Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Conectarea proiectoarelor

Max
 Share

Recommended Posts

Circuit releu

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu. Atata timp cat ai sigutanta de protectie in circuit.

Da, intre baterie si releu am siguranta (nu mai stiu exact de ce valoare, parca 20A).

Sa inteleg ca in cazul asta e ok?

Edit: Si ca o curiozitate: voi cum va descurcati cu dusul firelor de la baterie la bord si apoi la proiectoare?

Momentan am doar 2 proiectoare flood beam pe bara fata.In viitorul apropiat o sa adaug cateva: 2 proiectoare spot pe plafon si cate unul flood pe laterale si in spate. Proiectoarele le folosesc doar pe drumuri agricole/forestiere in cazuri extreme.

Asa ca ma doare deja capul gandindu-ma la cate fire trebuie sa trag pentru fiecare releu si apoi catre proiectoare, fiindca voi avea 4 butoane (si releele aferente) per total.:cn

Voi cum va descurcati cu 'managementul' firelor?

E posibil ca din baterie sa vin cu un singur fir gros de 2.5 ca apoi sa-l impart in 4, catre fiecare releu si buton aferent (cu siguranta la fiecare fir, desigur)?

Edited by thuraya123

In functie de puterea proiectoarelor calculezi sectiunea conductorilor. Poti veni de la baterie cu un singr conductor care sa poata transporta toata puterea de care ai nevoie pentru toate proiectoarele pana la o cutie de relee pe care o montezi undeva sub bord sau in compartimentul motor (depinde de spatiu). In acea cutie pui releele, cate unul pentru fiecare circuit(buton)). Daca poti monteaza si sigurantele de protectie tot in acea cutie. Pleci cu fire la comanda din bord(butoane) si la perechea de proiectoare pe care o alimentezi. Daca te uiti pe net o sa gasesti cutii dedicate pentru asa ceva in functie de necesitati si buget. Spor.

Merci mult de sfat. O sa caut o cutie de relee, pe care probabil o s-o montez in interior, sub bord, ca sa evit orice posibil contact cu apa.

Proiectoarele le am led, de 27W. In situatia descrisa mai sus de tine, e ok 2.5 sau ar trebui mai gros? Mai ales ca sarcina nu este prea mare, fiind vorba de un total de 189 W (asta in cazul in care le-as avea pe toate aprinse).

Salut, cam tarziu am vazut si eu aceasta postare, la o sarcina de pana in 200W cum se vorbeste aici nu e necesara complicarea cu relee, se poate folosi direct buton pe circuit, sunt butoane si de 30A nu e nevoie de nici un releu, de exemplu asa ceva https://www.autolux.ro/intrerupator-...lux-edition-1/ , contactul releului e tot 30A si nu e vorba de circuite lungi la un curent de sub 10A. se poate veni cu un singur fir de la baterie si impartita alimentarea prin cleme Wago sau altele catre proiectoare fara nici o problema cat timp sectiunile sunt in regula... eu am avut mai de mult 2 proiectoare cu becuri clasice de 100W fara nici un releu si au mers fara probleme, era un fir de 2.5 catre buton de la baterie, unul inapoi catre proiectoare care se despartea in doua de 1.5 catre becuri, simplu si eficient Edited by sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

• 4 months later...

Salutare, vreau sa montez un led bar (vreo 340w zice producatorul) si ma gandeam sa simplific putin treaba, la modul sa elimin butonul suplimentar.

Nu stiu daca e bine sau nu ce m-am gandit, ca nu sunt prea priceput la electrica, dar... releu cu alimentare de la baterie, cu siguranta separata, comanda releu de la un fir al proiectoarelor masinii. Deci apas butonul de proiectoare original, se aprinde si led bar. Zic bine?

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use