savagex Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 (edited) Buna sa va fie inima la toata lumea! In primavara anului urmator, impreuna cu fratele meu intentiona sa cumparam un tractor si cautand pe internet am vazut ca sunt si Unimog-uri care au tirant. Cerintele noastre sunt sa aiba un consum cat mai mic si sa fie fara electronica. Va fi folosit la arat, discuit, semanat, recoltat, cosit... Intrebarea mea ar fi ce model de Unimog ar fi bun pentru ce ne trebuie noua? (in ideea ca nu cunosc modelele si nu stiu dupa ce motorizari sa ma uit) Edited September 22, 2010 by Astral Subaru justy 1,3 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIK4X4 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor pentru agricultura:ha: iati tractor mai bine AB16NIK...AB23NIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
savagex Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Eu nu vreau tractor si nu ma ajuta cu nimic daca cineva imi recomanda sa-mi iau tractor, eu am cu totu si cu totu alta intrebare, asa ca rog pe cineva, care cunoaste, daca binevoieste sa-mi raspunda! Subaru justy 1,3 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirciulica Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Salutare! Unimogul nu este pentru agricultura!!!! Da, este o masina capabila cu multe manete si face muuuulte lucruri pe care un tractor nu le face, dar tractorul...tractor ramane. Gandeste-te logic, daca ar fi asa de fain in agricultura toata lumea l-ar folosii si tractoare nu s-ar mai face. Unimogul este o masina pentru interventii si diferite lucrari de intretinere. Pentru agricultura, eu le-am cumparat alor mei un tractor Deutz Fahr 4.30. Motor de 4litri si ceva, racire cu aer, reductor cu 3+1 trepte, 6 trepte in cutie, 4x4 si rotile blocabile pe spate, priza de putere spate si lista poate continua. Nu la-si da pe un unimog nici sa ma bati. Ia-ti unimog daca vrei sa ierbicidezi, tunzi pomi si spatii verzi, dai cu sare pe strada etc... O avea el tiranti si din cate stiu are si pe fata optional, dar nu te gandii ca acei tiranti sunt pentru plug de arat sau pentru discuit. Sunt mai multi colegi care ma pot completa. Bafta!:h5:h5 Later edit: In primul rand, nu este destul de greu pentru a putea trage un plug cu 3 brazde. El trage, dar aderenta la sol nu va avea pentru ca este prea usor si va patina..mai exact, va ara cu rotile. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo2bt Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Salutare! Unimogul nu este pentru agricultura!!!! Da, este o masina capabila cu multe manete si face muuuulte lucruri pe care un tractor nu le face, dar tractorul...tractor ramane. Gandeste-te logic, daca ar fi asa de fain in agricultura toata lumea l-ar folosii si tractoare nu s-ar mai face. Unimogul este o masina pentru interventii si diferite lucrari de intretinere. Pentru agricultura, eu le-am cumparat alor mei un tractor Deutz Fahr 4.30. Motor de 4litri si ceva, racire cu aer, reductor cu 3+1 trepte, 6 trepte in cutie, 4x4 si rotile blocabile pe spate, priza de putere spate si lista poate continua. Nu la-si da pe un unimog nici sa ma bati. Ia-ti unimog daca vrei sa ierbicidezi, tunzi pomi si spatii verzi, dai cu sare pe strada etc... O avea el tiranti si din cate stiu are si pe fata optional, dar nu te gandii ca acei tiranti sunt pentru plug de arat sau pentru discuit. Sunt mai multi colegi care ma pot completa. Bafta!:h5:h5 Later edit: In primul rand, nu este destul de greu pentru a putea trage un plug cu 3 brazde. El trage, dar aderenta la sol nu va avea pentru ca este prea usor si va patina..mai exact, va ara cu rotile. @mirciulica Bine graiesti... @savagex Unimogu-i UNIMOG si tractoru-i TRACTOR. Fiecare cu treaba lui. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link to comment Share on other sites More sharing options...
preda ion Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Buna sa va fie inima la toata lumea! In primavara anului urmator, impreuna cu fratele meu intentiona sa cumparam un tractor si cautand pe internet am vazut ca sunt si Unimog-uri care au tirant. Cerintele noastre sunt sa aiba un consum cat mai mic si sa fie fara electronica. Va fi folosit la arat, discuit, semanat, recoltat, cosit... Intrebarea mea ar fi ce model de Unimog ar fi bun pentru ce ne trebuie noua? (in ideea ca nu cunosc modelele si nu stiu dupa ce motorizari sa ma uit) eu am deja tractor dar mi-ra in gand sa-mi iau un unimob pentru al folosi la cosit pentru ca are titanti si priza de putere si in fatza,la arat ma indoiesc ca ar merge.m-am lipsit pentru ca e cam scump:2dr nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preda ion Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Eu nu vreau tractor si nu ma ajuta cu nimic daca cineva imi recomanda sa-mi iau tractor, eu am cu totu si cu totu alta intrebare, asa ca rog pe cineva, care cunoaste, daca binevoieste sa-mi raspunda! :grin: la arat nu merge, e clar dar daca iti cade in mana ,poate tracta o remorca, poate erbicida,si pentru imagine::)):hw nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unimog Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Din pacate cu permisiunea graiului liber nu sunt de acord cu nici unul din antevorbitori 1. Unimogul nu este doar cel din imagine care este unul foarte mic model 2010 fabricat intre 1949-1956 acesta intradevar are numai 1800kg . Cel mai raspindit model in anii 1975-1990 seria -403,406, si 416 au greutate pe gol intre 3400 si 4200 kg 2. Modelele de mai sus sunt cu 6 viteze si 4 trepte in reductor blocant fata spate 100% pe aer, priza de putere fata si spate cu 2 viteze , instalatie hidraulica pentru actionari fata si spate si conform fiselor tehnice pot tracta 75 tone (nu vorbim de RAR) vreau sa vad care tractor trage atat la clasa lui de greutate 3. Constructia este foarte simpla orice mecanic de tractor poate sa-l intretina si sa-l repare 4. Cel mai raspindit motor 5700 cmc cu puteri intre 82-96 CP este prevazut cu ore de functionare de revizie mai ampla la 1500 h si norma de viata 25000 ore. Consum in regim stradal 12 l 5. Parerea mea unde terenul este in panta sau padure, mlastinos, sau alte terenuri diferite de ideal Unimogul ii da clasa unui tractor uzual 6. Unimogul a fost construit de nemti tocmai pentru a rezolva lipsurile unui tractor agricol in zone montane si deruloase ( cum este o buna parte si din tara noastra) Conceptia ca Unimogul este o masina de intretinut autostrada si zonele verzi este una total gresita datorita lipsei acesteia din alte domenii in tara noastra 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrolator Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Unimog este prescurtarea de la "UNIVERSAL-MOTOR-GERÄT"(Agregat universal cu motor).:old http://de.wikipedia.org/wiki/Unimog Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor si cu toate astea oamenii si in germania si in romania folosesc la agricultura tractoarele agricole pt ca un lucru facut special intr-un anumit scop in mod cert va deservi mult mai bine acel scop decat unul de uz general "UNIVERSAL-MOTOR-GERÄT"(Agregat universal cu motor). asa ca pana una alta agricultura este pt utilaje agricole io zic ca nu o sa vedem nici un unimog la arat pe plaiurile noastre dect demonstrativ si ocazional Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirciulica Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor 6. Unimogul a fost construit de nemti tocmai pentru a rezolva lipsurile unui tractor agricol in zone montane si deruloase ( cum este o buna parte si din tara noastra) Nu contest ceea ce spui mai sus dar tot tu zici ca au fost facute tocmai pentru inlocui lipsa unui tractor. Tractorul este tractor. Uite intreb altceva .... janghina mea de utilaj consuma 10l motorina la 2500 de metri patrati de teren la arat. Hai sa vorbim despre afacerea in sine....unimogul cat va consuma cand va trage dupa el 3 brazde adanci de 35-40 cm?? Este la fel de rentabil ca un tractor? Nu cred!!!!! ( parerea mea ) Da, este bun si face ce unele tractoare doar viseaza dar parerea mea este ca daca ar fi fost mai eficiente decat un tractor in ceea ce priveste agricultura, se produceau in gama larga mult mai multe decat tractoare. Operatiunile de agricultura cer ca utilajul sa se adapteze in functie de necesitati, ecartamentul oricarui tractor are minim 5 reglaje in functie de cultura respectiva. Sunt utilaje cu rotile cat casa si utilaje cu rotile cat cele de roaba. Cate dimensiuni de roti poti pune pe unimog, mai ales cat de late? Tractoarele au fost gandite si facute tocmai pentru a face si agricultura ...si asta fac cel mai bine. Sant perfect de acord cu ceea ce spui tu legat de Unimog, imi place foarte mult masina, dar trebuie sa ne amintim ca acest topic ajuta un om in luarea deciziei asupra achizitiei unui utilaj ce urmeaza sa-i aduca bani. Nu cred ca vrem nici unul din noi sa-l indrumam gresit...sa dea banii pe un fier si sa constate ca nu-i foloseste. El va face agricultura, nu va face offroad pe dealuri si vai. Cu respect, Mircea Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link to comment Share on other sites More sharing options...
radum Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Pe baza Unimog-ului s-a construit MB Trac-ul, care chiar a fost gandit pentru agricultura. Eventual te poti orienta catre asa ceva, insa, nu va fi ieftin. Mai multe detalii aici: http://en.wikipedia.org/wiki/MB_Trac Eventual un search pe Youtube te va edifica mai mult: http://www.youtube.com/results?search_query=mb+trac&aq=f Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link to comment Share on other sites More sharing options...
savagex Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 (edited) Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Cei care au zis ca nu merge la arat ii rog foarte frumos sa se uite la acest video: Eu intradevar nu am nevoie de 7 trupite si 156 de cai, de aceea cred ca acet model este mult prea puternic pentru ce imi trebuie mie....mai vreau pareri si nu vreau sa incercati sa ma convingeti ca de fapt imi trebuie tractor, eu vreau sa vad exact modelele de Unimog care sunt pretabile la ce am eu nevoie si sa vad la ce pret gasesc. Va multumesc toturor care ati postat si celor care vor mai posta! Edited September 22, 2010 by Astral Subaru justy 1,3 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CataSib Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Parerea mea : ia-ti un Ferguson ! Off Road Club Sibiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIK4X4 Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Parerea mea : ia-ti un Ferguson ! mai bine un John Deere:h5 AB16NIK...AB23NIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirciulica Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Deutz Fahr sau Fend ....rulzzz Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor toata treaba sta din suspensie unul are altul nu are, dupa cum e nevoie in rest se aseamana, dar cum un tractor megaprofi nu se descurca stralucit pe sosea DESI POATE SA MEARGA asa un unimog nu se descurca stralucit la arat, discuit, etc, DESI POATE SA MEARGA sunt tractoare exceptionale, cu multe facilitati ...dar toate au acelasi pricipiu calsic de constructie, care DIFERA radical de principiul de construcite a unimogului, si nu degeaba pentru lucrari agricole, ia un tractor, care e mai nou si mai performant pentru utilitare ia un unimog pentru padure un taf parerea mea forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirciulica Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor toata treaba sta din suspensie unul are altul nu are, dupa cum e nevoie in rest se aseamana, dar cum un tractor megaprofi nu se descurca stralucit pe sosea DESI POATE SA MEARGA asa un unimog nu se descurca la arat, discuit, etc, DESI POATE SA MEARGA sunt tractoare exceptionale, cu multe facilitati ...dar toate au acelasi pricipiu calsic de constructie, care DIFERA radical de principiul de construcite a unimogului, si nu degeaba pentru lucrari agricole, ia un tractor, care e mai nou si mai performant pentru utilitare ia un unimog pentru padure un taf parerea mea Excelent spus! Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link to comment Share on other sites More sharing options...
radum Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Fratilor, omul a zis clar ce vrea... poate ca aratul este numai ceva suplimentar la ceea ce vrea sa faca cu Unimogul... Cei care au zis ca nu merge la arat ii rog foarte frumos sa se uite la acest video: .......... Eu intradevar nu am nevoie de 7 trupite si 156 de cai, de aceea cred ca acet model este mult prea puternic pentru ce imi trebuie mie....mai vreau pareri si nu vreau sa incercati sa ma convingeti ca de fapt imi trebuie tractor, eu vreau sa vad exact modelele de Unimog care sunt pretabile la ce am eu nevoie si sa vad la ce pret gasesc. Va multumesc toturor care ati postat si celor care vor mai posta! Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link to comment Share on other sites More sharing options...
savagex Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Intradevar, la arat va fi folosit la maxim 10 hectare ceea ce nu cred ca ar fi o problema pentru Unimog, cel mai mult va fi folosit la cosit si strans fanul... Subaru justy 1,3 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor ca sa nu mai lungim ciorba io zic sa deschidem un pool in care sa votam daca va aparea sau nu la huedin un unimog pt agricultura eu pariez ca nu Link to comment Share on other sites More sharing options...
savagex Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor :grin: este deja unul in Tetis, la 4 km de Huedin dar momentan are ceva probele la cutia de viteze, asa a fost cumparat si oricum nu o sa apara la Huedin ca va fi folosit in comuna Margau, aproape de poalele muntilor Vladeasa... Subaru justy 1,3 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor ala de la intrare din Tetis pe dreapta zace acolo abandonat de cel putin 5 ani ma indoiesc ca l-a cumparat pt agricultura l-au luat pur si simplu ca era ieftin Link to comment Share on other sites More sharing options...
preda ion Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor :grin:e prea scump un unimob pentru agricultura:2dr nisan terrano 2700TD 91 (masina de iarna) VW Bora 4motion (masina de vara) Land rover freelander 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sky Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 (edited) Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Fratilor , pana la urma cineva a lovit cuiul in cap . Tocmai asta e cea mai dureroasa problema ; costurile. 1.Achizitionarea si intretinerea unui Unimog este prohibitiva , pentru cineva care are cateva zeci de hectare de teren . 2.Desi cred ca toate fetele din sat vor fi pe spate datorita '' tractorasului '' cu veleitati si muschi de off road s-ar putea sa-l pui repede pe butuci si atunci vei vedea daca nu cumva trebuie amanetata ferma pentru reparatii. 3. Chiar daca tu ceri parerea noastra , pari hotarat deja , ori in aceasta situatie nu vad ce rost mai are discutia . Singurul lucru interesant ar fi sa ne prezinti avantajele utilizarii Unimog -ului versus tractor, DUPA ce l-ai cumparat 4. Oricum sfatul meu coincide cu al majoritatii celor de mai sus : Cumpara-ti Unimog si ai rupt gura targului si mai ia-ti un tractoras pentru agricultura Cu plecaciune , Edited November 19, 2010 by Sky Sky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts