Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau un Unimog in loc de tractor

savagex
 Share

Recommended Posts

Re: Vreau un Unimog in loc de tractor

Eu zic ca la 10 Ha de pamant face cu brio fata, iar cand sunt nametii mari de zapada, iarna se poate folosii la deszapezit. In ceea ce priveste consumul si intretinerea as alege un tractor pentru agricultura.

Unimog-ul e un tractor cu suspensie, parerea mea.

Trateaza oamenii, asa cum vrei sa te trateze ei pe tine!

eti79ety@politisti.ro

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A cam iesit un balci din postul asta dar nu e o problema...ideea era ca eu vroiam sa aflu ce model de Unimog ar fi potrivit pentru ce imi trebuie mie si m-am gandit ca modelel amintite de colegul nostru UNIMOG ar fi dintre cele mai potrivite in ideea ca nu vreau sa aiba electronica de nici o culoare si nu-mi trebuie peste 100 de cai. Noi, cand ne-am gandit la Unimog ni s-a parut mult mai practic decat un tractor si cam la aceeasi bani (ex un Universal 445 DT sare linistit de 7000 de euro) si in plus fata de tractor are blocabile, are o bena mica, are priza de putere si pe fata si poate fi folosit la mai multe lucruri decat un tractor simplu. Intradevar, poate costa ceva mai mult decat un tractor dar il poti folosi pe gama mult mai larga (amintea un coleg ca iarna pot sa-l folosesc si la dezapezire cu un randament mai bun decat la un tractor).

Inca nu am achizitionat nimic si nici nu-i batut in cuie ca o sa luam Unimog, dar este foarte probabil ca am gasit la licitatii la preturi de 6-7-8000 $ si mie mi se pare chiar ok!

Astept in continuare parerile voastre!

Subaru justy 1,3 4x4

http://www.youtube.com/watch?v=Q4Iki328xpo&NR=1

cred ca cele 3 stadii de evolutie a Unimogului va conving ca are capacitati cel putin al unui tractor

primul este un 2010 fabricat pana in 1962

al doilea este un 416 fabricat intre 1963-1987

al treilea este un U 1600 fabricat intre 1987-2002

Edited by Unimog

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

• 1 month later...

Salutare!Chiar lucrez in domeniul agriculturei si am 2 tractoare si 2 Unimoguri.(unul fabrifcatie 78 si unul 99).Unimogul l-am folosit la discuit(dar e foarte dificil in cazul cand aveam tracorul l-a arat si eram in criza de timp) si la ierbicidat unde merge excelent.In rest lasa tracorul sa isi faca treaba!

Nu stiu ce-mi rezerva viitorul, dar sunt sigur ca daca o sa am posibilitati financiare tot o sa cumparam si un Unimog dar deocamdata, datorita pretului mic de achizitie, am cumparat un DTC 445 din 2002!

Subaru justy 1,3 4x4

• 2 months later...

Chiar e buna treaba cu unimogul ...dar cel mai bine vad ca merge plugul balansier....dar la pamantul nostru cam greu cu atatea trupite...oricum greu cu intoarcerea la capat

• 2 months later...

Respecte! din Calatele de langa huedin deranjez. Ma miram daca te vedeam la arat cu el,dar ala din Tetis ce face cu el putrezeste?

Daca vrei un tractor zic eu bunicel am un Massey Ferguson 175 uk cred ca-i singuru din cluj.

daca vrei sa iti iei un unimog, iati. poate ca nu ii asa grea ca tractorul dar ii buna pentru orice in special pentru arat. citeste aici:http://www.mercedes-benz.ro/content/romania/mpc/mpc_romania_website/rong/home_mpc/unimog_home/home/unimog_world/unimog_history.html

s-o intalnit hotu` cu militianu`

• 2 months later...

domnilor compromisul a fost facut :banana

mi-am luat un mb trac 800

este la baza un unimg-sasiu-punti -suspensie tot

mai putin cabina care este tractor

frane disc fata ,spate diferential blocabil fata spate

o gramada de manete si iesiri hidraulice peste tot

o sa va tin la curent cum se descurca in romania

deocamdata o poza mica , in 2 saptamani il duc sa vada padurea si ii fac poze la munca .

daca va loviti intamplator de orice documentatie tehnica , mentenanta, utilizare etc pt mb trac va rog sa postati aici

129355951_(KGrHqEOKiME5Z3TGY(3BOdgudDRlw_19.JPG.0229170ada1ca98d0a40afacdc714e1d.JPG

Bine-ai facut. Mercedes-ul face si tractoare, pentru cine are nevoie de ele.

Sa-l folosesti sanatos!

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

• 3 weeks later...

primele impresii cu unimog-tractoru

offroader de exceptie , nici un tractor zonal sau taful nu se catara unde poate mb tracul

fata de tractoare are avantajul rotilor egale , sistemului 4x4 permanent

fata de taf are avantajul greutatii mult mai mici , la cai mai multi plus cele 2 blocante pneumatice si a greutatii distribuita mai uniform pe axe

intr-un cuvant super tractor pt zona de munte , consumul e mai mult decat decent , piese de motor sunt la bani de tigari pt ca aceleasi motoare au echipat bus-urile mari (+5-6 t) si camionetele de 7.5 t mercedes

am cumparat motor complet echipat cu compresie super buna la 400 de euro..., un filtru de ulei 25 de lei etc

urmeaza un troliu mecanic si daca gasesc la pret decent un brat hidraulic de incarcat busteni

va astept la padure :banana332844292_trmicc.jpg.dc211a5a220f647d9ca8f35f25f44ed2.jpg

• 2 weeks later...

Nici chiar asa, o fi el bun dar la forestier nu il compara cu taful. Avantaje are taful multiple....MB tracul e un compromis. Incearca un troliu pe aer pt ca o sa ai ceva problemute cu cel mecanic(cu cele romanesti), adica ca sa decuplezi tre sa te suspenzi cand lemnele iti vor da in scut si nu o sa poti slabi cablu... si mai sunt multe, daca esti forestier adevarat le stii tu.. Cei drept si mie mi-ar pacea un MB,, arata ff tare,mi-ar fi mila de el in padure. Felicitari...

... Incearca un troliu pe aer pt ca o sa ai ceva problemute cu cel mecanic ...

Sunt curios... Cum arata un troliu pe aer ???

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

impropriu zis pe aer

troliul e tot mecanic actionat de priza de putere.insa comenzile lui sunt pneumatice -cuplarea/decuplarea

asa cum zicea si colegul de mai sus e preferatul muncilor forestiere pt ca daca lemnele o iau pe langa drum si risca sa te traga dupa ele ,troliile cu comanda pneumatica f rapid elibereaza tamburul si lemnele pleaca cu cablu cu tot dupa ele fara sa traga si utilajul in rapa

tot din acest motiv la troliile de padure capatul cablului nu e prins pe tambur f solid ci doar e prins cu o sarma cand derulezi daca lasi 2-3 spire pe tambur e ok. Dar in caz de forta majora cand eliberezi cablul sarcina de lemne rupe sarma cand se deruleaza de tot cablu si se evita tragerea lui nenea tractoristu

Nu stiu daca am reusit sa explic. Am ceva deficiente in explicare daca nu pot face si gesturi cu mainile :ha:

Am avut sansa sa lucrez trei ierni la deszapezire pe un Unimog 1400.Masina a fost proaspat adusa din Germania si era functionala ca din fabrica!NICIODATA nu am ramas intepenit cu ea sau nu sa intamplat sa trag de vreo masina mare sau mica inpotmolita sa nu o dau afara!Lucrand cu ea in zona unde locuiesc am reusit sa "scap"cu ea acasa,i-am dat lama jos,si am fertilizat tot terenul meu cultivat cu cereale folosind sararita de pe masina in timp foarte scurt si facand si o super lucrare(masina avea sistem electronic de dozare a cantitatii inprastiate si a distantei de inprastiere).In zona a adus cineva un Unimog pregatit pentru agricultura direct de afara!Tiranti,sistem de prindere,ancore....tot tacamul!L-am vazut la lucru la arat,discuit,combinator!La nici o lucrare nu se vedea de catre mecanic utilajul bine si din cauza ca ba se infunda utilajul sau se rupea cate ceva si pana se observa se parcurgea ceva distanta au renuntat sa il mai foloseasca la asa ceva si l-au reconvertit spre intretinerea drumurilor!

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use