Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

anvelope de iarna, conform guvernantilor

pavel_vn

Postări Recomandate

Re: anvelope de iarna, coforum guvernantilor

Eu cred ca da, multe M/T-uri se clasifica la "all season"...

Eu n-am zis sa nu ne punem cauciucuri potrivite, doar ca n-am chef sa se amestece statul in viata mea nici macar la acest nivel.

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 207
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu stiu cum se comporta practic pentru ca nu am apucat sa le folosesc iarna, dar MT-urile de la BFG, modelul KM2, sunt anvelope M+S. Scrie asta pe ele. Asa ca cel putin teoretic, sunt ok si iarna.

Link spre comentariu

Eu am folosit iarna trecuta pe Jeep BFG MT MK2 si am fost uimit de cat de bune sunt pe zapada, mazga,etc si am folosit doar tractiunea spate fara sa fiu nevoit sa cuplez 4x4.

Din punctul meu de vedere cauciucurile de iarna, controlul tractiunii si ABS-ul fac toti banii pe timp de iarna.

Safety first........

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu

Aspectul legat de siguranta in trafic este incontestabil. Eu folosesc de ani de zile gume de iarna din octombrie pana in martie si credeti-ma se simte diferenta. Nu se discuta de troiene de zapada unde nici ele nu mai fac fata, ci de polei, zapada batatorita, drum cu mazga in jurul temp. de 0 grade etc. Cu gume de vara (si daca ati adus masina din strainatate mai mult ca sigur e cu gume de vara) esti ca pe patine... not OK.

Impactul economic initial la cumpararea setului nou este intr-adevar mare asupra noastra, a "negrilor de pe plantatie" , dar si acesta este doar o impresie - circuland cu gume alternativ vara/iarna , se mareste durata de viata a cauciucurilor, deci per ansamblu, la acelasi numar de km. parcursi gumele "consumate" costa la fel de mult.

Pentru masinile noastre ... dpdv legal, daca sunt inscriptionate M+S ar trebui sa fie OK. Tehnic vorbind, majoritatea celor cu resapate ... suntem practic pe patine. Ne ajuta 4x4 si lanturile.

Parerea mea :old!

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

[quote=bigdaddy;635477 Tehnic vorbind, majoritatea celor cu resapate ... suntem practic pe patine. Ne ajuta 4x4 si lanturile.

Parerea mea :old!

Pai si eu daca am insa turbo winter grip ce fac? :))

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Deci, nu-s lamurit: are legatura profilul cauciucului cu faptul ca-i de iarna/vara?

Ok, cele de iarna au un profil mai agresiv...dar acelasi profil poate fi si pe gume de vara...!

Eu am BFG MT KM, dar n-am observat c-ar fi de iarna.... si nici nu le-am inceract iarna pe zapada...

Link spre comentariu

tara asta nu ar trebui sa existe....ma minunez zilnic cum dracu mai rezista.

vin astia sa ne mai dea o MU EE ....si voi toti dezbateti daca trebuie sa deschidem gura mare sau mai putin...asa ceva....

intr-o tara in care majoritatea din masini sunt peste 12-15 ani, in care doar 70% din masini au RCA, in care lumea nu mai are cu ce sa isi platesca caldura din casa si prefera sa moara de frig, exact asta ne lipsea sa fim civilizati si in siguranta....nu drumuri fara gropi, nu autostrazi, nu servicii minime de bun simt in orice tara de pe glob, nu....cauciucuri de iarna pe epave.

dupa zeci de taxe puse in plus doar anul asta...voi aplaudati cand o mai luati odata in bot....foarte bine....MERITAM

si pt toti cei care nu sunt de acord cu parea mea o intrebare simpla...ce preferati sa aveti in fata pe contrasens in conditii de zapada: o masina de 15 ani cu cauciucuri de iarna second sau resapate sau una cu toate, abs si poate controlul tractiunii dar cu cauciucuri de vara.

de aia se moare in draci pe sosele....ca nu avem cauciucuri cu fulg pe ele....nu conteaza starea lor...dale in masa...atat timp cat au fulgu pe ele suntem brici...

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

In an de criza guvernul roman se gandeste la binele romanilor, oferindu-le sansa de a cheltui sume ce incep cu 1.5 salarii minime pe economie pentru dreptul de a circula iarna. Asta dupa ce romanul a platit deja impozit, taxele din combustibil, RCA, taxa de drum.

In netarmurita-i intelepciune decide si niste amenzi prohibitive, din care cota parte merge la intretinerea drumurilor. Evident ca drumurile vor fi in continuare neintretinute si zapada va sta pe ele pana se va topi de la sine, dar bocii vor fi linistiti ca blocajele vor fi create nu din indolenta drumarilor ci din reavointa automobilistilor care nu pot pricepe ca guvernantii le vor binele.

Sunt sigur ca militienii se vor grabi sa aplice amenzi contravenientilor, care vor satura foamea de bani a guvernului, desi eu nu am auzit de nici macar o situatie in care militia sa fi amendat si autoritatile pentru starea drumurilor.

O sa existe totusi si romani fericiti: anul asta vanzatorii de anvelope vor avea un Craciun bogat. In functie de marcile care vor vinde bine o sa ne dam seama si cine a facut lobby pe langa conducatorii nostri ca sa se dea o asemenea minunatie de lege. Sta-le-ar in gat si la unii, si la altii!

Samurai incepator
Link spre comentariu

Deci, nu-s lamurit: are legatura profilul cauciucului cu faptul ca-i de iarna/vara?

Ok, cele de iarna au un profil mai agresiv...dar acelasi profil poate fi si pe gume de vara...!

Eu am BFG MT KM, dar n-am observat c-ar fi de iarna.... si nici nu le-am inceract iarna pe zapada...

Te-ai uitat pe ele sa vezi daca au simbolul "M+S" ?

Eu stiu ca au.......Simbolul cu fulgul de zapada/cristal de gheata , stiu ca nu-l au, si daca ai nostri reusesc sa nu fie cretini si sa aiba decenta sa includa si gumele care au doar "M+S" , la gume de iarna , cum se intampla in Austria, atunci e ok, gumele tale vor fi corespunzatoare.

Link spre comentariu

tara asta nu ar trebui sa existe....ma minunez zilnic cum dracu mai rezista.

vin astia sa ne mai dea o MU EE ....si voi toti dezbateti daca trebuie sa deschidem gura mare sau mai putin...asa ceva....

intr-o tara in care majoritatea din masini sunt peste 12-15 ani, in care doar 70% din masini au RCA, in care lumea nu mai are cu ce sa isi platesca caldura din casa si prefera sa moara de frig, exact asta ne lipsea sa fim civilizati si in siguranta....nu drumuri fara gropi, nu autostrazi, nu servicii minime de bun simt in orice tara de pe glob, nu....cauciucuri de iarna pe epave.

dupa zeci de taxe puse in plus doar anul asta...voi aplaudati cand o mai luati odata in bot....foarte bine....MERITAM

si pt toti cei care nu sunt de acord cu parea mea o intrebare simpla...ce preferati sa aveti in fata pe contrasens in conditii de zapada: o masina de 15 ani cu cauciucuri de iarna second sau resapate sau una cu toate, abs si poate controlul tractiunii dar cu cauciucuri de vara.

de aia se moare in draci pe sosele....ca nu avem cauciucuri cu fulg pe ele....nu conteaza starea lor...dale in masa...atat timp cat au fulgu pe ele suntem brici...

E o tara pe care au pus mana printre altii si mafiotii care vand masini si care asigura masini. De aceea ni se baga in cap obsedant ca salvam planeta daca ne cumparam doar masini noi din 3 in 3 ani sau ni se baga pe gat RCA-ul obligatoriu - ma rog si noi l-am inghitit fara sa protestam, dupa ce nici macar Ceausescu nu ne-a facut-o - pe care multe firme nici nu-l onoreaza cum ar trebui. Impozitele s-au facut tot ca sa scoata la fier vechi masinile vechi gen Aro 24, cu care agricultorii inca isi faceau treaba. Taxa de drum se materializeaza doar in noi sisteme de a ne obliga s-o platim. Conducatorii acestei tari au o vocatie a aberatiei, inconstientei si probabil a ticalosiei, pur si simplu. Iar romanii, cum s-a vazut si cu ocazia mortii lui Paunescu, traiesc inca in obedienta sectara a cenaclului Flacara. Ceausescu interzicea circulatia pe timpul iernii - astia vor sa oblige lumea sa cumpere cauciucuri; pentru multi, asta va insemna cam acelasi lucru.

Cand se va intelege oare ca intai trebuie scosi oamenii din nivelul de lumea a III-a - atat ca venituri, cat si ca mentalitate - si doar dupa aceea impuse legi compatibile cu restul UE?

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

E o tara pe care au pus mana printre altii si mafiotii care vand masini si care asigura masini. De aceea ni se baga in cap obsedant ca salvam planeta daca ne cumparam doar masini noi din 3 in 3 ani sau ni se baga pe gat RCA-ul obligatoriu - ma rog si noi l-am inghitit fara sa protestam, dupa ce nici macar Ceausescu nu ne-a facut-o - pe care multe firme nici nu-l onoreaza cum ar trebui. Impozitele s-au facut tot ca sa scoata la fier vechi masinile vechi gen Aro 24, cu care agricultorii inca isi faceau treaba. Taxa de drum se materializeaza doar in noi sisteme de a ne obliga s-o platim. Conducatorii acestei tari au o vocatie a aberatiei, inconstientei si probabil a ticalosiei, pur si simplu. Iar romanii, cum s-a vazut si cu ocazia mortii lui Paunescu, traiesc inca in obedienta sectara a cenaclului Flacara. Ceausescu interzicea circulatia pe timpul iernii - astia vor sa oblige lumea sa cumpere cauciucuri; pentru multi, asta va insemna cam acelasi lucru.

Cand se va intelege oare ca intai trebuie scosi oamenii din nivelul de lumea a III-a - atat ca venituri, cat si ca mentalitate - si doar dupa aceea impuse legi compatibile cu restul UE?

Cotizo, nu e inconstienta din partea celor ce ne conduc. Din contra. Se face constient. Guvernele faciliteaza afacerile constructorilor de autovehicule prin legi care ne obliga direct sau indirect sa luam masini noi. Stim de la istorie cum ca cel ce conducea o Tara Romana cumpara tronul de la turci, apoi prin biruri isi umplea buzunarele proprii, buzunarele boierilor si buzunarele asupritorilor. La un moment dat, prin sec. XVII, datorita faptului ca ai nostrii conducatori nu mai cotizau cat isi doreau turcii, s-au adus domnitori din afara, mai precis din Fanar. Acestia cotizau mai mult la turci. De unde? Din biruri. Basescu este ca ei. Cotizeaza mai mult in afara si implicit trebuie ca noi sa cotizam. Suntem buni atata timp cat suntem apti de munca, cat sa dam dari, rate bancare etc. Asa ca in domeniul auto, nu conteaza ce ne permitem si ce ne place noua, oamenilor de rand. Conteaza sa ni se ia banii. sa cumparam la cativa ani un produs nou, inclusiv autovehicule. Produsele generatie noua sunt tot pe viata. Dar nu pentru durata noastra de viata. Ci au propria viata, una scurta, cu care sunt concepute.

Sunt popoare conducatoare si popoare supuse. Noi suntem in a doua categorie si nu cred ca se va schimba asta. Avem o traditie in acest sens, destul de longeviva.

Ma tem ca nici off- road nu vom mai putea face in viitor. Vor aparea restricitii de a intra in anumite zone.

Sitma.

Pavel

Editat de pavel_vn
Link spre comentariu

Incontestabil o masina de 15 ani cu cauciucuri de iarna second.

Poti sa ai cea mai smechera si scumpa masina, daca ai cauciucuri de vara, care's slickuri, ai doua prolbeme:

- compozitia chimica a cauciucului e adaptata pentru 40-50-60 de grade pe asfalt, nu pentru minus. Devine foarte rigid si isi pierde din elasticitate.

- profilu e slick de Formula 1 si faci patinaj artistic, aderenta zero.

Degeaba ai ABS, ESP, DTC,si orice altceva. ABS nu va face decat sa NU franeze, pentru ca la cea mai mica tentativa de franare, roata se blocheaza, si atunci ii da drumu la frane. La fel si celalalte "sisteme".

Am testat-o iarna trecuta, pentru ca am fost zgarcit si am mers cu alea' de vara, inclusiv pe la Bran, si pe zapezi, si concluzia e foarte simpla. ABS e total inexistent, daca si aderenta e inexistenta... A trebuit sa merg extrem de aiurea, incet si prudent, si nici macar asa nu am fost salvat de emotii de genu "uite parapetu cum se apropie, si masina tot merge, si nu am ce face". In alta ordine de idei am mers cu un Astra vechi de 18 ani, cu cauciucuri de iarna, si s-a comportat exemplar de admirabil, iar masina a fost 400 de euro. Deci da.

Sa ai anvelope de iarna, iarna, e ceva normal. Sa le faci obligatorii nu mi se pare extrem de anormal. Anormale sunt multe alte lucruri care se intampla sau care nu se intampla in tara noastra, insa la urma urmei lucruri diferite fata de subiectul de fata.

Link spre comentariu

Eu nu cred ca M+S cu fulg e standard universal acceptat de toti producatorii de anvelope. Producatorii europeni poate se conformeaza, dar ma gandesc ca nu toate masinile au anvelope europene. In unul din articolele citate aici se zicea ca anvelopele all season vor fi excluse de la categoria "de iarna" (idiotenie sinstra de altfel), dar sunt curios pe ce baza, pentru ca majoritatea sunt M+S cu fulg.

Chestia e ca o lege/ordonanta/cedracuofi trebuie sa contina o definire exacta a conceptului de "anvelopa de iarna", si nu stiu daca exista asa ceva. Pana la urma tipul asta de anvelopa a aparut ca o idee de marketing nu neaparat o necesitate. Aproape un secol autovehiculele au circulat bine mersi cu cauciucuri de uz universal, doar de uz special sau de competitie avand nevoie de "tuninguri" de profil.

Enervant e ca de acum drumarii au o scuza suplimentara sa nu faca nimic la drumuri, orice blocaj va fi rezultatul contraventiilor personale, nu a incapacitatii lor de a face ceva.

Samurai incepator
Link spre comentariu

insa turbo sahara au M+S :h5 insa nu au fulgul... Presupun ca se incadreaza :y

si eu am Insa Turbo Sahara. si, intr-adevar, desi scrie pe ele M+S, nu au fulgul. intra pe www.insaturbo.com si uita-te la descrierea anvelopei, si la comportamentul pe noroi si zapada. fa-ti un print screen dupa specificatia producatorului, ia-l cu tine in masina, si, eventual, daca te controleaza cineva, arata-i-l.

Acum vine intrebarea de un milion de puncte: presupunand ca la ora aia Garcea vrea sa cunoasca limba engleza, crezi ca va pune botu' la specificatia respectiva? Gura lui nu trebuie sa "mananca" si ea ceva? Si, asa dupa cum spunea Dan (@astral) ceva mai sus: in primul rand, ar trebui ca guvernantii nostri sa fie suficient de decenti cat sa nu scoata de pe lista anvelopele inscriptionate M+S. Altminteri, putem avea pe anvelopa si alfabetul chirilic si tot nu vom scapa de cheltuieli.

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

eu raman la parerea ca noi suntem obligati sa se punem acoperis peste o casa fara fundatie.haideti sa avem prima data casa cu fundatie solida si apoi ajungem si la acoperis.

nu va faceti ca nu intelegi....nu am sustinut si nimeni nu a sustinut ca nu sunt bune anvelopele de iarna, discutia era pt obligativitate.

si inca un aspect ignorat: soferul....era aici un coleg care spunea cu mandrie cum mergea el cu cauciucuri de iarna cu 100km/h pe zapada de 3-4 cm!!!! mai este ceva de comentat.....?

+ din articol reiese clar ca cauciucurile all seson nu sunt acceptate....daca si aici imi dati mie argumente pt ca eu sa investesc minim 600 euro pe o masina 4x4 permanent cu all seson atunci inseamana ca eu sunt mistret....si o sa si o recunosc.

oricum nu cred ca o sa se aprobe legea pt simplu motiv ca nu sunt definite la nivel european ce insemana cauciucuri de iarna....intre timp cativa au facut iar milioane de euro pe spinarea fraierilor...dar ce mai conteaza.

REPET NU ZIC CA CINE ISI PERMITE SI VREA SA NU ISI IA DE IARNA....NU ASTA E DISCUTIA.

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

Din ciclul, Alba - Neagra, uite-stanga-nu-e-dreapta, azi-e-laie-maine-i-balaie, sport national, va prezint ultimul articol in acest trend marca 4tuning:

Amenda 4000 de lei daca nu ai masina pregatita de iarna!

Proiectul de lege prin care dotarea masinilor cu anvelope de iarna este ca si votat. Noile modificari din Codul Rutier prevad amenzi cuprinde intre 540 de lei 4000 de lei pentru masinile dotate necorespunzator. Daca cumva esti surprins "slab dotat", primesti amenda minima. Daca insa blochezi drumul pe motiv ca te-ai impotmolit... scoti banul gros din buzunar! http://www.4tuning.ro/images/amenda-4000-de-lei-daca-nu-ai-masina-pregatita-de/amenda-4000-de-lei-daca-nu-ai-masina-pregatita-de-a4749a2dcc307d118-550-225-2-95-1.jpg

Se pare ca noul proiect realizat de Ministerul Transporturilor va fi aprobat de Parlament in maximum 2 saptamani. Conform viitorului Cod Rutier, autoturismele sunt obligate sa fie dotate cu anvelope de iarna intre 1 noiembrie si 31 martie.

Modificarea legislativa se adauga la Ordonanta de Urgenta 195/2002, care are ca scop reglementarea circulatiei pe drumurile publice si se refera la amenzile pe care soferii le pot primi. "Dupa punctul 28 al alineatului (1) al articolului 102 se introduce un nou punct, punctul 28 indice 1, cu urmatorul cuprins: "28 indice 1. conducerea autovehiculului pe drumurile publice in perioada 1 noiembrie-31 martie, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului cu o masa maxima autorizata mai mare de 3,5 tone fara ca acesta sa fie dotat pe axa/axele de tractiune cu anvelope de iarna".

Amenzile pentru lipsa anvelopelor de iarna in perioada mentionata in lege se incadreaza in clasa IV de sanctiuni, asadar un sofer poate lua o amenda intre 540 si 1200 de lei, dar in cazuri grave, poate ajunge si la 4000 de lei.

Cauciucurile de vara nu fac fata in sezonul rece, deoarece acestea se contracta puternic la frig, in timp ce cauciucurile speciale de iarna raman suficient de moi pentru a nu derapa pe carosabilul rece. De aceea, la iarna absolut toti conducatorii auto vor fi obligati sa-si echipeze masinile cu cauciucuri de sezon, lanturi speciale si materiale antiderapante. In caz contrar, risti sa platesti amenzi usturatoare si chiar sa fii exclus din trafic, potrivit modificarilor aduse Codului Rutier. Daca masina derapeaza, blocheaza circulatia si necesita tractare vei plati, in afara de penalitati pentru incurcarea circulatiei, si taxe foarte mari pentru tractarea de urgenta. Autoritatile spera ca in acest fel va scadea simtitor numarul accidentelor rutiere in sezonul rece si vor fi evitate ambuteiajele in trafic. Noile prevederi ale Codului Rutier sunt introduse intr-un proiect legislativ de catre parlamentarii din Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor.

500 de soferi si pietoni au murit anul trecut

Potrivit Politiei Rutiere, anul trecut au avut loc peste 1.800 de accidente rutiere. 500 dintre romanii implicati in tragicele accidente de circulatie au murit si alti 1.500 au fost raniti grav. Cel putin o treime dintre accidente au fost cauzate de viteza prea mare si de lipsa dotarii corespunzatoare a masinii.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Sunt curios daca aceasta lege este si in tarile vecine. Chiar trebuia sa adoptam o lege din tarile nordice? Iar suntem mai catolici decat papa?

Eu folosesc roti de iarna din 2000.. si atunci aveam Dacia. Le foloseam din constienta si cred ca eram singurul din parcare care schimba rotile de 2 ori pe an. Asta pana anul trecut cand mi-am luat crampoane. Chiar 3 randuri de roti nu o sa folosesc niciodata (vara, iarna si crampoane).

Pentru masini normale mai zic, dar d-lor... noi suntem baietii aia care merg pe la Buzau si nu numai sa va scoatem din nameti. E normal sa-mi dati amenda?? Ne facem atatea griji ca e M+S... ca uite fulgul.. nu e fulgul. Atata timp cat am dupa mine atatea obiecte de recuperare si sunt sigur ca nu voi deveni o problema PE SOSEA, nu o sa-mi cumpar niciodata anvelope de iarna. Simex, Boger sau alte neamuri sunt oricum din material moale si nu pun probleme cand afara sunt -20 grade. Daca e vb de gheata oricum te duci in cap si cu mama fulgului pe anvelope :grin:

Daca nu ma crede n-are decat sa vina dupa mine pe camp sa-mi dea amenda :ha:. Oricum astia nu se gandesc la siguranta noastra..

Link spre comentariu

ia cetiti cu atentie

http://www.politiarutiera.ro/images/ordonanta_drumuri.pdf

si ar mai fi si asta (mai ales pct 3.1.5):

http://translate.google.ro/translate?hl=ro&langpair=en%7Cro&u=http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29regs21-40.html

In rest, sa fiu eu sanatos cati nefericiti am tras din zapada cu Zuza, iarna trecuta cu M+S - urile mele.

Editat de csaf

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

Din ciclul, Alba - Neagra, uite-stanga-nu-e-dreapta, azi-e-laie-maine-i-balaie, sport national, va prezint ultimul articol in acest trend marca 4tuning:

Amenda 4000 de lei daca nu ai masina pregatita de iarna!

Proiectul de lege prin care dotarea masinilor cu anvelope de iarna este ca si votat. Noile modificari din Codul Rutier prevad amenzi cuprinde intre 540 de lei 4000 de lei pentru masinile dotate necorespunzator. Daca cumva esti surprins "slab dotat", primesti amenda minima. Daca insa blochezi drumul pe motiv ca te-ai impotmolit... scoti banul gros din buzunar! http://www.4tuning.ro/images/amenda-4000-de-lei-daca-nu-ai-masina-pregatita-de/amenda-4000-de-lei-daca-nu-ai-masina-pregatita-de-a4749a2dcc307d118-550-225-2-95-1.jpg

asta am inteles...dar daca sunt echipat cu toate cele si tot raman inpotmolit?...ca drumarii ''sunt surprinsi'' ?...cine plateste amenda?....

Link spre comentariu

la noi in oras nu a existat dezapezire toata iarna ... au asteptat sa se topeasca zapada de la soare

in schimb fraierii primesc amenda pentru ca nu au cauciuri de iarna

eu am cauciucuri de iarna ... deci nu ma deranjeaza personal

ma deranjeaza ca mereu suntem luati de fraieri; autoritatile nu fac nimic ... in schimb noi trebuie sa fim perfecti

sunt curios cum vin politistii sa dea amenda ...

politistii nu au cauciucuri de iarna ... se amendeaza intai pe ei si apoi merg sa ii amendeze pe ceilalti? :grin:

Link spre comentariu

..................

sunt curios cum vin politistii sa dea amenda ...

politistii nu au cauciucuri de iarna ... se amendeaza intai pe ei si apoi merg sa ii amendeze pe ceilalti? :grin:

:g:g:g

:ha::ha::ha:

Chiar asa......cum naiba te-ar putea face un echipaj de politie proces verbal de constatare ca n-ai gume de iarna cand e posibil ca tocmai ei sa n-aiba pe masina de politie ?!??

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare