Yonutz Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 (editat) O sa va relatez o patanie care probabil imi va schimba total optica in ceea ce priveste increderea in oameni. Scopul acestui topic nu este de a denigra pe cineva ...De aceea nu o sa dau nume ...O parte mare din prietenii mei stiu persoanele (va rog sa nu dati nume chiar daca le stiti) La una din masinile mele de transport (un mercedes sprinter, motor 2148 cmc, turbo diesel, injectie CR ) am avut nefericita experienta din cauze care nici acum nu s-au elucidat sa se distruga o biela,implicit vibrochenul si blocul motor (probabil pompa de ulei a clacat, lucru care nu s-a vazut, la bord neexistand martor de presiune de ulei). Faza se intampla undeva la 300 de km de Bucuresti pe unul din traseele ce le fac lunar. Cu efort financiar si cu mare chinuiala (la sufa cinetica fara servofrana si fara servodirectie ...cu motorul oprit) am adus la sufa masina acasa. Am cautat cea mai simpla solutie respectiv sa cumpar un motor cu totul ptr transplant. Eram pregatit sa scot 2000 de euro din buzunar ptr un motor dar nu am gasit pur si simplu un motor in mintile lui ...numai parnai si ciurucuri. Am in celular circa 40 de numere de telefon din tara ...Nici un vanzator de motoare SH nu garanta mai mult de 7 zile respectivul motor ... Dupa cautari care au durat circa o luna, timp in care am vazut vreo 10 motoare care de care mai distruse (de la motoare bucsate pana la motoare in acelasi stadiu cu al meu, DAR puse la vanzare pe preturi de peste 1000euro - doar ptr blocul ambielat) m-am hotarat sa-mi iau inima in dinti sa-l fac pe al meu la sfatul meseriasului (strungar auto cu mare experienta) care a spus ca garanteaza ptr lucrarea care o face. Zis si facut am batut palma cu el, necomentand la nici un pret si am hotarat sa iau de la el tot ce mi-a cerut respectiv segmenti, setul de garnituri, cuzineti, capac de biela, biela amagit de garantia pe care am primit-o si in acelasi timp presat foarte tare de timp si netinand cont ca tot ce mi-a vandut el era mai scump cu 20% fata de furnizorul meu curent ... Ce operatiuni a facut strungarul auto: -rectificarea blocului motor -rectificarea vibrochenului -montatul segmentilor pe pistoane -ambielatul motorului (strans cu cheie dinamometrica) -curatatul blocului motor -rectificat chiulasa cu remedierea a tot ce era rau ...scaune supape, semeringuri supape (am schimbat tot ce era de schimbat) Am inteles ca s-a rectificat vibrochenul la cota 2 de reparatie. Strungarul auto s-a eschivat de la montatul motorului (motor, garnitura chiulasa, chiulasa) spunand ca are foarte mult de lucru... Am inteles si uitatandu-ma in obrazul lui le-am pus cuminte in masina si le-am adus la service. Ce operatiuni a facut service-ul: -demontatul / montatul motorului si spalatul anexelor acestuia -verificarea cu cheie dinamometrica a ambielajului inchis de strungar Cine-i de vina? "Victima", clientul care a scos cascavalul si care a zis uitandu-se in obrazul furnizorului ...om ce se pretinde a fi unul respectabil ..."da, ne apucam de el!" NORMAL! Compartimentul motor l-am demontat/asamblat intr-un service si am acceptat ca acel strungar auto sa-mi faca lucrarea cu conditia ca tot el sa-mi dea blocul motor ambielat si chiulasa planata si echipata ptr a nu exista nici un fel de discutii. Toate celelalte elemente (anexe ale motorului) am fost asigurat ca au fost spalate si suflate foarte atent ...Am vazut instalatia de spalare din service (patronul imi e prieten si sunt convins ca nu ar face vreodata ceva sa ma dezavantajeze atat el cat si oamenii lui care ma cunosc deja fiind un client fidel deja al respectivului service si platitind intotdeauna peste deviz ... ) ... una de ultima generatie care banuiesc ca au si folosit-o! Am cumparat si pompa de ulei NOUA, ulei nou, filtre, curele, semering palier adica tot ce mi s-a cerut si era necesar ptr a incerca sa fac treaba buna ... Toate aceste operatiuni au costat undeva la peste 10.000 lei, deci un efort financiar major dar am zis ca pana la urma nu ma mai uit la bani, dau oricat sa-l fac. De remarcat este ca atat cat a stat masina am pierdut o suma contractuala aproximativ egala cu 20.000 lei ... Am facut personal rodajul masinii (in ture mici, goala si fara demaraje) desi strugarul auto mi-a spus ca nu e necesar ... adica vreo 750 km dupa care am mers sa schimb uleiul ... Am dat drumul la ulei (foarte curat) si m-a pus dracu sa ma uit in filtru de ulei ... unde am constatat ca era o groaza de span (de la particule microscopice pana la particule de 1 sau 2 mm)...Atunci am simtit cum imi fuge pamantul de sub picioare si cum cade cerul pe mine ...Nu mi-a venit sa cred ce vad si am luat filtru intr-o punga acasa sa-l studiez mai la lumina ...INTRADEVAR FILTRUL ERA PLIN SE SPAN ...atat subtire(moale) de cuzinet cat si span gros de altceva ... Mentionez ca eram incarcat cu marfa cand am schimbat uleiul, marfa pe care am descarcat-o in dimineata imediat urmatoare intrucat mi s-a parut ca era absolut necesar sa verific ce se intampla cu motorul, decat sa risc sa recuperez masina de pe nu stiu ce coclauri din tara ...si sa-i dau IAR baia de ulei jos. Cand am dat baia jos ...surpriza ...plina de span ... S-a continuat la desfacerea capacelor bielelor si am constatat ca la biele cuzinetii erau pilaf in special la biela care avusesem problema inainte. Strungarul a venit la locul faptei (la service) si a spus ca faptul ca daca acel cuzinet de la biela cu probleme era mai distrus decat ceilalti este o pura coincidenta ... Mentionez ca nu am acuzat pe nimeni de nimic, strungarul venind din start de la telefon GRATUIT cu diferite scuze ca nu a avut motorul ungere, ca a fost span in motor, ca duzele s-au infundat si vibrochenul nu s-a uns, ca serviceul nu a spalat restul de piese (care piese???) si de aia s-au distrus cuzinetii etc. La fata locului la service, strungarul auto a concluzionat asa:"pune cuzinetii inapoi, schimba filtrul de ulei, curata pompa de ulei si da-i bataie ...Garantez ca motorul te va tine zeci de mii de km ..." Uitandu-ma la cuzineti cum se opreste unghia in santurile sapate de span sau de vibrochenul nerectificat corespunzator si din nou in obrazul strungarului auto mi-am zis in sinea mea ..."atat cat va tine motorul asta, atat sa-ti mearga tie afacerea!" ...Am comandat alti cuzineti de biela ... alte sute de euro (PE BANII VINOVATULUI normal, adica ai mei) o sa schimb iar filtrul de ulei si uleiul, o sa curat pompa de ulei, O SA PLATESC IAR MANOPERA AFERENTA operatiunilor si o sa vad ce simptome are motorul ... De mentionat este faptul ca motorul mergea rotund ...dar sincer aici isi incheie cariera aceasta masina neavand curajul sa-mi trimit soferul (om cu familie si copil) sa conduca aceasta masina nici o secunda! Faptul ca am fost poate prea naiv si cu incredere in "meseriasii laudati" nu-mi da impulsul sa fiu suficient de prost sau inconstient sa-mi expun oamenii si clientii la riscurile ce se impun urmare a mentinerii acestei masini in trafic. Am mai facut motoare, chiar unele de camion mult mai complexe si am rezolvat probleme mult mai grave ...dar asta mi-a pus capac si mi-a schimbat totul optica in ceea ce priveste increderea in oameni ...La un moment, un prieten a spus ..."vinde dracu odata masina asta ...ca daca mai stai mult asa sigur te apuci de droguri!" Ce pot sa zic ...Ii voi urma sfatul (prima parte ...de droguri inca nu ma apuc!)...Duca-se! Asa ca dragul meu Petru (Pitonul) ce traiesti tu cu Jeepul am trait eu la o scara mult mai mare si mult mai intens ...Asa ca nu fi suparat ... Sunt putin oameni de calitate in care sa te increzi!...Majoritatea sunt de CACAT si NU SUNT NICIODATA DE VINA! Nu m-am resemnat nici pe departe cu ideea ... Voi lupta impotriva voastra a celor carora nu stiti sa va asumati responsabilitatea unei lucrari executate si cu "garantia pe vorbe" cu toate mijloacele ... Bucurati-va azi ca INCA puteti ...maine ... nu se stie (nu e o amenintare, e o promisiune)! MORALA - "garantia" unei lucrari in Romania este egala cu 0. De ce? Multi se autointituleaza meseriasi, isi asuma meritele cand lucrarea e facuta bine dar o dau de gard daca exista ceva care nu e in regula! Cascati ochii unde duceti masinile la facut ... Verificati inainte istoricul meseriasului/atelierului ... ca sa nu treceti prin ce am trecut eu! O sa va tin la curent ... Filtrul de ulei plin de span si cuzinetii beliti o sa-i pun la pastrare intr-un sertar ...De cate ori o sa-mi zica unul "garantez eu", o sa deschid tacticos sertarul cu pricina ...si o sa imi aduc aminte ca traim in Romania...si o sa-l bag in "p---a masii cu garantia lui cu tot" :y ... Am castigat si am pierdut in viata multi bani ... Nu am uitat insa un lucru esential: noi ii facem INTODEAUNA pe bani NICIODATA banii nu ne fac pe noi (ce-i drept pe unii)... :wink: LE: ce nu am mentionat: N-AM ACUZAT PE NIMENI DE NIMIC ...doar am incercat sa reunesc partile sa vedem CE E DE FACUT! Editat August 26, 2010 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Suntem singurul popor de pe fata pamantului care isi merita pe deplin soarta! Imi pare rau sa citesc ce ai patit... Sper sa invatam cu totii din pataniile tale, dar bine ar fi fost sa stim de cine sa ne ferim. De acu in colo iti doresc sa-ti mearga numai bine! (Cand esti jos, nu poti merge decat in sus!):h5 Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! De curios intreb.....cat costa un motor nou Ioane? Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 26, 2010 Autor Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Un bloc motor nou chior - aproximativ 5000 de euro +TVA, vibrochenul 2900 euro + TVA ... si venea cam in 20 de zile lucratoare ... Mentionez ca valoarea intregii masini nu depaseste 8000 euro ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Unde seti tu Tepes Doamne....? Oricum in Bucureti traiesc marii mesteri tepari! Stiu f multe cazuri-masini cumparate si revandute de mine..pe care am ,,prostul,, obicei sa le verific atent in timp ce le detin(la atelier specializat autorizat ITP) si pe care le dau fara strangeri de inima insa..dupa ce le vand in Buc de regula.. la o zi doua sunt sunat ca au fost la nu stiu ce service,ca au o lista lunga cu ce tre schimbat(bineinteles la indemnul mesterilor ,,rechini,,) si alte d'astea!noroc ca mai pastrez din dovezi(spre ex azi am testat amortizoarele si bucsile la un Pajero si am in bord fisa) si ca le am invatat smenul!:uameni asta i nemultumirea mea vis a vis de mecanicii lu' peste care incearca sa arda pe cine pot!era o reclama si pe la radio.. NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Am inteles....nu era prea roza situatia , banuiescc ca ai luat in calcul atunci cat iesi sa pui nou.....din pacate asa cum zice si Cristi , e plin de mecanici deastia buni.......de luat banii. Nu stiu sinceer care ti-ar putea fi rezoolvarea , eu unul mas duce si pe la OPC , nu mi se pare corect ca tot tu sa fi ala vinovat cand nu ai zis nici mac cand ti--a cerut un anumit pret.... Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 26, 2010 Autor Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Nu voi face nici o plangere nicaieri! Nu acuz pe nimeni de nimic. Singurul vinovat sunt eu ...ca sunt naiv! M-a sfatuit cineva sa duc motorul (vibrochenul) la expertiza ...sa se vada cauza ...Nu ma voi duce nici acolo ... Nu mai sunt dispus sa mai cheltui bani, timp si nervi ptr acel fier ...Sunt jidan ... si gandesc ca ajunge cat am cheltuit (timp, bani, nervi, stres etc) ... Nu e o gandire romaneasca ...e una pur cinica dupa "luna deosebita" prin care am trecut! Ma alimentez insa cu convingerea ca exista un Dumnezeu sus si nu doarme ... si s-ar putea ca intr-o zi sa ia si "dosarul meu" sa-l "rezolve"!:y consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Personal, dupa mai multe experiente nefericite in service-uri am ajuns la concluzia ca multe greseli nu tin neaparat de rea-vointa sau nestiinta ci de lipsa unor proceduri, a unei liste in care sa bifezi: scos surub <check>, pus surub <check>, suflat span <check>. Oricat de meserias ai fi, in momentul in care ai 10 utilaje la reparat, fiecare cu problema lui, invariabil apar astfel de ''scapari''. Partea nasoala e ca un client nemultumit cantareste la business mult mai mult decat un client multumit, mai ales in afacerile mici unde se vine pe recomandare. In ceea ce priveste atitudinea ta "nu dau nume" e OK, dar postul tau nu ramane atunci decat un manifest, fara nicio atitudine. Poate ca acum e momentul sa fie implementat acel model de rating (anonim), macar la cei care vand ceva pe acest forum. Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 26, 2010 Autor Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Nu dau INCA nume ptr ca nu stiu exact cine a gresit (desi am convingerea ca stiu deja cine e vinovatul ...in afara de mine) si nu vreau sa arunc gratuit cu cacat in oameni care poate si-au facut treaba (fiind dupa cum se observa doua parti implicate) ... caut insa solutii rapide sa remediez problema ... Acest post a fost de fapt o refulare nervoasa (multumesc ca m-ati suportat) a unei luni crunte ... Respecte ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! asta e bine de postat la topicul ''de ce sa schimbi motorul.....'' uite de ce... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Priboi Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Te inteleg perfect si sunt ferm convis ca multi dintre noi am fost cel putin odata in situata ta,dar putin avem curajul sa recunoastem ca s-a profitat din plin de naivitatea sau bunatatea noastra. Imi pare sincer rau de cele intamplate si stiu cum este sa ai masina defecta si din dorinta de a o vedea gata cat mai repede ai fi in stare sa iei si o "jumatate" de masina in piese de schimb ca de , asta cere meseriasul ca sa faca treaba buna.Ca altfel nu iti poate da garantie daca ramane ceva neschimat. Cu cat se schimba mai multe cu atat mai bine. Asta e si ideea , ca manopera sa fie cat mai mare. :uameni Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Sper sa-ti rezolvi problema repede si bine. De multe ori zic si eu la fel cand iau o teapa, Dumnezeu e sus. Ideea e ca in momentul in care gasesti un meserias bun sau un service de care esti multumit sa tii de el si sa nu mai umbli pe la diversi asi ai mecanicii. Am patit si eu o chestie nesimnificativa in comparatie cu patania ta, dar simt nevoia sa o spun. Uruia ca dracu un rulment de la roata si am zis sa ma duc si eu pe la service (de obicei ma ocup singur). Am fost la unul, zic eu, destul de cunoscut pe langa Carrefour Militari (cel mai apropiat de Carrefour, ca sunt doua pe acolo si de celalalt nu stiu cum lucreaza si ce meseriasi are) au verificat masina, baietii foarte amabili, au facut un deviz sau cum dracu ii zice cu ce e de inlocuit, printre care bineinteles si rulmentul cu pricina. Au zis ca aduc ei toate piesele in 2-3 zile dar singura problema e ca nu au presa de rulmenti:ha: (foarte tare nu? service/magazin fara o banala presa). Deci sa schimb la ei toate celelalte (placute frana, discuri, pivot, biele directie) si sa ma duc in alta parte pentru rulment. Mi s-a facut mila de ei si le-am explicat ca la modelul asta de masina se schimba tot butucul nu un singur rulment si pentru asta e necesara o prapadita de cheie. Evident ca mi-am facut timp o zi si am facut acasa toata treaba si cu ocazia asta am facut si ceva economie. Atentie si de unde cumparati piesele ca s-ar putea sa fie in ambalaj original si ele sa fie facute pe genunchi in cine stie ce garaj. Eu am un singur magazin de unde le cumpar si e al unui fost coleg de facultate care si el "garanteaza" pentru ele. In rest, traim in Romanica si cred ca mentalitatea nu se va schimba asa repede incat sa apucam sa o simtim noi, dar sper ca nemernicii astia sa dispara de pe piata pe masura ce raman fara clienti. Sper sa auzim de acum incolo de cat mai putine cazuri de genul asta. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! @ Yonutz ... on sau off topic. Daca mergeam pe mana celor de la service, ieseam si mai ieftin si cu garantie. P.S. Azi am scos masina din service si constat (mai tarziu)ca mi-au speriat o punga de plastic in care aveam o masina de tuns cainii cu cutite pe numere,factura, garantie, ce trebuia sa o duc unui veterinar in provincie. Paguba, peste cea cu masina, de ... cunoscatorii stiu. P.S.2 In oricare din variante, vinovatul sunt eu. Fie acord incredere, fie necunoastere,nepricepere,etc., fie ghinion, fie, iar incredere in semeni Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! personal, am renuntat la cuvantul incredere... la noi nu se aplica... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Am intrebat din nou azi strungarul auto daca e normal ce am gasit acolo ...mi-a spus ca DA si ca garanteaza lucrarea ce a facut-o si ca daca motorul ala va ceda ...o sa mi-l faca pe banii lui. Pozele sunt in opinia mea, tiriplici in mecanica parca desprinse intr-un cosmar ...si cu siguranta nedorind sa-mi expun oamenii sau clientii la riscuri ...voi urma calea care am hotarat-o odata cu punerea acestui topic sus ... Ptr a se inlatura orice suspiciune privind ceea ce v-am relatat am fost si am facut si cateva poze la fata locului. Nu o sa comentez aceste poze ...Spun doar atat: acel motor are 735 de km ... http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4269Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4274Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4275Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4276Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4273Large.jpg consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! In continuare poze: http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4277Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4278Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4281Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4282Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4283Large.jpg consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Poze in continuare: http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4284Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4286Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4287Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4288Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4289Large.jpg consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Poze in continuare: http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4292Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4293Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4295Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4296Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4297Large.jpg consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Poze in continuare: http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4302Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4300Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4299Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4303Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4305Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4306Large.jpg http://i951.photobucket.com/albums/ad357/yonutz_photos/Mercedes%20motor/IMG_4308Large.jpg consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 (editat) Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Tot ce vedeti in poze sunt piese puse NOI care au ...735 de km ... Ptr comparatie am pus un cuzinet de biela nou scos din cutie langa un cuzinet de biela nou de ...700 de km (pus saptamana trecuta) In striatiile de pe cuzinetul de biela se opreste unghia deci este destul de adanca ... asa ca de aia am hotarat sa schimb acei cuzineti! Intr-una dintre poze sa vede grosimea cuzinetului axial original (tot nou???) si grosimea incarcaturii de sudura data la atelierul de strungarie auto. In alta poza se vede suprafata de sudura raschetata ... Arborele pare decalit dar nu este asa ...La sprinter in acel loc unde se vede albastreala am inteles ca asa trebuie sa arate si ca este tratat. Cu toate acestea mi s-a garantat de catre strungarul auto ca motorul inchis la atelierul de strungarie auto merge ceas, sa merg in continuare cu masina linistit ca nu se va rupe nimic ... Eu sunt fara cuvinte ... N-am nici experienta sau pregatirea necesara sa ma pronunt in vreun fel ...dar nici incredere sa mai merg cu masina NU AM! Din aceasta experienta fericita ptr unii / nefericita ptr mine m-as bucura daca am invata cu totii ceva ...Eu mi-am invatat lectia ... Amin! Editat August 27, 2010 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Groaznic ce se vede in poze. Si fara ungere nu ar fi aratat asa; s-ar fi uzat uniform pe toata suprafata si span foarte fin si foarte putin (am vazut la un ARO la un motor de Bv la care au cazut suruburile de la pompa de ulei). Dar ungere a avut (dovada filtru plin cu span) asa ca nu mai ramane decat varianta ca nu a fost bine spalat/curatat ... Imi pare rau pentru ce ai patit. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! @zep ... Cum iti merge motorul la Toyota? Si ala a fost un motor facut tot de mine ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefan79 Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! Nu pot sa cred ceea ce vad... Sunt sincer siderat! Sub nicio forma un motor refacut nu avea cum sa arate asa. Poate este facut in curte din pila. Cum sa mai mergi cu un asemenea motor? Ce siguranta sa mai ai? Este COMPROMIS TOTAL! Cel care garanteaza pentru lucrare, sa ia motorul si sa il puna la masina lui! Sa le fie rusine! Halal de asa "meseriasi" ! www.singapura-cat.ro T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
urszilla Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! mda...de-a dreptul gretos comportamentul... si acelasi lucru il patesti si la o reprezentanta...nu neaparat la un atelier mai mult sau mai putin cunoscut... am avut o problema, cred ca am mai scris pe undeva, nu asa importanta ca yonutz : a trebuit sa schimb o conducta de la aerul conditionat, si, ca un baiat cuminte si ascultator ce sunt, m-am dus la dealerul care mi-a vandut masina...stiti cat a durat ? 6 luni o tzevuska...pe care fizic au schimbat-o in 20 de minute... bleaah!!! urszilla hilux 2.5 : jimnilika 1.3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
martinchiuloasa Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate! da,triste poze intradevar dar parerea mea este ca sa gresit cu montajul componentelor motorului de la inceput:y,un motor nu se asambleaza in 2 sau 3 parti mecanicul incepe cu baia de ulei si termina cu capacul de culbutori pt a sti totul ,intradevar arborele cuzineti camasi se fac in ateliere specializate de strungarie care sunt f multee,dar montajul complet al motorului trebuie sa il faca numai un mecanic nu jumatatate intr-o parte respectiv blocul ambielat,si chiuloasa si restul in alta parte,asa nu se face zic eu,pt ca nu se va sti niciodata cauza corecta a defectiuni pt ca montarea unei chiuloase si reglajul acesteia la un motor diesel nu este chiar simplu,sper sa rezolvi cumva problema si imi pare rau de cele intamplate:y Martinica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate