Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transalpina/Strategica again! (19-22 august)

catacore

Postări Recomandate

Salutare!

Dupa ce am tot citit (pe aici si prin alte parti) cam tot ce-am gasit despre Transalpina/Strategica, mi-am facut un traseu pentru vreo 3 zile, si anume:

ziua1: Deva-Petrosani-Obirsia Lotrului-Transalpina-Novaci-Baia de fier (pensiune)

ziua2: Baia de fier-Curmatura Oltetului-Petrimanu (pescuit), cu variantele pe la Polovraci sau Vaideeni

ziua3: Petrimanu-Strategica-Obirsia Lotrului-Oasa-Deva

ziua4: de rezerva, eventual pescuit pe la Petrimanu sau Galbenu

Acuma, as avea o gramada de intrebari catre cei care au fost pe-acolo:

-in primul rind, in caz ca nu se mai inscrie nimeni, ar fi vreo problema sa-l fac singur (ma refer mai ales la probleme de orientare - nu am GPS)

-am citit ca intrarea in Strategica, din Valea Macesului, e cam "ascunsa"

-Giorgei23 zicea de ceva bolovan cazut, pe strategica, cu limitare de gabarit (eu am LC95), mai stie cineva de treaba asta?

-nu mai stiu cine zicea de o portiune "mai delicata" la inceputul Strategicei (din Valea Macesului), in ce consta "delicatetea"?

-am vazut ca @Giorgei23 a intrat in traseu din Vaideeni, dar nu a ajuns (sau nu a mentionat) pe virful Nedeii - deci sint probleme de orientare?

-de ce e mai bine de urcat prin Vaideeni decit prin Polovraci?

Sigur mai am intrebari, dar nu le mai gasesc acum....

Masina e o Toyota LC 95 (LWB) cu AT.

N-am idee despre GPS-uri, dar am inteles ca poti incarca trackurile pe care le-ati pus pe forum unii dintre voi, si apoi sa faci traseul dupa ele. Asa e? Se pot face traseele de pe tracuri si in sens invers (ma gindesc ca aceste trackuri sint un fel de succesiune de puncte inregistrate, cu coordonate)?

Merci!

Si poate se mai inscrie cineva?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Transalpina/Strategica again! (19-22 august)

Acuma, as avea o gramada de intrebari catre cei care au fost pe-acolo:

-in primul rind, in caz ca nu se mai inscrie nimeni, ar fi vreo problema sa-l fac singur (ma refer mai ales la probleme de orientare - nu am GPS)

-am vazut ca @Giorgei23 a intrat in traseu din Vaideeni, dar nu a ajuns (sau nu a mentionat) pe virful Nedeii - deci sint probleme de orientare?

-de ce e mai bine de urcat prin Vaideeni decit prin Polovraci?

!

Anul trecut de exemplu, eu am facut Strategica dinspre Saua Stefanu spre Ciunget, Watcher, dinspre Valea Macesului spre Saua Stefanu... fiecare singurel... ne-am intalnit la jumatate de drum...:wink:

Pentru ca e mai frumod peisajul....., ei au mers spre Vf Roman, Vf ursu.....

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre.

M-am gindit sa pun niste intrebari mai la obiect, poate....poate.....

Asadar, va rog sa-mi spuneti, pe unde este intrarea in Strategica:

varianta 1 - prin Valea Macesului sau varianta 2 - prin Ciunget. Acestea doua se intilnesc in zona 3 (incercuita)?

Si inca va mai rog sa-mi spuneti, la urcarea din Vaideeni spre Curmatura Oltetului e corecta varianta 1 (se trece prin zona aia incercuita, cu serpentine "la vedere")? Vaianta 2 e cea facuta de Georgei23 (pe acolo nu se ajunge in Curmatura, ci se coboara direct la Petrimanu)??

Sint "treceri mai delicate" pe Strategica pentru o Toyo LC95 cu AT?

Multumesc inca o data!

Link spre comentariu

Salut! 1) "Polovragi" 2) Deocamdata se pare ca pe cheile oltetului (deci de la polovragi) se lucreaza asa ca drumul e inchis 3) la urcarea de pe vaideeni treci pe langa vf nedei. nu ai cum altfel. daca vrei poti sa urci pe el, dar drumul nu trece PRIN varf 4) ref probleme de orientare: da, exista intersectii. in schimb, daca ai trackurile, nu ai ce sa patesti 5) daca am inteles eu corect, la ultima traversare, georgei nu a trecut pe la nedei si nici nu a urcat de la vaideeni 'pe unde trebuie' ci s-a dus la varful ursu si a coborat direct spre ciunget 6) pana saptamana trecuta as fi zis ca strategica nu poate pune probleme nici unui 4x4. acum, unul din colegi a avut un oarecare eveniment, deci nu mai pot spune asta, las pe altii. 7) da, din vaideeni spre curmatura este corect pe versantul din stanga. pe cel din dreapta se ajunge la vf roman, ursu, si maxim la balota. e ceva mai grea coborarea decat pe la curmatura.oricum iti trebuie trackurile pe oriunde o iei :-) 8) dificultatea urcarii de la valea macesului o constituie niste sleauri pe care nu le poti evita. dupa parerea mea, pt un 4x4 (lc) nu exista nici o urma de problema 9) da, cele doua urcari se intalnesc in zona incercuita nr 3 10) intrarea cea ascunsa este aici: http://watcherromano.files.wordpress.com/2009/12/strategica-begining.jpg http://watcherromano.files.wordpress.com/2009/12/strategica-begining-2.jpg 11) ziua 2: baia de fier - curmatura - petrimanu se va termina la ora 14-15 daca mergi pe track 12) daca nu mergi pe track si nu ai pe nimeni cu tine care sa stie drumul si nu ai o harta si nu te descurci foarte bine cu ea, eu nu cred ca nimeresti drumul de la vaideeni la curmatura si nici coborarea de pe ursu la ciunget... sau ma rog, ziua 2 va deveni mult mai interesanta si nu o mai termini la ora 1400 :-D

Editat de watcher
Link spre comentariu

:tk @ Watcher!

1. GPS nu am si nici n-am folosit vreodata, dar daca-mi iau (un Colorado, ma gindesc) se pot face trackurile si in sens invers decit au fost inregistrate?

2. ce i s-a intimplat pe Strategica colegului 4x4? Eu credeam ca portiunile "mai delicate" de pe Strategica sint "prapastioase" (intelesesem, cumva, ca asta e principala problema, nu sleaurile)

3. nu vreau pe Vf. Ursu, ci pe Nedeii (deci stinga din Vaideeni - acolo ar fi probleme cu orientarea, zici....)

4. in caz de probleme la intrarea pe Strategica (din V. Macesului), se poate merge la Petrimanu si urca de acolo (am inteles ca giorgei23 a coborit din Strategica la Petrimanu)? Sau se poate urca din Ciunget, si se ajunge in zona aia incercuita de mine (3) - doar ai zis ca acolo se intilnesc cele doua drumuri (adica pot urca si pe varianta 2 din poza mea, din Ciunget. Daca da, aici ar fi probleme cu orientarea)?

5. vazusem pozele cu intrarea pe Strategica si pe blogul tau, merci inca o data. Mie, pe Google Earth mi se parea a fi un fel de "intersectie" mai mare in zona respectiva (o pata mai galbena, parca si un pod). Oricum, borna e de mare folos (banuiesc ca intrarea e undeva pe stinga, vis-a-vis de borna, adica borna e pe dreapta cum vii de la Ciunget, si intrarea pe stinga).

:tk again!

Link spre comentariu

:tk @ Watcher!

1. GPS nu am si nici n-am folosit vreodata, dar daca-mi iau (un Colorado, ma gindesc) se pot face trackurile si in sens invers decit au fost inregistrate?

2. ce i s-a intimplat pe Strategica colegului 4x4? Eu credeam ca portiunile "mai delicate" de pe Strategica sint "prapastioase" (intelesesem, cumva, ca asta e principala problema, nu sleaurile)

3. nu vreau pe Vf. Ursu, ci pe Nedeii (deci stinga din Vaideeni - acolo ar fi probleme cu orientarea, zici....)

4. in caz de probleme la intrarea pe Strategica (din V. Macesului), se poate merge la Petrimanu si urca de acolo (am inteles ca giorgei23 a coborit din Strategica la Petrimanu)? Sau se poate urca din Ciunget, si se ajunge in zona aia incercuita de mine (3) - doar ai zis ca acolo se intilnesc cele doua drumuri (adica pot urca si pe varianta 2 din poza mea, din Ciunget. Daca da, aici ar fi probleme cu orientarea)?

5. vazusem pozele cu intrarea pe Strategica si pe blogul tau, merci inca o data. Mie, pe Google Earth mi se parea a fi un fel de "intersectie" mai mare in zona respectiva (o pata mai galbena, parca si un pod). Oricum, borna e de mare folos (banuiesc ca intrarea e undeva pe stinga, vis-a-vis de borna, adica borna e pe dreapta cum vii de la Ciunget, si intrarea pe stinga).

:tk again!

4.doar am vrut sa cobor din strategica la petrimanu dar nu am gasit drumul...

Link spre comentariu

@Catacore:

- intersectia pe care ai vazut-o pe google earth este cea spre ciunget.

de acolo mai mergi spre voineasa vreun kilometru (?) pana dai de borna cu pricina

- daca nu reusesti din valea macesului se poate urca din ciungetu.

petrimanu este dincolo de ciunget, nu ai nevoie sa ajungi acolo.

eu unul nu am reusit sa identific nici pe viu nici pe earth la petrimanu cum ajungi tu in partea 'ailalta' caci intre perete si drumul de asfalt este lacul si raul....

- trackurile se poat face in orice sens, dar trebuie sa inveti sa folosesti, iar agrminurile sutn destul de user-unfriendly

-probleme cu orientarea sunt pe toate partile, exista multe drumuri care duc doar la stane, nu este nimic semnalizat.

- il las pe coleg sa povesteasca sau te las sa recitesti topicul...

Link spre comentariu

Am urcat in Strategica din Ciunget. Mai exact la bifurcatia cu drumul spre Petrimanu-Galbenu am luat-o la dreapta pe drumul spre "castel", iar dupa vreo 3-4 km dreapta, nu am folosit gps sau harti, am vorbit cu localnici iar in culmea alpina cu ciobanii intalniti in traseu.:h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Weekendul trecut, mai exact sambata, pe 07.08 am traversat Strategica si am urcat pe Valea Macesului. Problema a fost ca a plouat infernal cu o noapte inainte si urcarea a fost...noroioasa. Pe traseu am intalnit o Vitara lasata in drum si infipta in noroi, omul inchisese usa si ...plecase. Portiunea ramasa pentru trecere era ingusta, destul de abrupta, noroiosa si pe o parte cu iarba, desigur uda. Nu am intalnit nicio stanca prabusita, dar in anumite momente trebuie sa legi o relatie stransa intre talpa si acceleratie pentru a te strecura!

Poti vedea imagini proaspete cu portiuni din traseul de saptamana trecuta in postul meu "Strategica 6-8 august 2010" , daca ploua, iti recomand MT-uri. Si studiaza traseul, ca sa nu te ratacesti.

Link spre comentariu

Nu i s-a intimplat nimic grav, dar putea sa se intimple daca ajungeam in prapastie. Pe scurt, masina a fugit de spate brusc inspre stinga si a fugit destul de mult fara avertizare. Am tras stinga de volan, dar nu am reusit sa o redresez, si in final am frinat poate mai tare decit era cazul, astfel ca partea dreapta fata a masinii a facut cunostiinta cu peretele de stinca. Avarii: aripa dreapta fata si bara fata pe colt. Prin noroc, proiectorul si farul au scapat, proiectorul doar a pierdut etansarea, dar repet, se putea mult mai rau.

Alte informatii: masina e incaltata acum cu niste anvelope de ploaie de asfalt, o combinatie extrem de proasta pe iarba. Da, stiam asta inainte sa intru pe traseu, culmea e ca eram in 4x4H, iar pe portiunile de noroi nu am avut probleme deloc.

Exact din cauza gumelor, nu m-am urcat pe cel mai inalt virf din zona, acolo unde s-au urcat restul care erau mai bine "incaltati" ca mine. Mi-era ca la intoarcere o sa o scap de sub control.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

:tk de raspunsuri!

Concluzia e cam urmatoarea:

daca nu se mai inscrie nimeni din cei care au mai facut traseul o s-o las balta deocamdata, si ma orientez spre ceva mai "domestic" in weekendul respectiv.

Principalele motive ar fi ca nu am mai iesit off, asa ca mi-ar prinde bine niste colegi de drum. Si 2, nu-mi va ajunge Garminul pina atunci, asa ca n-o sa am pe ce sa instalez track-urile (asta dincolo de meniurile "un-friendly" a la Garmin cu care ar trebui sa ma obisnuiesc in prealabil).

Oricum, ramine deschisa invitatia, poate vine vreun "cunoscator" prin zona, in perioada respectiva (vineri-Vaideeni sau simbata-Ciunget).

:tk

Link spre comentariu

S-ar putea, nu promit, sa vin si eu cu veverita. :) Ma primesti? Inaltata e, troliu are, simexuri are. Parerea mea e ca va faceti cam multe griji cu privire la traseu,trackuri,cazare etc. Daca am o harta in masina e perfect, in rest cutreier Transaplina aia in lung si in lat.Cazare si mancare gasesti oriunde.Banuti sa fie si voie buna.:h5

Link spre comentariu

S-ar putea' date=' nu promit, sa vin si eu cu veverita. :) Ma primesti? Inaltata e, troliu are, simexuri are. Parerea mea e ca va faceti cam multe griji cu privire la traseu,trackuri,cazare etc. Daca am o harta in masina e perfect, in rest cutreier Transaplina aia in lung si in lat.Cazare si mancare gasesti oriunde.Banuti sa fie si voie buna.:h5[/quote']

Normal ca as fi incintat!

Transalpina nu e o problema, stiu, ramin insa Strategica (orientare + portiuni "delicate(se)" si Vaideeni-Petrimanu (orientare).

Cu cazarea si mincarea nu cred sa fie probleme, oricum o sa car si cortul cu mine.

A, era sa uit, nici statie nu am :grin:. Doar troliu si AT.

L.E. Poate o veverita sa scoata un autobuz (LC95) "la mal"?

Link spre comentariu

daca nu se mai inscrie nimeni din cei care au mai facut traseul o s-o las balta deocamdata, si ma orientez spre ceva mai "domestic" in weekendul respectiv.

Eu zic sa te interesezi in primul rind de starea noroiului/terenului de prin zona pe care vrei sa o parcurgi. Avind in vedere ca in ultima vreme a fost cald si nu a plouat, cred ca ai sanse bune.

Avind in vedere ca nu ai experienta in off-road (ca si mine) mai mergi cu inca o masina, pastrati contactul vizual intre voi si mergeti ca si cum ati avea tot timpul din lume la dispozitie si ar fi soare 24/7, cel putin pe portiunile dificile.

Transalpina e autostrada acum si e asfaltata partial. Se poate face cu orice masina.

:h5

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

A, era sa uit, nici statie nu am :grin:. Doar troliu si AT.

L.E. Poate o veverita sa scoata un autobuz (LC95) "la mal"?

Ia-ti macar niste PMR-uri.

In principiu nu prea poti sa "scoti" o masina mai mare decit a ta, decit daca masina aia are nevoie doar de putin ajutor, altfel diferenta de gabarit isi spune cuvintul.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Si sunt momente in care troliul nu te ajuta, pentru ca nu ai de ce sa-l agati... Eu cred ca daca nu ai mai iesit in offroad, pe un traseu mai greu e bine sa iesi cu cineva priceput. Lasa-l in fata si observa ce face, daca ai dotari similare, pe unde a trecut el, vei trece si tu, daca ti-ai insusit tehnica.

Eu asa am invatat si am prins curaj (nu nesabuinta), iesind cu cei din Club :h5. Cel putin la veverite, depinde mult cum negociezi acceleratia.

Sa scoti o masina mai grea ca tine poate fi o problema, eu am simtit-o de curand...

Link spre comentariu

am facut strategica vineri folosind 4x4 pe o portiune de 50m pentru ca incepuse o portiune de noroi si nu stiam cum se continua. Strategica apare si pe MioMap si pe Garmin si nu pune probleme mari, eu zic ca poti incerca linistit. Singurul sfat pe care ti-l dau este sa intrii in traseu de dimineata pentru ca este un peisaj de iti taie respiratia si ar fi pacat sa "alergi"

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare