Astral Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... nu stie nimeni vreun pajero 1 la dezmemrat sau ceva dezmembrari de pajero nu as putea gasi ? Culmea, de data asta a functionat impecabil "Cautarea"....fii atent cate mi-a listat : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?52703-DEZMEMBREZ-Pajero-mk-1&highlight=dezmembrez+pajero http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50468-Dezmembrez-Misu-Pajero&highlight=dezmembrez+pajero http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51659-Dezmembrez-Pajero-88&highlight=dezmembrez+pajero http://forum.club4x4.ro/showthread.php?46670-dezmembrez-mitsubishi-pajero-2-8-TD-an-94&highlight=dezmembrez+pajero http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53247-Dezmembrez-Mitsubishi-Pajero-91-2-5-Clima&highlight=dezmembrez+pajero http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48023-DEZMEMBREZ-MITSUBISHI-PAJERO-%28ANGLIA%29&highlight=dezmembrez+pajero http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39477-Dezmembrez-mitsubishi-pajero-2.3-lung&highlight=dezmembrez+pajero http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45563-Pajero-1-inmatriculat-vand-dezmembrez&highlight=dezmembrez+pajero http://forum.club4x4.ro/showthread.php?47440-dezmembrez-pajero-af-1990-scurt&highlight=dezmembrez+pajero http://forum.club4x4.ro/showthread.php?55237-Dezmembrez-Pajero-1996-3.0-Benzina-AUTOMAT&highlight=dezmembrez+pajero REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flow Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... Sunt unele piese care chiar NU SE PUN SH. Discul este unul dintre ele !!! Mai ales ca este enervant de ieftin de la 220 la 450 lei, nu va mai bateti joc de voi de banii si de masinile voastre :hl Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opreacipri2000 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... Salut posesori de pajero . Sun un novice in ale forumului(sa nu mai zic in ale mecanicii) asa ca am sa va rog sa ma luati cu rabdare si cu calm. Sunt posesor al unui pajero2 long version din 92. pina anul trecut a mers ca unsdar dupa aceea: probleme cu bujiile incandescente - schimbate cu unele niparts noi care nu merg nici acum. anul asta nu mai cupleaza(blocheaza reductorul si nici grupul fata) dintr-o data. Mar putea ajuta si pe mine cineva cu un sfat o parere? va multumesc anticipat P.S. mentionez ca nu am luat asa dupa capul meu piesele si nici nu le-am schimbat eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... Sincer, cele mai bune bujii incandescente sunt cele de Mitsu de fabrica. Eu am luat de la dezmembrari, de la un motor uzat, care culmea, de aproape 2 ani inca merg perfect. Cele de pe aftermarket se ard la juma de an, mai ales daca-s cele "low cost". Legat de cuplaje 4x4, la tine e rupt/sarit un furtun de vacuum, care merge in puntea fata. Pe un elevator, nu ar fi foarte greu de urmarit traseul lor si verificate cu grija. Bafta ! OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAsterD Posted January 11, 2011 Author Share Posted January 11, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... l-am dus la mecanic urmeaza sa il desfaca sa vad ce trebuie sa cumpar, discul sau tot chitul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Roman Anca Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... Buna tuturor! Sunt noua pe acest forum asa ca imi cer scuze anticipat daca procedez cu ceva gresit. Am un Pajero 2 din 94 si am ceva probleme cu directia. Am fost cu el in service si mi-au spus ca trebuie sa schimb: pivoti superiori+inferiori, bielete antiruliu si set complet de capete de bare (2 cu tot cu leviere). As dori sa imi spuneti si mie niste preturi si care sunt cele mai recomandabile. Va multumesc anticipat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAsterD Posted January 17, 2011 Author Share Posted January 17, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... suna la un magazin de piese si o sa afli raspunsulmai repede sau poate iti raspunde cineva de aici Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted January 17, 2011 Share Posted January 17, 2011 (edited) Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... Nu dispera, revizia e mai ieftina ca la Logan. La mine a fost ceva de genul: - Pivoti superiori : 2 x 47 ron - Pivoti inferiori (orig) : 2 x 86 ron - Capat bara ext : 2 x 56 ron - Capat bara int : 2 x 42 ron Suplimentare: - Telescop fata : 78 ron - Placute frana fata : 95 ron Texstar (aici e moftul meu necesar) - Semi-caseta directie (mk 1) : 88 ron. La mk 2 e undeva pe la 100 ron. - Cilindru receptor ambreiaj + piston + garnituri : 64 ron. - Burduf planetare : 2 x 16 + 2 x 14 - Filtru ulei : 13 ron - Filtru motorina : 12 ron - Filtru aer 64 ron - Ulei Valvoline 10w/40 8 litri : 42 Euro (luat din viena) - Ulei CV + CT : Mannol Getriebe Oel API GL 4 5 litri : vreo 24 E - Ulei grupuri : Mannol API GL 5 4 litri : vreo 20 E Nu te arunca la cele mai scumpe piese consumabile. Prin definitie, se consuma cam la fel ca si cele mai ieftine. E ne-aparat sa faci o geometrie la directie dupa schimbare. Costa si aia vreo 60-70 ron. Deci... Chilipir cum s-ar spune :grin::x Edited January 18, 2011 by Klez OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cippy10 Posted January 18, 2011 Share Posted January 18, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... Ooo.. SUPER!! Si eu am in vizor un >Pajero.. :grin: >> WestBikeShop.ro vanzari MOTO -> Resita http://westbikeshop.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAsterD Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... cum pot sa aflu exact ce tip de motor am pe un pajero din 88 motor 2,5 TD scrie 4d56 engine pe placuta de sub capota, am si actele originale din Franta, cum aflu cati kW are sa nu iau alte tipuri de piese. pentru alt motor, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... cum pot sa aflu exact ce tip de motor am pe un pajero din 88 motor 2,5 TD scrie 4d56 engine pe placuta de sub capota, am si actele originale din Franta, cum aflu cati kW are sa nu iau alte tipuri de piese. pentru alt motor, Daca scrie pe chiulasa langa injectorul nr 3,stantat, '4D56',atunci e 2.5. Eu cred ca ai pe masina 2.3-ul. Are cumva intercooler? Daca nu,sigur e 2.3-ul. Iti zic asta pentru ca eu am o masina identica ca an si caroserie,de piese. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... '4D56',atunci e 2.5. Eu cred ca ai pe masina 2.3-ul. Are cumva intercooler? Daca nu,sigur e 2.3-ul. 4D56 = 2.5 85 cp, 205 Nm 4D55 = 2.3 85 cp, 210 Nm Aceeasi Marie cu alta palarie 2.5 este si cu intercooler si fara intercooler. 2.3 este si cu turbo cu wastegate si fara wastegate, doar clasic. Indiferent de tipul de motor, daca are sau nu intercooler sau clapeta de wastegate, piesele sunt interschimbabile de la un motor la altul, mai putin biela, care e mai lunga putin la 2.3, si injectoarele care la 2.3 sunt mai mari ca dimensiuni, fata de 2.5 Cand ma duc sa cumpar piese pentru al meu, ii spun pajero, an 85 si ce motor diesel gaseste el la indemana pe monitor. Pe atunci, doar aceste 2 motoare erau produse. Am vazut bloc motor de 2.3 (4D55) cu galerii si turbo de 4d56 (wastegate) la care vroia sa-i puna un mic intercooler de vw 1.9 tdi. Ca raspuns la intrebare, da, ai motor de 2.5 td, de 85 CP. OMU'e inainte de toate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAsterD Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 (edited) Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... aceasi domni ca intot-deauna ,,, multumesc Edited March 10, 2011 by MAsterD Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAsterD Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... Daca scrie pe chiulasa langa injectorul nr 3,stantat, '4D56',atunci e 2.5. Eu cred ca ai pe masina 2.3-ul. Are cumva intercooler? Daca nu,sigur e 2.3-ul. Iti zic asta pentru ca eu am o masina identica ca an si caroserie,de piese. nu are iterculer dar si in acte scrie 2,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... 4D56 = 2.5 85 cp, 205 Nm 4D55 = 2.3 85 cp, 210 Nm Aceeasi Marie cu alta palarie 2.5 este si cu intercooler si fara intercooler. 2.3 este si cu turbo cu wastegate si fara wastegate, doar clasic. Indiferent de tipul de motor, daca are sau nu intercooler sau clapeta de wastegate, piesele sunt interschimbabile de la un motor la altul, mai putin biela, care e mai lunga putin la 2.3, si injectoarele care la 2.3 sunt mai mari ca dimensiuni, fata de 2.5 Cand ma duc sa cumpar piese pentru al meu, ii spun pajero, an 85 si ce motor diesel gaseste el la indemana pe monitor. Pe atunci, doar aceste 2 motoare erau produse. Am vazut bloc motor de 2.3 (4D55) cu galerii si turbo de 4d56 (wastegate) la care vroia sa-i puna un mic intercooler de vw 1.9 tdi. Ca raspuns la intrebare, da, ai motor de 2.5 td, de 85 CP. Tii minte ca am vb noi, chiar am masurat blocu de 2.3 (in ziua aia), alejazul e mai mic decat la 2.5,diferenta este. :wink: In rest,cam acelasi lucru. :h5 @MAsterD Pune-i un intercooler de Pajero 2,mareste oleaca boost-ul,sa vezi ca trage intr-un mare fel :banana Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAsterD Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... poate pe viitor, Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_hnatec Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... nu are iterculer dar si in acte scrie 2,5 Salut, eu am pe wrangler motorul 4D56 si are 62 kW (asa scrie in cartea de identitate). Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAsterD Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... multumesc, asa e am 62 de kw, are stantat si pe motor 2,5 si seria Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAsterD Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... am cumparata un ambreiaj valeo si mecanicul a constata ca are joc in arcuri, aveti experiete neplacute cu valeo, sa iau Luk sau sash? merita diferenta de pret?il trimit sa il schimbe dar nu stiu daca sa pun valeo Link to comment Share on other sites More sharing options...
bitapopescu Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... eram curios cum s-a rezolvat problema mersi Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAsterD Posted April 5, 2011 Author Share Posted April 5, 2011 Re: Pajero 96, 2.5 d - probleme diverse, amestecatura.... am cerut altul dar tot asa a venit cu jocuri in arcuri, cele de la luk au si ele joc dar ceva mai mic, sper sa fie bun, si sa nu cedeze repede, in timp o sa aflu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts