stiu, pe Td4 s-au pus cutii manuale Getrag de provenienta BMW dar facute dupa specificatiile Land Rover, cutii gandite initial doar pentru tractiune 2x4. Editat Ianuarie 13, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursulici Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Re: Picat la Freelander cutia de transfer Salut am si eu o problema la ird - respectiv s-au uzat cuzinetii care vin sub pinioanele alea mari - nu stiu cum se chiama exact atasez o poza [ATTACH=CONFIG]120676[/ATTACH] please help ! Daca mai are cineva problema asta gasiti aici componentele respective: http://www.freelanderspecialist.com/freelander-parts/freelander-ird-transfer-box-shims LR Freelander Xedi S-Wagon 2.0D '99 :ca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate