Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

anvelope de iarna, conform guvernantilor

pavel_vn

Postări Recomandate

• Răspunsuri 207
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Re: anvelope de iarna, coforum guvernantilor

Sunt si A/T -uri M+S cu fulguletu vesel.

Oricum ar fi ilogic sa nu ai voie sa mergi cu anvelope allseason/MT/AT mai ales daca ai tractiune 4x4.

Parerea mea

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Corect,acum am vazut si eu fulgul,e mic dar e acolo.BF Goodrich sunt cauciucurile.

koais,da,ar fi ilogic dar ti-am zis ce ziceau astia la tv(acum,cine stie cat de adevarat e) ca nu ii lasa cu anvelope all season fara fulg.

Nu mai semnez.
Link spre comentariu

Asta e alta balarie inventata de ei , nu cred ca se va intampla vreodata sa pleci cu 4x4 cu AT-uri si ei sa te intoarca din drum ... Doar sa ai cauciucurile varza si sa se vada ca nu fac fata nici pe sosea :uameni

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

... se poate aplica dc ai un Patrol y61 in 5 usi, iti iei 5 tovarasi din liga mea de greutate, bagaje, si il echipezi cu caucioace de +35" + bari HD fata/spate facute din sina de tren+ suspensii si bodylift :grin:

:y

Link spre comentariu

Eu stiu ca sunt doar pentru camioane si confuzia e mare. Cine stie mai multe sa ne lamureasca, mai ales ca vreau sa-mi cumpar cauciucuri.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Astia vor sa preia modelul austriac respectiv atunci cand circuli , sau cand intri in tara iarna sa ai fulguletul pe cauciucuri.

Nu e adevarat ca doar pentru masinile de la 3.5T in pplus , ci pt toate automobilele.

Never stop exploring
Link spre comentariu

cred ca este o initiativa foarte buna deoarece vom circula mai in siguranta indiferent ca este masina 4x4 sau 4x2 ,alternativa eftina luati cauciucuri second pe perioada iernii dar nu mai mai uzate decit martorul de zapada ,:2drdecit sa intre unul in mine ca nu se poate opri si pe urma sa-ti arunce asigurarea obligatorie mai bine accept varianta guvernantilor:y

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Da, mai ales la noi unde sunt destui inconstienti care merg pe gheata cu anvelope tocite de vara, si cand intra in tine dau din umeri si se vaita, e chiar binevenita initiativa asta. Cu MTurile treaba e discutabila... daca un politist vede cauciucuri cramponate pe o masina de teren probabil nu mai sta el sa caute fulgul de nea desenat pe sub mizeria depusa pe cauciuc. Pe de alta parte, eu si la Aro am anvelope de iarna cu care merg iarna (niste vechituri care le-am luat 4 la pret de 1, dar merg perfect), ATuri pt vara si simex resapati pt noroi... MTurile au fost ceva de genul primul venit primul plecat... erau nesigure iarna si ineficiente in noroi.

Link spre comentariu

Vara folosesc "Simex" resapat in on cu 2 iar in teren 1,5 presiune.:wink:

Iarna AT-uri Matador care se comporta f.bine pe zapada si gheata.:y

Atentie! Anvelopele au termen de garantie sau utilizare 3 ani de la data productiei (asa am inteles dar poate gresesc). :2dr

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Atentie! Anvelopele au termen de garantie sau utilizare 3 ani de la data productiei (asa am inteles dar poate gresesc). :2dr

Din ce stiam eu , au garantie 3 ani in raft si inca 2 in uz ...maxim 5 ani . E clar ca dupa 3 ani de la fabricare nu mai au aceeasi elasticitate ca unele fabricate in anul curent. Timpul trece ... si lasa urme asupra a tot ce folosim.

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Da, mai ales alea de iarna dupa 3 -4 ani isi pierd proprietatile, devin mai dure deci si aderenta la zapada-gheata scade... eu am un set vechi cu spikes si le bag doar in toiul iernii... tepii metalici compenseaza cauciucul degradat :grin: de cateva ori chiar m-au scos din caca pe .. am reusit odata sa urc cu o cobra break la remorca pe un drum pe care se dadeau copii cu sania si patinele, le-am stricat la bietii copii derdelusul :ha:

Link spre comentariu

inca o remarca depinde si de anvelope de unde se cumpara ,in general anvelopele facute de producatori pt est europa sunt cu probleme ,cel putin am patit-o pe golf luat din reprezentanta dupa 45k km din care 25.000 vara facute cu anvelope dunlop 225x45x17 model vara striatiuni pt apa au inceput sa crape dotul 2008 plus comfirmarea a fosta facuta de cei de la vulcanizare care zilnic se confrunta cu aceasta problema ,iar acum am luat cauciucuri din germania second dot 2007 sunt ca si noi nici urma de crapaturi

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Nu stiu daca te-am inteles bine, dar...

Daca ai mers 20 000 km cu anvelopele de vara iarna si te plangi ca au crapat, esti un .... erou :grin:

Anvelopele de vara sunt destinate folosirii pana la o temperatura de +15...10 grade in functie de producator.

Ale tale au crapat pentru ca ai mers cu ele mult timp la o temperatura prea scazuta si materialul s-a contractat mult prea mult si pana la urma a cedat, formandu-se crapaturile. Materialul, contractandu-se se rigidizeaza si nu mai poate prelua socurile din shushelele noastre de circuit de F1 (a se citi cariera de piatra).

Invers, patesti vara cu anvelopele de iarna, ele se inmoaie mult prea mult si isi schimba proprietatile, isi pierd aderenta si se tocesc foarte repede.

Belele poti sa ai si cu anvelope alese gresit, daca indicele de greutate e prea mare, rotile sunt prea rigide, nu preiau socurile corespunzator si afecteaza mai departe sistemul de suspensie si apar greieri prin masina. Daca e prea mic, se deformeaza prea repede in urma unui impact si socul se imprima direct asupra jantei si mai departe... Poti sa ai norocul ca in urma unui soc puternic sa tai direct anvelopa. De exemplu TIR-urile care merg supraincarcate, fac explozie si lasa capcane pe autostrada.

Dc indicele de viteza e prea mic, la o rulare peste limita, anvelopa se ovalizeaza, pana in momentul in care intre janta si asfalt nu mai exista decat anvelopa, plata, fara aer si faci explozie. Asta este cel mai urat caz pentru ca o explozie la peste 150 km/h nu prea mai apuci s-o povestesti.

Link spre comentariu

Anvelopele de vara sunt destinate folosirii pana la o temperatura de +15...10 grade in functie de producator.

Ale tale au crapat pentru ca ai mers cu ele mult timp la o temperatura prea scazuta si materialul s-a contractat mult prea mult si pana la urma a cedat, formandu-se crapaturile. Materialul, contractandu-se se rigidizeaza si nu mai poate prelua socurile din shushelele noastre de circuit de F1 (a se citi cariera de piatra).

Invers, patesti vara cu anvelopele de iarna, ele se inmoaie mult prea mult si isi schimba proprietatile, isi pierd aderenta si se tocesc foarte repede.

Completare : Daca se ruleaza fara presiune corecta in cauciucuri ... la fel se crapa. Daca la presiune necorespunzatoare mai adaugi si alt anotimp decat cel potrivit cauciucurilor si rezista 20.000 km rulaj, clar trebuie sa te consideri erou :grin::h5

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

nu am circulat doar vara de iarna am avut alt set cu jante de tabla dar sunt proaste ca si calitate dunlopurile parerea mea,cele de iarna sunt good year 195 65 15,plus ca setul de jante cu cauciucurile dunlop sunt puse de producatorul german ,golful cross a fost luat de nou de la reprezentanta:dr3

Editat de dalmatianul

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Cred ca nici nu o publica astia bine ca stai sa vezi casketarii la controale.Tot din auzite s-ar parea ca se lasa cu retinerea CI plus amenda de rigoare si puncte de penalizare.:dr3

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Eu nu stiu ce sa mai cred!

Am mers atatia ani numai cu cauciucuri Victoria si Danubiana (nu stiu sa fi facut de vara sau de iarna) si am mers si vara si iarma si prin noroaie si nici pe dracu' nu aveau, nici inzapezit nu am ramas, nici impotmolit, nici accidente nu am facut ... ne-am prostit?

Am cauciucuri fabricate in '96. N-au nici pe dracu' ... poate le faceau cu simt de raspundere ... nu stiu, dar nici nu se crapa, nici nimic.

Acum pe masina am cauciucuri din 2000, M+S. Bineinteles ca nu au fulg (nu s-au gandit sa puna poze pentru analfabeti). N-am avut nici un fel de probleme cu ele.

De bune ... sunt bune cauciucurile de iarna, dar cam atat. Si daca toate masinile ar fi incaltate de iarna, tot nu m-as simti in siguranta, pentru ca intervine factorul uman, pe care nici un sistem de siguranta nu-l poate controla. Statisticile arata ca accidentele se fac preponderent de masini noi, cu tot felul de sisteme de control si siguranta si corect echipate. Deci?

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Uiti ca ai tractiune integrala. Normal ca te descurci f bine cu mixte.

Problema se pune la autoturisme fara 4x4. Acolo, dc mai ai si tractiune spate, e jale.

Ca multe alte masuri, si asta este menita sa mai scoata banii de la saltea pe piata, sa mai miste leu asta fara picioare si vai mama lui.

Cu ce nu sunt de acord, e timpul de raspuns.

Link spre comentariu

Rezolvarea este foarte simpla.... lanturi in portbagaj ! ... in cazul in care ai lanturi in portbagaj nu te pot arde ca nu ai gume de iarna.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare