Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Imbunatatiri la motor 2-lt de Toyota Lj70

dac

Postări Recomandate

Am rugamintea sa ma sfatuiti in achizitionarea si montarea unei turbine de Iveco de 2.8, 130 hp si sa o montez pe motorul de LJ70.

Este acest lucru posibil?

Merita efortul? Sau este chiar un pic supradimensionata turbina?

Editat de Astral
Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator vuvuzelu

Re: Imbunatatiri la motor 2-lt de Toyota Lj70

salt

ideea nu este rea, insa eu nu as reinventa apa calda

au mai fost incercari pe aici pe forum, printre cele ai reusite se afla turbinele de 2.5 tdi de la audi/vw

eu unul as merge chiar mai jos ca cilindree, as incerca o turbina de 2.2 cdi de mercedes. se fac la turbomecanica si daca stii unde sa intrebi faci rost la pret convenabil. geometrie variabila, se poate face reglaj garantat.

in felul asta cuplul pleaca de mai jos.

2.8 pare un pic cam mare, s-ar putea sa intre tarziu - dar cine stie?

succesuri,

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Cred ca asta e si scopul: cuplu de jos!:tk

o sa incerc sa gasesc turbina de vw de 2,5. Deocamdata masina va primi intercooler de subaru.

Link spre comentariu

A mai incercat cineva cu modelul asta de turbina si nu prea a fost multumit.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=458880#post458880

Concluzia a fost ca cea mai buna imbunatatire este schimbarea motorului cu unul de 3 litri (1kzt). Am gasit acum cateva saptamani pe net un tip din bucuresti care vinde motoare de 3 litri de Toyo undeva pe la 1300 E. Daca te intereseaza suna-l la 0765.571.271

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Multumesc Lupule!

Diferenta majora intre motorul de 2,4 si cel de 3 este cuplul!

Pentru faza de inceput incerc sa scot maximul din acest motor. Nu voi merge la extrem, asa ca voi incerca sa fiu competitiv pentru open.

Incerc sa scot maximul din 2,4.

Link spre comentariu

Nu trebuie sa schimbi cutia, ci doar carcasa ambreiajului. Trebuiesc mutati suportii motorului si modificat radiatorul sau pus altul mai mare.

Motorul 2LT oricat l-ai modifica nu o sa mearga niciodata ca unul de 3l.

Link spre comentariu

Gandeste-te si la posibilitatea schimbarii rapoartelor in punti sau in cutia de transfer fara a mai interveni asupra motorului. Daca vrei neaparat sa modifici pe la motor, invata de la cineva care a facut-o si a fost multumit, ca daca o faci pe incercate... s-ar putea sa te coste distractia cat nu face. Ai grija la turbinele mai mari ca o sa ai un lag mai mare la turatii mici. Oricum, spor la treaba si daca obtii ceva performante notabile abia asteptam sa le aflam. Carcasa ambreiajului am inteles ca ar fi undeva pana in 200 E, deci toata distractia (pus motor de 3 litri) te-ar costa cam 1500 E si motorul actual de 2,4 ai putea sa-l vinzi pentru a mai recupera ceva din investitie. Ce pot sa spun din experienta e ca am mers cu motor de 2.4 si prin noroaie si pe munte si cu 4 persoane in masina nu a zis ca nu mai poate. Parerea mea e ca performante bune cu bani putini sunt foarte greu de obtinut.

Editat de wolfman

Link spre comentariu

Nu e neaparat chestia de bani putini. Nu am pomenit de asta E drept, nici nu vreau sa-i arunc. Ideea este de a scoate performante din situatia actuala a motorului, mai ales ca masina nu este inscrisa!!

Cred ca o turbina de 2,8 nu e o solutie (asta dupa ce am citit mai multe lucruri).

Am sa incerc cu un intercooler si cu o turbina de vw de 2.5. Dupa aceasta va urma decizia unui motor de 3.

Va tin la curent.

Link spre comentariu

Eu nu vreau sa merg direct in top cu al meu 2,4. Am pus anvelope 33` si sint tare curios cum se comporta. Vreau sa vad apoi diferenta cu modificariile recomandate.

Sint convins ca 2,4 si 3,0 pe o masina identica fac diferenta!

Link spre comentariu

Al meu nu a crapat deloc cu turbo de 2,8 de iveco,chiar am reusit sa al reglez ok,ca investitie mica ,merita.

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

Astept inca un intercooler de Subaru. Dupa montaj voi vedea diferenta. La prima incercare cu 33`-uri si fara nici o modificare la motor a mers ok, doar ca in unele zone de urcare trebuie prima treapta :grin:

Link spre comentariu

cu cat ai gume mai agresive cu atat o sa stai mai mult in vit 1 la urcari. incearca sa-i dai un pic de debit din pompa de injectie, si cu intercoolerul poate poate.

TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413

cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi.

Link spre comentariu

Am avut LJ73 cu motor 2lt,eram nemultumit de putere,am achizitionat un turbo 2,5 tdi variabil de audi,montat pe el doza de impingere originala,intercooler de forester.In prima faza rezultatul a fost fantastic.Turbina impingea foarte mult aer,totusi am reglato sa nu bage peste 1 bar,atentie insa presiunea maxima o vezi doar in sarcina,dar ca ideee te poti ghida dupa cele doua leduri de presiune din bord. Am deschis debitul pompei de injectie.Ca sa obtii rezultate zdrobitoare trebuie sa rupi tabla aia ambutisata pe surubul de debit si sa depasesti putin limita.vei fi foarte multumit.Consum scazut,putere nebuna,cu roti de 33 faceam drifting pe asfalt,cand schimbam in a doua inca fluierau rotile.Unde urcam cu a doua acum urcam cu a4a.Incepand cu 1500 ture se duce in sus,inainte de la 2000 ture nu mai avea putere si pierdea din turatie.Eu zic ca merita tot efortul insa tre sa o gadili bine de tot pana obtii raportul de amestec corect.Sunt convins ca kz-td este mai tare insa macar te apropii.

Link spre comentariu

Sint convins de chestiunea cu Kz-td! Deocamdata incerc sa scot cit de mult se poate din 2lt? Ma rog, pina acum am condus benzina. Si e vorba de turatie acolo!

In ceea ce priveste ledurile din bord pot spune ca cel rosu se aprinde de pe la 3000 ture. Nu stiu daca e bine sau nu. Nici macar nu stiu ce inseamna asta. Clar este ca scoate un fum negru negru in momentul in care apas tare pedala.

Sper ca la inceputul saptaminii viitoare sa ajunga intercool erul.

Ce nu stiu este cum sa reglez o turbina variabila pe un acaret total "neinginerizat" cu chestiuni de calculator cum este al meu?

Am inteles ca tocmai o astfel de turbina ar fi necesara.

:tk

Link spre comentariu

Geometria variabila poate fi controlata la fel ca si wastegate-ul, pe baza presiunii de pe traseul de admisie. Dar, ca sa calibrezi totul perfect, va trebui sa jonglezi cu acuatoare de diferite tarii, in timp ce monitorizezi presiunea de supra alimentare vs turatie / sarcina si vs presiune pe evacuare inainte de turbina.

Pentru simplitate as merge pe un turbo cu wastegate, mai mare decat cel standard.

Iar la capitolul intercooler, cel pus sus pe motor e o solutie destul de ineficienta. Ori montat undeva in fata, ori sistem aer-apa. Asta ar fi prima modificare ce as face'o.

Ar fi recomandat sa monitorizezi si temperatura gazelor de evacuare (EGT) daca umblii la debit.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Multumesc mult de sfaturi! :tk

As prefera sa nu mai incerc sa inventez roata. Ea deja se invirte, asa ca o sa tin cont de sfaturile voastre. :y

In legatura cu turbo cu wastegate, imi poti spune de pe ce masina ar fi mai simplu sa gasesc unul care sa-l pot adapta?

Milan,

de ce doar In prima faza rezultatul a fost fantastic?

Editat de Astral
Link spre comentariu

In legatura cu turbo cu wastegate, imi poti spune de pe ce masina ar fi mai simplu sa gasesc unul care sa-l pot adapta?

Un motor mai mare, In general de generatie mai veche. Acuatorul si tija sunt paralele cu axul turbinei, le recunosti usor. Mai mult de atat, imi pare rau, nu am cautat.

Banuiesc ca s-ar putea creste si presiunea in turbina standard ca o alternativa. Ce turbina e ?

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

De ce sa nu monteze intercoolerul deasupra,vine prea multa caldura de la motor si devine ineficient,dar daca ar monta un ventilator?

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

De ce sa nu monteze intercoolerul deasupra,vine prea multa caldura de la motor si devine ineficient,dar daca ar monta un ventilator?

Debitul de aer prin el, chiar si in miscare e redus din cauza la pozitie, pe capota, cu tot cu priza de aer. Un ventilator ajuta, dar nu la fel de mult ca si montajul in fata.

Si ramane si problema caldurii degajate de motor.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Este garret (nu stiu cum se scrie exact). Dar dupa o spalare la motor o sa spun tot ce scrie pe el.

Am inteles ca cea mai buna pozitionare a intercooler-ului ar fi in fata radiatorului!

Link spre comentariu

Debitul de aer prin el, chiar si in miscare e redus din cauza la pozitie, pe capota, cu tot cu priza de aer. Un ventilator ajuta, dar nu la fel de mult ca si montajul in fata.

Si ramane si problema caldurii degajate de motor.

Cred ca un ventilator ar fi indicat. Cand masina se va deplasa cu viteze mici, indiferent de pozitia lui, fluxul de aer care va trece prin el va fi redus. In teren unde se merge destul de incet, un ventilator (eventual cu buton in bord) ar fi o solutie buna, zic eu.

Link spre comentariu

sunt de acord cu Wolfman nu conteaza unde il pui daca nu ii pui ventilator este egal cu zero.

nu cred ca este o idee buna in fata pentru ca obturaza oarecum racirea apei din instalatie

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

sunt de acord cu Wolfman nu conteaza unde il pui daca nu ii pui ventilator este egal cu zero.

nu cred ca este o idee buna in fata pentru ca obturaza oarecum racirea apei din instalatie

Mi-ai luat-o inainte cu obturarea radiatorului. E un risc...la masina mea de exemplu nu e ok intercooler in fata radiatorului.

Cred ca un ventilator ar fi indicat. Cand masina se va deplasa cu viteze mici, indiferent de pozitia lui, fluxul de aer care va trece prin el va fi redus. In teren unde se merge destul de incet, un ventilator (eventual cu buton in bord) ar fi o solutie buna, zic eu.

Daca masina e echipata ventilator cu viscocuplaj atunci intercoolerul montat in fata va fi ventilat de acel ventilator. Daca nu, atunci trebuie ceva suplimentar

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare