Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate!

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Despre ignoranta, nestiinta si iresponsabilitate!

Yonutz,

1. Nu-mi vine sa cred ca vibrochenul de Sprinter e mai special decat celelalte vibrochene. La nivel mondial sunt cativa producatori care fac vibrochene pentru mai multe marci si nu cred ca folosesc alte materiale pentru cei de la Mercedes. Eu personal nu as inghiti o scuza de genul asta de la oricine ar veni.

2. Strungarul cred a verificat vibrochenul si acesta era stramb. A ales varianta sa-l reconditioneze si sa-l "indrepte", fapt ce a necesitat incarcarea suplimentara a semicuzinetului axial. Varianta asta te-a scutit de achizitia unui vibrochen nou. Ar trebui sa ceri mai multe explicatii pentru ce a facut chestia asta si cred ca se va gasi o logica in solutia tehnica aleasa.

3. Personal am mai auzit de incarcarea semicuzinetilor dar foarte demult si doar in cazuri extreme in care nu se gaseau la cota de reparatie necesara.

Vibrochenul de fapt nici nu ar trebui sa atinga prea mult cuzinetii din cauza peliculei de ulei ce se formeaza intre ele/ei.

4. Daca vibrochenul nu ar fi fost "rezolvat" si nu iesea ok la teste, cred ca ti-ar fi spus ca e nevoie de unul nou.

In rest, discutam, ca sa intelegem ce s-a intamplat, sa stim ce sa facem pe viitor si cum sa abordam problema.

E nasol, ca scaparea unui mic amanunt sau unei greseli, poate duce la situatii neplacute pentru toti cei implicati in problema.

Sincer, sper sa rezolvi problema cat mai repede si sa fi multumit.

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

..........citesc si imi pare rau ceea ce vad.........ii cunosc pe amandoi......pot spune doar ca sunt oameni cu caracter (cunoscatorii stiu despre ceea ce vorbesc), am fost ajutat de multe ori de aceste persoane, uneori poate doar cu informatii.......regret cele patite de @yonutz, nasol dupa ce mai si dai bani sa iasa un kkt dar pot afirma si despre @nashu mare ca este un doctor in ceea ce face, am vazut cum lucreaza cu o precizie chirurgicala............sper sa va rezolvati problemele...........

p.s.....pt cei care vorbesc "fara sa cunoasca persoanele" i-as ruga sa se abtina....:tk

NE VEDEM IN TEREN :old

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

Buna ziua !

@Yonutz:

Am si eu ceva neclaritati, care, odata rezolvate, poate te ajuta la identificarea cauzei problemelor tale. Merg si eu pe puncte. Deci:

1. Chiar daca Sprinterul nu are ceas de presiune ulei, oare chiar nu se aprinde nimic in bord, ca sa-ti indice ca nu mai ai ungere ? Asta cu referire la banuiala ta ca in prima faza a cedat pompa de ulei.

2. Cuzinetii care au tinut 750km, au fost cei corecti ca numar de reper, de calitate corespunzatoare (calitate material si tratament termic), si montati corect ? Partea de montaj ar trebui sa iasa din discutie, daca montatorul are experienta care sustii c-o are.

3. Capacele de biela au fost montate corect, ca pozitionare si strangere ? Tot in afara de discutie datorita experientei omului, in mod normal. Dar, mai stii ?

4. Chiar daca pompa de ulei este noua si functioneaza corect, s-a asigurat cineva daca traseele/orificiile de circulare a uleiului sunt libere si uleiul ajunge unde trebuie cat trebuie ?

5. Un cuzinet uzat nu se repara, se schimba cu unul nou, ca doar suntem in anii in care asa ceva se gaseste fara probleme. Plus ca nici nu costa exagerat. Aici consider ca a fost greseala ta, fara sa-mi iei in nume de rau afirmatia. Se pare ca ulterior ai facut ce trebuia, dovada cei +0.50mm noi, din poze.

6. Cate vreme toti cuzinetii si zona lor de lucru de pe vilbrochen arata cum se vede in poze, as zice ca gresarea nu a fost corecta, iat materialele din cuzineti au fost proaste.

7. Un arbore cotit stramb nu-l scoate drept nici o sudura facuta de Ironman. Se poate indrepta, si ulterior neaparat echilibra dinamic. Dar daca tot nu e permisa rectificarea, se inlocuieste cu altul nou sau in stare buna macar. Si, de curiozitate, cum s-a verificat daca vilbrochenul este drept si echilibrat ?

8. Daca tot s-a hotarat pana la urma sa se faca rectificarea, a verificat cineva daca stratul de cementare pe portiunea rectificata mai este prezent, dupa prelucrarea la cota necesara ? Iar un test de duritate pe acea portiune este si usor de facut, si la indemana. Ceva de genul "before and after" rectificare, adica.

@rupere2004:

Prin specificul meseriei pe care o practic acum, si datorita background-ului pe care-l am la capitolul auto, am avut si am in continuare de-a face cu producatori de blocuri motoare, turbine, vilbrochene, alternatoare, electromotoare, elemente de suspensie, cutii de viteze si alte balamale auto. Ca idee, cel putin de doua ori pe luna ajung la Federal Mogul la Saint-Jean de la Ruelle, langa Orleans. Pentru cuzineti si segmenti, binenteles...

Furnizorii de vilbrochene, blocuri si chiulase, o fac exclusiv dupa specificatiile cerute de firma pentru care se produc aceste repere.

Chiar daca fonta e fonta si otelul e otel, exista multe diferente intre ele si in tratamentele termice aplicate acestora, in functie de scopul pentru care sunt destinate. Iar doua marci diferite pot avea cel putin doua pareri despre cum si din ce ar trebui sa se faca aceeasi piesa...

@Yonutz, din nou:

Ai facut ceva progrese, s-a identificat cauza actualei situatii ?

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Dragos o sa-ti raspund la intrebari

1. Chiar daca Sprinterul nu are ceas de presiune ulei, oare chiar nu se aprinde nimic in bord, ca sa-ti indice ca nu mai ai ungere ? Asta cu referire la banuiala ta ca in prima faza a cedat pompa de ulei. [ /quote]

Are un singur martor de bord care nu se aprinde decat daca nu mai exista ulei. Lucru care nu s-a intamplat nici prima oara nici a doua oara

2. Cuzinetii care au tinut 750km, au fost cei corecti ca numar de reper, de calitate corespunzatoare (calitate material si tratament termic), si montati corect ? Partea de montaj ar trebui sa iasa din discutie, daca montatorul are experienta care sustii c-o are.

Cuzinetii NOI (cei care prezinta acea uzura) au fost furnizati de strungarul auto care i-a si montat dandu-mi blocul motor ambielat. Nu stiu calitatea si cum s-a facut montajul lor dar banuiesc ca bine.

Al doilea rand de cuzineti de biela a fost cumparat de mine si montat de service.

3. Capacele de biela au fost montate corect, ca pozitionare si strangere ? Tot in afara de discutie datorita experientei omului, in mod normal. Dar, mai stii ?

Capacele de biela a fost montate de strungarul auto. Nu cunosc detalii daca au fost montate bine dar prin prisma experientei dansului banuiesc ca da.

4. Chiar daca pompa de ulei este noua si functioneaza corect, s-a asigurat cineva daca traseele/orificiile de circulare a uleiului sunt libere si uleiul ajunge unde trebuie cat trebuie ?

Desi pompa mea initiala functiona ptr a face treaba buna am pus pompa de ulei noua. Orificiile de ungere de asemenea au fost verificate de strungarul auto care mi-a confirmat ca sunt bune si mi-a si explicat de doua ori principiul de functionare al acestora

5. Un cuzinet uzat nu se repara, se schimba cu unul nou, ca doar suntem in anii in care asa ceva se gaseste fara probleme. Plus ca nici nu costa exagerat. Aici consider ca a fost greseala ta, fara sa-mi iei in nume de rau afirmatia. Se pare ca ulterior ai facut ce trebuia, dovada cei +0.50mm noi, din poze.

Si in prima faza am avut cuzineti reparatie cota a doua (+0.5 mm) noi. Din cate imi amintesc am platit si ptr ceilalti cuzineti sa mi se puna noi. Ce s-a intamplat ulterior la ambielatul motorului (in atelierul de strungarie auto nu cunosc). Nu iti iau in nume de rau informatia dar AM CUMPARAT si/sau AM PLATIT toate piesele care mi s-au cerut fara sa fac rabat la nimic si fara sa comentez aceste preturi. Tocmai ca sa iasa treaba buna ...

6. Cate vreme toti cuzinetii si zona lor de lucru de pe vilbrochen arata cum se vede in poze, as zice ca gresarea nu a fost corecta, iat materialele din cuzineti au fost proaste.

Acesta este un detaliu tehnic la care nu ma pricep foarte tare.

Daca nu era ungere corecta:

-pompa de ulei - functionare incorecta (si a fost noua)

-duzele de ulei nu lucrau cum trebuie - si au fost verificate de catre strungarul auto

-circulatia de ulei intrerupta sau obstructionata - nu cunosc cauzele

7. Un arbore cotit stramb nu-l scoate drept nici o sudura facuta de Ironman. Se poate indrepta, si ulterior neaparat echilibra dinamic. Dar daca tot nu e permisa rectificarea, se inlocuieste cu altul nou sau in stare buna macar. Si, de curiozitate, cum s-a verificat daca vilbrochenul este drept si echilibrat ?

Toate piesele care tin de motor (chestiile care tin de ambielajul motorului) respectiv partea de jos si chiulasa au fost verificate, rectificate, schimbate dupa caz de strungarul auto. Mai putin anexele motorului, axa cu came si sistemul de distributie.Banuiesc ca a verificat vilbrochenul ...

8. Daca tot s-a hotarat pana la urma sa se faca rectificarea, a verificat cineva daca stratul de cementare pe portiunea rectificata mai este prezent, dupa prelucrarea la cota necesara ? Iar un test de duritate pe acea portiune este si usor de facut, si la indemana. Ceva de genul "before and after" rectificare, adica.[ /quote]

Si asta banuiesc ca a facut strungarul auto.

Ai facut ceva progrese, s-a identificat cauza actualei situatii ?

Din pacate nu m-am elucidat.

Masina inca merge dar nu stiu cat va merge si nu vreau sa risc si nici sa cheltui suplimentar sa fac ancheta, asa si o sa o vand in urmatoarele conditii ...garantie la motorul la atelierul de strungarie auto.

Ce nu am inteles ...

Atata timp cat nu am acuzat pe nimeni de nimic ... doar am intrebat daca este normal acel span si cum se poate remedia situatia intr-un fel sau altul ... si primesc raspunsuri gen:"pui cuzinetii la loc si ii dai inainte, motorul s-a curatat de span" sau diverse scuze "nu e vina mea, eu am facut tot ce trebuia sa fac corect" repet fara sa fac vreo acuzatie de vreun fel ... ce sa mai zic?

Ca e belita am inteles ...dar doar intrebam CUM se poate remedia ...atata tot! N-am inteles de ce erau necasar scuze cand nu exista acuzatii de vreun fel...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@rupere2004

Nici eu nu stiam ca vilbrochenul de sprinter ar fi special ... Dar mi-au spus niste oameni care au legatura foarte mare cu parcul auto de la C&I (ptr cine nu cunoaste, parcul celor care fac transport de persoane si care detin MULTE astfel de masini)

De asemenea am fost atentionat de un mecanic din service-ul auto, mecanicul cu "2-3 ani de experienta" (25 mai exact :grin:) ca asta cu vilbrochenul ar fi citez "o tiganie crunta"... Dar m-am uitat in obrazul strungarului care parea om foarte respectabil si care mi-a zis:"GARANTEZ EU" ...si mi-a fost de ajuns sa merg pe mana lui si m-am gandit ca poate e o scapare a mecanicului si bineinteles m-am uitat CA PROSTUL si la cei 250-300 euro care i-as fi putut cheltui suplimentar, pe un vilbrochen nou. Ulterior insa ...

Daca mi s-ar fi cerut alt vilbrochen , as fi cumparat ...ca aveam de unde ... Mi s-a spus asa:"stai linistit, se rezolva!" ... Si s-a "rezolvat" toata ecuatia cu motorul ...:wink:

Link spre comentariu

Salutari, Yonutz !

Mama dracu' de treaba, atatia bani bagati si masina e sensibila ca un puf de papadie...

Sunt cu ochii pe topic, vreau sa stiu si eu cand se va identifica cauza, daca nu cumva se va vinde masina inainte de elucidarea problemei.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Yonutz,

Sunt de acord cu tine ca din diverse cauze esti pus intr-o situatie de rahat. Daca pot sa te ajut cu ceva, da-mi de stire si voi face tot ce-mi sta in putinta sa te ajut.

Am scris " probabil ca asta face de max 2-3 ani", repet "probabil" dar vad ca deja m-ai corectat de doua ori in ceea ce priveste experienta mecanicului. Ok, am inteles.

Citandu-te "Dar m-am uitat in obrazul strungarului care parea om foarte respectabil si care mi-a zis:"GARANTEZ EU" nu pot decat sa trag concluzia ca acest om doar parea un om respectabil si de fapt in realitate e un mare tepar, care incearca sa-si faca clientii de bani.

Din genul asta de exprimari, se pot trage concluzii asupra persoanei pe care tu o consideri vinovata, si care poarta toata responsabilitatea, chiar daca susti ca nu ai acuzat pe nimeni .

Deranjant este faptul ca unii din dorinta de a fi alaturi de tine si de a te sustine fac afirmatii jignitoare la adresa unor oameni ( atat strungar cat si mecanic auto) fara sa-i cunoasca. Atat strungarul cat si service-ul auto nu vor disparea de acolo si vor putea fi trasi la raspundere pt greselile lor. Nu sunt niste tepari.

Parerea mea este sa stergi toate postarile userilor si sa ramana doar posturile tale prin care sa ne tii la curent cu evolutia si rezolvarea problemei. Cred ca putem cu totii invata cate ceva din experienta asta dar, nu si din posturi de genul " halal de meseriasi, oameni de nimic, etc"

Cu stima,

Bogdan

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Masina s-a vandut deja in aceasta seara, primei oferte care mi s-a facut, una onorabila aproape de pretul care l-am cerut.

Sens in care m-am gandit ca poate Dumnezeu nu m-a lasat de tot si ca imi va arata un alt drum care ma va feri in viitor de astfel de probleme.

Nu voi sterge nimic din acest topic, totul va ramane la locul lui, fiecare om are dreptul la o opinie atat cat se pricepe si cat stie.

Invatamintele sa si le traga fiecare prin prisma celor zise de mine sau de voi. Si apoi ce rost ar avea o "confesiune" pe forum? Acest topic s-a vrut in primul rand a fi unul educativ (dovada fac experientele mele din viata privata puse pe forum cu scopul de a ajuta pe altii sa nu pateasca acelasi lucru) si in nici un caz unul acuzator sau ofensator.

@Rupere2004

Bogdane,

Eu n-am spus de nimeni nimic...REPET. N-am acuzat pe nimeni explicit de ceva (dovada fac posturile mele). Nu ma pot autocenzura sa spun ceea ce gandesc. Nu-mi sta in caracter. Conjuctura aceasta neplacuta a avut o cauza. Oricare ar fi fost ea ... ar fi putut combatuta de o solutie. Care nu a venit ...Nu aceea de a vinde masina ...

Ii voi respecta ca si pana acum atat pe Nasul Mare (Florin Stanila) cat si pe cei cu serviceul si ii voi ajuta de cate ori vor avea nevoie de mine sau de ceva care depinde de mine.:h5Pe aceasta cale ii asigur de intreaga mea consideratie ptr ceea ce fac ...

In viitor insa voi fi mai atent asupra unor detalii care se pare ca iti pot scurta ani buni din viata ... Stresul incomensurabil generat de aceasta poveste urata nu are corespondent banesc. Va spune unul care a trait la maxim o luna jumate in acest mod.

In ultimul rand vreau sa multumesc mult unui anume om care m-a ajutat enorm zilele acestea, stie el cine e (maestre ti-am urmat sfatul..."Cand viata devine curva incearca s-o futi. S-ar putea sa-ti iasa!" :grin:...multumesc ptr sfat)

Desi paradoxal, "sunt mai usor" cu cateva mii de euro ...acum ma simt relaxat ...

offtopic

Am fost azi noapte la peste cu un bun prieten de pe forum "cu tractoarele"...dupa multi ani de pauza ...si m-am simtit tare bine ... :grin: Am prins chiar si peste ...chiar si pe criza asta! :grin:

Semn ca haosul si stresul din ultima luna s-a incheiat. :wink:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Semn ca haosul si stresul din ultima luna s-a incheiat. :wink:

totul este bine,cand se termina cu bine!:cl:cl:h5 gata cu off'urile din partea mea:br ionut :br :cl

http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/

Never ride faster than your guardian angel can fly:ih

Link spre comentariu

Cum de ai aparut tu martinchiuloasa asa tam nesam...fara prezentare...cu nume pus strategic...oare sa fie o legatura intre tine si ...nu stiu cum pot sa ii cataloghez pe cei care au facut asemenea lucrare...

Tipic pentru tara noastra...lucru de mantuiala pe bani!

Yonutz este prea linistit...garantez (stiu ca lui yonutz ii place acum expresia : garantez eu) ca daca ar fi fost sa se intample la alte persoane...acum lucrurile erau rezolvate.

Inca odata rusine celor care isi bat joc de meserie! :dr3

domnul stefan 79 hai sa ma prezint pentru ca, acum am intrat pe forum si am vazut ce sa scris despre mine, ma cheama martin si nu am nici un nume strategic cum zici tu ,doar asa am vrut eu sa fie probabil pt ca am avut mult de furca cu asa zisele chiuloase si imi sunt dragi iar in ce priveste legatura mea cu nashul mare da este o legatura,faptul ca colaborez cu acel atelier de vreo 8 ani cred dc nu ma insel de cand era in subsolul de la baneasa pt cei care stiu,si de atatia ani cred ca stiu cum lucreaza nashul mare ,ce ma deranjat a fost ca nu tin partea nimanui cum zici tu, care nu stiu cat ma cunosti pe mine sau nashul mare si vad ca dc dai un sfat imediat sar criticii,asta e bine de stiut:uameni

Martinica
Link spre comentariu

eu am patit cu motocicleta ceva asemanator. la mine a fost mai grav, cuzinetul a fost distrus complet, se facuse ca o guma de mestecat.

Din fericire era in garantie.

DIn nefericire era in Romania. (tara unde nici asistenta de la terapie intensiva nou nascuti nu este la post cand trebuie).

Pana la urma nu a trebuit sa platesc eu reparatia, insa am invatat ca:

a) pana nu le iei beregata nu te lasa sa traiesti

b) OPC exista si da amenzi (sau daca nu tot trebuie sa plateasca aia o spaga, si ii doare)

c) uleiul din motor se pastreaza, este dovada.

d) pana nu te implici personal, pana nu inveti ce e aia cota, supapa, sistem desmodromic si cate sigurante are el, si alte 200 de catralioane de mecanisme, nu poti sa te bucuri simplu de placerea de-a te plimba cu motoreta.

Una peste alta, Ionut este un tip foarte, foarte sufletist. De-aia isi si bate lumea joc de el. Pacat.... nu cred ca merita asta.

Si cand ma gandesc ca vreau sa-mi "fac motorul", si probabil ca voi avea de-a face cu tot felul de cetateni care 'au facut motoare de cand tu te incaltai cu caciula' sau care 'au lucrat ca pilot de incercare'... Va zic eu, singura sansa e sa invat eu cum se face ca sa-i pot supraveghea...

Link spre comentariu

Martinchiuloasa ...Stefan are dreptate ...

Cu cine stau de fapt de vorba? Ne spui si noua cine esti? Aici?

Ce inseamna "chiuloasa"? Am cautat pe net acest cuvant si nu am gasit ce inseamna decat la aceia care au tinut abecedarul cu susul in jos. In schimb am gasit aici ce inseamna chiulasa si m-am dumirit si eu pana la urma ...:grin:

mam prezentat , dar nu e nevoie sa faci glume cu abecedarul,alta data voi sti ce sfat trebuie dat,si culmea am stat si de vorba candva:x

Martinica
Link spre comentariu

@martinuchiuloasa

Domnule scump,

Daca vrei sa te rafuiesti cu cineva, care se ia de sursa ta de facut bani si are dreptul sa o faca pentru ca-i membru al forumului si culmea, paradoxal, tot in domeniul service-uri auto lucreaza din cate stiu...vezi ca ai gresit topicul si forumul!

Daca vrei sa pupi in cur pe cineva, care iti da papa zi de zi ... vezi ca ai gresit topicul si forumul!

Inca o data REPET (poate pana la urma te prinzi): nu am pomenit nume ...in acest topic ...Era doar in ghicitoare la care cautam solutia ...Autorul dilemei mele putea sa fi ramas necunoscut in continuare ...

Ma interesa CE S-A INTAMPLAT ACOLO, SI CE SOLUTII AM SA REMEDIEZ ...NU CINE E AUTORUL ...asta ca fapt divers!

Solutie pe care se pare ca tot eu am gasit-o pana la urma! Uite asa o sa mor cu dilema ca nu o sa stiu niciodata ce s-a intamplat acolo in motorul ala ... :ha: ...da' o las mostenire prin testament la copii, nepoti sau stranepoti! :grin:

Sfatul meu este sa nu te bagi atata timp cat nu ai venit cu ceva util, doar acele penibile scuze "nu a fost vina lui ca stiu eu ca e profesionist". Garantezi tu ca e profesionist? CU CE? Cu un rinichi? :ha: Hai sa fim seriosi ...

Nu am spus ca Florin Stanila a gresit cu ceva ...sau altcineva ...cautam cu disperare o explicatie ...si am gasit-o:"si profesionistii gresesc, adica uneori fac lucruri amatoriceste DAR nu accepta acest lucru si le e rusine sa recunoasca!" Partea naspa a fost ca eu am fost SINGURA parte vatamata ...si vinovatul pana la urma ... :wink:

Acest topic nu se refera la persoana x sau y ci la o problema avuta, bani,timp pierduti fara scop, nervi distrusi...si cum in viitor sa ne putem feri de astfel de probleme!

Se poate sa fi stat de vorba candva ...

Va tin piept pana in panzele albe ...pana veti veni cu o chestie plauzibila ... nu presupuneri!

Ca intre meseriasi: un meserias adevarat nu isi da cu parerea niciodata pana nu vede fizic lucrarea ...parca asa se facea...sau nu?

@soso

Nu-i bai, problemele astea m-au "ajutat" sa nu mai cred in oameni ... si sa inlatur chestia "pana la proba contrarie ofer incredere maxima" ...

Am mai invatat inca un lucru: in mocirla nu intri niciodata descult!

De ce sunt asa ...? In mediul de unde provin eu INCA vorba e vorba si omul e om!

Link spre comentariu

Bine ca ai scapat de masina!

Ideea este ca trebuie sa cascam bine ochii pe unde reparam masinile.

off topic

@martinchiuloasa - nu trebuie sa te prezinti la cerere... trebuie sa respectam: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=592098

Editat de stefan79
Link spre comentariu

@martinuchiuloasa

Daca vrei sa pupi in cur pe cineva, care iti da papa zi de zi ... vezi ca ai gresit topicul si forumul!

Ma interesa CE S-A INTAMPLAT ACOLO, SI CE SOLUTII AM SA REMEDIEZ ...NU CINE E AUTORUL ...asta ca fapt divers!

Nu am spus ca Florin Stanila a gresit cu ceva...

Acest topic nu se refera la persoana x sau y ci la o problema avuta,

Nu ma bag in discutiile tehnice...sau in evaluarea unor costuri (pentru ca am bun simt...nu ma pricep!!!):grin: dar, nu pot insa sa nu remarc, in acest topic, un lejer iz de ipocrizie in afirmatiile "unor" participanti la discutie...nu dau nume si nici nu pot sa spun ca stiu cine este...:grin::grin::grin: - am citat mai sus doar dintr-un singur post!!!

Si...mi-a mai placut asta, cu pupatul in cur...unii, nu dau nume, au posteriorul straluciteur:ha: ...styuk, soso si altii...puteti s-o puneti de o cooperativa, cumetrie, ceva in acest sens...:grin: (tendinte perverse, dar inca suave, remarc si la tine, gogane...:grin:)

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

...@semaco: incerc sa-mi aduc aminte daca aveai curu lucios sau paros acum 1 an si ceva la Sibiu ( la Memorial), in noaptea in care il invitai cu pantalonii si chiloteii in vine, pe Ursu sa ti-o traga :ha::ha::ha:

@Yonutz: am si eu o intrebare, daca ti-a spus amicul tau cu parc de 2000 de Sprinter-uri ca vibrochenele nu se rectifica.... cine e de vina ?

dupa parerea mea: Mecanicul trebuia sa stie asta....

Eu ma duc de obicei la un strungar sa-mi fac diverse piese, rectificari...etc, iar strungarul imi face ce ii solicit...

In alta ordine de idei, Nasu Mare ne-a slavat mai multi clienti cu probleme diverse, ca sa nu zic si de ultimul motor, pe care cei de la BDT l-au dat cu bloc fisurat si sa-l inlocuiasca, iar ca deviz ne-au dat 8.000 euro motorul fara manopera ....

Stima,

Laur

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Tot citesc subiectul asta si tot asa pare sa fie pana la urma.

Yonutz imi pare rau pentru cele intamplate.

Acum cativa ani am reusit sa "mermelesc" cuzinetii in jurul vilbrochenului ( lipsa ungere) la Pajero si eram la Bucuresti la Ursus Free Track. Tzuparu mi-a spus ca trebuie rectificat vilbrochenul si stie el pe cineva . Zis si facut. Masina si dupa 30.000 de km ,timp in care a lucrat foarte des la 7000rpm (mai exact aproximativ 60% din timp masina a vazut teren si forje), motorul functioneaza in continuare fara sughituri sau alte probleme. O conduc si astazi linistit.

Acel "cineva" am aflat mai tarziu, dupa ce ne-am cunoscut, ca este Nashu Mare ( multumesc inca o data) . Mai multe nu pot spune fara sa par subiectiv.

Va doresc o zi buna.

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

O situatie de genul acesta are multe variabile astfel incat este dificil ca sa stabilesti exact unde a fost eroarea in tot lantul reparatiei.

Stiu de asemenea din experienta unor prieteni de-ai mei ca motoarele de Mercedes Sprinter (in cazul lor 220 cdi) sunt niste motoare de cacat in sensul in care , atunci cand apar probleme, ele sunt extrem de grave si extrem de scumpe. Trebuie sa ai mare atentie la motorina cu care alimentezi. Sunt sensibile ca naiba. Eu consider ca sunt facute special ca sa se castige bani din piesele de schimb. Ba pica turbina, ba injectoarele, ba alte chestii. Pana la urma, dupa sute de milioane bagate in motorul ala, a renuntat si a cumparat un motor nou.

Cred ca singura explicatie logica pt ca vibrochenul nu se poate rectifica in conditii de siguranta ar fi un eventual tratament aplicat suprafetelor supuse la uzura, tratament care , in urma rectificarii, s-ar deteriora. E posibil ca sa fie o actiune intentionata a producatorului pt ca toata lumea sa comande piesele noi.

Sunt convins ca la atelierul de strungarie auto si-au facut treaba cu seriozitatea iar problemele au aprut din alta parte.

Comentariile inutile de genul celor expuse de styuk, semaca, worldscape sau altii, nu isi au rostul aici si va invit ca sa va abtineti pe viitor.

Link spre comentariu

Max,

Da-mi voie sa te contrazic (partial).

Motorul de 2.2 CDI de pe Sprinter generatie noua, Vito, C-eu, S-classe este unul dintre cele mai fiabile si reusite motoare concepute vreodata ...

Din pacate blocul si componentele sunt la fel dar intr-un fel sunt tratate blocurile de turisme si altfel cel de autoutiliare mari gen Sprinter.

Si iarasi din pacate atunci cand acesta cade ...nu prea ai solutii ... :wink: ...decat schimbare motorului cu totul sau vandutul masinii ...

Link spre comentariu

Ma bag si eu...in discutie....

Ionutz

Daca ai gasit cuzineti de cota asta nu inseamna ca se si rectifica arborele la cota respectiva? din cite mai stiu si eu cotele sint din 0.25 in 0.25 asta inseamna ca arborele suporta cote de reparatie prevazute de constructor

Am patit si eu aceeasi problema la nissan si am schimbat 2 motoare in garantie...al doi-lea s-a dus din cauza nespalarii capacului de tacheti (initial nu am crezut asta ca nu am crezut ca poate spanul sa ajunga acolo dar m-am inselat cind am vazut cu ochii mei) in care mai ramasese ceva span

Oricum bine ca ai scapat de ea...asa sint unele masini mai ghinioniste

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Am sa-mi spun si eu parerea...

Stiu ca unora nu le va convenii dar asta este realitatea:

TRAIM IN ROMANIA si tot ce e rau ti se poate intampla intr-o zi, inclusiv mie.

Lucrez cu motoare diesel de 17 ani, ce-i drept nu auto, dar din punctul meu de vedere principiul de functionare e acelasi iar unele dintre ele echipeaza camioane.

Un motor asamblat la uzinele Mercedes si un motor refacut de oricine si oriunde sunt doua lucruri total diferite.

Rectificarea vibrochenului este un compromis pe care aparent cei de la Mercedes nu-l fac si cu siguranta au ei motivele lor pentru a nu-l face.

Micsorarea in diametru a vibrochenului duce la slabirea lui in locurile strunjite, indepartarea materialului tratat termic, dezechilibru, cote eronate, uzuri premature,etc.

Un al doilea aspect remarcat la romani este faptul ca la noi nu face nimeni ''preventive maintenance'' ci toata lumea asteapta sa crape ceva pana sa schimbe altceva............. ceea ce e gresit.

Eu am avut un Ford Transit cu care s-au facut 1.360.000 km dar care la fiecare 500.000 km a primit cuzineti noi, segmenti, supape, role, etc, etc si care din pacate a crapat intr-un accident si nu de uzura iar iarna la -25 de grade pornea fara probleme.

Chiar si asa a trebuit sa refac cateva motoare la viata mea si de fiecare data am apelat la baietii de la Ozun de care am fost de fiecare data foarte uimit de seriozitate, profesionalism si pe care-i recomand pentru motoarele diesel, rectificari arbore cotit, chiulasa, bloc motor.

De la ei primesti garantie, factura si un motor refacut cu simt de raspundere.

Pana la urma bine ca ai reusit sa vinzi masina si pe viitor iti recomand o intretinere de prevenire care va costa mult mai putin atat financiar cat si emotional.

In tarile civilizate si unde tehnologia a evoluat exista laboratoare care analizeaza continutul metalelor din ulei la fiecare schimb de ulei si care dupa cateva schimburi de ulei iti formeaza un grafic plecand de la o valoare 0 pana la o valoare critica unde poti vedea si analiza uzura motorului dupa cantitatile de metale gasite.

Piratu' pentru ca lucrez pe mare

Prietenii imi spun Liviu

Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008

Link spre comentariu

@Sorine ...

Sunt uimit de ce turnura a luat povestea asta ...Faptul e consumat si nu mai conteaza "datele problemei" ...duminica plec in D sa-mi iau alta duba, generatie mai noua ...Oricum de aici nu am ce lua ...am vazut cateva ...gunoaie cu "km putini" da' cu uzura de sute de mii de km ...

@Piratu'

Sunt multe aspecte si detaliii care ne scapa acum sa definitivam aceasta discutie, probabil va ramane asa, un inceput de sfarsit cand ne vom gandi sa facem una sau alta...Singurul detaliu care ar trebui sa ramana este acela de A STII SA FI OM, indiferent de situatiile in care ajungi. Emotional sunt inca marcat de povestea aceasta ptr. ca "mi-am luat FARA DREPT DE APEL leapsa" de la oameni din aceasta comunitate (oricare ar fi ei, nu mai conteaza), comunitate pe care o credeam pana acum ceva timp una extrem de respectabila ...

Voi pastra intr-o cutiuta cuzinetii distrusi si filtrele de ulei pline de span ca amintire ... si ca o pe o tragere de maneca de fiecare data cand voi zice ..."e de-al nostru, am incredere in ceea ce face..." :wink:

Link spre comentariu

S-a inlocuit fieru vechi "cel fara de leac" cu unul sensibil mai nou si cu cardanu mai mare ... AZI sper ca am terminat TOTAL cu stresu ... :y Multumesc ...se stie el... :h5

LE - ba n-am terminat ...mai am "un altfel de stres" in curte pe care trebuie sa-l termin ca il lasasem de izbeliste, de cand cu "uitatul la telenovele astea" mersus captivus ... o toyota neagra si urata ... :ha: ...Jose Armado de Noroista ...

Ba mai mult, nissanist batran da' cu vena umflata nu mi-a ajuns o Toyota ...mi-am mai luat una ... albastra, mica si cracanata ... :ha: D'oras ...cum ar zice Tractozeaurul ... :grin:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

...Ba mai mult, nissanist batran da' cu vena umflata nu mi-a ajuns o Toyota ...mi-am mai luat una ... albastra, mica si cracanata ... :ha: D'oras ...cum ar zice Tractozeaurul ... :grin:

Mah :grin: ..., tu ai un fetish cu albastru... :ha::ha::ha: S-o stapanesti sanatos!:h5

Link spre comentariu

Si...mi-a mai placut asta, cu pupatul in cur...unii, nu dau nume, au posteriorul straluciteur:ha: ...styuk, soso si altii...puteti s-o puneti de o cooperativa, cumetrie, ceva in acest sens...:grin: (tendinte perverse, dar inca suave, remarc si la tine, gogane...:grin:)

hm. adicatelea Ionut nu e sufletist ? sau n-a luat teapa ?

io zic ca ai si tu loc de "cooperativa" ta, lejer, doctore.

Si te-astept oricand in cooperativa 'am rupt motorul ca i-am dat span'. (cu observatia ca sa fie si in viteza motorul - lol).

nu mai bine,

Sorinake

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare