mariusradovici Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Zep, o sa iti fac o vizita odata avand in vedere ca suntem din zona, vad ca stii ceva despre padure, sper sa nu te pui pe exploatat ca si "noi" cei de mai sus pana nu a mai ramas nimic. :uameni Link to comment Share on other sites More sharing options...
ady.p Posted November 8, 2011 Share Posted November 8, 2011 (edited) Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Pentru impatimitii Unimog la ultima iesire am surprins pe malul muresului un Unimog care transporta apa cu o cisterna la santierul autostrazii Transilvania. Scuzati calitatea pozelor deoarece sunt facute cu telefonul Edited November 8, 2011 by Astral Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unimog Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Zep , Iti vand un pont , troliul care l-ai achizitionat se poate echipa cu un pistonas pneumatic care poate debloca cablul ca si la TAF este foarte simplu trebuie ales una de min 300-400 kgf costa max 200-300 ron restul furtunilor si cuplelor inca ceva asa sa-l linistesti pe cei necredinciosi Traiasca Unimog si MB Trackul 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor :ap:ap:ap:ap Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAM Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Salutare, de vreo 2 ani si ceva am un U90,2001, cel mai mic din seria de atunci , 122cp. La deszapezire ia undeva la 100litri/la 30ore aprox. Deci un consum foarte mic. Calitatile lui sunt cu totul si cu totul ceva de nedescris, am mers prin zapada pana la usi, facand primul drumul. Trepte de blocant/priza de putere/de toate. Dupa sezonul rece, chel, uiti sa mai pui motorina. Al meu are doar 28000km, da, e aproape nou, nu am avut probleme sub nici o forma cu el. toata iarna la zapezile care le-ati vazut la tv pi la noi. Sigur in comparatie cu tractorul, pentru agricultura (gen: cu asta numai ar sau discui) iti iei tractor, altfel unimogul ii da in cap, e multi functional,si lasa tracotrul cu mult in urma, ganditiva la un unimog U130 sau un U1600, cu macara, troliu mecanic si lama in spate, tiranti in spate, prize de putere fata spate, bena e basculabila, si apoi il accesorizezi cu ustensilele necesare, ganditi-va ca la unimog ii pui furci si pe camp/asociatie unde nu intra stivuitorul intrii cu unimogul,Ii pui iarna freza sau lama si iti intretii drumurile folosite de tine(nu o sa vina nimeni vreodata sa-ti dea zapada) De altfel la preturi mici iti pui in locul benei un excavator, in fata un incarcator si iti sapi prin curte/camp si incarci si piatra/gunoi/grau. M-a uimit foarte mult masina ca si consum/calitate/performanta.Trage ORICE. Nu cred ca exista greutate lucruri mobile/tir/utilaje sa nu poata sa le traga,greu gasesti exceptii. E o masina usoara/mica/fiabila. Cred ca am descris-o destul de bine. O sa revin cu poze cu a mea. Preparare Pajero Pinin : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75332-Preparare-Pajero-Pinin Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Zep , Iti vand un pont , troliul care l-ai achizitionat se poate echipa cu un pistonas pneumatic care poate debloca cablul ca si la TAF este foarte simplu trebuie ales una de min 300-400 kgf costa max 200-300 ron restul furtunilor si cuplelor inca ceva asa sa-l linistesti pe cei necredinciosi Traiasca Unimog si MB Trackul nu merge am incercat cand este in sarcina poti sa tragi cu ranga de maneta de cuplare-decuplare si mai repede rupi ceva in troliu decat sa decupleze, daca sarcina e mica merge dar in sarcina serioasa nu ai nici o sansa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unimog Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor nu merge am incercat cand este in sarcina poti sa tragi cu ranga de maneta de cuplare-decuplare si mai repede rupi ceva in troliu decat sa decupleze, daca sarcina e mica merge dar in sarcina serioasa nu ai nici o sansa Ma gandesc si revin eu am vazut sistemul in urma cu vreo 6 ani in Germania la o demonstratie cu un troliu similar 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link to comment Share on other sites More sharing options...
4L Limited Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Zep cate tone are MB-ul tau si cati m3 de butuc poate sa tracteze prin padure.....sunt curios in comparatie cu un TAF care are cica 8tone :grin: Iar despre Unimog este o super masinarie, poate nu e Tractor dar face multe treburi care tractorul nu le face. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor conform diferitelor surse are intre 3500 si 3900 de kg -eu nu l-am cantarit. nu am idee cat lemn poate trage ,nu am incercat niciodata sa vad cat poate duce in padure. dar iti spun sigur ca am dus camion incarcat- total 41 tone 15 km pana la service fara nici o problema fara sa se chinuie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
4L Limited Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Cred si eu ca trage de rupe mai ales un tir incarcat....e pe roti! Eram curios asa la padure sa traga tarait dupa el butuci lungi. Sau daca este mai fiabil decat un TAF :grin: Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor intrebi daca un mercedes e mai fiabil decat un tractor forestier romanesc?? :ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxian paul Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 (edited) Re: Vreau un Unimog in loc de tractor cred ca merge mai bine prin locuri strimte din cauza sistemului de directie. Din ce am observat utilajele noastre sint adaptate altui sistem de exploatare forestiera, comparativ cu Germania ,Suedia,Norvegia... Ei folosesc asa ceva impreuna cu graifer si sint mult mai performante decit sistemul nostru( tai lemnu si il cureti de craci cu moto ferastraul,il transporti tiris cu taf-ul apoi ilsectionezi la lungimea dorita tot manual si apoi il incarci in camioane.http://www.youtube.com/watch?v=HC9S3eQOOVo&feature=colike Edited November 13, 2012 by maxian paul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrolator Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Ui`un harvester în actiune :wink: : [video=youtube;rmqTbnA-BPs]http://www.youtube.com/watch?v=rmqTbnA-BPs Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
atar Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Ieftin http://www.tocmai.ro/unimog-6742546.html "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unimog Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Ieftin http://www.tocmai.ro/unimog-6742546.html este istorie pe roti modelul acesta s-a fabricat pana in 1963 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAM Posted November 28, 2012 Share Posted November 28, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor eu am dat unimogul, am luat ceva mai mare care in domeniu isi face treaba mai bine. Se numeste Fresia, este totul de Iveco, dar modificat apoi de Fresia(echipamente zapada) in schimb are cuplaje electrice, cu toate ca e mai veche, 5+1viteze pe schimbator, reductor 1: 3 , red 1: 4 , 4x4 si apoi diff lock, + inca o treapta a2-a (cum e la camioane mic/mare) si mai are un avantaj ca vireaza toate 4rotile. are un motor 8litri diesel in 6pistoane si 240cai(unimogul avea 5pistoane 2,8l). abia astept sa o testez. Concluzie, nu numai mercedes poate fi cel mai "bun" mai exista si altele care nu sunt cunoscute, gen masinile rusesti. adica dupa ce am avut ales intre un Mog u1650 de 166cp si motor 6,8l si asta, e diferenta , iveco ii da putin cu praf, avantajul la unimog ar fi suspensia. Preparare Pajero Pinin : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75332-Preparare-Pajero-Pinin Link to comment Share on other sites More sharing options...
4L Limited Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Pune poze sa vedem si noi cum arata....sunt curios! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAM Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 (edited) Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Despre asta vorbesc, e putin mai "mare" decat unimogul ce l-am avut.(fostul meu ursulet: http://www.tocmai.ro/unimog-u90-utilaj-deszapezire-lama-si-sararita-6326590.html) Actualul e mai maricel, pare mare si grea , dar e tanara 30000km si are o forta fantastica:) am incaltat-o acum cu niste anvelope 14,5-r20 industriale cu profil agricol. ABIA ASTEPT IARNA Edited November 29, 2012 by TAM Preparare Pajero Pinin : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75332-Preparare-Pajero-Pinin Link to comment Share on other sites More sharing options...
4L Limited Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Frumos utilajul!! Vireaza cumva si spatele ???? In ultima poza pare putin virata roata din spate :grin: sau poate mi se pare mie. Sa o plimbi sanatos! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfman Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor eu am dat unimogul, am luat ceva mai mare care in domeniu isi face treaba mai bine. Se numeste Fresia, este totul de Iveco, dar modificat apoi de Fresia(echipamente zapada) in schimb are cuplaje electrice, cu toate ca e mai veche, 5+1viteze pe schimbator, reductor 1: 3 , red 1: 4 , 4x4 si apoi diff lock, + inca o treapta a2-a (cum e la camioane mic/mare) si mai are un avantaj ca vireaza toate 4rotile.are un motor 8litri diesel in 6pistoane si 240cai(unimogul avea 5pistoane 2,8l). abia astept sa o testez. Concluzie, nu numai mercedes poate fi cel mai "bun" mai exista si altele care nu sunt cunoscute, gen masinile rusesti. adica dupa ce am avut ales intre un Mog u1650 de 166cp si motor 6,8l si asta, e diferenta , iveco ii da putin cu praf, avantajul la unimog ar fi suspensia. Spatele cum vireaza? Tot timpul cand virezi si fata, sau se pote selecta cand sa vireze din vreo maneta/buton? "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAM Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor nu poti "decupla" spatele, asa vireaza permanent, bine am inteles ca la viteza nu mai are acelasi unghi de viraj. te invarti cu ea in cerc foarte usor, si cand te fura cu lama ai spatele care tine directia. Preparare Pajero Pinin : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75332-Preparare-Pajero-Pinin Link to comment Share on other sites More sharing options...
todo_tdo Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Foarte interesant Fresia , pacat ca edilii nostri nu sunt in stare sa achizitioneze asemenea masinii pt a face treaba cu ele si nu doar de dragul de a cheltuii banii nostrii, ca ati vazut ca iar i-a luat zapada prin surprindere :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
todo_tdo Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Spun asta in ideea ca am vazut ca scria TAM ca FRESIA echipamente de zapada , si banuiesc ca sunt si profesionale nu doar asa de dragul de a da cu plugul pe asfalt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todo_tdo Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor Apropo am observat cum ca nu ar fi inmatriculata ? asa este ?ne poti spuna cum ai rez aceasta mica problema inreg. sau inmatr. ? daca ai inregistrat-o ne spui asa din mare care au fost pasii. toate bune si sarb fericite Link to comment Share on other sites More sharing options...
savagex Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Re: Vreau un Unimog in loc de tractor In sfarsit MB trac-ul lui @Zep a ajuns unde ii e locul, adica la mine in curte! Tin sa ii multumesc pe aceasta cale! Tractorul este altceva fata de orice alt tractor! Deocamdata ma sperie inaltimea la care stai dar o sa ma obisnuiesc! Subaru justy 1,3 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts