Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

RAR-ul mi-a blocat azi masina la staia ITP!!

omoroka

Postări Recomandate

Ghinion de nesansa sau sunt cu ochii pe noi? Asta e intrebarea care se naste din intamplarea patita de mine azi la ITP. Eu as inclina spre a doua varianta.

Masina mea, Suzuki Samurai 96, euro2 are urmatoarele dotari:

- kit suspensie Calmini +3"

- cauciucuri profil Simex dimensinile din talon (205/70/R15)

- flanse distantiere +30mm la fiecare roata

- bara fata HD AFN

- bara stabilizatoare dezafectata

Dupa ce o luna de zile am tot surubarit pe la ea ca sa-i repar frana pe spate deficitara in urma ruperii conductei spate am zis in sfarsit sa duc masina la ITP ca-i expirase de mult.

Cu inima cat un purice duc masina la un service recomandat de un prieten. Am zis la inceput, pentru ca oricum nu era patronul acolo, sa o las pur si simplu sa-i faca ITP-ul iar daca e vre-o problema ii spun ca vin din partea cuiva.

Patronul cand a vazut-o a facut 13 14. Ca ce e asta, ca uite are suspensia schimbata, ca rotile sunt de teren, etc. Atunci i-am zis ca vin din partea unui prieten si s-a mai luminat la fata. Chiar si asa insa, mi-a tinut-o doua zile acolo sub pretextul ca tot avea controale. Am luat-o pana la urma, ba chiar am iesit cu ea la tura de la Drajna de saptamana trecuta.

Saptamana asta, apelez la alte cunostinte, speriat fiind de asta data ca masina nu va trece testul ITP decat cu spaga si pile. Ma programez pentru azi, merg piz de dimineata, baietii foarte amabili. Dar si ei, mai intai s-au minunat de masina, ca arata ca o lacusta, ca ce modificata e, etc.

In fine, o baga ei in statia de inspectie, ii fac ceva masuratori rapide moment in care imi rup cablul de la frana de mana. Zic ca asta e, o rezolv eu, bine ca nu mi s-a rupt in teren pe vre-o vagauna. Ii intreb, ce fac, ma duc sa repar cablul si revin? In spate la ei coada mare de masini, va dati seama cum statea treaba :grin:. Ei pe graba zic, las-o asa, vezi ca ai si un bec de frana ars pe dreapta, il schimbi tu. Imi pun baietii stampila pe talon si se duc sa bage nus' ce date in calculator ca sa-mi dea si timbrul ITP. Si se intorc negri la fata ca RAR-ul a blocat staia ITP si ca urmeaza sa vina un inspector, nimeni nu sufla, nimeni nu misca, un fel de "hands up mother fuckers" :ha:

Astia disperati, sa=-mi repare repede frana de mana, sa-mi schimbe becul de frana, alergau amandoi in jurul masinii haotic injurand in stanga si in dreapta. Unu din iei chiar are o revelatie in momentul ala, ca nu-mi verificase seria de la motor sa corespunda cu cea din talon. Toata treaba se transforma intr-o comedie neagra gen American Beauty, ma rog, nici chiar asa de neagra.

Eu incep sa-mi fac mustrari de constiinta ca le ridica licenta astora cu servisul, cunostinta care ma adusese acolo de asemenea, incepem sa dam toti telefoane pe la cunoscuti mai ceva ca la accident. Nu reusim sa rezolvam nimic. Asta care ma adusese acolo, mai mult, isi aduce aminte ca il cunoaste pe inspector ca a spaguit cu el zeci de masini in trecut. Se duce la el. Inspectorul nu-l baga in seama. Si incepe sa ia masina la puricat.

Ma gandesc, sa vezi frate ca trebuie sa fac masina la loc cum a fost ea nascuta din fabrica ca sa mai primesc IP-ul inapoi. Pfoai, de ce am dat arcurile vechi! Si bara aia de cacat cu care s-a fabricat nu se mai poate prinde ca am taiat din ea. De unde dreaq fac rost de bara stabilizatoare. Totu era negru. Iar inspectoru verifica la ea de zor: pe dedesupt, articulatii, frane, noxe, a dat roata in jurul ei de 20 de ori, et, etc

In final ce credeti ca mi-a gasit in neregula? :grin:

Cablu de la frana de mana si becu de la frana dreapta. NIMIC ALTCEVA! Si asta in conditiile in care, mi-au zis mecanicii, nu s-a lasat uns nici de-al dreaq.

Nu l-a interesat ca am schimbat suspensia atata timp cat nu ma facut nici-o improvizatie, nu l-a interesat profilul cauciucului atata timp cat dimensiunile lui corespundeau cu dimensiunile din talon, nu s-a legat nici de bara AFN atata timp cat ea era construita special pentru masina asta. Mai mult, noxele au iesit parfum, articulatii, directie si frane de asemenea. Si atunci ma intreb, de ce p--da ma-sii se tot cacau pe ei mecanicii de la statiile ITP cand vedeau masina?

In fine, morale ar fi mai multe din patania asta.

Una ar fi ca trebuie sa ne ferim de mecanicii de la statiile ITP cu exces de zel carora li se pare ca masinile noastre sunt modificate si nu trec testul inspectiei doar pentru ca am montat pe ele niste piese aftermarket facute special pentru ele. Ridicol mi se pare aici faptul ca ai putea trece ITP-ul cu piesele originale, mai vechi ale masinii care ar putea fi atat de prapadite incat sa puna siguranta in pericol mai mult decat piesele noi (ex. suspensiile noastre de inaltare atat de scumpe).

O alta morala ar fi ca uneori trebuie sa te duci si cu ceva mai multa incredere in tine, sa stii exact ce trebuie sa verifice mecanicii la ITP si sa le dai cate o palma dupa ceafa atunci cand o iau pe aratura (ex. motivatia ca am la masina montate cauciucuri cu profil Simex, indiferent ca dimensiunile sunt cele din talon)

Si o ultima morala ar mai fi ca sa-i ia dracu. Nu mai bine imi vedeam eu linistit de treburile mele fara ITP? Pe mine nu m-a oprit politia in ultimii 3 ani de loc. Mai mult, la drum lung, cu statia radio poti lejer sa te feresti de politie. Iar daca in cazul cel mai grav te prind, asta e, platesti amenda si ajungi intr-un final la ITP. Dar macar, pana atunci ai mai apucat sa faci niste mii de km de offroad :2dr

Una peste alta, concluzia mea este ca RAR-ul e cu ochii pe noi.

Scuze pentru dimensiunea textului.

PS Inspectorul n-a observat lipsa barei stabilizatoare, nici existenta flanselor la roti :grin:

Numai bine tuturor

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: RAR-ul mi-a blocat azi masina la staia ITP!!

Interesanta experienta ta.Probabil inspectorul nu se pricepe asa de bine spre norocul tau.Dc ai flanse la roti inseamna ca sunt un pic inafara caroseriei si asta era principalul motiv sa faca mofturi.Banuiesc ca ti-au dat cu revenire pana la remediera defectiunilor.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

deh, ma omorokule, vorbisem o treaba...

cu blocatul masinilor in statiile ITp e comedie mare, pot bloca si 4-5 masini in aceeasi statie. unii spun ca este o chestie aleatorie, un programel de capul lui. nu cred ca sta nimeni cu ochii in mii de statii itp.

cel mai bine este sa va duceti la verificare la sfarsitul programului de lucru, dar nu atat de tarziu incat ei sa nu mai poata comunica cu rar-ul.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

deh, ma omorokule, vorbisem o treaba...

cu blocatul masinilor in statiile ITp e comedie mare, pot bloca si 4-5 masini in aceeasi statie. unii spun ca este o chestie aleatorie, un programel de capul lui. nu cred ca sta nimeni cu ochii in mii de statii itp.

cel mai bine este sa va duceti la verificare la sfarsitul programului de lucru, dar nu atat de tarziu incat ei sa nu mai poata comunica cu rar-ul.

pai vorbisem stiu:tk, dar inainte de asta vorbisem cu altcineva si am zis sa va iau pe rand :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Am patit-o si eu , la o statie mai micuta, chiar in curtea RAR-ului, masina de 2-3 ani, fara probleme. Tot asa fugeau mecanicii, ca nu aveam trusa sau stingatorul si mi-au adus ei. Parbrizul fisurat(in mijloc) nu l-au vazut nici ei, nici controlul, ca era cam intunecoasa sala respectiva. E ca atunci cind faceam blatul pe tren si se urca supracontrolul!

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

eu cred ca ai avut noroc, si ca pana la urma inspectorul a fost un tip dragutz si a facut o reconstatare favorabila tie.

pai clar ca a fost ok inspectorul. mai rau a fost cu mecanicii. data viitoare voi cere eu sa ma-mi dea o revenire :ha:

tot azi mi-am remediat frana de mana si luminap spate. maine ma intorc la service :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Vezi ca acum cu ITP lipsa e posibil sa nu fie doar problema de amenda. Dracu' stie cum a ramas legea, dar la un moment dat o varianta zicea ca masina fara ITP si RCA e considerata radiata (era atunci cand a aparut si site-ul ala care iti zicea cum apari in baza lor de date). Daca a ramas asa, vreun idiot te poate baga la conducerea vehiculului neinmatriculat pe drumul public, chestie mai penala.

Daca vreunul cunoaste legea mai bine ca mine, il rog sa ma lamureasca si pe mine. Eu, recunosc, o stiu la mana a doua. Ce stiu e ca in vara lui 2009 un bou cu chipiu nu a stiut sa se uite in polita (valabila dealtfel) si i-a dat fiului meu amenda pentru RCA expirat, deci nu l-a bagat la penal.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Eu aplic metoda, ITP la ora 16.00 ... sau Bulgaria! Cat o mai tine!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Hai sa va povestesc o patanie de acum 2 ani, intors cu masina dintr-o tura, murdara de noroi, ma opreste RAR-ul la pod la Plumbuita, unde mai era oprit un amarat cu o Dacie, si incepe nenea de la RAR sa se invarta pe langa masina, ma intreba de bara, ii spun ca a fost accesoriu la cumparare si am cumparat-o cu ea montata, se mai uita la cauciucuri , si tacticos ma intreaba " bine dom'le astea sunt cauciucuri de strada", se uita pe ele, surprizaaaaaaaaa erau in dimensiuni, mai apoi ma pune sa aprind toate luminile, ma pune sa aprind si proiectoarele, pe care le legasem pe butonul original al luminilor din bara de plastic, imi spune ca s-a facut bine ca nu s-au legat pe faza scurta sau lunga ca era de rau, am ridicat din umeri, ca si cum nu le legasem eu, ca mai apoi sa-mi gaseasca un bec de stop ars, si cand i-am spus ca-l am in trusa si ca-l schimb, m-a mai tinut acolo juma de ora sa-mi povesteasca ca taica'su avusese si el o Niva si ca ce mai facea cu ea ... rezultat, o strangere de mana si un sfat prietenesc la sfarsit, ca ar trebui sa spal masina.

Dragos

Link spre comentariu

Omoroka,

Ai avut noroc ca inspectorul nu era chiar atat de inginer, probabil un pusti

care incerca sa faca pe durul cu pixu la chimir.

Din proprie experienta, iti spun ca la ora actuala astia care fac ITP sunt varza ...masina in stare buna nu trece iar cazanele trec.

Daca ar fi sa facem o comparatie ce si cat bagam in masinile noastre comparativ cu media pietii suntem mult peste ...

Am avut la un moment un contact cu "forta gris" ...dar s-au linisitit rapid cand le-am povestit ca masina ce o detineam in momentul ala e facuta ptr "lucrari grele": recuperari masini rasturnate, cautare in teren persoane disparute, deblocat iarna calea tramvaiului, degajat autoband samd ... Desi suna hilar dar pe zona de sud a Bucurestiului, desi am numere de BG, cam toata lumea cunoaste masina (aici vb de politie, rar si cine naiba mai e) ... In 2 ani am fost oprit de doua ori odata in Ro si odata in D de niste nemtalai intr-o parcare care au cerut intai permisiunea si dupa aia si-au scos aparatele foto ... deci ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Omoroka,

Ai avut noroc ca inspectorul nu era chiar atat de inginer, probabil un pusti

care incerca sa faca pe durul cu pixu la chimir.

Din proprie experienta, iti spun ca la ora actuala astia care fac ITP sunt varza ...masina in stare buna nu trece iar cazanele trec.

Daca ar fi sa facem o comparatie ce si cat bagam in masinile noastre comparativ cu media pietii suntem mult peste ...

Am avut la un moment un contact cu "forta gris" ...dar s-au linisitit rapid cand le-am povestit ca masina ce o detineam in momentul ala e facuta ptr "lucrari grele": recuperari masini rasturnate, cautare in teren persoane disparute, deblocat iarna calea tramvaiului, degajat autoband samd ... Desi suna hilar dar pe zona de sud a Bucurestiului, desi am numere de BG, cam toata lumea cunoaste masina (aici vb de politie, rar si cine naiba mai e) ... In 2 ani am fost oprit de doua ori odata in Ro si odata in D de niste nemtalai intr-o parcare care au cerut intai permisiunea si dupa aia si-au scos aparatele foto ... deci ...

Salut Yonut, stiu povestea cu Gernmania :ha:

Pentru cei care ma intrebau mai devreme ce se intampla daca te oprete politia si nu ai ITP-ul, iata raspunsul primit de mine de la avocata companiei la care lucrez: "Iti opreste talonul si-ti da amenda contraventionala, dar daca faci accident cu ea neavand ITP lucrurile se complica. In situatia asta RCA-un nu mai e nici el valabil si daca accidentul e din vina ta se considera infractiune si-ti deschide dosar penal. In plus platesti si toate daunele." :grin:

Deci mare grija. Daca circulati fara ITP, trebuie neaparat sa nu faceti accidente!

Va salut !

Link spre comentariu

Multam' Omoroka! Inseamna ca varianta evocata de mine a disparut in hatisul schimbarilor legii circulatiei, ceea ce in acest caz cred ca e bine.

Samurai incepator
Link spre comentariu

...masina in stare buna nu trece iar cazanele trec.

...

Apropo de asta, o faza oarecum hilara am patit eu:

Ma duc cu Subaru la ITP de 2 ani. ITP-istul isi face de lucru, nu exagerez, vreo 20 de minute numai sa verifice jocurile, evident cautand nod in papura, dupa care imi spune ca trebuie sa schimb capatul de bara stanga. Avand garantie din bara in bara, ridic din umeri si zic ok, doar sa treaca pe respingere. Zis si facut. Doar ca RAR-ul blocheaza masina pe linie.

Buuun, astept vreo juma de ora sa apara omu de la RAR, apare, se uita pe constatare si se apuca si el de verificat jocuri... Dupa 10 minute incepe sa se certe cu ITP-istul ca de unde jocuri, ca masina e perfecta. Si incepe un scandal de toata frumusetea. Doar ca eu eram pe timpul meu si deja trecuse o ora si jumatate. Asa ca am intervenit, si i-am spus celui de la RAR s-o lase asa ca oricum intra pe garantie, si deja a trecut cam multa vreme de cand ma uit la ei. Au lasat constatarea asa, eu am schimbat capetele pe garantie.

Acelasi service, 2 luni mai devreme, mi-a dat ITP-ul pe Honda, tot 2 ani vechime, aproape fara sa se uita la ea. De aici am tras eu concluzia ca ei cam stiu cand urmeaza sa vina RAR-ul in inspectie.

Link spre comentariu

"Yonutz Din proprie experienta, iti spun ca la ora actuala astia care fac ITP sunt varza ...masina in stare buna nu trece iar cazanele trec."

Raspunsul este simplu, este greu sa mai vezi a 100-a neregula la o masina care are deja 99 de probleme. La o masina in stare buna se vede imediat ca ti-ai decupat capota pt un intercooler.

Dar asta este in Romania RAR, politia si alte organe de control nu sunt preocupate de starea masinii, respectarea legii etc etc ci de aplicarea de amenzi...

Link spre comentariu

acum..ca tot ati vb de bari modificate si de plimbari in D fara probleme(@Yonutz) va intreb si io:este adevarat ca nu ar fi voie sa iesi in UE cu o masina de namoale,chiar daca ar corespunde tehnic daca ai montat pe fatza troliu si bara HD? ca asa zicea un nene care vroia sa mi cumpere bara A.S.F.I.R:tk

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

se poate circula in UE cu masini cu bari modificate daca aceste bari sunt omologate si sunt trecute in actele masinii ,de exemplu ieri m-am intalnit la noi in munti cu 2 masini de offroad cu nr de Germania si chiar erau nemti cu bari HD , trolii pe fata si mai aveau si rollcage exterior si intrebaindu-i daca au voie sa circule cu masinile astea ,drept raspuns mi-au aratat talonul masinii in care erau trecute toate modificarile de catre cei de la TUV ,deci se poate.

In alta ordine de idei la noi este ffffoarte greu sa treci un autoturism in autoutilitara (toti se trag pe cur ca ii f.te cei de la Bucuresti daca fac aceste modificari ) cu toate ca exista temei legal pt aceste modificari,eu in Germania cand am cumparat un Nisssan Terrano II varianta scurta cu 3 usi am sunat la TUV si ei mi-au spus ce trebuie sa fac adica lucru de o ora (scoase bancheta din spate,scoase centurile de pe spate si sudate suruburile de la centuri in gaurile de prindere, si montat paravan in spatele scaunelor din fata iar distanta din spatele paravanului trebuie sa fie cel mult egal cu distanta ce ramane de la bordul masinii pana la paravan ) si m-a costat 20 de euro trecerea in cartea masinii aceasta modificare,de altfel si in Germania diferenta de impozit este mare de la autoturism la autoutilitara si de aceea multi au transformat masinile in autoutilitara,deci se poate ,la noi este o intreaga istorie cu acte de la un Service autorizat care sa fie omologat pt a face modificarea in carte de la M1 la M2 ,service ce in Baia Mare nici nu exista,nici macar reprezentanta Nissan nu are autorizatia respectiva

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

Pai la noi te ia capu' pana omologhezi o bara HD in acte..cred ca cer 1000 de hartii,inclusiv de la reprezentanta marcii respective....

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

Salut!

Cred ca RAR-ul s-a pus pe verificari... Ieri (20 august) am fost oprit in apropiere de Ocna Sibiului de catre organul politist. S-a prezentat si mi-a cerut actele.

Intre timp se uita si la masina si dupa putin timp nu se poate abtine si ma intreaba de roti . I-am raspuns ca din cate stiu eu nu sunt supradimensionate (eram cu 245/60/R15 :fk) pentru masina mea (Vitara).

Imi spune apoi ca actele sunt ok dar ca trebuie sa mai astept un pic "sa se uite si domnu' inginer de la RAR la masina". Dupa cateva minute iesi de dupa o duba oprita in fata mea domnu' inginer, se uita doar o clipa la masina si ii face semn colegului sa imi dea actele inapoi: "da... nu si-a facut modificari..."

Pana la urma nu am patiti nimic - nici nu aveam de ce - dar nu mi s-a mai intamplat pana acum sa ma opreasca politia pentru asa verificari.

Atentie cu cine va intalniti la drum de seara,

Sorin.

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Care ar fi infractiunea?

Pai io stiu Petre? Probabil faptul de a comite accident cu o masina care nu a fost avizata tehnic sa circule pe drumurile publice. Nu stiu ca eu nu sunt avocat si nici legea nu stiu sa o citesc :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Stiti care este absurditate? 99.99% din accidentele auto nu sunt rezultatul unor cauze tehnice datorate modificarilor aduse masinilor de serie. Parerea mea este ca daca s-ar tine un nivel cat de cat de control, mai ales de control al calitatii anumitor modificari, nu ar fi nici un fel de probleme.

Link spre comentariu

Stati ma linistiti si nu va mai agitati ...ca dati in fiert! Am iesit cu Dinozaurus Brancardierus de mai multe ori pe extern si NU AM AVUT NICI O PROBLEMA ...Si daca ar fi intrebat de acareturi ...le-as fi bagat sub basca procura scrisa in bulgareste ... :ha: Da, sigur acolo SUNT!

Pana si cei mai rai dintre ogari (Politia din Ungaria) ... au inceput sa studieze cum s-a facut masina ... Controlul de rutina s-a transformat brusc intr-o sedinta tehnica ...Deci ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare