Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Taiere aripi Patrol Y61 - Probleme si sfaturi

adrianudeanu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: ?

eu vreau sa tai aripile doar, nu s-o fac decapotabila....si din subiectul ce l-ai scris tu acolo nu mi se pare nimic legat de ce am intrebat eu...doar tai-o....n-o taia....i-ati toyota...nu-ti lua toyota....ia-ti y60 si taie-l...nu-ti lua y60 ca e mai bun y61.....sau poate sunt eu prea obosit la ora asta...e posibil...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ?

Adrian,

- Titlul topicului este total nedescriptiv... Iti recomand "Taiere aripi Patrol Yxx - Probleme si sfaturi"

- Nu ai explicat exact ce vrei sa tai. Ai spus ca vrei sa tai, si daca apar probleme la semiaripi... Era mai bine daca erai mai precis si explicai ca vrei sa tai doar aripile. Presupun ca la pasaje? Si in fata? Nu ai specificat exact cum. Sau taiate de tot? Facut botul in "V"?

Colegii nu te pot ajuta daca nu le explici exact ce intrebari / probleme intampini.

De aceasta data iti editez eu titlul topicului, insa pe viitor o sa te rog sa incerci sa gasesti un titlu potrivit din prima :h5

Link spre comentariu

Re: Taiere aripi Patrol Y61 - Probleme si sfaturi

vreau s-o tai dupa forma overfenderelor originale, poate un pic mai mult. ma intrebam din ce sa confectionez contraaripile...cat spatiu e in spatele lor, spre pedalier...n-am apucat sa ma uit...si parca n-as incepe sa tai fara sa stiu la ce sa ma astept...

Link spre comentariu

Salut, Daca esti la politehnica, si chiar iti place treaba trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

1 - ai nevoie de o curte, garaj sau orice alt spatiu in care sa te poti desfasura cat de cat in siguranta, adica un loc in care sa-ti poti lasa scule si alte acareturi de pe o zi pe alta;

2 - cu un pic de curaj incepi sa studiezi masina, te uiti cum sunt prinse toate cele. Daca desfaci ceva trebuie sa faci neaparat poze;

3- daca vrei sa tai din aripi mai mult ca sigur ar fi cazul sa-ti pui si niste roti mai mari;

4 - odata ce te-ai hotarat ce dimensiune de roata iti vei cumpara vei st si raza acestora;

5 - deseneaza pe aripa cu un marker cam cat crezi ca trebuie sa tai, eu as incerca sa urmaresc linia originala a spatiului pt roti;

6 - cu un flex te apuci de taiat jumatate din cat ti-ai propus, icearca sa verifici rezultatul;

7 - vezi ca se gasesc destule sfaturi pe internet despre operatiile de tinichigerie, pt o taietura nu e mare lucru;

8 - overfenderele se pot face dintr-o banda de cauciuc sau daca te straduiesti mai mult poti sa-ti faci unele din fibra de sticla, materiale se gasesc;

Sunt convins ca sfaturile mele nu sunt chiar ceva concret, dar iti spun sigur ca daca iti place si ai macar un pic de inclinatie tehnica si foarte multa rabdare ai sa te descurci si fara sfaturile rautacioase ale unora.

Link spre comentariu

Adrian,

1.Omul ti-a oferit un job sa inveti cum sa ti-o faci singur

2.Nu muncesti ... n-ai cum sa intelegi cum se fac banii! N-ai vrea sa incerci macar sa inveti cum sa ti-o faci singur?

3.Nu iti place munca? OK ...Atunci de ce iti bati capul cum sa ti-o faci singur?

4.Am dedus de fapt prin atitudinea ta ca problema ta este ca ai vrea sa ti-o faca altul dar platesti cat mai putin, daca se poate chiar deloc!

5.Luigi asa cum este el sau cum il vedeti voi ...pe forum ca nu va ajuta ...in realitate intotdeauna mi-a (ne-a) dat sfaturi bune in mod gratuit indiferent de problema ...desi la un moment dat si eu am avut "un soi de cearta" cu dansul! Trebuie sa-ti zic asa: nu iti inchide portile ... :ha: lumea de pe forum nu este egala cu cea din realitate de la cel mai mic nivel, cel de individ pana la cel mai inalt nivel (de grup)

6.Ti-am zis ca daca pui 37 pe ea (uita asta sa zicem ca a fost singurul reply la subiect ontopic, pe care ti l-am trimis pe privat) trebuie sa umbli in rapoarte! Mi-ar raspuns ca are X si ca masina merge binemersi! Ok! Daca le stii pe toate de ce ne mai intrebi pe noi? Tai la ochi, bagi rotile si gata, ai terminat lucrarea! Parerea noastra oricum nu conteaza ...

Later edit: prea vreti totul mura in gura! Daca dadeai un simplu search pe forum gaseai chiar si poze! Dar si operatiunea de search necesita ceva munca :ha: :P Uite aici: viewtopic.php?f=4&t=5799&start=195

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Acestea fiind spuse ...iti doresc succes in flexareala, popnitureala si overfendereala ...si astept cu interes sa inchei acest topic cu pozele lucrarii executate de tine!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Adrian...

- In regulament este prezenta obligatia de a cauta inainte de a intreba.... Nu toate intrebarile au deja raspuns, insa sunt multe care au. A ta se incadreaza in aceasta categorie. - Dupa cum vezi procedura era foarte clar explicata plus poze la greu...

Faptul ca ai scris in graba intrebarea ta, s-a dedus si din faptul ca nu te-ai deranjat sa scrii un titlu relevant. E bine sa mai stai 5 minute si sa rasfoiesti ce au facut altii.

- De asemenea e bine sa nu postezi de 3 ori la rand, cate un post. Tot in regulament zice ca trebuie sa iti editezi singur ultimul post si sa adaugi ceva. Nu esti singurul care face asta, dar in topicul tau ai reusit sa o faci in mod consistent.

- Ultimile modificari la posturile tale, iti apartin.

- Cat despre roti pe 37", fii sigur ca rapoartele standard nu o sa le duca. O sa afli singur, pe propria piele, daca nu vrei sa ii crezi pe baieti....

Haideti sa cautam un ton calm, din punctul meu de vedere, se pare ca problema e rezolvata.

Link spre comentariu

glumitele strecurate printre sfaturi utile nu ar fi o problema, cat despre cei care au ateliere de reparatii este destul de normal sa fie mai putin cooperanti. Si ca sa nu deviem de la subiect, daca iti maresti diametrul rotilor vei avea nevoie si de distantiere pt acestea, => cost suplimentar.

Link spre comentariu

Cu toate ca nu sunt poseser de Nissan si eu am apelat la ceva sfaturi la nea Luigi :hi Raspunsul a venit promp din partea dumnealui, iar sfaturile mi-au fost utile si chiar le-am aplicat. La momentul respectiv nici nu il cunosteam , discutiile fiind purtate telefonic sau pe mess. Parerea mea personala e ca nissan4x4 este un OM deosebit, care da sfaturi si ajutor la nevoie in schimbul bunului simt. Cat despre preturi, o stim cu toti cum merg treburile in ziua de azi. Consumabile, facturi, salarii la angajati, poate si o chirie pe spatiu si nu in cele din urma trebuie sa ai si un profit, ca doar cu munca voluntara s-a terminat in 89.

Tind sa cred ca daca mergeai personal cu masina la dumnealui la atelier, cu siguranta te sfatuia in cel mai bun mod.

P.S. -operatia de taiere a aripilor pare o simplitate ce nu implica costuri ff mari. In schimb implica ceva pricepere, indemanare, poate si experienta,nemaivorbind de sculele aferente. Numai cu pasiunea nu ai cum sa reusesti. In rest spor la treaba.

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Ca sa nu se simta ofensat stimatul nostru coleg voi inchide eu topicul pentru operatiuni de curatire.

Dupa ce se apuca de lucrare asteptam PM

Regards

Link spre comentariu

Contraaripile eu le-as face din cauciuc. Pe partea din interior faci o copie dupa cele originale iar pe axterior le faci marginea la pozitie dupa ce ai taiat aripile. Evident trebuie sa indoi din aripa pt a-ti face niste agatatori. Apropo daca nu am facut efectiv o astfel de operatie avem voie sa ne dam cu parerea?

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

salut din nou! am fost plecat, scuze pentru interziere...ne-am apucat de treaba acum 3 zile, am demontat barele fata + spate, scaritele, bullbar-ul. pentru asta aveti nevoie de o chei de: 10,17. chei tubulare de 10 si de 17. trebuie si o surubelnita in cruce si una dreapta. pentru bara, cateva discuri de flex mic, 10-20 bucati, electrozi de sudura...cam 30, suruburi cu pas mic, de 80mm, 4 bucati...grund, vopsea...si alte suruburi...:)sper ca maine sa termin bara fata. dupa 3 zile, masina arata asa:

Link spre comentariu

salut din nou! am fost plecat, scuze pentru interziere...ne-am apucat de treaba acum 3 zile, am demontat barele fata + spate, scaritele, bullbar-ul. pentru asta aveti nevoie de o chei de: 10,17. chei tubulare de 10 si de 17. trebuie si o surubelnita in cruce si una dreapta. pentru bara, cateva discuri de flex mic, 10-20 bucati, electrozi de sudura...cam 30, suruburi cu pas mic, de 80mm, 4 bucati...grund, vopsea...si alte suruburi...:)sper ca maine sa termin bara fata. dupa 3 zile, masina arata asa:

@Yonutz ia vezi sarii vreun electrod?vreo cheie?mm a folosit si surubelnite ...interesant :P ..nu vad OME ... :T

@adriannudeanu .... sper ca-i faci niste overfendere mari ...gen cele puse pe threadul cu poze Nissan ...Lipoveanu parca gasie poza

Presa Canario Kennel
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

oaaa, adica bara aia fata este terminata? Asa ramane pe masina????? sper ca nu, pai zici ca i-a furat cinevas flapsurile si i se vad matzele

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

da, 37:) :banana . bineinteles ca nu ramane asa:D nu i-am facut inca "lateralele". o sa pun alte poze cand o sa fie gata. e facuta din tabla de 3 si ca "intaritura" am folosit un profil dreptunghiular de 100x60, care urmeaza forma barei, de la un capat la celalalt. o zi minunata tuturor:)

Link spre comentariu

si ia povesteste-ne, cum se invart rotile alea?

podurile rutiere din oras le mai urca masina?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

bineinteles ca urca :h5 . se simte o mica diferenta la plecare de pe loc. in rest, trage in orice treapta, eu sunt foarte multumit. de mers, am facut un drum pe niste dealuri asfaltate si nu am avut probleme, mergeam la fel ca si celalalte masini. din punctul meu de vedere, nu e necesara schimbarea rapoartelor.

Link spre comentariu

bineinteles ca urca :h5 . se simte o mica diferenta la plecare de pe loc. in rest, trage in orice treapta, eu sunt foarte multumit. de mers, am facut un drum pe niste dealuri asfaltate si nu am avut probleme, mergeam la fel ca si celalalte masini. din punctul meu de vedere, nu e necesara schimbarea rapoartelor.

sa nu ne avantam in supozitii

la primul teren greu masina e virtual o victima

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

daca y61 trage 35/12.5R15 nu vad de ce nu ar trage 37/10.5R15

volumul este mai mic la cele din urma iar fortele de frecare sunt si ele mai mici

si, cam cate kg are o roata?

offtopic : daca-mi pun 40uri de cca 10kg/buc o sa am probleme la urcari? :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare