Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

vitalies

Postări Recomandate

Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

paradoxal insa, legea nu e buna nici macar pentru stat... sau nu stiu, poate ca daca n-ar mai fi legea asta Renault n-ar mai vinde asa bine? :sc

Oricum aia incet incet isi muta productia in Maroc iar noi ramanem cu buza umflata!:cr

O tara intreaga e privata de un drept elemantar ca aia de Renault sa faca profituri grase...:dr3

Asta e lege anti cetateneasca :prdemna de epoca fanariota!!!:uameni:uameni:uameni

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 544
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

de ce va mira.....?

astia sunt politicienii romani...o adunatura de gunoaie super mega imputite....incapabili prin definitie de a face un lucru bun ptr populatia tarii....

asa ca...incet ince vom avea masini cu numere de inmatriculare prin Iran....Mongolia...ca sa nu mai poata stii astia ce e scris in acte

Link spre comentariu

Nici o deosebire intre minunatii si neprihanitii nostri guvernanti de azi si de ieri:bleah:bleah:bleah:dr3

Pentru cei care au memoria mai scurta: legea cu taxa de inmatriculare a aparut pe vremea guvernului PNL Tariceanu.

A fost cu dedicatie Renault dar si firma de import auto a lui Tariceanu.

Acum i-am ales tot pe ei cu 60% .....:pr

Link spre comentariu

gresesti...legea asta cretina a fost votata cu ambele maini .......tunci erau la putere si PDSR...PNL...PRL....si restul gunoaielor...nu mai dati vina pe unii...in ideea ca ceilalti sunt mai buni....toti politicienii sunt buni....morti...impreuna cu sustinatorii lor fanatici

indiferent cu cine votezi,....tot prost esti.....ca ptr una votezi...si alta primesti...in vecii vecilor

Link spre comentariu

Nastase a scris legea, Tariceanu a pus-o cu insufletire in practica. Boc s-a jurat ca o desfiinteaza apoi i-a trecut, tot Boc a inventat aplicarea ei si la masinile deja inmatriculate apoi a "amanat" partea asta pentru un an. Ponta acum "nu poate face nimic", amanarea lui Boc a (s)expirat si de la 1 ianuarie se aplica. A, in multi dintre anii astia Ministerul Mediului a fost la UDMR, sa nu ramanem cu impresii gresite. Mie-mi pare o fructuoasa colaborare a tuturor partidelor, asa ca in loc sa ne injuram intre noi pe motiv de ridicole simpatii politice, mai bine le f.. m... in c.. la toti.

Nota pentru minti perverse: prescurtarile inseamna "le frecam matanii in cap", desigur.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Nastase a scris legea, Tariceanu a pus-o cu insufletire in practica. Boc s-a jurat ca o desfiinteaza apoi i-a trecut, tot Boc a inventat aplicarea ei si la masinile deja inmatriculate apoi a "amanat" partea asta pentru un an. Ponta acum "nu poate face nimic", amanarea lui Boc a (s)expirat si de la 1 ianuarie se aplica. A, in multi dintre anii astia Ministerul Mediului a fost la UDMR, sa nu ramanem cu impresii gresite. Mie-mi pare o fructuoasa colaborare a tuturor partidelor, asa ca in loc sa ne injuram intre noi pe motiv de ridicole simpatii politice, mai bine le f.. m... in c.. la toti.

Nota pentru minti perverse: prescurtarile inseamna "le frecam matanii in cap", desigur.

Zoltan le-ai zis ca la carte . BRAVO !!:g:g:g:g:g

Este istoria succinta dar completa a taxei de poluare/inmatriculare . Nu exista politicieni verticali in Romania,vin la putere promitand una si odata ajunsi in 'Palate' fac exact contrariul si nici ca le mai pasa de votanti. Ma gandesc ca in 'palatele' alea o fi aerul stricat de toti sufera de aceeasi boala odata ajunsi acolo !?:uameni

La Multi Ani cu Sanatate si tot ce va doriti !

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Mai nasol este ca au fost cateva "Dezlegari la peste" cum se spune, adica se inmatriculau masini noi , fara plata taxei petru as spori vanzarile (prin 2008 parca). Acuma oamenii care si-au cumparat masini in acea perioada vor trebui si ei sa achite taxa.

Mai este versiunea in care la masina mea din 2006 E4 motor de 2,2 diesel nu s-a platit taxa deoarece se platea vama atunci iar vama a costat aproape 13000 RON .Acum ce fac , le mai dau si la astia 8000 ron taxa de poluare? Multi vor zice ca taxa aia se plateste la transcrierea masinii pe urmatorul proprietar.. asta nu inseamna ca oricum ii va scadea valuarea?? as putea sa cer inapoi banii de la vama ca sa le platesc taxa sa imi mai si ramana ceva bani???:old

Link spre comentariu

si uite-asa labagii astia din politica noastra i-au facut pe unii cu masina pe viata...si pe altii sa treaca Dunarea in cautare de numere si acte bulgaresti

nu va mai faceti iluzii.....nici un politician ajuns la putere nu va face nimic ptr masa de fraieri care l-au votat

• Like 1
Link spre comentariu

Daca consoleaza pe cineva, m-am ales si eu cu o masina pe viata. Nu ca m-ar deranja, ca nu financiar oricum nu renta sa vand Supernova, dar acum cred ca taxa pixului trece cu mult de valoarea de piata a masinii. Nici nu stiam ce masina valoroasa am! Ce ziceti, caruia din "inteleptii" care ne-au condus din 2006 incoace ar trebui sa i-o var pe gat? Sau pe anus?

Samurai incepator
Link spre comentariu

Ce ziceti, caruia din "inteleptii" care ne-au condus din 2006 incoace ar trebui sa i-o var pe gat? Sau pe anus?

Cand te saturi de ea, tai-o felii si var-o-le anal la toti, sa nu se supere niciunul :fk2...

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Multe aberatii mai legifereaza astia. Aia ca sa nu conduci masina altcuiva mai mult de 30 de zile e o tampenie majora care incalca multe principii, o sa cada in orice instanta.

O sa ia urma modificarilor la codul fiscal privitoare la plata impozitelor, cea pentru care EU a declansat deja procedura de infringement.

Link spre comentariu

Cine poate scrie un astfel de articol ,decupat din link ?

Tot cu o astfel de amendă, dar şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, va fi pedepsit şi cel care conduce un autovehicul a cărui înmatriculare este suspendată, din cauză că nu a solicitat transcrierea dreptului de proprietate în termenul de 30 de zile de la achiziţie.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Deci pentru ca proprii mei copii sa-mi conduca masina trebuie sa ii trec pe talon? Cum pastele mamii lor, talonul ala de cacao are o singura pozitie? Poate trebuie sa am relatii contractuale cu ei...

Legat de partea cu masinile "straine", sunt siderat: "Măsura este propusă pentru că se întâmplă frecvent ca cei care conduc maşini înmatriculate în alt stat să fie implicaţi în incidente în trafic şi să nu aibă valabile inspecţia tehnică periodică şi asigurarea de răspundere civilă, neputând fi despăgubită victima, a explicat, pentru (...) Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere."

Ma jur ca am un deja vu! Propozitia asta sunt 100% convins ca am citit-o in toate articolele care anuntau ca pulitia vrea sa le-o dea sub coada "bulgarilor". Ar trebui sa li se aplece de cand au ramas nesatisfacuti! Propozitia de mai sus e oricum semnul suprem al impotentei "organelor": "Suntem prea prosti ca sa impunem respectarea legilor care exista, asa ca inventam altele noi si mai proaste decat ce ne-a cacat mintea pana acum. Legile, vechi si noi, vor fi respectate selectiv oricum, pentru ca nu avem sange in c-ie decat sa ii hartuim pe cei care in general le respecta". Boii stiu sa ma caute pe mine, cetatean roman, pana in gaura c-lui de vignete, itp-uri, vize taxe si rahaturi, dar sunt prea sfiosi sa intrebe o masina cu numar strain daca are acte.

Autoritatile noastre au declarat de mult razboi propriilor cetateni. Sub umbrela prezumtiei de vinovatie (model romanesc), suntem evazionisti, soferi penali, hoti, cersetori, invadatori ai insulelor britanice, taietori de cabaline. Si ma tem ca suntem si prosti. In 89 politia se facuse mica de tot, insa pe baietii care scapasera nelinsati si nebatuti i-am lasat sa ridice iute capul si au redevenit "organul" altui stapan. La fel de eficienti dar mult mai fomisti. Politrucii care se ascunsesera in gaura de sarpe i-am lasat sa ne "faca" si au pus iute mana pe tot ce valora ceva(si sa distruga restul), iar acum ne conduc. Bineinteles, totul e spre binele nostru, fiecare masura restrictiva e ca sa ne protejeze de ceva. Iar noi, sufocati de atata grija, ajungem sa emigram, sa cerem rezidenta, sa mutam masini si firme in alte tari...

• Like 1
Samurai incepator
Link spre comentariu

Tot cu o astfel de amendă, dar şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, va fi pedepsit şi cel care conduce un autovehicul a cărui înmatriculare este suspendată, din cauză că nu a solicitat transcrierea dreptului de proprietate în termenul de 30 de zile de la achiziţie.

ce plm e asta: "transcrierea dreptului de proprietate"??!! ba stat de cacat, am contract, platesc taxe la ea, e a mea!

Welcome to Romania, tara vampirilor! Guvernul suge!

"Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail – legislatie@mai.gov.ro în termen de 10 de zile."

eu chiar le scriu!

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Deci pentru ca proprii mei copii sa-mi conduca masina trebuie sa ii trec pe talon? Cum pastele mamii lor, talonul ala de cacao are o singura pozitie? Poate trebuie sa am relatii contractuale cu ei...

Nu, cred ca vor sa-i vinzi masina copilului ca astfel sa platesti si taxa de timbru ...

Pe aceeasi linie, daca am permisul suspendat pe 60 sau 90 zile, nici sotia nu poate sa o conduca mai mult de 30 zile :uameni

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Completarea legii e moarta ca efect din start.

Cei care au masinile inscrise pe Bulgaria sunt inscrise oricum pe firma -deci vor mai avea nevoie doar de o dovada ca e inchiriata sau o conduce in interesul firmei -vax

In schimb pentru cei din Romania va mai apare o hartie necesara sau mai multe -dovada de angajat , certificat de nastere/certificat de casatorie sau in cazul in care o imprumuti unei cunostinte -o dovada notariala la fiecare 29 zile.

Deci, cu Bulgaria(sau alte state) nu rezolvi nimic, in schimb pt fraieri din tara mai apar o gramade de hartii necesare.

Concluzia .............................

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Nu au treaba cu masinile inmatriculate in Romania.

Prevederea cu suspendarea dreptului de circulatie pentru cei care nu solicita inmatricularea pe numele lui, in urma achizitionarii autovehicolului, mi se pare chiar salutara.

Sunt multe cazuri de vanzari de autoturisme unor persoane care nu s-au sinchisit sa-si treaca achizitia pe numele propriu, cu rezultatul ca vechiul proprietar a trebuit sa plateasca impozite, amenzi si cate si mai cate... Acum va fi simplu, vinzi masina, declari la RAR ca ai vandut-o, daca cel care a cumparat-o nu cere in 30 de zile inmatricularea, pierde dreptul de a utiliza autoturismul pe drumurile publice.

Deci sotia, fiii, neamurile, vecinii, prietenii pot sa-mi conduca masina, atata vreme cat eu ca proprietar n-am declarat instrainarea ei.

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

Aruncati un ochi si aici sa vedeti ce aberatii de legi ne mai pregatesc "baietii veseli" DE LA GUVERNARE:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/premiera-in-codul-rutier-ramai-fara-permis-daca-nu-platesti-amenda-1025135.html#ixzz2LhZwltjb

Link spre comentariu

Nu au treaba cu masinile inmatriculate in Romania.

Prevederea cu suspendarea dreptului de circulatie pentru cei care nu solicita inmatricularea pe numele lui, in urma achizitionarii autovehicolului, mi se pare chiar salutara.

Sunt multe cazuri de vanzari de autoturisme unor persoane care nu s-au sinchisit sa-si treaca achizitia pe numele propriu, cu rezultatul ca vechiul proprietar a trebuit sa plateasca impozite, amenzi si cate si mai cate... Acum va fi simplu, vinzi masina, declari la RAR ca ai vandut-o, daca cel care a cumparat-o nu cere in 30 de zile inmatricularea, pierde dreptul de a utiliza autoturismul pe drumurile publice.

Deci sotia, fiii, neamurile, vecinii, prietenii pot sa-mi conduca masina, atata vreme cat eu ca proprietar n-am declarat instrainarea ei.

Ofera posibilitatea politistului care te controleaza, cazul masini imatriculate si care nu este inscrisa pe numele tau(-cel care esti la volan in momentul controlului), sa aibe suspiciunea ca ai cumparat-o si nu ai imatriculat-o si sa-ti retina talonul si numerele pana la verificare .

Pentru a nu se intampla asta trebuie sa dovedesti pe loc ca ai imprumutat-o sau o folosesti cu acordul proprietarului -Cum faci asta? atentie in mod legal

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Ofera posibilitatea politistului care te controleaza, cazul masini imatriculate si care nu este inscrisa pe numele tau(-cel care esti la volan in momentul controlului), sa aibe suspiciunea ca ai cumparat-o si nu ai imatriculat-o si sa-ti retina talonul si numerele pana la verificare .

Pentru a nu se intampla asta trebuie sa dovedesti pe loc ca ai imprumutat-o sau o folosesti cu acordul proprietarului -Cum faci asta? atentie in mod legal

Nu e chiar legal, proiectul spune clar ca doar pentru masinile INREGISTRATE ca fiind instrainate.

Nu trebuie sa dovedesti nimic, politistul trebuie sa scrie negru pe alb ca autoturismul apare in baza de date a masinilor cu dreptul de circulatie suspendat.

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

Si uite asa se mai strange un filet la surubul care sta la baza statului politienesc...

Cred ca nea Nicu se ineaca de ras in cazanul clocotit:grin:! Si-a lasat niste clone de toata cinstea...:uameni:uameni:uameni

• Like 1

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Dar cu inchirierile auto cum va mai fi? Ca dupa legea asta noua inteleg ca nu ai voie sa mergi cu masina decat daca e a ta. Dar cu masinile de companie? :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Din ce am citit, legea se refera la cei care stau in semi-legalitate, chiar si cu nr de afara. Dar daca ai numele tau trecut in talon, sau masina e pe firma sau ai contract de inchiriere esti in regula. Era total eronat sa opreasca si masinile firmelor din afara :wink: Din cate vad BG e inca viabila, daca actele sunt in regula :grin:

Referitor la cele 30 zile pt masinile netranscrise in Ro, iar nu inteleg cum se aplica, la urma urmei masina daca nu ai "cumparat-o" ce treaba are politia cu tine, mai mergi din cand in cand cu masina unei rude :ha: Ieri am luat-o domle si maine o duc inapoi, .. dupa aia sapt. viitoare o iau iar :ha: Doar daca se apuca sa se urmareasca fiecare masina, sa te opreasca zilnic, si cand vad ca au trecut 30 zile sa te intrebe de de nu e pe numele tau !? E inca ciudata treaba. Poate doar daca te reclama fostul prop. te opreste si iti ia numerele si actele... Desi si acum este in vigoare obligativitatea transcrierii masinii, dar ..

Editat de tudop
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare