vitalies Posted September 29, 2011 Author Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? asfalttango - daca iti dau taloanele mari si suma de bani necesara imi poti face inspectia tehnica fara masini? Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? @Vitalies-aveti PM Miine voi merge la Dobrich si ne vom sfatui probabil toate partile implicate si o sa vedem ce tactica adoptam. Vor fi probabil adoptate mai multe variante care vor fi diferite si din punct de vedere financiar. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hilux2009 Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? hmm.. daca-s pe numele bulgarului, cred ca degeaba faci 4 procuri ca din cate zic aia in lege cand te opreste organul prima oara te trece in caietel si a 2-a oara cauta in caietel si daca > 90 de zile atunci e treaba cu legea asta, iti ia caii de la bicicleta.. doar in alea 4 exceptii organul da cu sapca de pamant si te lasa-n pace.. o tampenie de lege, absolut inutila.. :uameni Da...si faza cu 4 procuri/an cade din start, eu ma gandeam ca daca la trei luni te duci in BG pt reinoirea procurii ( ma rog, curier, etc... ) se considera iesire/intrare din tara/in tara, dar javrele :hmspun in lege ca nu poti circula in ro cu alte nr de imatriculare decat 90 de zile caledaristice/an : 2. Alin.(4) al art.82 se modifică şi va avea următorul cuprins: „(4) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală în România, nu pot fi conduse pe drumurile publice decât pentru o perioadă de maximum 90 de zile de la data dobândirii titlului şi nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic." Ex Toyota Hilux 2.5 D4D - 2009 - furat in 04.04.2012. Fiat Stilo 1.9 Multijet - 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Lasa ca in Romania e mai bine:wink:.Trece o masina de 5 ori pe la Politia Romana si pe la RAR si gasim abia in BG masina declarata furata din Italia. Gasesti povestea aici pe forum...da o cautare.:grin: Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessum Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? daca fac bulgarii ITP si fara auto,asta e tare rau:banana Pui gaz pe foc :frsi dai idei la militieni! :ha3 Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOYO L Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? sa vedem cum se aplica legea, asta daca trece, ca solutii se gasesc ! :wink: LJ 7O Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Sa luam urmatorul caz ... Sunt sofer de tir cu numere de Bulgaria... fac numai Romania-Bulgaria-Romania ...ZILNIC! Asta imi este jobul ...asta e ...Bun ...teoretic ajung in tara in afara de pauza legala de 48h ... 365 de zile pe an - sarb legale (vreo 20) - weekenduri (vreo 104 zile). Adica vreo 300 de zile pe an sunt cu tirul in Romania ... :grin:Ce vor face in acest caz? Imi vor ingradi dreptul la munca in UE?...nu voi manca decat 90 de zile pe an? Restul tin post? E posibil ca legea sa se modifice ...DAR o sa se modifice responsabil ptr a stopa golaniile cu asigurarile si daunele inventate ...in nici un caz dupa zvonurile pe care le puneti aici ...ptr ca s-ar naste un scandal monstru la nivelul intregii UE! Practic aceste legi sunt anti-UE! ...Si ori UE se destrama ...ori ...cine naiba mai stie ... :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
sixone Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Yonutz: citeste mai sus in exceptiile alea, sunt 5 parca: rezidenta, transport marfuri, inchiriere, angajat al unei firme pe care e si masina(delegatie, foi de drum pe numele tau sau cum o fi la bulgari) si leasing.. deci daca ai tir nu cred ca-i bai, te incadrezi la una din exceptiile alea.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Yonutz: citeste mai sus in exceptiile alea, sunt 5 parca: rezidenta, transport marfuri, inchiriere, angajat al unei firme pe care e si masina(delegatie, foi de drum pe numele tau sau cum o fi la bulgari) si leasing.. deci daca ai tir nu cred ca-i bai, te incadrezi la una din exceptiile alea.. Dar daca as avea o autoutilitara marca Nissan tip Patrol Y60 GR? :grin: Asta cu TIR-ul e doar un exemplu ...sa vedeti ca se poate ... :h5Mai sunt si altele ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
jantorero Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? A fost odata ca niciodata....imi pare rau baieti,problema asta nu prea are rezolvare,asa sa intamplat si cu nr moldova(toata lumea spunea ca niciodata nu se strica)si sa stricat inainte de intrare in UE....! -Bine ar fi sa va concentrti pe alte piste,cum ar fi inmatricularea in romania pe cetatean strain(temporarar -1 an 2,dupa care schimbi cetateanul),revolutionar(ca avem slava domnului),handicapati(asisderea). -Sa vedeti ce va vaneaza politai cu rezidenta cu draci cu laci s-au ce mai inventati dvs....mai vorbim !!! -Sa stiti ca nu ma bucur,dar asta este si sincer imi pare rau ptr ca guvernanti si politicieni nu tin cont de noi sa ne ofere alternative... Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? A fost odata ca niciodata....imi pare rau baieti,problema asta nu prea are rezolvare,asa sa intamplat si cu nr moldova(toata lumea spunea ca niciodata nu se strica)si sa stricat inainte de intrare in UE....! -Bine ar fi sa va concentrti pe alte piste,cum ar fi inmatricularea in romania pe cetatean strain(temporarar -1 an 2,dupa care schimbi cetateanul),revolutionar(ca avem slava domnului),handicapati(asisderea). -Sa vedeti ce va vaneaza politai cu rezidenta cu draci cu laci s-au ce mai inventati dvs....mai vorbim !!! -Sa stiti ca nu ma bucur,dar asta este si sincer imi pare rau ptr ca guvernanti si politicieni nu tin cont de noi sa ne ofere alternative... Tie de fapt nu-ti pare rau, ci mai degraba iti freci palmele ca tot romanu` obisnuit sa se bucure de necazul altuia pentru ca daca tu nu ai nici masina pe BG, nici nu vii cu informatii in plus, obiective, ce naiba cauti in discutia asta ?!?! Sau esti din aia, chibitz, caruia ii place sa zica dupa aia : "V-am zis eu..."......? Lasa-ne frate in pace, ca ne-om descurca noi cumva.......vezi-ti tu de ale tale......:uameni 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick67 Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Cred ca mai aveti si varianta de comodat,care nu implica nici notari nici inchiriere. Nu mai stiu insa cine plateste taxele pt masina-comodatul sau comodantul. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? @Janterero Am "destule" masini inmatriculate pe BG ... si ma doare la 5 metri in fata cardanului de legilor lor ...:ha: Solutii vor exista intotdeauna ...baietii "parlamentari si cu scoala vietii" la baza stiu asta si faptul sunt intotdeuna cu un pas inainte inaintea acelora care le bese mintea legi si ordonante ...:grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
tau Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? http://stiri.rol.ro/romanii-cu-masini-inmatriculate-in-alte-state-inclusiv-bulgaria-pot-circula-doar-90-de-zile-735422.html http://www.dailybusiness.ro/stiri-auto/adio-masini-inmatriculate-in-bulgaria-vezi-ce-a-decis-parlamentul-de-la-sofia-68721/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest costinell Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? i inmatricularea in romania pe cetatean strain(temporarar -1 an 2,dupa care schimbi cetateanul) poti sa detaliezi asta cu cetateanul strain sau sa oferi niste informatii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Singurul lucru care personal ma deranjeaza este RCA-ul. Sunt patit cu duba lovita de un tir de BG. Ce as face eu: a) ai masina inmatriculata in BH....perfect....insa RCA trebuie facut in RO. Obligatoriu. Daca te prinde fara asigurare sau cu asigurarea expirata - confiscare masina si amenda penala. lucru valabil si pentru cei care au masini inmatriculate in RO. b) masinile mai vechi de (n) ani, indiferent de tara inmatricularii sa fie supuse ITP-ului o data pe an (nu la 2 ani ca acum). Cat timp statul R®oman nu stie sa gestioneze o sursa de bani frumusica, atunci acea sursa de bani merita sa fie administrata si de Congo, daca stie cum se pune problema. Nu am nici o masina inmatriculata in BG, si nu stiu daca voi avea prea curand. Am apreciat faptul ca au stiut sa aduca bani in tara lor, fara ca macar poluarea sa le creasca, fara mari batai de cap. Un mare BRAVO pentru ei! Model de eficienta. Si sunt convins ca vor lasa portite multe pentru a-si pastra sursa de bani, sursa pe care ai nostri imbecili care ne conduc nu sunt in stare sa o exploateze. RETARDATI ! NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit ciprian Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Proiectul de lege este deja in biroul juridic al Camerei Deputatilor, prima oara trebuie sa treaca acolo apoi de plenul camerei, nu cred ca o sa treaca , sunt cateva propuneri aberante dintre care cea mau stralucitoare este acea care prevede faptul ca procesul verbal este executoriu si nu poate fi constatat:old:old :fr2 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabi ratiu Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? prevede faptul ca procesul verbal este executoriu si nu poate fi constatat:old:old -asta ar fi cea mai tare,totusi suntem si noi prin comunitate si nu cred ca asa ceva ar putea fii aprobat in plen. -eu cred ca tot tam-tam ul acesta este multa vorbarie ca sa reduca pe moment nr. de masini inmatriculate in bg. chiar as fii curios sa vad o statistica referitoare la asa ceva de cand a inceput aceasta mediatizare daca a scazut nr. de masini inmatriculate si cu cat. Mitsubishi Pajero 3500 v6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Sa nu ai posibilitate sa contesti un proces verbal (care este si executoriu) echivaleaza cu deschiderea usii catre abuzuri eterne. Daca militianului i se pare ca tu nu ai centura sau lumini de pozitie, vei fi bun de plata. Faptul ca un PV nu poate fi contestat, contravine si practicii CEDO, cu privire la prezumtia de nevinovatie. Parerea mea.... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asfalttango Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Prin urmare: Azi si ieri a batut vintul pe la Dobrich.Azi 10 masini si citiva bulgari speriati carora de fapt li se adreseaza ordonanta bulgarilor.Si la ei sunt multi care merg cu masini inmatriculate in BG dar in alte orase decit domiciliile lor. *Nu exista dorinta statului BG de a stopa inmatricularile ci doar de a stopa furtul la asigurari. Trebuie sa ne asteptam la proceduri mult mai stufoase in caz de accident si la antipatii mult mai serioase din partea posesorilor de masini pe RO lovite de masini pe BG....Eu ma chinui din decembrie anul trecut sa imi iau banii de la o firma de asig RO cind eu cu masina de BG am fost lovit de o masina de RO ...dar asta nu se pune:ha: *Se preconizeaza ca va fi din ce in ce mai greu cu revizia fara masina si masinile trebuie sa corespunda tehnic. *Se pot face contracte de inchiriere de la PF BG la PF RO si traduse la notar *Se pot inmatricula pe firma si 10.000 de masini atit timp cit iti platesti taxele si poti face contracte de inchiriere pe ce termen vrei si la ce suma vrei. *Am demarat procedura pentru o firma cu capital 100%Asfalttango:h5 Probabil ca in max 2-3 sapt va fi functionala. Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? In unul din post-urile mele anterioare am facut referire la RCA facut de o firma din RO....oricare ar fi ea, insa nu Carpatica. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Statul roman, daca ar vrea intradevar sa reglementeze problemele legate de asigurari, ar trebui sa permita ca firmele de asigurare din Romania sa poata face polite de asigurare si masinilor inmatriculate in alte tari dar care circula in Romania. Lucru foarte valabil si pentru masinile de Anglia sau Irlanda care sunt in numar mare la noi si care , in proportie de 90% nu au asigurari valabile . Si eu am doua de astfel de masini si as plati cu placere asigurarea aici in Romania decat in Anglia. In felul acesta toata lumea ar fi acoperita. Parerea mea... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Lasai Dane sa se strofoace sa dea legi peste legi ca numa asa ne putem gandi la mai multe :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Bravo Daemonus! Combati cu manie proletara neregulile asigurarilor bulgaresti, apoi descoperi ca de fapt la noi e cam varza (si nu numai Carpatica, ci mai toate ca statul roman a permis o multime de abuzuri in domeniu). Daca te gandesti nitel, exact starea varzuita a inmatricularilor, codului fiscal si al taxelor sunt cele care au generat exodul la fratii din sud. Asta e, trebuie sa ne suportam guvernantii, dar nu ne cere sa ne si placa de ei. Cea mai faina e prapastia dintre titlurile mentionate mai sus si continutul rahaturilor alora de articole: Titlu: Romanii cu masini inmatriculate in alte state, inclusiv Bulgaria, pot circula doar 90 de zile . In prima propozite a articolului scrie: Soferii cu domiciliul in Romania nu vor mai putea conduce masini inmatriculate in alte state, inclusiv in Bulgaria, decat pentru o perioada de 90 de zile si nu mai mult de trei luni pe an, prevede un proiect de act normativ pentru modificarea legii circulatiei pe drumurile publice. LA naiba cu gramatichia asta si cu timpurile... Titlul e la prezent si legea e deja in vigoare, articolul e la viitor si legea e doar un prapadit de proiect. Articolul cu legea bulgara e pe acelasi calapod. Si eu sunt ungurul care nu stie bine romaneste. Partea cu pierderea dreptului de a contesta o amenda de circulatie, nu e in tema topicului prezent, dar cred ca alternativa este sa dai in judecata prntru abuz in serviciu politistul care a dat amenda si sa-i ceri daune care sa acopere pierderile tale. Daca se gasesc destui care sa dea in judecata cate un militian mai zelos, cred ca omul va fi mai mult timp in salile de judecata decat pe sosea. 1 Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? @f_zoltan: a) cand mi-a tras-o unul cu masina inmatriculata in RO, dupa 6 luni si interventii majore mi-am reparat masina. Avea asigurare la carpatica. Bottomline: greu, dar s-a rezolvat: b) cand mi-a tras-o tirul....m-a costat 10.000 lei reparatia. Parca sa zic ca Euroins era asiguratoarea remorcii (caci cu remorca m-a lovit, a fost un tir). Am facut-o pe banii mei. In Craiova, nu este decat una care raspunde la telefon si "marele inspector de daune" e tot timpul pe teren. Orice incercare de a rezolva a fost sortita esecului. Partea cea mai trista este ca daca masina aia sta....bani p**a. Asa ca de aia am eu ce am cu asigurarile (fie ca sunt din RO, fie ca sunt din HU sau BG). Repet, numai datorita faptului ca am intervenit puternic am avut norocul sa-mi vad cei 6.000 necesari reparatiei de la Carpatica. In viziunea lor, ar fi luat ceva tablarie de la dezmembrari, oglinda mergea lipita, la fel si farurile. Si nu e mandrie proletara, mi-am expus parerile si convingerile. Din pct de vedere al patitului si a celui care nu are atatia bani incat sa i se rupa daca cel care l-a atins are sau nu are asigurare.... 1 NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts