Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Imbunatatiri la motor 2-lt de Toyota Lj70

dac

Postări Recomandate

Masina are intr-adevar viscocuplaj. Cred ca si merge foarte bine, deoarece pina acum acul indicatorului de temperatura nu a urcat mai sus de jumatate, asta chiar si cu sandala la pedala destul de apasata.

Cred ca un ventilator ar fi indicat. Cand masina se va deplasa cu viteze mici, indiferent de pozitia lui, fluxul de aer care va trece prin el va fi redus. In teren unde se merge destul de incet, un ventilator (eventual cu buton in bord) ar fi o solutie buna, zic eu.

Chestiunea cu ventilatorul nu poate decit sa evite supraincalzirea si ajuta si la racirea aerului. Cred ca se poate face fara nici o problema in varianta cu buton la bord: cind ai nevoie il folosesti.

Editat de Astral
Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Imbunatatiri la motor 2-lt de Toyota Lj70

la 99% din masinile cu turbo, intercoolerul este montat in fata radiatorului de apa pt ca primeste aerul de afara nu aerul de pe motor ca si in cazul montarii lui deasupra motorului

nu pune in pricol radiatorul de apa pt ca ''densitatea'' ,lui este mult mai mica decat cel de apa ,deci o cantitate suficienta de aer trece prin el.

nu necesita ventilator tocmai pt ca in spatele lui se afla ventilatorul de care o fi el vasco sau electric si acesta rezolva tranzitul de aer necesar ambelor radiatoare

de altfel si camioanele care lucreaza in cariere in conditi f grele cu viteze f reduse au aceeasi configuratie nu a fost nevoie de ventilatoare suplimentare sau de repozitionari a radiatoarelor

Link spre comentariu

la Y61,pajero,lc120 sunt intercoolere deasupra motorului ,poate mai sunt si altele dar astea le stiu acuma

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Rezultate de comunicat: Am cumparat un lj 70 cu motor 3.0!

Sper ca topicul inceput sa ajute pe cei care vor sa aduca modificari motorului de 2.4 de la toyota.

Daca nu se vrea sa se cistige un campionat sau nu stiu ce cupa, eu spun ca nu trebuie modificat prea tare motorul de 2.4 ! Cel putin al meu o ducea foarte bine cu gume de 33`. Au fost rare situatiile cind am fost nevoit sa-i dau a-1-a.:tk

Link spre comentariu

Rezultate de comunicat: Am cumparat un lj 70 cu motor 3.0!

Sper ca topicul inceput sa ajute pe cei care vor sa aduca modificari motorului de 2.4 de la toyota.

Daca nu se vrea sa se cistige un campionat sau nu stiu ce cupa, eu spun ca nu trebuie modificat prea tare motorul de 2.4 ! Cel putin al meu o ducea foarte bine cu gume de 33`. Au fost rare situatiile cind am fost nevoit sa-i dau a-1-a.:tk

La postul anterior era vorba ca o sa ne comunici rezultatele montarii unui intercooler de Iveco......am inteles ca daca ti-ai luat una cu motor mai mare, rezultatul cu intercoolerul a fost sub asteptari !

Da-ne ceva detalii !

Link spre comentariu

incerc sa va spun si eu din experienta cu motoarele care au TMIC (top mount intercooler) fata de cele cu FMIC (front mount).

prima diferenta este lag ul , la un top mount lag ul este aproape inexistent

problema cu caldura degajata de motor : ca e top mount sau front mount tot nu circula aer prin el deci e ineficient la o deplasare inceata.

exista ntercoolere (nu n-am mancat un i, este N-tercooler) si intercooler water spray, acestea ajuta . cea mai ieftina varianta e waterspray( se poate folosi solutie de parbriz cu alcool in ea ) .

un FMIC este avantaje dar si un TMIC are avantaje.

si la final va intreb pe voi ce va convine :

1. lipsa lag

2. putere mai mare cu conditia sa mergi tare :)

on the turbo side of life.
Link spre comentariu

La postul anterior era vorba ca o sa ne comunici rezultatele montarii unui intercooler de Iveco......am inteles ca daca ti-ai luat una cu motor mai mare, rezultatul cu intercoolerul a fost sub asteptari !

Da-ne ceva detalii !

Nu am montat un intercooler. Nu am avut timp.

Cred ca merita, dar fara prea ample modificari. Nu cred ca merita sa modifici foarte mult.

Am ridicat rampe foarte abrupte cu masina fara nici o modificare, dar cu gume 33`. Arareori am fost nevoit sa-i dau a-1-a! Am trecut sleauri destul de mari si nu am avut emotii, am coborit pante cu inclinatoe mare si nu am simtit ca nu tine!

Nu as fi putut cistiga un open cu masina aceea, dar as fi participat cu gindul spre top!

Sincer, nu stiu daca ar fi corect sa recomand ceva in materie de modificari, dar stiu sigur ca prea multe modificari nu merita. Toate vor forta motorul acela! Si cu ce pret?! Si cu ce performante? Spun asta convins fiind, inainte de schimarea masinilor, ca din 2,4 nu poti scoate 3.0. Se poate scoate turatie cu modificarile "clasice" deja, dar asta se poate face simplu, cu benzina! Cuplu e greu de obtinut!

Asta cred.:tk

Editat de Astral
Link spre comentariu

Datorita unei conjuncturi fericite :h5 am avut astazi ocazia sa punem fata fata un 3.0 cu un 2.5:

Lj 73, 3.0, 125 cai, blocant fata-spate (nu au fost folositi decat intr-un singur loc), incaltata BFG MT 35x12.5x15

Lj 70 2.5, 86 cai, fara blocanti, incaltata Insa Turbo profil Simex 33x11, 5x16

Locul actiunii: Impotmoliada

Participanti: Razvanutza si Gaganul

Filmuletele:

WDHS_jEUeho

4l9133iRFWo

_7RIy5BXnQw

Cateva concluzii pe care le-am tras:

- Pe un traseu tehnic diferenta de putere nu este atat de evidenta. Pe unde a urcat 3.0 cu a doua, a urcat si 2.5 cu a doua

- Chiar si pe pamant uscat Simexul bate BFG-ul. Pe urcarea in doua trepte de la sfarsitul celui de-al treilea film 73-ul cu BFG a patinat si nu a putut urca decat dupa ce s-a pus blocant, pe cand 70-ul a urcat fara probleme fara niciun blocant

- Cu cat suspensia e mai dura, cu atat masina flexeaza mai slab. 73-ul, cu suspensie Heavy Duty OME de HDJ80 ridica foarte rapid o roata dand impresia de instabilitate. 70-ul, cu suspensie mult mai moale si cursa mult mai scurta efectiv se lipea de teren.

Editat de razvanutza
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

pot sa va spun si impresia mea despre lj70 cu motor de 2, 4 si intercooler frontal:

In groapa de la impotmoliada nu prea ai nevoie de mai mult, am facut o parte din traseu, ghidat fie de Yonutz fie de Didone si nu am avut nici un fel de probleme legate de puterea pe care o are masina, aceasta comportandu-se exemplar. De luat in considerare si ca era a doua oara cand mergeam cu masina in teren. Tot traseul (cat am facut din el) a fost parcurs in viteza a 2-a cu reductor fara sa fie necesara viteza 1.

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Am incercat mai multe variante pe motorul 2L-t si am ajuns la concluzia ca nu merita - motor de generatie veche, nu se preteaza la modificari - din propria experienta stiu ca astfel de modificari nu reprezinta un castig 100%, de regula orice castig implica o pierdere in alta parte...

1KZ-t este cu totul alt motor daca este in mintile lui pe un 70 nu ai de ce sa-l modifici.

Toyota mea Lj70 cu grupuri scurte 5.29 si motor stock 2L-t s-a comportat exemplar, singurul dezavantaj cu anvelopele 35" nu mergeam mai mult de 90-100km/h, mi se parea supraturata. Acum am revenit la rapoartele originale 4.88 se comporta mult mai bine pe sosea.

Editat de Astral
@Landcruiser
Link spre comentariu

Cam asta am spus si eu: nu stiu daca merita facute asa mari modificari!

Si mai repet un lucru: astazi nu poti cistiga cu 2,5 un open, dar poti merge spre top!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Super filmele, le-am vazut de cateva ori ...

Tin aproape ... poate am parte si eu de Toyota!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Am testat duminica trecuta 70-ul cu motor de 2.5 in acelasi loc.

Setupul ei este:

-suspensie fata arcuri / armortizoare de 80

-suspensie spate arcuri (Milner) / amortizoare de 80

-fara bari stabilizatoare

-gume: 35-uri Silverstone pe 10.5

-fara alte imbunatatiri (momentan :grin:)...blocant, intercooler, radiator de ulei

In configuratia aceasta (mai sus cu 14 cm), masina este FOARTE instabila pe inclinatii iar pe urcari/coborari foarte abrupte are tendinta de a se rasturna peste cap. Era sa o dau peste cap de mai multe ori (Adionweb stie ca nu a fost doar senzatie ...chiar era sa citim ziarul invers de vreo cateva ori:ha:) ...noroc cu Brancardierul ca era prin preajma si a aruncat o sufa pe noi ... :grin:

Concluziile dupa proba:

Motorul de 2.5 (acela in mintile lui) duce fara probleme 35-urile.

Probleme de remediat: centrul de greutate (prea sus) si/sau o gasire solutie antibalans.

Posibile solutii:

1.Schimbarea prinderilor de sus a amortizoarelor pe spate

2.Eventualitatea unui bodylift de 5 cu suspensie maxim +5 pentru a pastra 35-urile (coborarea semnificativa a centrului de greutate)

3.Coborarea pe o suspensie maxim +5 cu cauciucuri 33-uri

Comparativ cu Patrolul 2.8:

Capacitate de invartire a rotilor sensibil mai buna la 70

Instabilitate si senzatie de instabilitate maxima la 70

Confort pilot si copilot: inexistent in 70 :grin:

Va tin la curent ... :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

salut,

ffffff de acord cu punct 2 , centru de greutate ridicat ( ridicare masina NUMAI pe suspensiun lift) provoca instabilitate si usurinta la rasturnat!:old

mai bine un suspensiun lift moderat : +5cm si un body lift de 5/6 cm

eu am facut asta si incape 33 foate bine si cred care spatiu pt 35 uri

maurizio

tel. 0785 366 599 (mauri)

dreamservice2005@yahoo.com

Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

Eu am echipat LJ70 cu 33` si le ducea foarte bine! Daca duce 35` e si mai bine. despre modificarile de "rigoare" ale motorului trebuie facute cu maxim profesionalism si de cineva care le-a testat deja.

Sint convins ca se pot obtine performante satisfacatoare cu 2.5 de la Toyota!:y

Link spre comentariu

Dupa o constatare atenta am vazut ca sunt probleme in grupul spate si anume ... sateliti sparti, coroana si pinion de atac compromise (maine se va schimba grupul spate).

De asemenea dupa mai multe sfatuiri cu posesori de LJ-uri o sa pun inapoi bara stabilizatoare fata ...

Un alt aspect ...deficit de greutate pe spate. Solutia ...montatul unei bari metalice spate, fixarea rotii de rezerva pe usa spate pentru a contracara cumva greutatea barii si a troliului fata.

La suspensie inca nu m-am gandit ...o sa incerc sa modific pozitia amortizoarelor spate ... si eventual schimbarea temporara a amortizoarelor cu unele de origine de HDJ.

Va tin la curent ...

Link spre comentariu

Ar fi frumos sa nu o mai dam in caterinca pe toate topicurile, unele dintre ele inca sunt interesante... si ar trebui sa ramana asa !

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

............ sau poti turna o shapa in portbagaj:ha:

Nu ...o sa te chem pe matale sa-mi pui faianta pe care sa dai cu rolul brenduit nissan4x4... Poate asa o merge masina ... :uameni

Nea Luigi ... Mama Omida de Militari in blesteme 4x4 ("care face caterinca il blestem sa aibe parte de toata lista pana de Craciun!") ... daca vreau sa incerc si altceva in afara de Nissan ... asta nu inseamna ca trebuie sa ne luam la misto ... :uameni Eu nu te blestem ...eu zic: "atata poti!" ... :grin:

"Constructia" la Nissan mi-a luat un an ... Si a fost o masina mult peste masura asteptarilor mele ... Sa vedem daca si in cazul Toyotei lucrurile vor sta la fel ...

Link spre comentariu

buna ziua

Imi permit sa intervin si eu in acest topic , pentru ca am incercat ceva variante pentru inbunatatirea performantelor la 2lT.

In varianta cu intercooler deasupra ( ca la Y61 sau Pajero), performantele nu au fost deosebite .

Putin mai bine a fost cu intercooler fata si turbina le Passat 2,5 , dar nu fantastic.

Chiar anul trecut am ''descoperit'' o masina modificata in Ungaria , la care am fost sa o vad.

Proprietarul afirma ca scoate lejer 140CP.Modificarile nu erau diferite decat ce am facut eu. Cat despre 140 cp ,cred ca era o inventie de-a lui.

Ca sa fiu cat mai scurt si la obiect, motorul 2lt e limitat ca performante, modificarile care in mod normal se fac ( turbine, intercoolere) nu pot sa creasca asa de mult puterea.Poate cativa CP, in detrimentul fiabilitatii.

O crestere a performantei se poate obtine , dupa parerea mea prin modificarea interna a motorului,si nu prin marirea debitului la pompa sau alte , sa zicem solutii miraculoase.

Vremurile e grele.

oamenii e nervosi, are arme ,trage

Link spre comentariu

Asta cred si eu, referitor la fiabilitate! Daca se fac modoficari majore la motorul 2-lt de Toyota, atunci cred ca acesta nu va avea longevitatea estimata initial!

In ceea ce priveste "sapa" din portbagaj! Fara cuvinte!!

Am crezut si mai cred inca in faptul ca participantii la acest forum folosesc materia cenusie atunci cind scriu in public. Sper sa nu fiu un visator!

Link spre comentariu

Nu pot citi acest topic ... mi se face rau! De dinainte de 01.06 am dat banul si astazi suntem in 01.10!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare